Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

A mund të tregoheni më tolerantë ndaj njëri-tjetrit?

Antar te dashur

Nuk jam aktiv ne kete forum (aq me pak ne te tjere) siq e shihni kam vetem 9 postime. Por gjate gjith kohes qendroi para forumit shqiptar duke shikuar temat e ndryshme por fatkeqesisht frikesohem te postoj ne ndonjeren teme.
    Frikohem se nese dal kunder islamizmit me ofendojne muslimanet ndersa nese dal kunder krishterizmit me ofendojne te krishteret dhe mua me mbeti vetem nje opsion qe te qendroi neutral ne kete aspekt.
    Ju mund te thoni pse nuk poston tek temat tjera ndersa une ju them sepse te gjitha temat kane marre nje kahje fetare.

P.Sh. tema e shtypit te dites (tema: Sot nje Arab u martua me ... 11 vjecare)

P.Sh. tema e shtypit te dites (tema: Sot nje prift u akuzua per plaqkitje te ...)

Tema te tilla mua me bejne pak ca nervoz pasiqe per nje prift ... ose per nje hoxh ... (...-nacionaliteti) shqiptaret duhet te hahen ndermjet vete.

Une per vete rrespektoi te gjitha fete poashtu ve ne pah edhe patriotizmin tim por nje gje nuk e kuptoj tek te tjeret pse mundohen ta fusin fene e tyre ne cdo aspekt ... ne politik ne dashuri ne kenaqesi ne sport ne ... ne...

A mund te ju lutem qe te pakten ne kete forum te jeni me tolerant ndaj njeri tjetrit ?

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    A mund te ju lutem qe te pakten ne kete forum te jeni me tolerant ndaj njeri tjetrit ?
    Deri sa nuk do ta cenosh tjetrin ne idete ne te cilat beson ose mendon se beson, atehere nuk do hasesh ne asnje kundershtim, perndryshe te gjithe kunder i ke e duhet te perveshesh menget ose duke i injoruar ose duke iu pergjigjur. Duke pasur parasysh bagazhin kulturor te atyre qe kundershtojne, mendoj se te vlen me teper keshilla mbi injorimin. Nje gje tjeter: nqs nuk do kundershtime, mjafton mos shkruash neper tema fetare apo politike e ne rregull je.
    Gjithsesi, kundershtimi ndonjehere eshte edhe frytdhenes, sepse perball idete e tuja me ata te te tjereve e ndonjehere edhe meson dicka me vlere.
    La vita è bella...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Keto tema qe i ke then ti duhet me pas vendin tek ngjarjet nderkombetare , por lejohen tek nenforumi i tolerances per ku me dit qfare arsye .

Sje i pari qe ben ksi thirrje por ke has ne vesh te shurdher sepse ka shum debilla qe sdin shkrim e lexim por vetem bojne copy-paste .

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Antar te dashur

Nuk jam aktiv ne kete forum (aq me pak ne te tjere) siq e shihni kam vetem 9 postime. Por gjate gjith kohes qendroi para forumit shqiptar duke shikuar temat e ndryshme por fatkeqesisht frikesohem te postoj ne ndonjeren teme.
    Frikohem se nese dal kunder islamizmit me ofendojne muslimanet ndersa nese dal kunder krishterizmit me ofendojne te krishteret dhe mua me mbeti vetem nje opsion qe te qendroi neutral ne kete aspekt.
    Ju mund te thoni pse nuk poston tek temat tjera ndersa une ju them sepse te gjitha temat kane marre nje kahje fetare.

P.Sh. tema e shtypit te dites (tema: Sot nje Arab u martua me ... 11 vjecare)

P.Sh. tema e shtypit te dites (tema: Sot nje prift u akuzua per plaqkitje te ...)

Tema te tilla mua me bejne pak ca nervoz pasiqe per nje prift ... ose per nje hoxh ... (...-nacionaliteti) shqiptaret duhet te hahen ndermjet vete.

Une per vete rrespektoi te gjitha fete poashtu ve ne pah edhe patriotizmin tim por nje gje nuk e kuptoj tek te tjeret pse mundohen ta fusin fene e tyre ne cdo aspekt ... ne politik ne dashuri ne kenaqesi ne sport ne ... ne...

kujt je tu i 3gu ktu secili mundohet te tregohet se vetem un kam te drejt ?
    jo vetem tema e dites po cdo dit keshtu esht ketu feja , feja ,feja dhe vetem feja temat .
    nuk e di nese i ke ndegju emertimet qe behen ktu arabo-magjyp , romak e shum te tjera .
    seriozisht me te ardh ne maj te hundes .
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Varet sa fanatik je ne bindjet e tua.
    Perderisa hapet nje teme ne publik, lexohet nga te gjithe,normal qe do presesh reagim negativ dhe pozitiv.

Jane sharje virtuale
    Jeto sot se neser nuk i dihet

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Un them te kapim armet!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-08-2009
    Postime
    145
    Kodi:
    Po ju lutem per "Toleranc Fetare"
    lutu lutu

se ka per tshku jeta duke u lut

lol

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Ofendimi me i rende i cili prish ne thelb harmonin fetare, jan te krishteret qe mundohen me idet e tyre primitive ta pervetesojn kombin shqiptar duke i trajtuar muslimanet si turko-arab dhe ortodokset si sllavo-grek ! Aq me shum qe po injoh keta te krishter, e aq me shum po bindem qe keta o jan te paguar nga organizata te huaja o jan cifut-gaca-mlut qe gjuajn guret dhe fshehin doren.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Ofendimi me i rende i cili prish ne thelb harmonin fetare, jan te krishteret qe mundohen me idet e tyre primitive ta pervetesojn kombin shqiptar duke i trajtuar muslimanet si turko-arab dhe ortodokset si sllavo-grek ! Aq me shum qe po injoh keta te krishter, e aq me shum po bindem qe keta o jan te paguar nga organizata te huaja o jan cifut-gaca-mlut qe gjuajn guret dhe fshehin doren.
    Ty te djeg me acid,sepse arab je!
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

....Frikohem se nese dal kunder islamizmit me ofendojne muslimanet ndersa nese dal kunder krishterizmit me ofendojne te krishteret dhe mua me mbeti vetem nje opsion qe te qendroi neutral ne kete aspekt.
    I nderuar!

Sejcili njeri kur i ben disa vjet te moshes se vet ( kur piqet), duhet qe te formoje disa qendrime te veta per disa çeshtje madhore ne jete. Ne kete rast eshte formimi i qendrimit ndaj ceshtjeve fetare. Kjo nenkupton, e permban ose nuk e permban fene, do te besosh ose nuk do te besosh dhe nese beson, ku do te besosh ( ku te mbushet mendja). Pra ti nuk mund te rish indiferent per disa ceshtje jetesore ( indiferenca eshte papergjegjesi).
    Keshtu pra nese te mbushet mendja qe i sakte eshte Islami, krishterimi, ateizmi etj. atehere keto qendrimet e tua duhet qe ti mbrosh me argumente ne publik ( sic eshte forumi).

Kur thua kam frikë, ky nuk eshte arsyetim. Nuk duhet te kesh frike te mbrosh ate qe ti mendon se eshte e sakte.
    E tani ne forum ka shume antare qe jane serioze ne diskutime dhe flasin me fakte dhe ka disa antare te tjere qe s'kane lidhje me temat e diskutimit por hyjne ne forum vetemse per tu tallur dhe ata dallohen menjhere sepse karakteristika e tyre kryesore eshte se shajne e ofendojne pa ascfare shkaku, me shpesh i perdorin keto fjale: arab, magjup,jevg, taleban, turko-arab, e shjane Pejgamberin as., e shajne Kur'anin, i shajne shqiptaret, e shajne kombin shqiptar etj etj.

Pra mos ki frike te postosh, vetmse mer nje qendrim tendin dhe mbroje me argumente, e per qente qe shajne e lehin ,mos te behet vone.

Pershendetje!
    Ndrysho Firmën

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •