Close
Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 228
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    chino! ke te drejte kur thua qe çifutet urreheshin aq shume nga nazistet per faktin qe kishin arritur pozita te rendesishme. nuk i ve ne dyshim aftesite e tyre intelektuale. (duhet te jesh hipokrit per te bere kete)
    nuk jam aspak dakort kur thua qe ata ishin ne vend te huaj. pse paskan qene ne vend te huaj??? nje turk qe ka lindur e eshte rritur ne gjermani dhe ka arritur nje pozite te rendesishme, duhet te llogaritet i huaj???
    sipas arsytimit tend obama qenka bere president i nje vendi te huaj
    Shumica e cifuteve nuk kishin qytetari ne vendet europiane. Franca beri disa leshime me zgjedhjen e famshme te kushtetutes por mesa di une cifutet konsideroheshin qytetare te dores se dyte. Ne periudhen mesjetare paten mundesi te krijonin komunitetete pothuajse te izoluar (merrnin e jepnin vetem per pune tregetie) ne menyre qe te ruanin traditat e tyre. Edhe sistemin ligjor e ruajten sipas fese/kultures se tyre. Me pas keto "liri" qe cifutet i morren ku munden (shteti i taksonte ndaj i toleronte) ju hoqen me dhune. Shumica e vazhduan vete-izolimin (levizen masivisht ne Europen Lindore, me pas nje pjese u rikthye ne perendim duke shkuar aq larg sa Amerika). Te gjithe kete e shkruajta me qellim qe te dal aty ku duhet: cifutet nuk e konsideronin veten pjese te shteteve ku jetonin (atehere kur keto shtete u formuan, qe sic mund ta dish per disa nga keto ndodhi shume vone. eg. Gjermania, Italia) po aq sa nuk konsideroheshin te tille me ligj.

Nuk mund te krahasosh nje emigrant sot (turk, shqiptar, iraken, kinez, somalez, rumun a cfarddoqfte) me nje "emigrant" (nqs termi ekzistonte) te atyre viteve. Shume nga shtresa intelektuale cifute qe permenden (nqs e ke fjalen per ta) eshte e vertete qe u integruan ne shoqerite europiane, por prejardhja e tyre cifute nuk reshti t'ju permendej sa here qe dikush kishte ndonje krize nacionale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Inteligjentja : 19-10-2009 më 13:04
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Emri:  jews ethiopia.jpg

Shikime: 313

Madhësia:  48.1 KB

Emri:  ebrei india.jpg

Shikime: 275

Madhësia:  24.6 KB

Emri:  netanyahu.jpg

Shikime: 260

Madhësia:  16.9 KB
    keto foto jane per ata qe thone qe çifutet nuk jane asimiluar ndonjehere kudo qe kane shkuar.
    madje edhe kane ruajtur gjuhen e tyre (kjo eshte nje marrezi e pabaze pasi nuk eshte fare e vertete).

ketu jane çifutet e etiopise, ato te indise dhe kete tjetrin besoj se e njihni. shikoni sa shume ngjasojne! jo jo. çifutet nuk jane asimiluar kurre. hahaha!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Ah te me falesh. Thashe se kisha te beja me nje qe i di dy gjera. Terhiqem teresisht, vazhdo te jetosh ne lala world.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Ah te me falesh. Thashe se kisha te beja me nje qe i di dy gjera. Terhiqem teresisht, vazhdo te jetosh ne lala world.
    haha! po te them se di per historine e çifuteve shume me teper se ti. jam shume i bindur per kete. ka 3-4 vite qe lexoj per historine dhe zakonet e tyre.
    e di ti çfare mendonte einsteini per shtetin e izraelit?
    e di qe i kane ofruar per tu bere president i izraelit dhe ai e ka refuzuar?
    ku e kane origjinen çifutet?

p.s "inteligjente" duhet te te quajne te tjeret dhe jo te quash ti vehten.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    haha! po te them se di per historine e çifuteve shume me teper se ti. jam shume i bindur per kete. ka 3-4 vite qe lexoj per historine dhe zakonet e tyre.
    e di ti çfare mendonte einsteini per shtetin e izraelit?
    e di qe i kane ofruar per tu bere president i izraelit dhe ai e ka refuzuar?
    ku e kane origjinen çifutet?

p.s "inteligjente" duhet te te quajne te tjeret dhe jo te quash ti vehten.
    Ti mund te dish sa te duash per cifutet(bnuk ishte kjo dija qe te vura ne diskutim) -une di aq sa me duhet. Nuk me ka interseuar historia e tyre me aq detaje dhe as qe eshte relevante ne temen ne diskutim. Fakt-cifutet s'kane pasur qytetari ne shume vende europiane deri vone. Fakt-cifutet jetonin te segreguar.

Keshille: Mos i hyr fare asaj loje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Inteligjentja : 19-10-2009 më 13:59

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Ti mund te dish sa te duash per cifutet(bnuk ishte kjo dija qe te vura ne diskutim) -une di aq sa me duhet. Nuk me ka interseuar historia e tyre me aq detaje dhe as qe eshte relevante ne temen ne diskutim. Fakt-cifutet s'kane pasur qytetari ne shume vende europiane deri vone. Fakt-cifutet jetonin te segreguar.

Keshille: Mos i hyr fare asaj loje.
    cilen dije me vure ne dyshim atehere, pasi une vetem per çifutet kam folur?

a mund te te pyes diçka?
    per ty çfare do te thote te qenurit çifut?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Rilexo postimin e pare ku te kam cituar dhe do e kuptosh.

Tema eshte pse cifutet u urryen, jo si identifikohet/veteidentifikohet nje cifut.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Rilexo postimin e pare ku te kam cituar dhe do e kuptosh.

Tema eshte pse cifutet u urryen, jo si identifikohet/veteidentifikohet nje cifut.
    e di si eshte tema.
    thjesht desha te di çfare jane çifutet per ty.
    nje popull, nje race, nje fe apo ndonje gje tjeter.
    isha thjesht kurioz dhe nuk me duket se dal jashte teme duke bere kete pyetje.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Mesa di une ceshtja eshte e diskutueshme. Ne terma te pergjithshem "cifute" jane ata qe kane si fe Judaizmin. Tashti ti mund te thuash se jo keta s'jane cifute tamam, termi s'eshte i sakte etj.etj. As qe me duhet. Te thashe...i don't go that way. Insistimi yt ishte qe cifutet ne Gjermani nuk ishin ne dhe te huaj. Une po te them qe ata thone qe ishin te tille. Gje tjeter kishe?

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    the admiral----çifutet jane race????!!!!!!!
    me trego pak tiparet e rraces çifute!!!!!!!!
    çfare ngjyre kane çifutet???
    Se pari Përshendetje ---nuk jam ekspert i Çifuteve kam njohuri aq sa edhe per Katoliket,Muslimanet etj.
    -të jeshë çifut ,duhet respektuar të gjitha rregullat e librit TORA(torah) pra je i lidhur më këtë religjion ,unë edhe më parë e ceka vetem një (beson në jeten pas vdekjes) por ka edhe shumë tjera si p.sh synetia etj. shkurtë e shqip janë fetar dhe e praktikojnë këtë konfesion,unë themë se janë popullsi çifute ,më duket si e komplikuar kjo puna e tyre kur thonë se vetem duke u futur ne trupin e një Hebrej mundë të jeshë Hebrej d.m.th vetem duke lindur nga nje femer Hebreje bëhësh Hebrej(këtë Ti mundë të na e sqaroje më mirë )
    Në të njejten kohë eksiztojnë trashegimtarë te races se bardhë të konfesionit çifut dhe janë shtetas Maroken etj.
    Sikurse ka Hebrej Budiste apo musliman ,si dhe Izraelit te races arabe të krishterë etj.
    Tani të përshendes -the admiral---vazhdo me shkrimet dhe unë kur të kam kohë i lexoj ose si shoh fare, ky është problemi IM personal dhe nuk ja imponojë askujtë,të gjitha këto perzierje dhe mosmarrëveshje ndermejt neve na qojne drejtë shumë amalgameve të përgjithësimit te racizmit
    P.S--nuk i urrej por as nuk i adhurojë

Përshendetje F.SH

Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •