Close
Faqja 6 prej 36 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 356
    heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Luarasi, vleresimet e mija..

Une e besoj qe ti ke besimin tend tek Krijuesi, por mos i ver vetes tende kot "damken" kreacionist. Kreacionistet jane ndjekesit e teorise se permbytjes se pergjithshme (arka e Noas ) dhe nga ajo ane nuk para hane shume arsye. Gjithsesi, ato qe ke permendur jane shume te arsyeshme dhe do te ishte mire sikur ta kishin mendimin tend te gjithe ata qe besojne .

Tani per te tema.. meqenese ajo quhet Evolucioni apo Feja, do te desha te dija nese ka ndonje kreacionist (islamik/i krishtere) qe i qendron deri ne fund historise se krijimit te dy njerezve fillestare dhe sidomos perralles aq te kendshme te arkes se Noas/Nuhut..

ftohen se bashku me 'Harun Jahjen' (dr. Adnanin) dhe Answeringenesis.org

Papa Gjon Pali i II ne nje mesazh derguar Akademise Papale (Pontifike) Shkencore eshte treguar mjaft i kujdesshem ne kete ceshtje dhe pak a shume thote:
    "Teoria e evolucionit dhe Krishterimi, nuk jane domosdoshmerisht ne konflikt"..

In his Encyclical Humani generis (1950), my predecessor Pius XII had already stated that there was no opposition between evolution and the doctrine of the faith about man and his vocation, on condition that one did not lose sight of several indisputable points (cf. AAS 42 [1950], pp. 575-576).
    Prektora

Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248

Lightbulb Ju lutem lexojini me vemendje dhe mendoni pak me thelle se sa jua lejon kokefortesia

Nga argumentet e Tij ėshtė krijimi i qiejve dhe i tokės dhe shpėrndarja e gjallesave nė to dhe Ai me fuqinė e Tij mund t'i bashkojė kurdo qė tė dėshirojė. (Sure esh-Shura:29)

Allahu krijoi secilėn gjallesė nga uji, e prej tyre ka disa qė ecin rrėshqitas nė barkun e vet, disa qė ecin me tė dy kėmbėt e disa me katėr kėmbėt. Allahu krijon ēfarė tė dojė, pasi vėrtet Allahu ka mundėsi pėr ēdogjė. (Sure en-Nur: 45)

Ai i krijoi qiejt pa shtylla qė i shihni, e nė tokė vendosi male tė rėnda qė tė mos luajė vendi bashkė me ju e nėpėr tė shpėrndau nga tė gjitha gjallesat, dhe nga qielli Nė kemi lėshuar shi e kemi bėrė tė mbijnė nė tokė nga tė gjitha llojet mė tė dobishme. Kjo ėshė vepėr e krijimit tė Allahut, e mė tregoni pra Mua se ē'krijuan tė tjerėt pėrveē Tij. Jo asgjė pra, mohuesit janė nė humbje tė pafund.(Sure Lukman: 10-11)

Pėr besimtarėt ekzistojnė argumente nė qiej dhe nė tokė. Pėr njė popull qė sinqerisht ėshtė i bindur ka argumente edhe nė krijimin tuaj dhe nė kafshėt e shpėrndara (nėpėr tokė). (Sure el-Xhathijeh: 3-4)

VINI RE u thote male te renda qete mos luaje vendi .
    shkenca e sotme ka zbuluar se malet jane si Ajsberget.....pjesa me e madhe e tyre eshte nentoke dhekjo pjese zgjatet permes disa shresave te ndryshmete tokes qe i pengon keto shtresa te shkasin mbi njera tjetren......keshtu qe kusurin mendojeni vete se do iki teha buke tani
    Hajt tung
    Selamu alejkum

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Citim Postuar mė parė nga White_Shadow:)
    VINI RE u thote male te renda qete mos luaje vendi .
    shkenca e sotme ka zbuluar se malet jane si Ajsberget.....pjesa me e madhe e tyre eshte nentoke dhekjo pjese zgjatet permes disa shresave te ndryshmete tokes qe i pengon keto shtresa te shkasin mbi njera tjetren......keshtu qe kusurin mendojeni vete se do iki teha buke tani

Male nentoksore

Merre lisin me te madhe mbi rruzull te tokes,fute ne dhe,dhe do t'e shohish se c'behet me te!

Ke ndegjuar ndonjehere per "landslides",per "avalanche",per termete,per vullkane,per...
    Te gjitha keto kan fuqine t'i levizin ato malet e renda qe All-llahu kriojoi.
    Bile jo vetem t'i levizin,por t'i permbysin,dhe t'i zhdukin sikur te mos kishin egzistuar kurre.

Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248

Lightbulb

Nje gje te fundit para se ta palos kete tekst. Nga doli Zoti? Kjo eshte nje pyetje qe neve kur nuk mund te shpresojme ta japim pergjigjen e sakte. Ndoshta ai e krijoi vetveten nga asgjeja, por kjo eshte hyrje ne paradoks. Egzistnca e Zotit ne syte tone, dhe ne te perditshmen duket e pa mundur por e nevojshme kur e paramendojme egzistencen tone.

Shoku po te pyes per kete une ty????

Kemi nje tren...............vagonin e fundit e terheq vagoni i parafundit.Vagonin e parafundit eterheq ai para tij e keshtu merradhe................po Lokomotiven KUSH E TERHEQ??????????

Keshtu eshte edhe ekzistenca e Zotit........

edh nje gje
    Ti the qe beson ne Bing Bang apo jo??????
    Shperthimi i Bing Bangut ka ardhru nga nje pike me vellimin ZERO e kjo do te thote qe ka ardhur nga hici.......pra kemi te bejme e nje krijim..........

Ose per kete tjetren????

Imagjino qe kemi nja farmaci te mbushur plot me ilace.Papritur nje ere e madhe rezoi shishet e ilaceve dhe ekto u bashkuan dhe keshtu na doli ne drite nje qelize ( gjadhese) e re................A eshte e mundur kjo??????????????????*

Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248
    Citim Postuar mė parė nga viksi
    ...
    Sidoqofte, une keto pyetje i bej nga kurreshtja. Personalisht, nuk e di te verteten, edhe kam hjekur dore nga ndjekja e saj, jeta ka pune edhe pa te. Por kohe mbas kohe kam qef te bej pyetje ndaj atyre qe e marrin ket pune si qellim te jetes. Por deri tash vetem ata te anes shkencore kan arritur te m'a ushqejn kurreshtjen ne menyre logjike. Me duket se gjithkush ka deshire te besoj se ekziston zoti, shum edhe bejn qmos qe t'a besojne. Eshte me lehte te jetohet duke shpresuar se ka nje arsye pse ekzistojme, edhe se qkdado qe ndodhe, eshte dikush qe kqyr mbi ne. Por faktet tregojne ndryshe, bile deri tash...
    A nuk te mjafton kjo ty?????
    E ne i beme malet shtydha e ujrat e deteve mosbashkues midis tyre
    ( ky eshte kuptimi e jo fjale per fjale)
    Keto fjale jane thene ne Kuran para qindra vjetesh kur europa ka qene ne erresire...........
    KEte qe malet pjesen me te madhe te tyren e kane nentoke ( si ajsberget) dhe qe ujrat e dy deteve nuk bashkohen jane zbuluar vetem nga teknelogjia e koheve tesotme e jo nga teknelogjia e para 1500 vjeteve.............

Nese shkenca ka gjetur zotin atehere ti bir njeriu qe beson ne shkence,pse nuk beson ne ZOT??????????????
    bye bye
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 22-05-2005 mė 02:21 Arsyeja: /

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    A nuk te mjafton kjo ty?????
    E ne i beme malet shtydha e ujrat e deteve mosbashkues midis tyre
    ( ky eshte kuptimi e jo fjale per fjale)
    Keto fjale jane thene ne Kuran para qindra vjetesh kur europa ka qene ne erresire...........

Ndonje citati kuranor ne lidhje me rrymen e gjirit (Golf-stream) dhe per faktin e njohur shkencerisht se ujrat e kesaj rryme shume kohe me pare e ndaluan internerarin dhe u perzien me ujerat me te ftohte te oqeanit atlantik duke shkaktuar periudhen e akullnajave ne hemisferen veriore, a do kesh miresine te na e japesh?
    Ose nqs nuk e ka Kurani atehere mbase nga manualet e tjera shkencore.. p.sh. punet e "doktor" Harunit.

Gjithashtu, ndonje shpjegim i Harunit ne lidhje me grumbullimin e kafsheve dhe hyrjen e tyre brenda nje arke, do te ishte akoma me shume i vleresuar..
    Prektora

Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248

Lightbulb Hmmmmmmmm.........

Keto pyetjet tuaja si ateista qe jeni jane shume interesante............

Ti hte per golf stream.........e ka mdegjuar dicka te tille por atje thjesh mund te kete ndaluar itenerarin e jo te jene bashkuar ujrat se kjo eshte e pamundur..........

mbysh dy gota me uje me perqindja te ndryshme kripe e studjoje mir nese i ke kushtet se une per vete e kam bere ne laboratorin e histologjise ketu ne spitalin e universitetit ne turqi dhe keto dy gota me uje i kemi sjedhe ne nje ene se bashku dhe pame qe ujrat nuk u bashkuan dhe kjo dukesh qarte si nje vije kufiri midis tyre....................
    Kete po ta them qe e kam pare me syte e mi e jo ta kem studjuar me ndonj vend tjeter

edhe une nuk them qe doktor haruni eshte ndonje shkenctar por disa gjera qe ai paraqet une i kam lexuar edhe ne kuran................

bye bye

Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248

Lightbulb Disa gjera te vogla

Njė mizė e fruteve, kodi gjenetik i sė cilės ėshtė hartuar, i befasoi shkencėtarėt. Gjenet e mizės janė pėr 60% tė ngjashme me ato tė njeriut." Ky ėshtė njė shembull i rrėfimeve nga lajmet rreth ngjashmėrive gjenetike. Rrėfimet si kjo janė shembull i tentimeve pėr tė portretizuar konceptin e ngjashmėrive gjenetike si provė pėr teorinė e evolucionit. Sidoqoftė, ngjashmėritė gjenetike nuk kanė tė bėjnė fare me diqka tė tillė.

Shenim:ngjashmeria gjenetike nuk shikohet nga Numri i peraftert i kromozomeve por nga nr i geneve qe permbajne keto kromozome.......dhe kete e ka thene prof.dr.OZBAL ( profesori im)

Nje fjali nga Kurani

ēelėsat e fshehtėsive janė vetėm tek Ai, atė (fshehtėsinė) nuk e di kush pos Tij. Ai e di ēka ka nė tokė dhe nė det, Ai e di pėr ēdo gjeth qė bie dhe s'ka kokėrr nė thellėsi tė tokės, s'ka tė njomė dhe s'ka tė thatė qė nuk ėshtė (shėnuar) nė librin e qartė. (Kur'ani 6:59)

Dmth cfare mund dhe s'mund te imagjinoje njeriu jane te gjitha ne kuran...

ja kalofshi mire

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368

mbysh dy gota me uje me perqindja te ndryshme kripe e studjoje mir nese i ke kushtet se une per vete e kam bere ne laboratorin e histologjise ketu ne spitalin e universitetit ne turqi dhe keto dy gota me uje i kemi sjedhe ne nje ene se bashku dhe pame qe ujrat nuk u bashkuan dhe kjo dukesh qarte si nje vije kufiri midis tyre....................
    Kete po ta them qe e kam pare me syte e mi e jo ta kem studjuar me ndonj vend tjeter

W. Shadow,

Nuk kam c'te te them se ti flet me nje bindje si te jete e verteta absolute kjo qe deklaron ti, megjithate po te them vetem pak gjera meqenese permende ate eksperimentin me siper.

Ke degjuar ndonjehere per DIFUZIONIN (pasiv dhe aktiv)
    Po per PRESIONIN OZMOTIK?

Informoju pak me thelle dhe do ta shohesh qe nuk ndodh tamam ashtu si thua ti.

Besoj se meqenese e ke pare kete ne oren e Histologjise, ne oren e Kirurgjise do mesosh se si do linde dielli nga perendimi dhe do perendoje nga lindja.

Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248

Arrow nje gje

DArvin ti na the qe toka kishte gjashte shtresa e jo shtate
    Ai ėshtė qė pėr juve krijoi gjithēka ka nė tokė, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit dhe i pėrsosi ata shtatė qiej. Ai ėshtė i Gjithėdijshmi pėr ēdo gjė. (Sure Bekare: 29)

Pastaj Ai iu kthye qiellit kur ai ishte tym... Dhe i krijoi ata shtatė qiej brenda dy ditėve dhe secilit qiell i caktoi atė qė i nevojitej. (Sure Fusilet: 11-12)

1. Troposfera

2. Stratosfera

3. Mezosfera

4. Termosfera

5. Ekzosfera

6. Jonosfera

7. Magnetosfera

lexoi keto e do ta shohesh ( nuk ja ne nga truri impor i kam marr nga nje liber ne turqisht

Newhost thnx qe po me ndihmon por ku darvini sdo te besoje e na be n si izgjuar

Darwin sa per ato SHYPJA OSMOS i di shume me mire se ty se une ate studjoj.......

bye bye

Faqja 6 prej 36 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •