Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Vendndodhja
    shquipri
    Postime
    69
    e para dhe a bën të tregosh vendin ku është fyer-shar nëna e muslimanëve ( Ajsha) ose sahabët!? Pash Allahun leri këto maroçkat, mos shpif, se shpifja është e dënueshme nga Allahu bile edhe nga njerëzit. Nuk duroni të përmenden “sahabet” hipokrita, të padëgjueshëm, kur dihet nga vet fakti se edhe ata kan qenë njerëz si ne sot, bile shumica e tyre beduinë të pa shkolluar fare, të pa gdhendur (fjalë populli).
    Hapi syte dhe veshet dhe degjo cfare thote shejhu shit Jasir el-Habib: Nje mal me hadithe te trilluara qe sipas tij vertetojne se Aisha (radij-Allahu anha) paska vrare Pejgamberin (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem)!!!!

Shikoji fjalet qe dalin nga goja e shiteve! Sipas tyre Aisha ishte zinaqare!!!!!

Shejhu Shit Hasan Shahati thote se gruaja e Pejgamberit (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ishte gomar!!!!

"Ata që i lëndojnë besimtarët dhe besimtaret, duke i akuzuar për diçka që nuk e kanë bërë, në të vërtetë, i kanë ngarkuar vetes fajin për shpifje dhe një gjynah të qartë." [el-Ahzab, 56]

Nuk duroni të përmenden “sahabet” hipokrita, të padëgjueshëm, kur dihet nga vet fakti se edhe ata kan qenë njerëz si ne sot, bile shumica e tyre beduinë të pa shkolluar fare, të pa gdhendur (fjalë populli).
    Ja cfare ka thene Allahu i Lartesuar per Sahabet, qofshin ata Muhaxhire apo Ensare:

"Sa u përket besimtarëve të parë, prej muhaxhirëve dhe ensarëve, Allahu është i kënaqur me ata dhe me të gjithë të tjerët që i pasuan me vendosmëri e përkushtim në besim; edhe ata janë të kënaqur me Atë. Allahu ka përgatitur për ata kopshte nëpër të cilat rrjedhin lumenj dhe ku do të jetojnë përgjithmonë.
    Kjo është fitorja madhështore!
    " [et-Teube, 100]

Shiko cfare kane thene Kristianet per Sahabet e Pejgamberit (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem):

Imam Malik rahimehullah ka thënë: “Më kanë transmetuar se kristianët të cilët kishin parë Sahabët kur ata pushtuan Shamin, thonin: “UAllahi – në bazë të informacionit që kemi – nuk ka dyshim se këta janë më ...të mirë sesa Dishepujt e Isait!” Tefsir Ibn Kethir, 7/362

Me zullumin tuaj, ia keni kaluar Cifuteve, Kristianeve, madje edhe Mexhusive dhe Hinduve.

Une te pergezoj faruk me fjalen e Allahut te Lartesuar:

"Innel-Munafikijne fij derkil-esfeli minen-Nari ue len-texhide lehum nasira
    Me te vertete Munafiket do te jene ne shtresen me te ulet te Zjarrit dhe dhe ti kurrsesi nuk do t’u gjesh atyre ndihmës." [en-Nisa, 145]
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEDR : 09-10-2009 më 07:28
    vdekja nuk eshte tragjedi
    tragjedi e vertete eshte ajo cka ndodh pas vdekjes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    Çuni, ti me injorancën tënde dhe video inçizime çifute nga Yu Tuba i mbushe faqet e listës mjaft me më këto montime. Si nuk dallon zërat (e montuar) e askujt, cili flet dhe çka flet prej tyre.
    O çunak, unë thjesht dhe kjartë thash; nëse jan të vërteta fjalët e juaja që përbuzni, atere nënvizoni me vija të trasha e të kuqe vendin në literaturat-librat shiite, të ket ndonjë shkrim për këto qfar jeni duke gënjyer për shiitët, apo qfar dëshironi ju Nasibitet-Wehabi të ishin. Ju drejtova disa herë webet shiite, kërkoni ato dhe bujrum prezantoni, librin-faqen-pasusin... .

Sa i përket ajetit të përmendur të sures Teube 100., çuni ti nuk ke faj, e lexon Kuranin e përshtatur në gjuhën shqipe dhe të duket se ai është qëllimi.

"All-llahu është i kënaqur me të hershmit e parë prej MUHAXHIRËVE dhe prej ENSARËVE dhe prej ATYRE që i pasuan ata me PUNË TË MIRA, e edhe ata JANË TË KENAQUR NDAJ TIJ. Atyre u ka përgatitur xhennete, në të cilët rrjedhin lumenj, ku do të jenë përjetë të pasosur. E ky është fitim i madh." 9-100.

Lexo tani me vëmendje ajetin:

وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ

LATINISHT: Wa As-Sābiqūna Al-'Awwalūna Mina Al-Muhājirīna Wa Al-'Anşāri Wa Al-Ladhīna Attaba`ūhum Bi'iĥsānin Rađiya Allāhu `Anhum Wa Rađū `Anhu Wa 'A`adda Lahum Jannātin Tajrī Taĥtahā Al-'Anhāru Khālidīna Fīhā 'Abadāan Dhālika Al-Fawzu Al-`Ažīmu (At-Tawbah: 100).

Shiko në ajet nuk përmendet besimtarëve (ose sip.sherif Ahmetit:...është i kënaqur me të HERSHMIT: andaj si në verzionin e parë (tendin) dhe të dytin (Sh.Ahmetit) është përshtatje. Më tej, vëzhgo pjesën ku flet për kënaqësin e Allahut ndaj tyre” ajo fjalë vjen më pasi të përmenden muhaxhirët dhe ensarët dhe prej atyre që i pasuan ata në punë të mira.{“Wa As-Sābiqūna Al-'Awwalūna Mina Al-Muhājirīna Wa Al-'Anşāri Wa Al-Ladhīna Attaba`ūhum Bi'iĥsānin Rađiya Allāhu `Anhum Wa Rađū `Anhu Wa 'A`adda Lahum Jannātin Tajrī Taĥtahā Al-'Anhāru Khālidīna Fīhā 'Abadāan Dhālika Al-Fawzu Al-`Ažīmu”. Më tej vëri re pjesëve të librit ku flitet për "Kënaqesia e All-llahut", vjen më pasi te përmenden MUHAXHIRËT, ENSARËT dhe ata që i pasuan ata me PUNË TË MIRA}.

Karakteri qenësore i kuptimit të fjalës Wa As-Sābiqūna Al-'Awwalūna "siç qëndron në përkthim: me të hershmit e parë " Al-'Awwalūna çdo i "Pari" në një kohë dhe në një kuptim tjetër As-Sābiqūna, këtu bëhet fjalë – përshkruhet- në nivelin shpirtëror.
    Ose si fraza"Sabikun –ata që kan qenë te parët". {p.sh., në ndonjë rast kur thuhet për ata që prijn, ose i“ PARAPRIN”- “EL-EVVELUN, një grup njerëzish, jo të gjithë}. Logjika e dijetarit sunni fjalën Sabikun e ka përfshirë me TËRË sahabët, që është absurd në gjë e tillë, nga se në ate rast ajetin do ta kuptonim ; se Zoti është i kënaqur me (tërë) muhaxhirët e parë dhe me TËRË ensarët dhe se Zoti në të njëjtën mënyrë nuk do ishte i kënaqur me TËRË muhaxhirët.

Një shembull tjetër: “Edhe ata që përgatitën vendin (Medinën) dhe besimin para tyre, i duan ata që shpërnguleshin tek ata dhe nuk ndiejnë në gjoksat e tyre ndonjë nevojë (për zili a tjetër) nga ajo që u jepej atyre (muhaxhirëve), madje edhe sikur të kishin vetë nevojë për te, ata u jepnin përparësi atyre para vetvetes. Kush është i ruajtur prej lakmisë së vet, të tillët janë të shpëtuar.” 59-9.
    Që do të thot ata që prin jan në nivele më të larta, jo të gjith. Si bënë Zoti ti përfshin të gjithë në nivele të larta, kurse ka prej tzre më vonë qe kan braktisur fenë (Islame si rasti i ABDULLAH IBN SAADI - muhaxhir dhe shkrues i Kuranit, edhe tjer). Ose ata te shperngulurit ne Habeshistan (Etiopi), nuk jan njellojt ata qe i kan pri grupit dhe ata pas tyre qe vinin.

Sabikun ndoshta mund ti dedikohet të PARËT (të Parët- e Më të Mirëve-Elitës) prej muhaxhirëve dhe ensarëve dhe ata që i përcjellin. Por në këte rast jan vetëm atao më të MIRËT prej sahabëve e kursesi të GJITHË sahabët, siç tentojn dijetarët sunni ti paraqesin.

Me parafrazën sabikun gjithashtu mund të mendohet edhe në Muhammedin s.a., edhe me imam Aliun, si më të mirët nga ata që u shpërngulën dhe i lënë vatrat e tyre për hir të Allahut (muhaxhirët), dhe nga ata të cilët kan ndihmuar (kontribua) për fenë e Allahut dhe nga ata të cilët i përcillnin me mirëbërësi. Aman çuni, përderisa nuk kena dijeni të mjaftueshme në sqarimin (definicionin) e plotë për ndonjë paragraf, mos dërgo për çdo qëllim.

selam, faruk. 09/10/09.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    O bedr selam alejkum,lere këtë faruk9 se ka deviju dhe kot e kemi ne se ky ja ka dhanë besën shejtanit se nuk don me u drejtu në rrugën e drejtë.Këtu në këtë forum nuk është për tu prezantu se nuk ka hajr .shum shejtanë ka dhe mohues të fortë.All-llahu i drejtoftë në rastëse duan,në të kundërtën All-llahu i shkatroftë ata që mohojnë argumentet e Tij s.v.t.!Këtu ofendohet feja dhe ne si muslimanë e kemi haram të qëndrojmë në këtë forum që marin pjesë të gjithë besimtar dhe jobesimtarë.

Selam alejkum besimtarëve dhe ju kisha këshilluar që të mos postoni më në këtë forum.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Vendndodhja
    shquipri
    Postime
    69
    O çunak, unë thjesht dhe kjartë thash; nëse jan të vërteta fjalët e juaja që përbuzni, atere nënvizoni me vija të trasha e të kuqe vendin në literaturat-librat shiite, të ket ndonjë shkrim për këto qfar jeni duke gënjyer për shiitët, apo qfar dëshironi ju Nasibitet-Wehabi të ishin.
    Heh, me duket se edhe kjo dredhke s'do te eci! Megjithate, munafiket dine si te manovrojne perhere!

Sidoqofte, une po e marr mundimin. Kam frik se heren tjeter do me kerkosh shpallje specifike per khomejnin dhe sistanin.

Ky është një libër me titull “el-Erba’ijne fij Imameti E’imetu-Tahirin” – 40 (argumente) rreth Imamatit të Imamëve të Kulluar.
    Në fakt, ne s’kemi nevojë të harxhojmë kohën duke lexuar gënjeshtrat e sajuara që të vërtetojmë diçka që nuk egziston në Kur’an apo në Sunet. Por interesi ynë është ky tekst që tregon qartazi besimin e shitëve rafidij të cilët mallkojnë dhe bëjnë tekfir mbi A’ishen e pastër (radij-Allahu ‘anha), vajza besnike e besnikut (Ebu Bekrit radij-Allahu ‘anhu), gruaja më e ngushtë e Pejgamberit (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem). Ky argument thotë:

Argumenti i 40:

"Çfarë është transmetuar rreth poshtërimit të armiqve të Ehli-Bejtit:
    Ajo që vërteton imamatin (udhëheqjen) e dymbëdhjetë imamëve është A’isha qafirja, ajo që meriton Zjarrin.
    Kjo është detyrë dhe është e domosdoshme për medh’hebin tonë dhe dymbëdhjetë imamët. Kjo për arsye se kushdo që ka thënë [dhe ka besuar] në khilafetin e të treve [Ebu Bekri, ‘Umeri dhe ‘Uthmani], ai ka besuar (njëkohësisht) në Imanin e saj, në madhërimin e saj dhe nderimin e saj.
    Por kushdo qe beson në dymbëdhjetë imamët thotë se ajo meriton Zjarrin...
    "

http://s614.photobucket.com/albums/tt228/AlbanMalaj/?action=view&current=aysha-alqummi.jpg
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEDR : 09-10-2009 më 17:15

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Vendndodhja
    shquipri
    Postime
    69
    Kjo fetva gjendet në faqen zyrtare te Ajatullaut te madh, Muhamed Shahrudi (http://www.shahroudi.net/).

Ai është një nga dijetarët kryesorë (Meraxhij’) të Shijave dhe ai jep mësim në Seminarin Islamik në Kum. Jo vetëm kaq, por ai pranon se ka hadithe Sahih të shitëve që vërtetojnë se Imamët e pagabueshëm Shiit i mallkonin gratë e Pejgamberit mbas çdo namazi, pesë herë në ditë. Atëherë si guxojnë shiitët ta mohojnë faktin që mallkimi i grave të Pejgamberit është pjesë e besimit të tyre?

Vini re se si Ajetullau i Madh e lejon mallkimin, por ky mallkim duhet bërë në një mënyrë që nuk nxjerr në shesh Takijen e tyre, domethënë mallkimi nuk duhet të bëhet para masave të Sunitëve.

Ndoshta kjo do t’i zgjojë nga gjumi Sunitët që janë mashtruar nga gënjeshtrat e Shijave të cilët thonë se ata nuk i mallkojnë gratë apo sahabët e Pejgamberit.

Kjo ka dalë direkt nga goja e Ajatullaut të Madh.

http://www.shahroudi.net/aghayeda/aghayedj1.htm

سؤال 50 : هل يجوز لعن بعض اُمهات المؤمنين مثل السيدة عائشة لمعصيتها للرسول ولخروجها على إمام زمانها ولإعلانها العداء لأميرالمؤمنين علي بن أبي طالب(عليه السلام) سواء بالتصريح بالاسم علناً أو

Pyetje 50: A lejohet të mallkosh disa nga Nënat e Besimtarëve, si për shembull zonjën Aisha për mosbindjen e saj ndaj Pejgamberit, për shpalljen e luftës ndaj Imamit që ishte në kohën e saj dhe për armiqësinë që tregoi ndaj Prijësit të Besimtarëve Ali Ibn Ebi Talib, qoftë (duke e mallkuar) haptazi me emër ose me nënkuptim?

الجواب : يجوز لعن كلّ من أعلن العداء لأميرالمؤمنين أو الزهراء أو الأئمة(عليهم السلام)فكيف بمن ظلمهم وحاربهم إلاّ مع خوف تلف النفس وقد ورد أنّ الإمام الصادق (عليه السلام) كان يلعن ثمانية بعد كلّ صلاته (أربعة من الرجال وأربعة من النساء ) .

Përgjigje: Lejohet të mallkosh të gjithë ata që shfaqën armiqësi ndaj Prijësit të Besimtarëve (Aliut), Zehras apo Imamëve. E përse jo, mbas padrejtësive dhe luftës që u bë kundër tyre? Por (vetëm mos i mallkoni ata) nëse druheni nga ndonjë dëm. Është thënë gjithashtu se Imam Sadiku (a.s) mallkonte tetë (prej tyre) mbas të gjitha namazeve të tij.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    BEDR, ty dhe ata për rrëth teje: sa për t’ju përkujtuar hadithin:
    Hadith i pranuar nga shumë dijetar sunni: “Do të lë në mesin tuaj dy gjëra te qmuara: e para është Libri i Allahut, në të cilën është shkruar udhezimi dhe drita, ndërsa e dyta është familja ime (Ehlul-bejti). Ju paralajmëroj lidhur me familjen, për Zotin, ju paralajmeroj për familjen time".

