Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 48
    *Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin

kshu pershemull.......

.................................................. ..........

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar mė parė nga BigAlbanian Lexo Postimin
    ktu ne shqipri si japin pleqve viz jo me te rinjve.

PS: nje zgjidhje ka paguji ja 5 mij euro qe tikesh mir e bukur ne gjermani

Shteti jone eshte shtet morrash.
    askund ske shtet qe te kryn pune pa ryshfet,ne perendim asht i ndaluar ryshfeti por te vakarrojn me letra te lodhin e nese gjen kutin e rushfetit (bakshish " gjithku i thon ...shum keq un jam provu me kosov me para ke viza 1000 deri ne 4000,personi qe ka dal thot kemi dal 50 veta per nji nate...
    ēa i thon kesaj ? shtet apo CUBA 1960

sa i perket moshes per martes edhe une mendoj qe aji ka 18 vjet e mundet te shkon me viz e te bej martes atje , por me sa di une duhet te kthehet ta pret vizen disa muj ...keto jan malltretime psiqike ...

por nuk duhet me u dorzu qdo gja paguhet me mund.
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Ku jeto ti Dorontina, ne vendin perfekt ku gjerat e keqija nuk ndodhin?

Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Ku jeto ti Dorontina, ne vendin perfekt ku gjerat e keqija nuk ndodhin?
    ndodhin ndodhin por nuk ndodh si ne KS se ketu populli nuk hesht per te drejtat e veta !
    shife greven e fshatarve qka u ba ?nuk e pat ne TV ?sa qumshtin e hudhen ne rrug edhe policet i lan me qumsht !

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    nu ke e di nga jeni nga ks apo nga shqiperia nese je nga nga kosova viz marin veq estrada pra kengetaret qe i rjepin shqiptaret ne perndim dhe disa perkthyes e perkthyese femra dhe antaret e politikanve e ndonje gazetar aty ktu
    ose nese ke lek mund te blersh viz esht krejt normale

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Marrja e vizes nese nuk ke nje shkak qe siguron rikthimin eshte shume e veshtire, sidomos per te rinjte.Nuk ka fare rendesi intervista.Me kujtohet qe nje komshija ime 67 vjece ,donte te shkonte ne amerike dhe kur dorzoi pasaporten ato pane qe ajo me pare kishte qene ne Meke.Plaka si tip i shkathet qe ishte e kuptoi dhe kur ato i thane :Po ne meke perse ke shku?Ajo i thaam shku me kape ate kodosh,mjekrroshin e qelbet , Bin Landenein, qe spo na len rehat qe e vrafte zoti e vrafe, por cfar te boj se gjeti dot nona.Ato u shkrine gazit dhe ja dhane.
    Nejse eshte e rendesishme te kesh nje arsye llogjike per tu kthyer.Por ka dhe nje menyre .Nese nje person me reputacion, ps. rektori ose dekani i universitetit merr persiper te hyj garant se vajza s'do te thyej marrveshjen.Ne keto raste titullari (rektori)merr ne telefon ambasaden dhe merret vesht.Me pas eshte ai qe ben garancine.Keshtu eshte mire qe tezja e saj, te bisedoje atje per te gjete nje menyre te ngjashme.Se shpejti une besoj se do te kemi dhe ne liberalizim vizash por kjo do te shoqerohet me penalitete, nese tentohet te thyet afati i qendrimit.Pra mundtet qe te ndalohesh per te hyre atje per nje afat te gjate kohore.Ne keto kushte te reja une nuk do te sugjeroja per tu bere perpjekje per te kaluar me rryshfet, pasi ka shume mundesi te marresh nje vize fallco dhe perseri penalizohesh.Nje tjeter menyre eshte dokumenti i punesimit sesonal, ku pune marresi ben dokumentet e nevojshme ne komune dhe zyren e punes atje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 08-10-2009 mė 09:50

dolce & gabi Maska e nihilist
    Anėtarėsuar
    06-10-2009
    Vendndodhja
    aty ku zbret dhia me frena dore....hahaha
    Postime
    77
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Marrja e vizes nese nuk ke nje shkak qe siguron rikthimin eshte shume e veshtire, sidomos per te rinjte.Nuk ka fare rendesi intervista.Me kujtohet qe nje komshija ime 67 vjece ,donte te shkonte ne amerike dhe kur dorzoi pasaporten ato pane qe ajo me pare kishte qene ne Meke.Plaka si tip i shkathet qe ishte e kuptoi dhe kur ato i thane :Po ne meke perse ke shku?Ajo i thaam shku me kape ate kodosh,mjekrroshin e qelbet , Bin Landenein, qe spo na len rehat qe e vrafte zoti e vrafe, por cfar te boj se gjeti dot nona.Ato u shkrine gazit dhe ja dhane.
    Nejse eshte e rendesishme te kesh nje arsye llogjike per tu kthyer.Por ka dhe nje menyre .Nese nje person me reputacion, ps. rektori ose dekani i universitetit merr persiper te hyj garant se vajza s'do te thyej marrveshjen.Ne keto raste titullari (rektori)merr ne telefon ambasaden dhe merret vesht.Me pas eshte ai qe ben garancine.Keshtu eshte mire qe tezja e saj, te bisedoje atje per te gjete nje menyre te ngjashme.Se shpejti une besoj se do te kemi dhe ne liberalizim vizash por kjo do te shoqerohet me penalitete, nese tentohet te thyet afati i qendrimit.Pra mundtet qe te ndalohesh per te hyre atje per nje afat te gjate kohore.Ne keto kushte te reja une nuk do te sugjeroja per tu bere perpjekje per te kaluar me rryshfet, pasi ka shume mundesi te marresh nje vize fallco dhe perseri penalizohesh.Nje tjeter menyre eshte dokumenti i punesimit sesonal, ku pune marresi ben dokumentet e nevojshme ne komune dhe zyren e punes atje.

ok, po ne rast se vajza dorezon vertetim qe frekuenton shkollen dhe tregon qe eshte ne shkolle dhe nuk ka interes ta lere ate???
    theksoj qe ajo eshte studente ne vit te dyte, diplomohet edhe nje vit dhe ska interes ta braktise shkollen....
    mund te jete argument i mire ky??

te falemnderoj per pergj :-)
    Dashuria eshte gezimi i te qenit DY, tmerri se mos mbetesh NJE, frika se mos behesh TRE....!!!!

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Do ai ne qiell liberalizohen(enderrat me pelqejne,ishallah realitet).Dhe s'ka te beje me llogjiken per tu kthyer,se kthehesh automatikisht kur te s'kadon afati i vizes.Flas per kohen e shkuar(para 5 vjetesh) te mite e moren vizen 3 muajshe,u merziten ketu se eshte gjelberim dhe kishin nevoje per smog atje.Iken mbas nje muaji,mund t'ja u zgjasja afatin e vizes dhe 3 muaj ,pra maksimum 6 muaj.
    Sa per punim sezonal me se e drejte,por ka studente Polak apo llacifac Rumun qe punojne per 1 euro job.
    Pra s'besoj(eshte e mundeshme) qe te plotesohet ky kusht.
    Por tamam:s'ja vlen te paguash X euro kur shkon apo vjen si vizitor,pa pasur parasysh se c'fare nder mend ke.
    Sepse ai ose une qe e bej garancine ja fus vetes kur visitori do te rrije pergjithmone.
    Ligjerisht e kam fjalen.
    Me mire te shkruajne shqiptaret e Gjermanise me eksperienzen e tyre.
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Citim Postuar mė parė nga nihilist Lexo Postimin
    ok, po ne rast se vajza dorezon vertetim qe frekuenton shkollen dhe tregon qe eshte ne shkolle dhe nuk ka interes ta lere ate???
    theksoj qe ajo eshte studente ne vit te dyte, diplomohet edhe nje vit dhe ska interes ta braktise shkollen....
    mund te jete argument i mire ky??

te falemnderoj per pergj :-)
    mbesa ime asht studente e viti katert te gjimnazit , para se te shkoi ne universitet ne pushim dimror te viti katert i erdhi viza negatif dy her nga dy hallat qe ban garancion....

dikush tha siper varet nga konsulli me ke ka ba naten !

me duket bakshishi hap rrug gjithkujt...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-10-2009
    Postime
    58
    te regjistrohet si studente ne tiran po ka mundesi te artet dhe te shkoj si studente ne gjermani zoti ju ndimoft te ruaj veten se esht ere per boten e eger

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •