hajde injorant hajde, ik more legen qka din ti per Frasherin dhe Fishten....Frasheri ishte kritikues i madh i fejes islame (dhe kristiane) sa qe e kane quajtur edhe ateist kleriket e dyja feve...Per Fishten cfare te them vetem nje maxhup si puna jote i keqinterpreton fjalet dhe del kunder dinjitetit kombetar.
Nje pyetje te ketille te nje te semuri psiqik si: "A mund të përdoret patriotizmi për interesa fetare? "
mund ta mbeshtese vetem nje zdral kombesh qe pyet:
A mund te perdoret uji i paster i burimit per te ndotur ujerat tona te zeza
Kjo eshte logjike tipike bastarde, e nje armiku te vendosur dhe te vetedishem antishqiptar.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Naim Frashëri ishte Bektashi atdhetar Shqiptarë, ndërsa Gjergj Fishta besoj se ishte Katolik por jo edhe cilësinë tjetër.
Por gjithsesi kam thënë shpesh herë, që edhe Skënder-Beu ishte patriot, edhe ai haste në probleme të tilla si Fishta, por nuk e di që ndonjëherë e ka quajtur veten si jo Shqiptar.
Një patriot, njëri i ditur mund të përmbahet, pra a mund të themi që Gjergj Fishta ishte patriot dhe njëri i ditur ?!
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Citimi yt:
"Por gjithsesi kam thënë shpesh herë, që edhe Skënder-Beu ishte patriot, edhe ai haste në probleme të tilla si Fishta"
Ti e ofendove Fishten me pare, qe eshte nje nga figurat me te ndrituna te popullit shqiptar dhe ti pa piken e turpit e ironizon....dhe njejten gje thua per Skenderbeun qe ka pas probleme te njejta si Fishta., atehere te duket normale ky ironizim?, pse nuk merresh me idhujt e tu arab si Muhamedin, Kalif etj se ma mire te del ne kete forum se sa ti ofendosh figurat e popujve tjere.
Sa bukur na paske kuptuar postimin tim, për këtë shumë herë ua kam rekomanduar unë (ILMGAP) të tjerëve, që para se të marrin inciativen të më kundërpërgjigjen të shqyrtojnë e rishqyrtojnë shkrimin (përgjigjen që do të më kthejnë), kjo vlen edhe për ty.
"Por gjithsesi kam thënë Shpesh herë, që edhe Skënder-Beu ishte patriot, edhe ai haste në probleme të tilla si Fishta", ""por nuk e di që ndonjëherë e ka quajtur veten si jo Shqiptar. ""
Pra...
Arsyet pse Fishta ka thënë që "... që Gjergj Fishta nuk është Shqiptarë", pretendohet të jenë, mosdurimi i Fishtes në raste kur i ka parë ..., ose kur ..., ose ... !!!
Dhe tani unë thashë që edhe Gjergj Kastrioti - Skëndër-Beu, ka pasur raste të tilla por asnjëherë nuk ka thënë që Nuk është Shqiptarë.
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Cfare rastesh!
Krijoni Kontakt