Për kete hadith shih burimet sunnite;
    *1. Sahih Tirmidhi, vell.5, faq. 662,663,328. Mbi 30 sahabe e kan deklaruar
    *2. Al-Mustadrak, nga al-Hakimi , kaptina mbi teë kuptuarit e talentëve të sahabëve, pjesa II, faq.148, dhe pjesa III,faq 109,110, 533, të dhënat jan të bazuara sipas (Buhariut dhe Muslimit).
    *3. Sunan-I Daarami, Vëll.2, p432
    *4. Musnedi I Ahmed ibn Hambelit, pjesa e 3,faq.14,17,26,59; pjesa 4, faq.366,370,372; pjesa e 5, faq. 182,189,350,366,419.
    *5. Fadha’il al-sahaba, nga Ahmed ibn Hambeli, pjesa e 2,faq. 585,had.990
    * 6.al-Kasa’is, nga al-Nisai, faq.21,30.
    *7. al-Sawa’iq al-Muhriqah, nga Ibn Hajar Haythami, kaptina 11, 1,faq.230 ,
    *8. al-Kabir, nga al-Tabari, pjesa 3, faq.62,63,137
    *9. Kanz al-Ummal, nga al-Muttaqi al-Hindi, pjesa al-Iti’sam bi Habl Allah, kaptin.1, faq.44
    *10. Tafsir Ibn Kathir (verzioni komplet), pjesa 4, faq. 113, nën komentin e ajeteve Kuranore 42-23 (katër hadithe).
    *11. Sahih Muslim, pjesa mbi virtytet e hazreti Aliut, pjesa V, f. 122;
    Drejtpërdrejt mun te shihni edhe kete burim ne www. Sahih muslim.com/....: Sahih Muslim, libri 31, hadith #5920 (pjesa e poshtme e hadithit)

Konspiracioni nën emrin e Wahhabizmit
    Eh ai i cili e ka shok djallin, vështirë e ka të pajtohet me realitetin, sic është rasti me këte çunakun këtu; BEDR’in, na sjell materiale të cilet as vet nuk është në gjendje t’i deshifrojë, shtjellimet e beduinëve arab? A dini përse? ngase ato jan veprat e nxënësve të shejtanit, të cilët jan betuar para tij ti përdhosin muslimanët. Ja kush jan: Një grup njerëzish “intelektual” narcizoid arab si: “Ahmed el-Hatibi, Ahmed Kemal Sa'si, Seid Hawwai, Halid Tuliqi” e tj, Nasibi Deobandi.org-Wehabite (armiqët e rryer të Ehli Bejtit-familjes së Hz. Resulullahut s.a.) kan botuar një libër me titull “Marrëzirat e Homeinit”, shtypur nga shtëpia botuese "Dar Ammar", në Amman 1987-të. Në ate libër jan përkthyer nga gjuha Persishte në arabisht fjalët e Imam Homeinit nga libri i tij “Zbulimi i Sekreteve”, Por fatkeqësisht tekstet origjinale nga Persishtja ata intelektual superfantastik beduin, i kan përgjysmësuar, i kante ndryshuar kuptimet e fjalive, ndrimin e rreshtave, zëvendësuar me germa-fjalë te caktuar, etj,etj, për ti dhënë një kuptim tjetërfare deklaratave të intelektualëve shiit, në veçanti të Imam Homeinit. Shpifjet e tyre (Wehabive), mund ti lexoni në këte libër “ŠEJTANSKI ROG”(boshnjakisht) “BRIRI I SHEJTANIT” shqip. Në fund të po këtijë libri mund t’i dlloni shumë kjart ndryshimet e teksteve të origjinalit me ato te përshtatura arabisht.

“... E ai që e ka shok djallin, ai pra është shok i shëmtuar.”4-38...

Tani këta të mjerë (disa hoxhallar ksenofob shqiptar), i përkthejn nga arabishtja heteredokset e beduinëve.

Duke qenë më se i sigurt për ato montime si dhe materialet nga Yu tube dhe këte tekstin arabisht (të shtëpisë botuese Dar Ammar ’87 vit. qi i sjell ky çunaku yn pa i dit fare saktësine e prejardhjes, më tepër skam se ç’të them, përpos një këshille për të gjith:

Pa ngurim lexoni literaturat shiite të bollshme (mos keni frigë se nuk ju nxjerrin nga feja), për të ardhur ke e vërteta. Së paku hulumtoni të gjeni shkrime ku ofendohen vëllezërit musliman sunni, apo....nënat... .

Kaq nga unë. we selam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Vendndodhja
    shquipri
    Postime
    69
    Kuptova. Debati mbaroi. Fitove faruk. Allahu te bashkofte me khomejnin dhe Abdullah bin Seban. A ka shperblim me te mire se ky?

Allahumme Amin!

6. Sa u përket atyre që mohojnë, njësoj është, i paralajmërove apo nuk
    i paralajmërove - ata nuk besojnë.

7. Allahu i ka vulosur zemrat e tyre, ndërsa në veshët dhe sytë e
    tyre kanë mbulesë; ata i pret një dënim i madh.

8. Ka disa njerëz që thonë: “Besojmë në Allahun dhe në Ditën e
    Gjykimit!”, por në të vërtetë ata nuk janë besimtarë.

9. Ata përpiqen të mashtrojnë Allahun dhe besimtarët, por në të
    vërtetë mashtrojnë vetëm vetveten, megjithëse nuk e ndiejnë.

10. Në zemrat e tyre ka një sëmundje, të cilën Allahu ua shton. Ata
    i pret një dënim i dhembshëm, për shkak të hipokrizisë së tyre.

11. Kur u thuhet: “Mos bëni çrregullime në tokë!” - ata thonë:
    “Ne bëjmë vetëm përmirësime në tokë!”
    12. Por jo! Në të vërtetë, pikërisht ata janë shkaktarët e
    çrregullimeve, ndonëse nuk e ndiejnë.

el-Bekare

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    Selam,
    Në fillim dua të shpreh falënderim dhe respekt drejutuesëve të web faqes..., gjegjësisht stafit. Dhe më tej dëshirojë të ju besojë se nuk vuani (më) nga ndonjë simptom stresues ose fobi sociale, që largon artikuj edhe pse nuk perputhen (ndoshta) me bindjet e tyre, gjë që me keqardhje them se një gjë e tillë ndodhi edhe këte herë (me arsye?), duke e levizur temën “Robërit e Zgjedhur”, temë që ka te me një debat mes dijetarëve Abasid (Memunit) dhe Imamit të tetë Ali Rizas (djali i Imam Xhafer Sadikut a.s.), temë për të menduar njëherit të ndjeket pala e cila argumentohet me librin e Zotit- Kuranin dhe me SUNNETIN e Hz. resulullahut.
    Si do që të jet, ata që e kan lexuar përfiotoj, ata me pesë (5) rreshta leximi dhe tjetri...do të ngelin përherë në terë.

Bedr: “Kuptova. Debati mbaroi. Fitove faruk...... “

Bedr çuni, nuk është ashtu, asnjëri nuk ka nevojë për kupë, më së paku unë. Çuni, askund pra edhe këtu nuk debatohet për të fituar (!), ose me çdo kusht ta mposht palën përballë me apo pa emocione dhe paragjykime astrale. Nuk bën të paragjykohen gjërat sip. mendjes dhe me emocione flakruese, por me butësi dhe duke i ofruar argumente bindëse të logjikuara edhe nëse ajo do të jetë në disfavorin tëndë.(4-135).

selam, faruk. 11/10/09.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •