"Kuptoj mė shumė se tė gjithė mėsuesit e mi, sepse urdhėrimet e tua janė pėrsiatja ime." (Psalmi 119:99)
Pėrpara se tė dishepullizosh, mėsosh dhe t'u shėrbesh tė tjerėve nė ēdo lloj shėrbese (kėtu po pėrdor fjalėn "shėrbesė" nė kuptimin e pastėr biblik, jo nė kuptimin institucional qė ka marrė sot), duhet tė jesh dishepullizuar dhė mėsuar vetė mė parė. Dua tė them, i dishepullizuar dhe mėsuar nga Fryma e Shenjtė, duke u rritur nė hir dhe nė njohjen e Krishtit. Unė nuk kam parė kurrė se si ėshtė nga brenda njė seminar apo shkollė Biblike. Nuk kam marrė pjesė nė asnjė kurs teologjik. Nuk kam ēertifikata, diploma, apo grada. Por Fryma e Shenjtė qė mė mėson mua dhe m drejton nė tė gjithė tė Vėrtetėn mė ka bėrė mė tė urtė sesa tė gjithė ata qė do bėhen mėsues pėrmes atyre shkollave.
Nuk jam unė, por Krishti. Kjo Urtėsi vjen nga lart; nuk ėshtė e kėsaj bote. Ėshtė zbulesė e Frymės dhe e sė Vėrtetės, nuk vjen njė njohuri mishi dhe gjaku. Njė person nuk kualifikohet para Perėndisė duke u bazuar nė trajnime teologjike, mundėsi drejtuese, karisma, njohuri biblike, dhunti frymore, vota tė kishės, apo autoritet nė letra. Kėto nuk kanė asnjė vlerė dhe nuk mund tė pėrcaktojnė nėse dikush ka pėrjetuar thellėsitė e Jezu Krishtit apo jo.
Krijoni Kontakt