Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    Ati, Biri dhe Shpirti Maska e simonpjetri
    Anëtarësuar
    28-10-2008
    Postime
    85
    Lutja Shpirtit Shenjt
    (Thuaje në mënyrë meditative)

Shpirti Shenjt, dielli i shpirtit tim, jeta e jetës sime, unë Të adhuroj, Të nderoj dhe përkulem para Teje.

Më udhëheq në të gjitha punët dhe ndërmarrjet e mia. (Përmendi ato kryesore.)

Më forco që t’i mbizotëroj të gjitha dobësitë e mia. (Përmendi dobësitë e veçanta).

Më ngushëllo në të gjitha zhgënjimet dhe mossukseset e mia. (Përmendi).

Më pastro nga të gjitha mëkatet e mia (sidomos nga...). Krejtësisht më pastro dhe më bëj të shenjtë.

Më shëro nga të gjitha plagët e mia fizike, ndjenjësore dhe shpirtërore. (Përmendi lëmitë e veçanta).

Më ndihmo që të mund t’i fali të gjithë që më kanë lënduar. (Kujto emrat e tyre, fali dhe kërko falje). Më udhëheq në rrugën e Atit tim. Ma zbulo Jezusin, Shpëtimtarin tim. M’i hap sytë dhe zemrën për Fjalën e Zotit. Më mëso të lutem. Më ndihmo të dua ashtu si ka dashur Jezusi
    "Biri i vetëm ‑ që është Hyj, një natyre me Atin"

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Filotea lutet:

> O Krijues , me ndihmo qe te te lutem me gjithe shpirt, me gjithe zemer e me gjithe mendjen time sepse vet Ti me urdherove keshtu. Te faleminderit o At qe na dhuron bashkeudhetare ne kete udhetim qe kemi marre, sepse na jep guxim te ecim gjithmone e me te vendosur ne rrugen tende. Te falenderoj me gjithe forcen qe me ke dhene, qe po ndihmon N...... te besoje ne ty. Ndihmoje o Zot i mire, largoje te ligun nga zemra, shpirti e mendja e saj. Ndihmoje o At qe ajo te te kerkoje sepse atehere do te te gjeje. Ndihmoje o Zot ne kete moment te rendesishem qe te mos rikthehet ne kotesine dhe erresiren e kesaj bote, por be qe te te shijoje ty dhe gezimin qe qendron ne degjimin e fjales tende. Ti je aq i fuqishem o Krijues sa une tani se kuptoj plotesisht por prandaj kam besim tek Ti dhe te lutem ndihmoje N...... Be atehere o At, jo per hatrin tim sepse une nuk meritoj as gjene me te vogel, por per hater te Jezusit dhe vuajtjeve te tij per ne, qe ne te besojme gjithmone e me shume. Eja o Zot ne zemrat tona dhe beje tempullin tend . Zbraze nga dashuria per gjerat e kesaj bote dhe mbushe me dashuri per ato gjera qe syri i njeriut nuk i sheh.
    > Edhe njehere te falenderoj qe me jep aftesine te te lutem dhe te lutem be qe te te falenderoj gjithmone sepse me te vertete ti je i denje per to. Lavdi te qofte ne perjetesi .
    Amen.
    La verita' ti rendera' libero!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Lutja e shërimit

Jezus, Shërues i plagosur: më shëro me anë të plagëve të Tua. (1 Pt 2, 24; Is 53,3-5).

Jezus, me Gjakun Tënd të paçmueshëm m’i shlyej mëkatet e mia dhe mëkatet e të parëve të mi. (1 Gjn 1, 7; Hebr 9, 22).

O Zot Jezus, jepma frytin e ringjalljes Sate: më mbush me Shpirtin Tënd të Shenjtë! Amen
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 08-01-2010 më 20:59
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Lutja është bisedë me Zotin!

Lutja e të vetmuarit

O Zot, Atë i amshuar, më mbush me dashurinë dhe dashamirësinë tënde të pakufi. Bëj që të jem i kyçur në dashurinë Tënde. Më liro nga ndjenja se askush nuk më do. Merri nga unë ndjenjat e pikëllueshme se jam i padëshiruar. Ti je streha ime.

Atë i dashur, e shpalli me falënderim se ke dërguar të vetmin Birin tënd Jezu Krishtin për shpëtimin tim. Jezusi im i dashur, unë të lavdëroj, që më ke pastruar nga mëkati dhe më ke dhuruar dinjitetin e fëmijës së Zotit, me anë të vdekjes Sate në Kalvar. Oh, Shpirti Shenjt, dashuria e Zotit, eja e më mbush! Le të ndizet në mua flaka e dashurisë së Zotit dhe kurrë të mos fiket. Amen!

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> O At sot dua vec te te falenderoj. Te falenderoj qe me krijove dhe me bere te te njoh Ty. Te falenderoj qe jep mundesine te zgjedh midis te perjetshmes se lumtur dhe asaj aspak te lumtur. Te falenderoj qe qendron tek une edhe pse nuk meritoj asnje nga dhuratat e tua o Krijues i Mire. Te falenderoj per gjithcka sepse te gjitha vine si dhurate prej dashurise tende. Te lutem qendro me ne gjer ne fund sic na premtove sepse ti je Bariu yne qe na udheheq tek lumturia e pafund dhe na mbron nga armiqte tane. Ne duart e tua braktis shpirtin , trupin dhe jeten time o Zot sepse vec aty jane te sigurta. Te falenderoj per sa here na ke falur dhe te lutem me gjithe forcen qe me jep me merr ne mbreterine tende. Amen

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Lutja për lirim nga i Keqi

“Gjithçka është e mundshme për atë që beson!”

Jezu Krisht, Zot i vërtetë e njeri i vërtetë, ti që ke arrdhur në botë për të shpëtuar njeriun, për ta liruar nga robëria e djallit dhe mëkatit, dhe nga vdekja e amshuar, dhe, duke paguar për mëkatet tona, prej kryqit na e ke hapur derën e parajsës – dhe me pagëzim na ke dhuruar Shpirtin Tënd që të jetojmë në lirinë e fëmijëve të Zotit – Ty tani po Ta drejtoj lutjen time të përvuajtë.

E pranoj: mëkatova dhe bëra të keqen para Teje. Besimi im në Ty ka qenë aq i vogël, e dashuria ndaj Teje edhe më e mjerë. Edhe pse kam thënë se i bie mohit djallit dhe veprave të tija – jeta ime ka qenë e mbushur me mëkat. Ti, me fajin tim, nuk ke qenë Zoti im, as jeta ime, as gëzimi im... Para Teje ka qenë UNI im, egoizmi im, kënaqja e pasioneve të mia, aq shumë idhuj, njerëz dhe gjëra.

Më fal, më fal o Jezus, nuk e kam ditur se Ti je Jeta, e Vërteta dhe Paqja! Në shqetë-simet e mia të mundimshme, u drejtova fallxhinjve modernë dhe shërbëtorëve bestytë të të Keqit, dhe gjeta mundim e shqetësim edhe më të madh! Vërtet, veshët e mi kanë dëgjuar fjalët e Ungjillit Tënd, por krenaria ime dhe zemra përplot papastërti, nuk kanë lejuar që ato të depërtojnë në mua...

E tani kur rrezja e dritës dhe e dashurisë së Zemrës Sate të mëshirshme – oh, Zot, çfarë mëshire! – e ka prekur zemrën time, pranoje këtë klithje, “sepse nga humnera të kërkoj Ty, Zot”, “mi fal mëkatet e mia”, “ma krijo zemrën e pastër”, “më pastro krejtësisht nga faji im” – sepse tani besoj se Ti je Shpëtimtari im, Zoti im, Zotëria im, dhe e vetmja Paqe e vërtetë!

I bie mohit, i bie mohit Djallit, e Ti me forcën e Emrit Tënd të shenjtë dëboje nga shpirti im, dhe më mbush me Shpirtin Shenjt.

U bie mohit të gjitha veprave të tija: mëkatit, fallit, magjisë, shortisë, hajmalive thirrjes së shpirtrave, “syrit të keq”, varësive mëkatare: drogës, duhanit, alkoholizmit, robërisë televizi-onit, kompjuterit dhe inetrnetit qe më terhjekin në roberi te djallit, okupimit të tepërt me sport dhe me muzikë negative, horosko-pit, jetës së natës, modës së papërvuajtë pagane, shqetësimeve djallëzore, bllokimeve dhe posedimeve – çdo sëmundjeje fizike, shpirtërore, psikike e morale, si dhe njerëzive të këqij, që i shërbejnë Djallit!

Shpëtimtari im, Zoti im! Të falem nderit, Të falem nderit, Të falem nderit – që ma jep paqen dhe lirinë e fëmijëve të Zotit!

Jezus,
    dashuria Jote është më e mirë se vetë jeta, goja dhe zemra ime do të Të lavdërojnë gjithmonë!

Madhëroje, shpirti im, Zotin! AMEN

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Lutja për lirim nga robëria e djallit

Në emër të Jezu Krishtit Zot, le të largohen prej meje të gjitha forcat e territ, të robërisë së Djallit dhe të shprehive të këqija.

Unë jam i Yti dhe i shpaguar me gjakun e Krishtit.

Kurrfarë forcash të errëta nuk kanë pushtet mbi mua.

Unë i takoj Jezu Krishtit. I urrdhëroj shpirtit të keq të sëmundjes, fatkeqësisë, të fatalizmit, që të largohen në emër të Jezusit. Le të jenë të lidhur nën kryqin e Krishtit dhe që kurrë të mos kthehen.

Më pastro mua, dhe çdo gjë që më takon, me Gjakun tënd të paçmueshëm.

Le të jenë me mua lutjet e Virgjrës së Lume Mari dhe i shenjtërve të Tu Pjetrit dhe Palit. Le të jenë me mua lutjet e shenjtërve, apostujve dhe martirëve.

Le të më çojë Jezusi Zot kah jeta e pasosur dhe plotësia e shëlbimit.

Të falem nderit, Jezus!

Lavdi të qoftë, Jezus!

(Lavdëroje Zotin së paku disa minuta me dhuratën e gjuhëve! Mund të përdoret uji ose vaji i bekuar duke bërë shenjën e kryqit).

P.S
    Asgjë nuk arrihet pa besim në Jezusin, “Gjithçka është e mundshme për atë që beson !”

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> O Krijues, te falenderoj qe je me mua per nje kohe kaq te gjate. Me ndihmo qe te jem ne lartesine e dhurates qe po me ben. Ndihmoje krijesen tende qe te jete ashtu sic duhet te jete, larg se keqes dhe me dashuri ne zemer per te gjithe, ne ngjashmeri me Krishtin, Zotin tone.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •