Mua me intereson vetem per Shqiperine se cfare shtetesh jane ne kete konference nuk jam ne dijeni e as qe dua te jem.
Shqiperia nuk e ka vendin aty.
м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.
para se te shkruash per dicka eshte mire te informohesh, por ti preferon te rrish ne injorance (vetem per sa i perket kesaj teme. nuk dua te te fyej).
pse shqiperia nuk e paska vendin aty? cila eshte arsyeja? me sa di une shimica e shqiptareve jane muslimane. ndersa ne kete konference ka shume shtete me shumicen e popullsise te krishtere, pra shqiperia e ka vendin aty me shume se shume shtete te tjera. a te pelqen ty apo jo, kjo eshte pune tjeter.
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 05-10-2009 më 07:53
Vasudhaiva Kutumbakam
Jam kunder.
Arsyeja primare: Jane shtete dhe organizacion qe nuk i nenshtrohet vlerave univerzale, qe nuk predikojne tolerance nderfetare.
Me fjale tjera: Pjesemarrja ne kete konference nenkupton pajtimin e Shqiperise me refuzimet, urrejtjet te cilen keto shtete, kjo organizate u bene vellezerve tane kombtare, shqiptareve ortodokse dhe katolike, si dhe popujve miq me keto religjione.
*
Pak pune eshte kjo.
Islami si urren te krishteret, por u terheq verejtjen atyre qe jan ne rruge te gabuar, ne rruge te rrejshem, kjo verejtje e Islamit ndaj krishterizmit eshte si vul, dhe vertetim i dyshimeve qe te krishteret kan ne besimin e tyre, po ashtu kjo vlen edhe per jehudet.
Fanatiket e krishter si puna yte mund te lehin nat e dit, kur dihet qe karvani po ec rruges se vet.
Per shembull per kete intolerance e kam fjalen:
http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/...story/28156548
Duke lene anash ato nga Kurani..
*
Nuk e di ne cilen enderr jeton. Por shoqeria jote "muslimane" eshte ajo, e cila nepermjet te kushtetutes shqiptare ia futi atsendin ne atevendin te gjitha vlerave islame. Refuzim me te madh Islamit mund t'i besh, vetem atehere kur te deklarosh se kerkon zhdukjen definitive te tij nga faqja e dheut. Nese nuk me beson, pyet imamet.
(pasi qe hyre ne kete teme)
*
e di mire qe ka shtete qe jane intolerante. nuk jam i verber per te mos pranuar kete, prandaj nuk kam anje nevoje per shembuj.
por te thashe qe ne te ka edhe shume shtete qe kane shumice te krishteresh dhe pakice muslimanesh. po per to cfare mendon?? c'lidhje kane me intolerancen nderfetare ato?
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt