XHEJMS THORNHILL DHE PIKTURA E TIJ...
Xhejms Thornhill, artist anglez, po zbukuronte kubene e katedrales se Shen Palit me piktura te mrekullueshme. Pasi perfundoi nje pjese se vepres se tij, eci mbrapsht per te vezhguar pikturen. Nuk vuri re se po qendronte ne cep te skeles, dhe rrezikohej te rrezohej, gje e cila do t'i kishte sjelle vdekjen e sigurt. Nje shok i tij, duke pare pozicionin e tij te rrezikshem, rrembeu nje furce te lyer me boje dhe e flaku drejt piktures. I inatosur, artisti u hodh perpara per te mbrojtur pikturen e tij, por shoku i tij vetem sa tha:
"Lavdi Perendise, njollosa pikturen, por shpetova artistin!".
PREDIKUESI DHE DJALOSHI
Nje predikues u pyet dikur nga nje djalosh, se ne cfare moshe duhet te kthehet ne besim njeriu? Pergjigja ishte:
"Te pakten, nje ore para vdekjes!"
Pas nje intervali te shkurter reflektimi, djali iu pergjigj:
"Atehere kjo do te thote se duhet te kthehem ne besim menjehere..."
I KRISHTERI DHE SHOKU I TIJ
Nje i krishtere pati nje bisede serioze me nje ish shok ushtrie, duke u perpjekur t'i fliste atij per besimin e vet.
Per te ishte e papranueshme qe cdo njeri lind ne mekat dhe eshte nga natyra ne armiqesi me Perendine. Ai u kujtua, se dikur nje djalosh ne rruge i kishte folur dhe i kishte bere pyetjen:
"A ke paqe me Perendine?"
Ai kishte mbrojtur mendimin e tij dhe ishte pergjigjur me zemerim:
"Ore, si eshte puna me ty? Une nuk jam grindur kurre me Perendine!"![]()
SA I MADH ESHTE PERENDIA YT?
Pas mbarimit te predikimit ne nje shesh, nje nga te pranishmit therret menjane predikuesin dhe e pyet me nje ton ironik dhe provokues:
"Zoteri, Perendia yt eshte i madh apo i vogel?"
Predikuesi i pergjigjet qetesisht:
"Perendia im, eshte aq i madh sa s'mund ta nxene qiejt, dhe aq i vogel sa ze vend ne zemren time!!!
Krijoni Kontakt