Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 91
    Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar më parë nga Miss Sixty Lexo Postimin
    Po ne fakte kjo na ka len mbrapa ne shqiptareve se mbahemi me meshiren e tjetrit .Skemi nevoj as per kete e as per asnje per te treguar vlerat tona dhe per te ngritur imazhin tone , sepse jemi nje populle me tradita e moral .
    Dhe qe 20 vite qe kemi dalur ne perendim e skemi len gje pa bere smund te ndryshojn ato qe kane bere gjenerata te tjera para ketyre ..
    Per cfare meshire po flet.
    Marrjen e nenshtetesise Belushi s'e ben per meshire, se nuk ju lut njeri qe ta merrte e ai qe t'i bente qejfin, e mori.
    E mori nenshtetesine se ajo e ben tamam te behet shqiptar, me gjak e me letra. Dhe nuk e ben se i duhet per ndonje gje, se ai s'ka nevoje per asnje gje. E ben thjesht qe te ndihet i qete me veten.

Sa per imazhin qe kemi e sa per tradita e moral, i kemi, por si i kemi, olio con mare. lol

Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Vajzë nuk po pres që Belushi të ngrej emrin e çdo individi. Po duke e pranuar të gjithë se nga janë krijon një imazh dhe imazhi nuk krijohet me individ po me masë. Për këtë jam shumë i qart, dhe nuk pres ndonjëherë që imazhi të ngrihet nga një apo dy emra po nuk pati një masë të madhe që të ngrej imazhin. Kohë më parë ishim të izoluar dhe padije se çfarë bëhej, po të shikosh shumë vende që kanë qënë të izoluar në Europ janë parë si ''shpellar'' dhe kanë bërë njëmijë e një të zeza. Kjo nuk i ndodhi vetëm Shqipëtarit po çdo qytetari që ka vuajtur pasojat e komunizmit. Po të flasim për individ as nuk do ishim njohurë po shumë të mira kanë ardhur dhe nga individ, duke kthyer kokën pas - Gjergj Kastrioti, Gonxhe Bojaxhiu, Ismail Kadare, Inva Mula e shumë emra të tjerë. Këto emra kanë vërtetuar se jemi një vend me kulturë dhe tradit.

Djale e kisha me ate qe ci duhej keti nenshtetsia ?
    Se e pranoi ky qe eshte shqiptare , ne syt e botes kjo nuk na ngre e as nuk na ul ndonje gje .
    Nuk thash asgje me shume e asgje me pak qe po me ben analize ketu ti mua .
    Se slame njeri te huaj qe vjen ne shqiperi pa dekoruar ,duke pasur me mijre shqiptare qe kan dhen kontributin e tyre per shqiperin dhe na kan nderuar jasht saje , dhe tani u ka mbire bari 5 pllemb mbi dhe e si kujton kush ose me mir si njef kush , dhe sa per (shpellaret) ne pak jemi bere me ate qe kemi hequr ne 50 vite komunizem .Keshtu qe mos ec ketu te na besh moral po shifi gjerat mir e analizoi ashtu si duhet .
    Just Perfect

Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Marrjen e nenshtetesise Belushi s'e ben per meshire, se nuk ju lut njeri qe ta merrte e ai qe t'i bente qejfin, e mori.
    E mori nenshtetesine se ajo e ben tamam te behet shqiptar, me gjak e me letra. Dhe nuk e ben se i duhet per ndonje gje, se ai s'ka nevoje per asnje gje. E ben thjesht qe te ndihet i qete me veten.

Sa per imazhin qe kemi e sa per tradita e moral, i kemi, por si i kemi, olio con mare. lol

Se ate se ka zen gjumi naten deri sa mori nenshtetsin , oh plz .
    E thash meshir mos thoja ndonje llafe me te madhe , uroj te kem qen e qarte sadopak dhe me ty .
    Just Perfect

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Vajzë nuk po pres që Belushi të ngrej emrin e çdo individi. Po duke e pranuar të gjithë se nga janë krijon një imazh dhe imazhi nuk krijohet me individ po me masë. Për këtë jam shumë i qart, dhe nuk pres ndonjëherë që imazhi të ngrihet nga një apo dy emra po nuk pati një masë të madhe që të ngrej imazhin. Kohë më parë ishim të izoluar dhe padije se çfarë bëhej, po të shikosh shumë vende që kanë qënë të izoluar në Europ janë parë si ''shpellar'' dhe kanë bërë njëmijë e një të zeza. Kjo nuk i ndodhi vetëm Shqipëtarit po çdo qytetari që ka vuajtur pasojat e komunizmit. Po të flasim për individ as nuk do ishim njohurë po shumë të mira kanë ardhur dhe nga individ, duke kthyer kokën pas - Gjergj Kastrioti, Gonxhe Bojaxhiu, Ismail Kadare, Inva Mula e shumë emra të tjerë. Këto emra kanë vërtetuar se jemi një vend me kulturë dhe tradit.

Shume e drejte , eshte diçka pozitive ,eshte dhe ana tjeter e medaljes se nje populli ,mos te degjojme vetem kroniken e zeze me lajme negative per shqiptaret por dhe per ato/a te tjere qe derdhin djersen per vete dhe per kombin (ne kete menyre ja rrisin vlerat kombit ).
    Greket plasen duke blere sportista per t'iu ngritur flamuri ,italianet dhe per brezine kater te çajne veshet qe eshte italian (si per LeonardoDi Caprio etj etj )qe jane komb shume,shume me i madh se ne ,dhe se kan dhene gjithashtu dhe shume ,shume te njohur ne fusha te ndryshme .
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ky James, ka denjuar te pakten te mesoj shqip tani, mire prinderit sja mesuan apo te tjeret me pare, tani po ben ndonje perpjekje meqe e ndjeka ne shpirt te qenit skipetar ? Se besoj , se perton. Lol

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Miss Sixty Lexo Postimin
    Djale e kisha me ate qe ci duhej keti nenshtetsia ?
    Se e pranoi ky qe eshte shqiptare , ne syt e botes kjo nuk na ngre e as nuk na ul ndonje gje .
    Nuk thash asgje me shume e asgje me pak qe po me ben analize ketu ti mua .
    Se slame njeri te huaj qe vjen ne shqiperi pa dekoruar ,duke pasur me mijre shqiptare qe kan dhen kontributin e tyre per shqiperin dhe na kan nderuar jasht saje , dhe tani u ka mbire bari 5 pllemb mbi dhe e si kujton kush ose me mir si njef kush , dhe sa per (shpellaret) ne pak jemi bere me ate qe kemi hequr ne 50 vite komunizem .Keshtu qe mos ec ketu te na besh moral po shifi gjerat mir e analizoi ashtu si duhet .
    Rëndësi ka që hyri fryma për ti lëvduar apo dekoruar ato individ që kanë dhën për këtë vend. Nuk ishte analizë aspak ajo, analizat kalojn faqe, po ishte një mini-argument ku të thash thjesht disa gjëra për të mos i harruar. Unë i shikoj shumë mirë gjerat dhe i analizoj ashtu siç janë. Sapo të bëri një koment më plotësues Saura, duke parë që shumë aktorë nuk e dinë se nga e kanë gjenezën thjesht përputhja e mbiemrave mundohen ti bëjn të tyren. Mbaj mend përpara 5 - 6 vitesh në Shanghai erdhi e bija e Burce Lee (Shannon Lee) dhe në një vend ku ka mbi 20 milion banorë u prit si heroin, e njëjta situat si me Belushin, ku babai i ka lindur në Korçë dhe emigroi në USA dhe u martua ku solli në jetë fëmijët. Ta thash këtë për të thënë sesa figura ka Kina dhe si i pret dhe pjellën e atyre që kanë krijuar një imazh të mirë. Tani erdhe ti pas meje se unë këtu isha ca muajë më shumë se ty

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Khmmmmmm. Besoj eshte i qete tani Boke. lol

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Khmmmmmm. Besoj eshte i qete tani Boke. lol
    Po dmsdo qe duhet te jete i qete. Tani prite kur te beje ndonje film kryeveper. Lol

i/e regjistruar Maska e pa-emer
    Anëtarësuar
    26-09-2009
    Vendndodhja
    ne parajse--aty ku sje Ti
    Postime
    257
    Urime gjith te mirat.....James
    fotografia-hobi im

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Ky James, ka denjuar te pakten te mesoj shqip tani, mire prinderit sja mesuan apo te tjeret me pare, tani po ben ndonje perpjekje meqe e ndjeka ne shpirt te qenit skipetar ? Se besoj , se perton. Lol
    Po mirë të them dhe unë disa emra ty: Leonardo Di Caprio, Robert De Niro, Al Pacino? E kanë marrë mundimin këta aktorë të suksesshëm të mësojn gjuhën e të parëve të tyre? JO!

Rëndësi ka që dikush kujtohet ta marri dhe ta ketë atë dokument, pavarësisht se për çfarë i vlen apo për çfarë i duhet. Gjithë se kush e bën për veten e tij dhe për askënd tjetër.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •