Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 80
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    T e gjitha fet shfrytezojn gjithcka per te arritur qellimet e tyre.Por si ka mundesi, qe sot ne kete dite, vazhdon akoma kjo loj langaraqesh, te cilet ju besuan verberisht feve, dhe harruan origjinen e tyre.

Atdhetaret e vertet, nuk dun fe, por SHQIPTARI,atyre qe ju cirret zeri per fe, nuk jan gje tjeter pervecse armiq direkt, te kombit Shqiptar.

Fet kan viktimizuar nje pjes te shqiptarve, dhe keta te viktimizuarit, duan te bejn rolin e patriotit duke bere propagand fetare te cfare do lloj feje.Shqiperia vuan sot, per vete faktin se fet kan percar popullin, dhe punojne nat e dite per qellimet e tyre, por kurrsesi per interesat tona kombtare, se nese do punonin per ne, ne vend te kryqit dhe gjysem henave,do ishte flamuri jon kombtar.

Mallkuar qofshin fet dhe langaraqt e tyre.
    T e gjitha fet shfrytezojn gjithcka per te arritur qellimet e tyre.
    Kjo lloj shprehje i shkonte pershtet instriktoreve te pertise komuniste.Cfare qellimi kane fete?Anti kombetere?Kurre.Perkundrazi fete nxisin shpirtin patriotik.Fete jane nje edukim shpirterore, bejne perpjkje qe jeta e komunitetit te zhvillohet duke u bazuar ne sipas nje codi te percaktuar,pra ne rastin e te krishteeve sipas menyres biblike.Problemi tek shqipetaret eshte se ato nuk jane te unifikuar ne fe dhe kjo sjell probleme.ps .Nese nje pjese e popullsise u konvertua ne islam, ato krijuan nje dege ne vte dheu larguan nga fisi i tyre, prahumbn fisin.Kjo ndarje i detyron keto grupime qe te mose krijojne mardhenie martesosre mes tyre e keshtu sidomos ne popujte evegjel rracafillon dhe degjeneron, pasi martesat kushtezohen dhe behen brnda gjakut.Prandaj kemi sot nje individ me tipare negative te dallueshme kundrejt popujve me te medhej.Ps- shqipetaret dallojne per nga gjakenxehtesia, mungesa e tolerances.Por ndarja e komunitetit nga religioni sjell dhe kontradikta te tjera per te cilat nuk ja vlen ti riperserisim pasi kuptohen.
    nese ti ke idene se shoqeria zhvillohet me mire pa edukimin shpirterore , apo e then ndryshe pa fene, une po te them se nje gjete tille e provuam nja 50 vjete dhe shoqeria shqipetare na dha njeriun e RI, qe u praqit sot ne arenen nderkombetare me vecori , cilesi e tipare cnjerezore, i cveshur nga te gjitha virtytet humane te krishtera.Nese ju kerkokoni te argumentoni rolin negativ te fese me faktin se bota perendimore eshte duke ju larguar asaj, ju them se gaboni rende.Ato vetrtet po i largohen, pai vrulli i jetes kapitaliste, te privon mundesine me u marre dhe me ju perkushtuar fese, por nje geshte e sigurte, qe ai popull eshte nje produkt i krishtere, pra i ka fituar tiparet vlerat njerezore.Eshte tjeter gje nese ato tashe jane duke i humbur ato.Ne rastin tone jemi nje produkt i nje edukimi fetare i kundert me vendet e BE (islamike), por jemi dhe te cveshur nga vlerat humane njerezore per shkak te edukimit komunist.Pra jemi dhe ne kundra sens dhe nje shoqeri e degjeneruar, si ne edukim , si ne kod gjenetik(turkoshqipetare, dhe martesa brenda fisit)
    Keshtu besoj se s'ka arsye per tu ndjere te fyer , pot per ti vene gishtin kokes dhe me rigjete vetveten, me sheruar ato plage te se shkuares sic i bene dhe te tjeret para nesh.Kush nuk e pranon kete qofte dhe teorikisht eshte armiqesor ,eshte antishqipetare eshte injorant!!!!! Bersha thote te kapim kohen e humbur, pra brenda kesaj shprehje jane te gjitha.Si tha ai?-Nuk ka kush mire nese kemi dy popuj gjerman, dy kroate dy serb apo dy Shqipetare, por a nuk eshte ne te njeten linje te themi se nuk perse te kemi dy fe, si bernda nje populli dhe po ashtu brenda rajonit, ku kemi interes per mardhenje te ndersjellta?

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    krejt shpiuna e tradhetare rend e varg
    feja nuk te ben shqiptar lykylykymap;
    te ben me pak shqiptar, e me shume turk, haprap, grek, sllav, magjup, hindus, gomar, tradhtar, e cka mos tjeter - por jo shqiptar!

andaj keput qafen ne turki, ne rome, ne arabi a serbi, a ku te te te dergoje feja se ti shqiptar nuk je. ti je fetar.

hec se na lodhe me ketofar temash palidhje e duke na zbuluar sa mendjevyshkur je.

Ja kjo është pasqyra e jote dhe disa anëtarve të komuniteteve jomusliman.

Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga leci Lexo Postimin
    Je ti qe duhet te jesh i zoti te ndash diskutimet,duke i emeruar si serioze ose jo.

Qe ti,ose parardhesit e tu keni nderruar fene kjo eshte e vertete.Per nje grusht miser,per nje çante me hurma,ose per dy leke,kjo qendron ne ndergjegjen tende.Askush nuk duhet te kerkoje perse,vetem ti e din dhe eshte normale qe te jete keshtu.Nuk duhet te vrasin keto fjale,eshte thjesht nje mendim ndryshe nga i yti.
    Te njejten gjuhe qe permende me siper,perdorin myslimanet kur i thone bashkekombesve te tyre,qe besojne ne nje fe tjeter,qafir, grek,sllav,rumun,jevgjit etj.
    Ate qe mbjell do korresh.

Iliret ashtu si shumica e popujve te lashte ishin pagane.Keshtu qe konkluzionet nxirri vete.Ne si komb jemi pasardhes te ilireve dhe shqiptare.Ne privat çdonjeri mund te jete ate qe i don shpirti.

Nese katoliket permendin iliret,Skenderbeun,Nene Terezen dhe kjo i ben te ndihen mire eshte e drejta e tyre sepse jane pasardhesit e tyre,dhe nese nuk i bashkon feja,i bashkon gjaku.

Ti si shqiptar dhe si mysliman mund te zgjedhesh te permendesh ate qe don.Duke filluar nga muhameti e deri tek bin laden.
    E kupton rolin e patriotizmit ne kete kontest?
    A jetoni në planetin tokë apo ndonjë planet tjetër?
    Vallë mos mendon ndoshta se vetëm ju e dini se si parardhsit tonë e kanë marë fenë a për një grushtë misër,oris apo hudër ne e dimë ate më mirë se ju se në faktë lexojmë në kët drejtim më shumë.

Sotë edhe të na nxjerni të pushkatoni ne nuk e kemi ndërmend ta ndrojmë me një fe tjetër.
    Po mirë përse atëher kaqë shumë Amerikan,Gjerman,Spanjoll,Izraelit,Kinez ,Japan,Argjentinez,Kanades,Zvicëran etj.etj. E pranojn islamin,kushë i detiron ato?
    E kanë pranuar shumë Muzikant të rangut
    botrorë,Shkencëtar,Sportist,Mjek,Teollog,etj etj.
    Ti i nderuar një rrjesht në fillim ke filluar mirë por kur ke përmendur katolikët ke përmendur Skenderbeun dhe Nënë Terezën kurse për Muslimanët shqipëtarë ke përmendur Muhamedin dhe Bin lladenin kjo është ajo që është mirë ta dimë ne si Musliman dhe ti pa të detyruar zbulohesh.
    Mesa duket ne nuk kemi shans dhe nuk duam, të ju ofendojm ashtu në atë mënyrë, më mirë me thanë në asnjë mënyrë.

Më i kënaqur do të isha sikur të kisha mundësi që me urtësi të mund ta bindi edhe armikun që të shpëtoj nga ferri, këte kështu e shohim qëllimi është i mirë apo jo?.

Tani më në fundë kërkoj falje në qoftë se ndjehesh i ofenduar.

Ju Përshëndes.
    aadili

ILMGP.....nuk qendron ideja se se katoliket shqiptare ju konsiderojne juve si turq , por ju identifikoni ""VETEN"" si te tille dhe gjithe EUROPA s´ka si t``ju idenfikoje ndryshe . Mjafton te shikosh emrat dhe mbiemrat..Mbiemri percaton ""TRUNGUN FAMILJAR"" dhe identitetin . Nederkohe pjesa me e madhe e kombeve dhe pse u pushtuan nga turqit nuk e nderruan mbiemrin ""TRUNGUN FAMILJAR"" ndersa ju ""PO"" athere si t´´tju identifikojme si shqiptare arber autoktone ???
    Beni nje eksperiment te shkurter shkruani emrin dhe mbiemrin (musliman turk) ne nje cope leter dhe pyesni kalimtaret e thjeshte neper rruget e Europes cfare ju identidentifikon ky emer ..te gjithe do thone eshte ""TURK DHE JO SHQIPTAR"" . Futu ne facebook dhe bej nje kerkim me kete mbiemer do jesh ""NJE NDER MILJONA TURQ"""..!!( Kur te behet liberalizimi i vizave do ta ndjeni me teper peshen e identitetit tuaj ...)
    Athere pse e shitet trungun ju per fene e turkut ????.... Por nuk eshte e thjashte te deklarohet se dhe midis muslimaneve shqiptare ka nje ""NDARJE"" dhe pse nuk i eshte bere akoma transpareca :

Kemi muslimane ne Shqiperi qe per shkak te dhunes dhe represinit turk u detyruan te nderrojne (mbiemrin-trungun familjar)per te mbijetuar(ne Stamoboll edhe sot e kesaj dite eshte rruga qe njihet me emrin e sklleverve shqiptare ). Dhe keto perbejne shumicen mbasi kete e verteton dhe vendosja e emrave ""KRISTIANE"" dhe pse me mbiemer musliman te lindurve ne brezat e ri .. Kjo gje nuk eshte pare kurre ne te kundert qe nje kristian ti veje femijes emer musliman ... Duam ,sduam kjo kontaton rrugen per kthimin ne origjine mos flasim pastaj per menyren e jeteses kristian-europiane ...!!!Gjendja civile ligjerisht ofron dhe ndryshimin e mbiemrit mbi baza etnike ..!!! Shkoni dhe shqiptarizohuni ...!!!! (shume ne Shqiperi poe bejne kete natyrshem s``ka nevoje tifryje kerkush ne vesh )

Kemi grupimin dyte te trungjeve familjare qe qe nuk jane fare ""GJAK ARBER"""por gjak turk e arab te mirfillte qe poshtesisht na hiqen ne kohet e sotme si shqiptare ..Ne Shqiperi njihet qarte minoriteti grek (haptazi nuk e mohojne origjinen) ashtu sikurse dhe pakica kombtare ""rome"" ... PO TURQIT DHE ARABET pese nuk kane pakice kombtare te deklaruar ???? Pse fshihen mbas idetitetit shqiptar keto pisa ...???.. Keta jane fondamentalistet islamike qe i kemi brenda gjirit tone ...

Kemi dhe nje grup te trete qe jane ""KOPILAT E TURKUT"" ata u formuan nga nga sperma e turkut per 500 vjet por qe ne dejet e tyre nuk rrjedh gjak arber ,por qe jane grupim i te dytit..

Nga ana historike muslimanet tinzare e duan heroin kombtar Gjergj Kastrioti vetem per ""PARQITJEN DHE FAMEN"" dhe jo ne thelb per """"""VEPREN"""""" e tij. E dini mire qe luftoi per kryqezata , e dini mire titullin papnor ""ATLET I KRISHTIT"" e dini mire qe kur u kthe ne Kruje ata qe nuk deshe te ktheheshin ne fene etrungut kristian i ""VRAU"" me dore te vet...
    Ju e njihni shqiponjen drykrenare si ""SHQIPJA QE FLUTURON MALIT""" sllogan i formuar nga diktatori Enver Hoxha ...por historia ne meson se shqiponja eshte simbol """KRISTIAN BIZANTIN"""me sfond fushen e kuqe romake qe nuk ishte vetem i Gjergj Kastriotit por e kishte zanafillen te KOSTANDINIT TE MADH ( edhe ky gjak arber ) Ka ca pisa muslimane qe e thellasin heroin tone kombtar Skender_bej (ofiqeq i tukut) dhe ju dridhet buza ta thrrisni ne emer ....!!! Cfare shqiptaresh jeni ju .....????!!!! (te gjitha keto kane lidheje me ndarjet e gjakut e mesiperme )

Keto ""pashate"" qe na ke sjelle me siper cfare tokash ""GRABITEN POSHTERSISHT""" ato te princerva arber , Topiajve , Muzakajve, Zenebisheve, Kastrioteve , Dukagjineve, Konmeneve ... !!! E bukura eshte se keroni dhe ""Shqiperi te madhe "" dhe kete e kerkoni ne baze te ""VILAJETEVE TE TURKUT"" ne Lidhjen e Prizrenit , por jo zoteri gaboheni rende ...Shqiperi te madhe behet vetem ne ""LEZHE""" aty ku u bashkuan gege e toske ne te njejtin flamur kombetar me shqiponje dykrenare... edhe po te doni ju ndryshe nuk ju njeh bota pa pastruar identitetin , trungun familjar dhe respektuar historine e gjakut arber ....

ps. Koha punon per arbrin dhe qe te patrohen barerat e keqia te 500 vjet pushtim duhet te kalojne vite e breza ...!!!!(koha po tregon te verteten )

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga aadili Lexo Postimin
    kqyre ti lahper - une jam shqiptar! As pese para nuk i jap per pakica kombtare. Ato i kane te drejtat e tyre te garantuara me ligj. Pra nuk me kerset as per ju, as per per ata tjeret qe po te pengojne ty - mua si shqiptar nuk me pengon asnjera pale! Pra ty qe po te pengojne bindjet fetare te tjeterkujte - eshte problem i yti; me veten; dhe me shendetin tend psiqik.

por me se shumti me identitetin tend - ti nuk di cfare je moj funderrine njerezore - ti nuk ke identitet kombtar e po do te krijosh nje identitet qe se di as cfare eshte as pse te duhet - hec thyej qafen nga te duash.

Ai qe ve bindjet e tija politiko-doktrinore perpara identitetit te vet kombtar eshte tradhetar i poshter dhe i pavlefshem - dhe ti me te ngjashmit e tu - i tille je. Zdral i kombit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    kqyre ti lahper - une jam shqiptar! As pese para nuk i jap per pakica kombtare. Ato i kane te drejtat e tyre te garantuara me ligj. Pra nuk me kerset as per ju, as per per ata tjeret qe po te pengojne ty - mua si shqiptar nuk me pengon asnjera pale! Pra ty qe po te pengojne bindjet fetare te tjeterkujte - eshte problem i yti; me veten; dhe me shendetin tend psiqik.

por me se shumti me identitetin tend - ti nuk di cfare je moj funderrine njerezore - ti nuk ke identitet kombtar e po do te krijosh nje identitet qe se di as cfare eshte as pse te duhet - hec thyej qafen nga te duash.

Ai qe ve bindjet e tija politiko-doktrinore perpara identitetit te vet kombtar eshte tradhetar i poshter dhe i pavlefshem - dhe ti me te ngjashmit e tu - i tille je. Zdral i kombit.
    Ke lexuar diku që kamë thëne se më pengon dikushi?
    Fundrinë ke përmendur ti se je vet i tillë unë stë them.
    Me psiqikën unë skam problem se nuk jam si ti.
    Bindjet fetare asnjë herë të vetme si kam përmendur edhe këte ethua ti se je i tillë.
    Shqipëtar jamë më shumë se ti këte ta garantoj se nuk i shaj shqipëtarët pa marë parasysh besimin e tyre këtë e bën ty.
    I tillë je dhe do të ngelish i tillë.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ti shqiptar a?!
    Me nje foto ne avatar u bere shqiptar me i madh se une a?

E keto qe po shkruan ti vazhdimisht duke potenzuar identitetin tend HARAP ne nje forum vellazoror shqiptar - cka te duket ty? -Cka eshte kjo sipas logjikes tende hipokrite.

të bëra nga: aadili
    Shfrytëzohet Kombi e Historia për Interesa Fetare

Ke lexuar diku që kamë thëne se më pengon...

Postuar nga aadili
    A jetoni në planetin tokë apo ndonjë planet...

Postuar nga aadili
    Ja kjo është pasqyra e jote dhe disa anëtarve të...
    Sherimi I Te Semureve Me Kuran Dhe Sunnet
    Postuar nga aadili
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=378...
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=37806
    Sherimi I Te Semureve Me Kuran Dhe Sunnet
    nga aadili
    Vetëm kaq dua të them se jamë plotësisht i bindur se shërimi bëhet vetëm me Kuran.
    Duhet shumë të jemi të kënaqur dhe ti falemenderohemi Allahut, që e ka zbritur kuranin që të na udhëzoj dhe të jetë...

Pse priftërinjtë nuk martohen?
    Postuar nga aadili
    Nuk mundë të kuptoj se ku është llogjika...

Jeta nje udhkryq por dikush din me par ke rrug zjedhim.
    Postuar nga aadili

Ti qenke në rrugë të mbarë. Paske zgjedhur besimin, tani duhet që të jeshë e ndershme dhe të bëjsh vepra të mira.

Izraeli do të sulmojë Iranin brenda vitit
    Postuar nga aadili
    Inshallah të jemi gjallë deri në mbarim të...

Koncepti Islamik per Zotin?!
    Postuar nga aadili

http://www.youtube.com/watch?v=MlJSut9icl4

Si te mbeteni << e virgjer>>......... deri ne martese
    Postuar nga aadili
    Ato sqenkan burra? [Ata o kali kur u mesove ta gabosh gjinine debil?]
    Mos vallë duhet prej sodit me u lavdëruar se:
    Gruaja ime ka pasur 100 meshkuj para meje.
    Nanën e kam prostitut, motrën poashtu.

Si te mbeteni << e virgjer>>......... deri ne martese
    Postuar nga aadili
    Por për burat e mjerë që aspak nuk mundë ta dallojnë ate që është e virgjër nga ajo jo e virgjëra.
    Por vetëm besojnë në ate çfar shohin me sy pa...

'Organizata islamike “Xhihadi thërret“ Prishtinë'
    Postuar nga aadili
    E dini si qëndron puna,at filan fistekun muk e njohim fare dhe ai nuk na ka bër neve asnjë të keqe...

Cfare mendoni per kete
    Postuar nga aadili
    Besoj se e kamë parë nëpër shumë xhamija këtu në...

'Organizata islamike “Xhihadi thërret“ Prishtinë'
    Postuar nga aadili
    Kjo është thjesht shpifje. Më vjen keqë për...

Këtu i japë drejtë shkencës, se ka edhe të tillë që e kanë prejardhjen prej majmunit.

Muslimanet e njeaneshem
    Postuar nga aadili
    Muslimanët e njëanshëm = La-ilahe il-allah Muhamedu-resulullah.
    Muslimanët e dy anëshëm = Ata që se duan as fenë as kombin kurse tregohen patriot dhe të ditur, por në anën tjetër ske gjë nga ai.

Muslimanet e njeaneshem
    Postuar nga aadili
    Mos e ofendo dhe mos ja ndalo të futet këtu se i ndjeri e ka humbur identiten.
    I duhet kohë të shkretit.
    Ne duhet të bëjmë durim dhe mos të miremi me njerëz të tillë.
    Ai le të...

[per cilin identitet po mban ders o harap? Cfare identiteti tjeter mund te kete shqiptari more?]

Muslimanet e njeaneshem
    Postuar nga aadili
    I nderuari Presheva-Lee.
    Mendoj se isha i qartë se vetëm Allahu e di më së miri.

Vendimi i Islamit mbi Masonerine
    Postuar nga aadili
    Po mos u merakos lale hiq për ate që ty stë pëlqen.
    Sështë doemos që ty fusish hundët kudo.

Trishtimi i Pollatit dhe shastisja e shqiptarëve
    Postuar nga aadili
    Mos ja fut kotë se ti je ai që nuk e njihke Drenicën.
    Së paku Drenicën e nderit të kombit: BACËN ADEM ai ishte musliman, por ti meqë i ke muslimant shqipëtar inat ti shumë shpejt do të duhet ta...
    {Nje genjeshter e tille i ka hije harapit. Se per cudi ai gjithmone ka thene se eshte SHQIPTAR dhe as qe ia ka menduar fese ndonjehere.}
    Postuar nga aadili
    A ishe në këte bot ti ore i paftyr kur ju nxori serbi nga shtëpija , kush ju ushqej me bukë.
    TI METËVËRTET KE DREJT KU E KE CEKUR MË PARË SE PARA ISHE BË SERB E GREK SE SA MUSLIMAN SHQIPËTAR.
    TI...
    Muslimanet e njeaneshem
    Postuar nga aadili
    Vetëm Allahu e dinë se kush çfar muslimani është,tek Ai patjetër do të rrikthehemi dhe do të përgjigjemi për veprat tona.

Perse feja islame nuk e pranon Kryqezimin e Jezus Krishtit?
    Postuar nga aadili
    Albo
    Ti pyet: Ja kësaj ja ke dhanë...

Ti pyet:

Mungesa e komfortit ne xhami
    Postuar nga aadili
    Ka shumë musliman që janë më të ditur se ti, më pasanik se ti,më të ndershëm dhe të nderuar por jo edhe më guximtar se ti.
    Përse...
    Postuar nga aadili
    Albo këte e thotë Kurani për Isain, dhe ne kësaj i besojm.
    Të kota janë këto pyetjet pse ashtu e pse kështu.
    Ate që e cakton Allahu ska kush mundë të bëj ndryshime,
    as muslimani as i krishteri...

Postuar nga aadili
    Ja Ajetin që tregon për lindjen e Isait.
    19.Suretu Merjeme
    Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
    1. Kaf Ha Ja’ A’jn Sadë!
    2. (ky është) Përkujtim i mëshirës së Zotit...
    Forum: Toleranca fetare 20-09-2009, 04:04
    Përgjigje: 64 Perse feja islame nuk e pranon Kryqezimin e Jezus Krishtit?
    Lexime: 2,027 Postuar nga aadili
    "Pse myslimanet nuk pranojne kryqin?" Ja të...

Postuar nga aadili
    I këtij mendimi jamë edhe unë.
    Ajo që shkruan në kuran duhet ti gëzonte edhe të krishtert,por për fat të keq ndodh e kundërta...

Gezuar Fiter Bajramin
    Postuar nga aadili
    Allahu na pranoft Agjërimin dhe lutjet...
    Eselamu-alejkum.
    Postuar nga aadili
    Të gjithë ata që mundohen që shqipëtarit musliman ti thonë arab, turk e çfarmos emra tjerë kurse shqipëtarit të krishter kaur, shka apo emra tjerë le ta din se ata janë armiqt e {DOGMES ANTIKOMBTARE }.

A ka ardhur koha per nje fe te re shqiptare?
    Postuar nga aadili
    Pyes veten dhe habitem se si sju kujtua kjo askujt deri sot?...
    Falenderon "zotin", vdes...
    Postuar nga aadili
    Kjo ka ndodhur vërtet dhe ka qenë në shtypin gjerman.
    Falenderon "zotin", vdes...
    Postuar nga aadili
    Skam dëgjuar kurrë që pejngamerët e Zotit vrasin njerëz ...
    {kurse une po]

A do agjeroni muajin e bekuar te Ramazanit?
    Postuar nga aadili
    Inshallah si gjithmonë. Të gjithë atyre që do të...

Letër hoxhës nga Naser Aliu
    Postuar nga aadili
    Unë mësuesi Ademi Gashi, drenicak - tash me banim në Danimarkë, kurrë ( e përsëris kkkkkuuuuuuurrrrrrëëëëëëë ) dhe në asnjë moment nuk do ta kem vëlla asnjë anadollak e asnjë arab, por vëllezërit e...
    {eh sikur te ishte e vertete}

Kurani është ligj arab
    Postuar nga aadili
    Për Muslimanët:
    Keni kujdes dhe frigohuni Allahut për ate që shkruani...

Dy natyrat e Krishtit, njerezorja dhe hyjnorja
    Postuar nga aadili
    Të nderuar.
    Ajo që dua unë të themë është se, ka vetëm një krijues dhe Ai është Zoti i të gjith krijesave,i atyre që besojn dhe nuk besojn deshtëm apo nuk deshtëm të gjithë do të kthehemi dhe japim...

Kush eshte agjerueshem?
    Postuar nga aadili
    Zoti jua bëft kabull Ramazanin dhe ju gëzoft me...

Jashtë teme (remix)
    Postuar nga aadili
    Citim Postuar më parë nga eri3000 Lexo Postimin
    Bota, a do te ekzistonte pa Islami?
    kursesi nuk do te egzistonte nje bote e tille por ka nje gje tjeter se bota do te mund te egzistonte pa alkaeda se ne fakt nuk jane te...

Zotistë, kush e krijoi zotin?
    Postuar nga aadili
    Do të ishte ma mirë që të bënit pyetje se a ka zot ose jo.

Për ato që ska zot, pse pyetja kush e krijoj?
    Për ato që ka zot, pamar parasysh çfar besimi kan ato, besimi i tyre ju shpjegon më mirë.
    Cilën nga këto parti do të votoni në zgjedhje?
    Postuar nga aadili
    Video shumë e mirë, kështu mundë që ta dëgjojnë vetë simpatizantët e pdsh se të gjorët janë të verbër me shkrim nuk mundë ti bindësh.
    Keto jane pak a shume 90% te gjithe postimeve qe ke bere -
    ne to asgje pos "patriotizmit", "idealit kombtar" e Identitetit shqiptar" nuk pash.

Apo, nuk pash!?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-10-2009 më 23:49
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

oo Turku Adil.... urime se e ke mersuar mire shqipen, por klyshi turkut nuk mund te jete tjeter pervec se funderrine , kurre nuk ke qene neshtetas e shtetas shqiptar ne jete te jeteve dhe s´´ke per ta provuar kurre kete ndjesi keshtu qe do vazhdosh te zhgerryhesh jashte trungut shqiptar pa identitet ..!!!
    Dylber , ....ti eja ne Durres lej ca leke ne vere dhe kris b-ythen andej nga ke ardhur nga Maqedonia ne Gostivar ,po deshe merre aeroplanin nga aeroporti ""NENE TEREZA""direkt per Zurich se na mbushet arka shtetit...!!!!

ps. Shpjeqimet e tjera ti kam bere te qarta me siper ....

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Qfare psisni tjeter nga njerez te shkerdhym so kto fundrrina shkretetinash. Per kto flliqsina Shqiptaret jane rraca e tyne harape.

Shikoni dhe hapni syte se kush jane kto bij bushtrat, qe vetquhen Shqiptar.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=115896

Gjithmone ju del pune me Shqiptaret e fese Katolike, ju kem pa shkerdhy ropt dhe prape ashtu ju bajme.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Përshëndetje Antarë të Nderuar,

Ditëve të fundit shohim disa budallallëqe të cilat duken interesante në fillim, por kur shikohen mirë e mirë, del që ajo është thjeshtë "Servilizëm Fetarë". Katolikët sot për të ofenduar bashk'kombasit e tyre Musliman, përdorin fjalët : "Ju jeni turkë, ja keni falë jetë Turkut, ju nuk jeni Shqiptarë sepse e morrët fenë e Turkut", por ata nuk ndalen në asnjë aspekt të pushojnë e të mendojnë, ky është problemi i tyre, se nuk ndalen aspak veq ecin por gabojnë shumë.

Me të vërtetë të shfrytëzosh Kombin dhe Historinë për interesa fetare është absurditet, paramendo një njëri (Katolik) duke thënë : "Unë jam pasardhës Ilir dhe prej tyre trashëgova fenë", por sa është i saktë ky justifikim, përderisa Kombi me Fenë kanë dallim të madh ndërmjet vete, por gjithsesi Ilirët një kohë besonin në idhuj të ndryshme, pra pse Katolikët (PseudoPatriot) e sotëm nuk besojnë (trashëguan) fenë e të parëve ?! Ndoshta pse nuk ju duket e arsyeshme, sepse Idhujt janë hedhur poshtë shumë shekuj më parë, e këtu arrijmë në një konkluzion të thjeshtë : "Katolikët e Sotëm nuk e trashëguan fenë e Ilirëve sepse nuk ju duk e arsyeshme, kështu as Muslimanëve nuk u duket e arsyeshme të bëhen Katolikë".

A mund të përdoret Patriotizmi për interesa fetare ?! Unë nuk mendoj se është gjë e mirë kjo dhe unë për vete e konsideroj të paarsyeshme një gjest të tillë, por katolikët nuk mendojnë si unë (fatkeqësisht apo fatmirësisht le të mbetet në ndërgjegjen tonë), sepse Katolikët përdorin Ilirët, Skënder-Beun, Nënë Terezën etj., për cështje Fetare, duke thënë se ne (Muslimanët) që jemi Musliman, jemi tradhëtarë të Historisë (atyre të lartëpërmendurve) me justifikimin se ata ishin "Katolikë".

Ky është absurditet i madh, të cilin Katolikët e konsiderojnë Dituri.

Edhe pse sjom musliman kit realitet qa ti ke shkru mduhet me pranu , osht fakt qe katolikt sod jan tu e keqperdor kombin edhe tolerancen fetare qe ka egzistu me shekuj ktu . Problemi nuk qendron te Katolikt e mir , problemi osht te katolikt e kqij qe per shkak te 1000-2000 vahabistave qe egzistojn ne trojet tona ata marin guximin mi perfshi krejt shqiptart musliman ne ni thes me ta , Osht fakt i pa mohueshem qe feja nuk ta mohon kombin po se mohove ti vet ato , gja t'cilen kta vahabistat e bojn hapur edhe pa nderpre , ti shajn mi 90% ta herojve kombetar qa mi thon ati Shqiptar aa ?? jo jo jon do qe e meritojn mi ju thon arab e m.ut e shurr e tona t'zezat , amo gabimi osht kur te perfshihen krejt shqiptart e besimit Islam ne ni thes me ta .

p.s edhe diqka tju kallxoj qe katolik e musliman skeni nevoj kshtu nermjet veti edhe juve o katolik jau pruni roma fen me shpat e me imponime te ndryshme po edhe juve o musliman jau pruni turku fen me shpat e me imponime te ndryshme , kjo osht edhe arsyeja pse sod Kishat e Xhamijat jon thuja se te zbrazta . Nuk osht e vertet qe iliret e kan pranu krishterimin me besim te plot , ata njihen si besimtar shum te fort te paganizmit gja qe e vertetojn edhe sod shum rituale qe beson populli shqiptar , si patkoin e kalit ne prag te shtepise , si gjarpni mbrojts i shtepise etj etj . Turku ne kto troje nuk u ardhe me kuran n'dor me ju lexu katolikve kuran , po u ardhe me shpat ndore ta ka hOq koken stka jep buk , konvertimi per mbijetes ka qen arsya e vetme e shiptarve si ne katolik ashtu edhe ne musliman .
    Ndryshuar për herë të fundit nga extreme : 11-10-2009 më 03:19
    We are all Aliens

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •