Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 59
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Ma trego pak diferencen e te qenurit "romak" apo "arab" ? Nese ti thua qe nuk je arab por shqiptar atehere as te tjeret s`ke te drejt ti quash romak.

Sa per temen Shqiperia eshte shtet laik dhe nuk duhet te jete ne asnje lloj organizate apo konference fetare.
    sa nga shtetet anetare te kesaj konference jane shtete laike???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Mua me intereson vetem per Shqiperine se cfare shtetesh jane ne kete konference nuk jam ne dijeni e as qe dua te jem.
    Shqiperia nuk e ka vendin aty.
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Mua me intereson vetem per Shqiperine se cfare shtetesh jane ne kete konference nuk jam ne dijeni e as qe dua te jem.
    Shqiperia nuk e ka vendin aty.

para se te shkruash per dicka eshte mire te informohesh, por ti preferon te rrish ne injorance (vetem per sa i perket kesaj teme. nuk dua te te fyej).
    pse shqiperia nuk e paska vendin aty? cila eshte arsyeja? me sa di une shimica e shqiptareve jane muslimane. ndersa ne kete konference ka shume shtete me shumicen e popullsise te krishtere, pra shqiperia e ka vendin aty me shume se shume shtete te tjera. a te pelqen ty apo jo, kjo eshte pune tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 05-10-2009 më 07:53
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Jam kunder.
    Arsyeja primare: Jane shtete dhe organizacion qe nuk i nenshtrohet vlerave univerzale, qe nuk predikojne tolerance nderfetare.

Me fjale tjera: Pjesemarrja ne kete konference nenkupton pajtimin e Shqiperise me refuzimet, urrejtjet te cilen keto shtete, kjo organizate u bene vellezerve tane kombtare, shqiptareve ortodokse dhe katolike, si dhe popujve miq me keto religjione.

*

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Jam kunder.
    Arsyeja primare: Jane shtete dhe organizacion qe nuk i nenshtrohet vlerave univerzale, qe nuk predikojne tolerance nderfetare.

Me fjale tjera: Pjesemarrja ne kete konference nenkupton pajtimin e Shqiperise me refuzimet, urrejtjet te cilen keto shtete, kjo organizate u bene vellezerve tane kombtare, shqiptareve ortodokse dhe katolike, si dhe popujve miq me keto religjione.

*
    jo te gjitha shtetet pjesemarrese nuk predikojne tolerancen nderfetare. per disa ke shume te drejte...
    cfare tolerance me te madhe nderfetare kerkon, se pjesmarrja ne konference e shteteve me shumice te krishtere?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Jam kunder.

*
    Pak pune eshte kjo.

Islami si urren te krishteret, por u terheq verejtjen atyre qe jan ne rruge te gabuar, ne rruge te rrejshem, kjo verejtje e Islamit ndaj krishterizmit eshte si vul, dhe vertetim i dyshimeve qe te krishteret kan ne besimin e tyre, po ashtu kjo vlen edhe per jehudet.

Fanatiket e krishter si puna yte mund te lehin nat e dit, kur dihet qe karvani po ec rruges se vet.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    jo te gjitha shtetet pjesemarrese nuk predikojne tolerancen nderfetare. per disa ke shume te drejte...
    cfare tolerance me te madhe nderfetare kerkon, se pjesmarrja ne konference e shteteve me shumice te krishtere?
    Per shembull per kete intolerance e kam fjalen:
    http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/...story/28156548

Duke lene anash ato nga Kurani..

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Pak pune eshte kjo.

Islami si urren te krishteret, por u terheq verejtjen atyre qe jan ne rruge te gabuar, ne rruge te rrejshem, kjo verejtje e Islamit ndaj krishterizmit eshte si vul, dhe vertetim i dyshimeve qe te krishteret kan ne besimin e tyre, po ashtu kjo vlen edhe per jehudet.

Fanatiket e krishter si puna yte mund te lehin nat e dit, kur dihet qe karvani po ec rruges se vet.
    Nuk e di ne cilen enderr jeton. Por shoqeria jote "muslimane" eshte ajo, e cila nepermjet te kushtetutes shqiptare ia futi atsendin ne atevendin te gjitha vlerave islame. Refuzim me te madh Islamit mund t'i besh, vetem atehere kur te deklarosh se kerkon zhdukjen definitive te tij nga faqja e dheut. Nese nuk me beson, pyet imamet.

(pasi qe hyre ne kete teme)

*

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Per shembull per kete intolerance e kam fjalen:
    http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/...story/28156548

Duke lene anash ato nga Kurani..

*
    e di mire qe ka shtete qe jane intolerante. nuk jam i verber per te mos pranuar kete, prandaj nuk kam anje nevoje per shembuj.
    por te thashe qe ne te ka edhe shume shtete qe kane shumice te krishteresh dhe pakice muslimanesh. po per to cfare mendon?? c'lidhje kane me intolerancen nderfetare ato?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    a ka mundesi hapesi i temes te me tregoje se cili nen i kushtetutes se shqiperise thyhet me ane te anetaresimit te shqiperise ne konferencen islamike?

une di qe neni 10 i kushtetutes se shqiperise thote:

Neni 10

1. Në Republikën e Shqipërisë nuk ka fe zyrtare.

2. Shteti është asnjanës në çështjet e besimit e të ndërgjegjes dhe garanton lirinë e shprehjes së tyre në jetën publike.

3. Shteti njeh barazinë e bashkësive fetare.

4. Shteti dhe bashkësitë fetare respektojnë në mënyrë të ndërsjelltë pavarësinë e njëri-tjetrit dhe bashkëpunojnë në të mirë të secilit dhe të të gjithëve.

5. Marrëdhëniet ndërmjet shtetit dhe bashkësive fetare rregullohen mbi bazën e marrëveshjeve të lidhura ndërmjet përfaqësuesve të tyre dhe Këshillit të Ministrave. Këto marrëveshje ratifikohen në Kuvend.

6. Bashkësitë fetare janë persona juridikë. Ato kanë pavarësi në administrimin e pasurive të tyre sipas parimeve, rregullave dhe kanoneve të tyre, për sa nuk cenohen interesat e të tretëve.

pra: ne republiken e shqiperise nuk ka fe zyrtare - thote.
    per te qene anetar i konferences islamike nuk duhet qe shtetet te kene islamin si fe zyrtare.
    mjafton te shikosh qe shume nga anetaret e kesaj konference jane shtete me shumicen e popullsise te krishtere. psh ne guaiana vetem rreth 8% e popullsise jane muslimane dhe ky shtet ka vite qe eshte anetar. edhe rusia dhe tailanda ka mundesi te hyne e te bejne pjese ne kete konference.
    Kjo me duket se eshte shkelja. Nese eshte e vertete ajo qe thuhen ne fillim te temes qe eshte bere pa u miratuar fare ne kuvend kjo futje ne Konferencen Islamike.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •