Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Lejohet mbajtja e mbulesës Islame për femrat garuese

Lejohet mbulesa në Kampionatin Botëror të
    Taekwondos

Kampionatin Botëror të Taekwondos që do të mbahet në Danimarkë prej 14-18 tetor sivjet.
    E mërkurë, 07 Tetor 2009 11:18

Federata Botërore e Taekwondos për herë të parë lejoi mbajtjen e mbulesës Islame për femrat garuese gjatë Olimpiadës Verore në Pekin 2008, pastaj e bëri të përhershëm këtë vendim pas rishikimit të rregullave për garimet në Asamblenë e Përgjithshme të FBT-së gjatë Janarit të sivjetmë.

"Vendimi që lejon mbajtjen e mbulesës gjatë turneve në taekwondo, përfshirë edhe Lojërat Olimpike, po motivon gratë të cilat kanë besim të fortë fetar për të qenë më aktive në sport dhe në lëvizjen Olimpike," tha shefi i komitetit teknik të FBT-së Dae Won Moon në një deklaratë. /aroundtherings.com/
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Ne arabi dhe ne islam behet qyshkur kampionati i tekuandose por me rregullat pak ndryshe .

Burrat rrahin grate e tyre ... te mbuluara .

Nisa 4 : 34
    Burrat janë përgjegjës për gratë,
    ....
    E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati, edhe rrahni , e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Lejohet pjesëmarrja në Taekwondo (ushtrimi i tij në fakt) për femrat muslimane?

Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    Nisa 4 : 34
    Burrat janë përgjegjës për gratë,
    ....
    E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati, edhe rrahni , e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi.
    Ajetin te cilin ti e ke postuar eshte G A B I M:

Ajeti 4:34 thote keshtu:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndrysho Firmën

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ca dmth ajo??; rrahini lehte!!!!!!!!!!!!

e rrafmja quhet e rrafme.leht bute apo medium??

Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Thonjezat i kam hequr se jane genjeshtra te shqiptareve qe i kane shtuar . Qe kur ti si myslyman shqiptar nuk degjon fjalet e allahut po na shton shfajesime per rrahjet me kllapa ?

Ku i sheh fjalet e kllapave ne frengjisht ti ?

Pjesa e dyte e vargut .

An-Nisa' 4 : 34

Et quant à celles dont vous craignez la désobéissance, exhortez-les, éloignez-vous d'elles dans leurs lits et frappez-les. Si elles arrivent à vous obéir, alors ne cherchez plus de voie contre elles, car Dieu est certes, Haut et Grand !

http://oumma.com/coran/afficher.php?NumSourate=4

Dhe per sa i perket atyre qe i druheni pabindshmeri , keshillojini , largohuni nga to ne shtrat dhe goditini . Nese ato arrijne t'ju binden , atehere mos kerkoni me rruge kunder tyre , se Allahu eshte sigurisht , i Larte dhe i Madh .

frappez-les do te thote : goditini
    Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 07-10-2009 më 18:55

Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    Thonjezat i kam hequr se jane genjeshtra te shqiptareve qe i kane shtuar . Qe kur ti si myslyman shqiptar nuk degjon fjalet e allahut po na shton shfajesime per rrahjet me kllapa ?

Ku i sheh fjalet e kllapave ne frengjisht ti ?

Pjesa e dyte e vargut .

An-Nisa' 4 : 34

Et quant à celles dont vous craignez la désobéissance, exhortez-les, éloignez-vous d'elles dans leurs lits et frappez-les. Si elles arrivent à vous obéir, alors ne cherchez plus de voie contre elles, car Dieu est certes, Haut et Grand !

http://oumma.com/coran/afficher.php?NumSourate=4

Dhe per sa i perket atyre qe i druheni pabindshmeri , keshillojini , largohuni nga to ne shtrat dhe goditini . Nese ato arrijne t'ju binden , atehere mos kerkoni me rruge kunder tyre , se Allahu eshte sigurisht , i Larte dhe i Madh .

frappez-les do te thote : goditini
    hahahaha..
    Ti mer te drejten qe te besh nje perkthim te lire prej frengjishtes ne shqip.

Ej, paramendo, Kura'ni origjinal eshte perkthyer prej arabishtes ne frengjisht, pastaj na vjen Mr. danieli dhe ben nje perkthim futjakot ( pa lejen e askujt) prej frengjishtes ne shqip. Paramendo cfare sakatimi.

Daniel do te te propozoj per "perkthyes" te Kur'anit... hehehehehehehe
    Ndrysho Firmën

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Burrat janë përgjegjës për gratë, ngase Allahu ka graduar* disa mbi disa të tjerët (!)dhe ngase (!) ata kanë shpenzuar nga pasuria e tyre. Prandaj me atë që Allahu i bëri të ruajtura*, (!) gratë e mira janë respketuese, besnike ndaj të fshehtës.

*Cfarë do të thotë fjala graduese në këtë fjali?

**Po fjala të ruajtura?

Një shqipërim dhe një përkthim i turpshëm për të nxjerrë zorrët, i cili vetëm shqip nuk mund të jetë!!! Allahu me syrin e tij magjik e sheh femrën si mall, duke qënë se burri i saj e blen duke shpenzuar nga pasuria e tij dhe babai i saj e shet. Ndaj gratë duhet të kënë respekt të thellë për padronët e tyre, upps bashkëshortët më falni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 07-10-2009 më 19:09

Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Po me çfare leje shqiptaret kane shtuar kllapa ? Pse francezet nuk i kane shtuar kllapat ? Kjo do te thote qe ne arabisht keto kllapa me genjeshtra nuk jane .
    Eshte jo i plote kurani ne gjuhen frenge ? A nuk ishin te autorizuar ata qe e kane shkruar goditini ? ( e pse jo vritini lol )

Le te vije te me korrigjoje kush nese mundet nga frengjishtja

Pallavrat e kllapave te shqiptareve asnje rendesi nuk u kushtoj se nuk jane pjese te kuranit .

Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    [I]

*Cfarë do të thotë fjala graduese në këtë fjali?
    Grate kane privilegj te jene te mbrojtura prej burrave. E dime se grate jane

krijuar si natyre me fragjile.

Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    [I]*Po fjala të ruajtura?

Te mbrojtura, te ruajtura prej demtimeve.
    Ndrysho Firmën

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •