Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 80
    EXTREME, ILMGAP,AADILI...qe te tre nuk jeni shtetas shqiptare jeni jashte 28,2 mije kilometrave katrore e s´ka ngel akoma """""""""""SHQIPERIA"""""" ne dore tuaj per te na percaktuar """IDENTITETIN"""ne shqiptareve se ka burra te tjere qe i dalin per zot ...!!!!!!( ju vetem do merrni ate qe ju ofron trungu ,Shqiperia ...po nuk ju pelqeu ...pirdhu ne vendin tend)

AADILI...e vlersoj sinqeritetin tend ,por nuk mjafton se si ndihesh ti (mund ti thuash vetes dhe kinez pa problem) ...duhet dhe si te identifikojne te tjeret ty per sa kohe qe jeton ne kete bote .....

Nuk ja vlen me te humbasesh kohen me ju ....duket qarte intetelekti dhe argumentimi, por gjithsesi faleminderit se jeni ""KARREMA"" shume te mire per te informuar te tjeret ketu te forumishqiptar.com ata qe ju pelqen apo nuk ju pelqen do mesojne dicka me shume ...duhet te forcohem per te ardhen qe mos i bjere i bombe pastaj ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Askushius___DK : 11-10-2009 më 07:52

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Askushius___DK Lexo Postimin
    EXTREME, ILMGAP,AADILI...qe te tre nuk jeni shtetas shqiptare jeni jashte 28,2 mije kilometrave katrore e s´ka ngel akoma """""""""""SHQIPERIA"""""" ne dore tuaj per te na percaktuar """IDENTITETIN"""ne shqiptareve se ka burra te tjere qe i dalin per zot ...!!!!!!( ju vetem do merrni ate qe ju ofron trungu ,Shqiperia ...po nuk ju pelqeu ...pirdhu ne vendin tend)

AADILI...e vlersoj sinqeritetin tend ,por nuk mjafton se si ndihesh ti (mund ti thuash vetes dhe kinez pa problem) ...duhet dhe si te identifikojne te tjeret ty per sa kohe qe jeton ne kete bote .....

Nuk ja vlen me te humbasesh kohen me ju ....duket qarte intetelekti dhe argumentimi, por gjithsesi faleminderit se jeni ""KARREMA"" shume te mire per te informuar te tjeret ketu te forumishqiptar.com ata qe ju pelqen apo nuk ju pelqen do mesojne dicka me shume ....
    Pa shiko, e vulosi djaloshi forumist që ne nuk jemi Shqiptarë, sa interesant që je ?! Po ti si mund të na argumentosh që je Shqiptarë, duke thënë që je "Katolikë", apo mendon se duke na thënë neve Turk ti bëhesh Shqiptarë, sa krijesa të tilla si ti jetojnë në Botë ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Mençurira të tilla mund të lexosh vetëm te ky forum e vetëm nga disa specie njëqelizore me gjak të ftohtë jeshil. Kur do ta ngulitni në atë kokrrën e bizeles suaj, që shqiptarëve as ua ndjen fare për fe? Edhe ato xhami që mbinë në vitet '90 si kërpudha pas shiut e që të japin përshtypjen e turpshme të një vendi islamik, janë vetëm objekte prestigji e kulti shterpë, madje janë edhe më shumë në numër se nevoja objektive për to. Me zbrazëtinë e vizitorëve të tyre(përfshirë kishat këtu, që vetëm Krishtlindjeve e Pashkëve gëzohen pak që ngrohen nga njerëz), ato nuk janë fare reprezantuese të bindjeve fetare shqiptare.

E di që halë në sy e keni, se Nënë Tereza është mishërimi universal i prinicpit universal të krishterë për dashuri ndaj tjetrit. Por në sytë e një shqiptari, ajo është e zhveshur nga petku fetar. Është krenari kombëtare , madje forcim i ndjenjave dhe vetëdijes nacionaliste. Nqs shumë islamikë të paguar duan ta instrumetalizojnë figurën e saj ashtu si edhe atë të Gjergj Kastriotit, dështojnë që në përpjekje. Pushtimi osman nuk ishte indentitetkrijues, ishte thjesht një aksident, që përpos se u implementua me dhunë e më taksën e xhizes, shfrytëzoi edhe kushtet e mjeruara në të cilën jetonin shqiptarët e atëhershëm. Në historinë tonë të mbushur me luftra, nuk është luftuar për fe, por për komb. Shqiptarët nuk kanë luftuar kurrë mes tyre, megjithë përçarjet dhe diferencimet krahinore apo më vonë ato fetare. Kredoja nacionaliste ekzistuese te ne ka bërë që sot të identifikohemi si komb, të flasim gjuhën shqipe që asnjë tatabiq turk e mbeturinë tjetër e jashtme nuk arriti ta zhdukë. Jemi shembull e në të njëjtën kohë atraksion çudikrijues për tolerancën fetare, që realisht është moskokëçarje. Çdo përrallë tjetër mbi shqiptarët është propagandë e pastër e qëllimtë fetare!!!

Hajde shko gërric të pasmet tani ILMGAP duke iluminuar me inteligjencën tënde.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 11-10-2009 më 09:06

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Përshëndetje Antarë të Nderuar,

Ditëve të fundit shohim disa budallallëqe të cilat duken interesante në fillim, por kur shikohen mirë e mirë, del që ajo është thjeshtë "Servilizëm Fetarë". Katolikët sot për të ofenduar bashk'kombasit e tyre Musliman, përdorin fjalët : "Ju jeni turkë, ja keni falë jetë Turkut, ju nuk jeni Shqiptarë sepse e morrët fenë e Turkut", por ata nuk ndalen në asnjë aspekt të pushojnë e të mendojnë, ky është problemi i tyre, se nuk ndalen aspak veq ecin por gabojnë shumë.

Me të vërtetë të shfrytëzosh Kombin dhe Historinë për interesa fetare është absurditet, paramendo një njëri (Katolik) duke thënë : "Unë jam pasardhës Ilir dhe prej tyre trashëgova fenë", por sa është i saktë ky justifikim, përderisa Kombi me Fenë kanë dallim të madh ndërmjet vete, por gjithsesi Ilirët një kohë besonin në idhuj të ndryshme, pra pse Katolikët (PseudoPatriot) e sotëm nuk besojnë (trashëguan) fenë e të parëve ?! Ndoshta pse nuk ju duket e arsyeshme, sepse Idhujt janë hedhur poshtë shumë shekuj më parë, e këtu arrijmë në një konkluzion të thjeshtë : "Katolikët e Sotëm nuk e trashëguan fenë e Ilirëve sepse nuk ju duk e arsyeshme, kështu as Muslimanëve nuk u duket e arsyeshme të bëhen Katolikë".

A mund të përdoret Patriotizmi për interesa fetare ?! Unë nuk mendoj se është gjë e mirë kjo dhe unë për vete e konsideroj të paarsyeshme një gjest të tillë, por katolikët nuk mendojnë si unë (fatkeqësisht apo fatmirësisht le të mbetet në ndërgjegjen tonë), sepse Katolikët përdorin Ilirët, Skënder-Beun, Nënë Terezën etj., për cështje Fetare, duke thënë se ne (Muslimanët) që jemi Musliman, jemi tradhëtarë të Historisë (atyre të lartëpërmendurve) me justifikimin se ata ishin "Katolikë".

Ky është absurditet i madh, të cilin Katolikët e konsiderojnë Dituri.
    Inisiativa qe merrni ju per te trajtuar tema te tilla eshte shume e tepert.
    Te pyes,ke ndonje titull shkencor ti? Nese po ateher do ti adeguohem temes sepse te kuptoj shume mire qe ke njohuri dhe je i nivelit per te nisur diskutime te kesaj trajte. Por nese ti je nje injorant total cfare do te me shtynte mua te nisja diskutime te tilla me kete teme te mbuluar nga cipa e absurditetit.
    Gjithsesi nuk nguroj te te pergjigjem...
    Nje imam mund te me keshilloj nderkoh edhe te me kritikoj per kulturen fetare por nese ve ne diskutim patriotizmin qe une ndjej per vendlindjen ti cfare do me keshilloje ti pergjigjesha sepse une e kam nje pergjigje por nuk e di nese eshte e drejt. Mos ngatarroni patriotizmin me kulturen fetare miqt e mi sepse une nuk besoj ne zot besoj ne venat e gjakut tim, besoj ne familjen qe ka bere familjen time besoj ne te drejtat civile dhe morale te shtetit qe i perkas i besoj historis se kombit tim. Pak a shume ne kendet vendimetare di difektet e kombit tim prandaj tkurrem fort pas asaj qe kam veshur dhe jam ketu ku jam. Nuk shkruaj si ateist por si patriot dhe te them une jam me budalla qe merrem me nje budalla si ty.Katoliket ortodokset myslimanet jane bashkombesit e mi e per mua jane njesoj karakteri qe mbartin dhe veprimet qe bejn gjykohen dhe vlersohen nga ana ime me respekt
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Mençurira të tilla mund të lexosh vetëm te ky forum e vetëm nga disa specie njëqelizore me gjak të ftohtë jeshil. Kur do ta ngulitni në atë kokrrën e bizeles suaj, që shqiptarëve as ua ndjen fare për fe? Edhe ato xhami që mbinë në vitet '90 si kërpudha pas shiut e që të japin përshtypjen e turpshme të një vendi islamik, janë vetëm objekte prestigji e kulti shterpë, madje janë edhe më shumë në numër se nevoja objektive për to. Me zbrazëtinë e vizitorëve të tyre(përfshirë kishat këtu, që vetëm Krishtlindjeve e Pashkëve gëzohen pak që ngrohen nga njerëz), ato nuk janë fare reprezantuese të bindjeve fetare shqiptare.

E di që halë në sy e keni, se Nënë Tereza është mishërimi universal i prinicpit universal të krishterë për dashuri ndaj tjetrit. Por në sytë e një shqiptari, ajo është e zhveshur nga petku fetar. Është krenari kombëtare , madje forcim i ndjenjave dhe vetëdijes nacionaliste. Nqs shumë islamikë të paguar duan ta instrumetalizojnë figurën e saj ashtu si edhe atë të Gjergj Kastriotit, dështojnë që në përpjekje. Pushtimi osman nuk ishte indentitetkrijues, ishte thjesht një aksident, që përpos se u implementua me dhunë e më taksën e xhizes, shfrytëzoi edhe kushtet e mjeruara në të cilën jetonin shqiptarët e atëhershëm. Në historinë tonë të mbushur me luftra, nuk është luftuar për fe, por për komb. Shqiptarët nuk kanë luftuar kurrë mes tyre, megjithë përçarjet dhe diferencimet krahinore apo më vonë ato fetare. Kredoja nacionaliste ekzistuese te ne ka bërë që sot të identifikohemi si komb, të flasim gjuhën shqipe që asnjë tatabiq turk e mbeturinë tjetër e jashtme nuk arriti ta zhdukë. Jemi shembull e në të njëjtën kohë atraksion çudikrijues për tolerancën fetare, që realisht është moskokëçarje. Çdo përrallë tjetër mbi shqiptarët është propagandë e pastër e qëllimtë fetare!!!

Hajde shko gërric të pasmet tani ILMGAP duke iluminuar me inteligjencën tënde.
    Ilirët nuk kanë luftuar për Fe por për Komb, por Katolikët sot këtë duan të shtrembërojnë, duke ofenduar të tjerët, siq është shembulli i atij më lartë.

" Katolikët mendojnë se duke u thënë të tjerëve Turq, Talebanë, Arabë etj., bëhen Shqiptarë për vete "

Sa mund të themi që janë ata (Katolikët) Shqiptarë apo Patriot, mesa di unë Shqiptarët duhet të duhen ndërmjet vete, pse e gjith kjo urrejtje që vie nga Katolikët në drejtim të Bashkkombasve "Muslimanë".

?!

Pse Katolikët pseudopatriot, i urrejnë shqiptarët mendjendritur të cilët ishin Muslimanë ?!

Katolikët urrejnë edhe Naim Frashërin, veqse ishte Musliman !!!

Adhurojnë At Gjergj Fishtën veqse ishte Katolik, kundrejt faktit që ai tha "... Le ta dij e bota mbarë që Gjergj Fishta nuk është Shqiptarë".

E nderuar, kërkoj nga ti të rrespektosh realitetin.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Inisiativa qe merrni ju per te trajtuar tema te tilla eshte shume e tepert.
    Te pyes,ke ndonje titull shkencor ti? Nese po ateher do ti adeguohem temes sepse te kuptoj shume mire qe ke njohuri dhe je i nivelit per te nisur diskutime te kesaj trajte. Por nese ti je nje injorant total cfare do te me shtynte mua te nisja diskutime te tilla me kete teme te mbuluar nga cipa e absurditetit.
    Gjithsesi nuk nguroj te te pergjigjem...
    Nje imam mund te me keshilloj nderkoh edhe te me kritikoj per kulturen fetare por nese ve ne diskutim patriotizmin qe une ndjej per vendlindjen ti cfare do me keshilloje ti pergjigjesha sepse une e kam nje pergjigje por nuk e di nese eshte e drejt. Mos ngatarroni patriotizmin me kulturen fetare miqt e mi sepse une nuk besoj ne zot besoj ne venat e gjakut tim, besoj ne familjen qe ka bere familjen time besoj ne te drejtat civile dhe morale te shtetit qe i perkas i besoj historis se kombit tim. Pak a shume ne kendet vendimetare di difektet e kombit tim prandaj tkurrem fort pas asaj qe kam veshur dhe jam ketu ku jam. Nuk shkruaj si ateist por si patriot dhe te them une jam me budalla qe merrem me nje budalla si ty.Katoliket ortodokset myslimanet jane bashkombesit e mi e per mua jane njesoj karakteri qe mbartin dhe veprimet qe bejn gjykohen dhe vlersohen nga ana ime me respekt
    Kombi dhe Feja, janë dy gjëra të ndryshme, nuk e kuptoj pse Katolikët mundohen të shpërndajnë Krishtërizmin duke u mbështetur në PseudoPatriotizëm.

Islami dhe Krishtërizmi duhet përhapur ndryshe, jo duke hedhur baltë mbi MendjeNdriturit Muslimanë dhe duke lartësuar MendjeNdriturit Katolikë.

Katolikët nuk kanë zgjidhje tjetër veqse të përhapin Krishtërizmin duke u mbështetur në fjalët : "Ata që janë Musliman, janë pjellë të Turqve, Talebanëve, Arabëve" etj., kjo është thirrja e tyre në fe.

Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Qfare psisni tjeter nga njerez te shkerdhym so kto fundrrina shkretetinash. Per kto flliqsina Shqiptaret jane rraca e tyne harape.

Shikoni dhe hapni syte se kush jane kto bij bushtrat, qe vetquhen Shqiptar.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=115896

Gjithmone ju del pune me Shqiptaret e fese Katolike, ju kem pa shkerdhy ropt dhe prape ashtu ju bajme.

Heu o Gjelosh Trim Prekaj me flete , injoranti i shekullit, shuj se po :

hahahahahahhaha ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 11-10-2009 më 09:55
    Ndrysho Firmën

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Ilirët nuk kanë luftuar për Fe por për Komb, por Katolikët sot këtë duan të shtrembërojnë, duke ofenduar të tjerët, siq është shembulli i atij më lartë.

" Katolikët mendojnë se duke u thënë të tjerëve Turq, Talebanë, Arabë etj., bëhen Shqiptarë për vete "

Sa mund të themi që janë ata (Katolikët) Shqiptarë apo Patriot, mesa di unë Shqiptarët duhet të duhen ndërmjet vete, pse e gjith kjo urrejtje që vie nga Katolikët në drejtim të Bashkkombasve "Muslimanë".

?!

Pse Katolikët pseudopatriot, i urrejnë shqiptarët mendjendritur të cilët ishin Muslimanë ?!

Katolikët urrejnë edhe Naim Frashërin, veqse ishte Musliman !!!

Adhurojnë At Gjergj Fishtën veqse ishte Katolik, kundrejt faktit që ai tha "... Le ta dij e bota mbarë që Gjergj Fishta nuk është Shqiptarë".

E nderuar, kërkoj nga ti të rrespektosh realitetin.
    E shoh se e paske me shumë qef këtë çështjen e iluminimit. Kaq të vështirë e ke të lexosh një gjuhë që nuk përngjan me disa dizhitura të tipit: الوهابية الاسلامية
    Për ilirët e shoh që je si ajo pyka në diell. Por gjithsesi më perifrazove: kemi luftuar për komb, e jo për fe. Atë që bëri edhe Gjergji i Madh!
    Nuk kam dëgjuar kurrë për katolikë që urrejnë muslimanë e as që nxisin urrejtje ndaj tyre.(di vetëm njërin që ka prerë kokë turke e ka mbrojtur Shqipërinë nga infektimi i zgjebes jeshile për 500 vite rresht, por nuk lindin më të tillë fatkeqësisht) Kam dëgjuar për etiketime të tipit kaurr, qafir dhe për një thirrje të madhe drejtuar popujve të devijuar: Allahu do ti shkatërrojë. Por lërë fare, murit me kokë nuk i bihet: koka të dhemb e murin nuk e gjen gjë.
    Kjo urrejtja e katolike që sheh ti, është mirazh. Asgjë e keqe, mos u shqetëso, njerëzit e shkretëtirave shohin shpesh të tilla.

E sa për shqipëtarët mendjendritur muslimanë, nuk ka pasur kurrë të tillë, ju ka mësuar gabim hoxha!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 11-10-2009 më 09:59

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    E shoh se e paske me shumë qef këtë çështjen e iluminimit. Kaq të vështirë e ke të lexosh një gjuhë që nuk përngjan me disa dizhitura të tipit: الوهابية الاسلامية
    Për ilirët e shoh që je si ajo pyka në diell. Por gjithsesi më perifrazove: kemi luftuar për komb, e jo për fe. Atë që bëri edhe Gjergji i Madh!
    Nuk kam dëgjuar kurrë për katolikë që urrejnë muslimanë e as që nxisin urrejtje ndaj tyre.(di vetëm njërin që ka prerë kokë turke e ka mbrojtur Shqipërinë nga infektimi i zgjebes jeshile për 500 vite rresht, por nuk lindin më të tillë fatkeqësisht) Kam dëgjuar për etiketime të tipit kaurr, qafir dhe për një thirrje të madhe drejtuar popujve të devijuar: Allahu do ti shkatërrojë. Por lërë fare, murit me kokë nuk i bihet: koka të dhemb e murin nuk e gjen gjë.
    Kjo urrejtja e katolike që sheh ti, është mirazh. Asgjë e keqe, mos u shqetëso, njerëzit e shkretëtirave shohin shpesh të tilla.

E sa për shqipëtarët mendjendritur muslimanë, nuk ka pasur kurrë të tillë, ju ka mësuar gabim hoxha!!
    Nuk merr dot Reputacion me këto fjalë që thua, veqse mbjell dyshim tek antarët e tjerë, cfarë dyshimi thua ti !!! Do dyshojnë antarët se mos Albo ka vendosur një 7 vjecare Moderatore.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261

Agelina joly ndoshta tema eshte trajtuar gabim por ti mos merr zjar dhe mos pergjithso gjerat sepse tregon qe je fetare katolike
    Nuk ja ndien askujt as per islamin as per krishterimin edhe pse une si tregues fetar ne familje kam besimin islam. Kultura nuk ofendohet prandaj kujdes me germat MODERATORE e dashur
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •