Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 37
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

A eshte e veshtire te ndryshoj mentaliteti shqiptar?

Tema qe dua te diskutojm ne forum mendoi se ka baz per te udiskutu dhe shqiptaret kan nevoj per nji qasje te re ,nese duan qe te ecin perpara si komb .Nuk e mohoj faktin se shum shqiptar jon njerz te dijes, eshembull imir po ajo qe me brengos mua e qe disave mund tju duken si provinciale e pa rendsishme qe nji popull nuk ngelet pas si komb a si qytetar per shkak te nji individi apo nji klani .pra nga ne kerkohet nji unitet me i pergjithshem qe mos ngelim prapa kombeve te zhvilluar ne shkenc zhvillim ekonomik kulturor etj.Une mesa kuptoj se si shoqri qe do ose prano te jetoi nene ndikimin apa dirigjimin e tjerve,dhe fare i pa fuqishe te bashkohet e te mar vet punet ne dore ,kjo nji dobsi si duket etrashegur po na perseritet shpesh gjat hitoris.Per shkak te mos uniteti shpesh kemi ren nene sundimin e te huajve ,po permend Malin e zi nji popull shum me ivogel se ne disa her na perzuri prej tokes tone mija vjeqare mandej maqedoni greku e serbi .kjo na ndodhi se kurr nuk qam koken me probleme deshem koha ti zbuloj befasit se ndryshe ata qe parashihnin nji rrezik quheshin frikacak te pa dije Gjithnji ket popull e udhheqnin njerz qe nuk ishin te aft ose qe shpejt harronin betimin dhe punonin per gjepat etyre ose punonin per interesa te huja e jo per token qe ilindi. NJi thenje e At gjergj Fishtes qe ekom urryer nga femiria arrita ta kuptoj se voni se Armiku me i madh ishqiptarve eshte shqiptari.Do te deshiroja te jam gabim por ne jet kom pas kumunikime me shtresa te ndryshme nga popuj te ndryshem po hileqar apo me mir me then injorant si te populli im nuk kam hasur .pse jemi kaq te pa fuqishem ku tjert na diktojn jeten ton madje me njerzit tan ku shpesh e ndam me ta copen e bukes ,si nuk brengosen per jeten e per femit etyre e mos kundershtojn bashk per gjerat te pabaza qe tjert jau inponojn po perqudi ndihmohen nga njerzit tane qe na tradhtuan ose qe na pren ne bese ,madje dalin ne rreshtin e par qe liria ,jeta jon mer tatpjeten e beht me vuajtje e robri.deri sa meremi me gjera provinciale nuk do te mburret asnji shqiptar i vertet me perkatsin etij kombtare ;po prmend disa veqori qe na len mrapa popujve tjer .Dashuri ndaj atdheut kjo nji farse qe degjohet shpesh po ne ralitet ne mese paku e duam atdheun sepse mese paku eduam njeri tjetrin , SA luftohen gjerat qe ilen pas zhvillimin e nji kombi si korrupcini jo diciplina ne pun jo profesionalizmi dhe jo solidariteti mes njeri tjetrit .do mendoi dikush se ai qe rritet ne varfri eskamje pa shtepi do ta doi atdhen qe ela ne mjerim dota doj qeveritarin qe dikuj ijeptraktor edikush ska dark me ngran Do ta doi mjekun qe hedh barera te skaduara me ton per ket kam deshmi e te smuret skan para per ti bler ajom gabim me thuaj se do deshiroja edhe i qmendur do jam po kto jon gjera qe mund te shkruaj me fakte sa ni deshmitar i huaj sa su qmend ,une su permbajt ju them sinqerisht me rrodhi loti ky esht nji rast qe me ka traumatizu se si nji mjek me gjak ftohtsin e ti me thosht mose iprekni me dor se jan hlmuse te demshme e si nuk e kuptoj sezemren ma helmoj si beri ball apo sesi ndihej neper koridorin e barnatores qe i ngelnin hapat neper pluhrin qe kishte mbulu granitet qe ishin te shtruara nga nji renovim i spitalit nga nji shoqat zvicrane .mendja meshkonte nga do po ngela i pa fuqishem se kisha iden deri sa para disa dite zbulova se ato sishin barera per djegje pjesa e tyre me e madhe se shum i lexoja dhe kishin afat edhe per 10 vjet por ato kishin perfundu ne afarizum tregti vlla tregti ,biznes ,.Une dalloj shum nga ata qe po shkruaj per kta mjerana faqezi po nji e kuptova se vertet At gjergj Fishta kishte pas shum te drejt .Per bashkim na thirren vllezrit frashri eshum te tjer po pa e mar pushtetin nji njer me drejtsi e dor te fort kurr sdo rri ne kam te veta ky popull dhe gjithnji do mbetet nen hijen e skamjes varfris e ne shfrenimin e pushtusve te huaj Me respekt ganimet

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Se pari duhet origjina e shqiptarit me 5 shekuj pra pema pasaj dikush munde ta quaj veten se jam shqiptare .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    po vertet duhet te ndrrohen shume gjera ,para duhet te hiqen te tri fete dhe te formohet nje fe per te gjithe shqiptaret etj etj

dibranja
    Anėtarėsuar
    20-09-2009
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    8

A Eshte E Veshtire Qe Mentaliteti Shqiptar Te Ndryshoj

Per mendimin tim mentalitetit Shqiptar i duhen shekuj per tu ndryshuar.
    Se shume shqiptareve u intereson me shume cka te tjeret mendojne dhe thone
    sesa ajo qe ndjejne ne te vertet.Ne nje fare menyre ata nuk jane vetevetje ne asje
    sekond .Duhet te ngrihet nje ze shume i larte qe te drejtoj shqiptaret ne rruge te
    drejte. Besoj se vetem atehere do te kuptoj se kush dhe si jane ne te vertete
    Shqiptaret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga HENA DHE DJELLI : 05-10-2009 mė 10:20

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar mė parė nga HENA DHE DJELLI Lexo Postimin
    Per mendimin tim mentalitetit Shqiptar i duhen shekuj per tu ndryshuar.
    Se shume shqiptareve u intereson me shume cka te tjeret mendojne dhe thone
    sesa ajo qe ndjejne ne te vertet.Ne nje fare menyre ata nuk jane vetevetje ne asje
    sekond .Duhet te ngrihet nje ze shume i larte qe te drejtoj shqiptaret ne rruge te
    drejte.
    Besoj se vetem atehere do te kuptoj se kush dhe si jane ne te vertete
    Shqiptaret.

Nje soprano Shqiptar do te ishte njeriu i duhur per kete misione!
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    145
    ky eshte problemi me i vogli ...... hehe

shkon shqiptari per i p... tamerikanes e ndryshon me mentalitet e me fe e me komb e me krejt ....... veq per i t'q.i.me ........

ky ke shembull i thjesht......... te mos flasime per .....

dibranja
    Anėtarėsuar
    20-09-2009
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    8

Angry Degjo

Perse nuk vjen ti per soprano.
    Besoj se te shkon shum apo jo
    Endless.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Nuk besoi qe eshte veshtir te ndryshoj
    Them kete duke u nisur nga ca fakte,psh turqia na ndrroi fe e mentalitet,por ateher ishum te pa shkoll,te varfur me qka armiku e kishte te leht te na tjetersoi,tani disave me trup shqipetari e me kok turku nuk eshte edhe aq e leht te ndryshohet mentaliteti turk tek ata.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Mentaliteti ndryshon me kohen edhe me zhvillimin e diturise neper moshat e reja. Kush studjon edhe e ka mandjen per me mire di te ndaje turpin e llafeve te kota, nga qendrimi moral. Fundja normat morale ekzistojne kudo e ne cdo vend shikohet mendimi i tjetrit ndaj sjelljes apo menyres sone te te shprehurit, prandaj mjafton te jemi vetvetja e pastaj cfare thone te tjeret mos e vrasin mendjen, kur e dime qe jemi ne rregull me veten tone.
    La vita č bella...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Mundesh me then cilat aspekte sepse ne disa jem shum perpara te gjithve kurse ne disa jem shum mbrapa .

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •