Close
Faqja 17 prej 36 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 356
    Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    1. A e pate ju qelizen e pare duke u formuar rastesisht?

Po ju e keni pare qelizen e pare duke u formuar jorastesisht?!

2. Pse nuk po fillon ashtu "rastesisht" edhe nje proces i ri evolutiv?

Procese evolutive fillojne dhe vazhdojne ne cdo moment. Nepermjet ketij evolucioni "ne vazhdim" qeniet e gjalla vazhdojne "te mbijetojne".

3. A nuk do te duhej qe shkencetaret ta zbulonin menyren per te ndikuar tek "seleksionimi natyror", nese ai do te ishte nje mekanizem ekzistues?

E kane zbuluar dhe ndikojne.

4. Shikoni rreth jush: shihni ndonje objekt qe eshte ne vendin e vet si rezultat i rastesise dhe i nje procesi te gjate e te verber te organizuar nga atome te pavetedijshme apo nje rregull te formuar nga qenie te qellimshme e te vetedijshme? p.sh. vrojtoni kompjuterin, tastieren ne te cilen shkruani, etj. etj.

Hidh 100 zare dhe me thuaj qe nuk ishte e rastesishme menyra si rane. Mundoju 1000 here te tjera ti hedhesh ne te njejten menyre. Meqenese nuk ke per t'ia arritur ngjitja zotit meriten per hedhjen e pare. Shpresoj ta kuptosh idene.

Me kishte marre malli per keto lloj muhabetesh

Pershendetje, SS.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SuNRiSeR : 30-03-2006 mė 15:49

Many human genes evolved recently
    01:00 07 March 2006

http://www.newscientist.com/channel/...an/dn8812.html

Human genes involved in metabolism, skin pigmentation, brain function and reproduction have evolved in response to recent environmental changes... >>
    Alle Serben müssen sterben

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Une jam i mendimit per evolucionin, sepse feja ne gjithe historine e saj qe njohim ne vetem ka prishur pune dhe nuk e ka lene shkencen te eksploroj...

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Post Evolucioni ne plan te pare!

Une jam evolucionist. Rrjedhimisht edhe ateist, por kete te dyten e konsideroj si nje variant fleksibel te cdo lloj feje, pra, si fe me vete. Teoria moderne e evolucionit, ajo qe fokusohet ne speciacionin (formimin e specieve te reja ne baze te operatoreve genetiko-evolucionare), eshte ajo teori cka une besoj - nje modifikim matematikisht variacional i tezes se C. Darwin. Nuk kam ndermend t'ju mbush mendje, por vetem te jap argumenta. Ne vend qe t'i shkruaj, po bashkengjis disa links dhe kush ka deshire dhe vullnet dhe kush di anglisht le t'i lexoje. Keto links i referohen Prof. Dr. Ernst Mayr, nje biolog gjenial dhe evolucionist:

What Evolution Is

E. Mayr and the Evolutionary Synthesis

Speciational Evolution or Punctuated Equilibria

Dhe per me teper... Stephen J. Good Archives
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Une do te kisha nje pyetje per ata qe e perkufizojne veten si Evolucionista.

Cfare do te thote shprehia: "une jam Evolucionist"?

Ps: Mendohuni pakez para se te pergjigjeni ju lutem. Pyetja eshte bere pa te keq. Do me behej qejfi nese do merrja nje pergjigje miqsore dhe te menduar.

Falemnderit

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Citim Postuar mė parė nga jestersworld
    Une do te kisha nje pyetje per ata qe e perkufizojne veten si Evolucionista.

Cfare do te thote shprehia: "une jam Evolucionist"?

Ps: Mendohuni pakez para se te pergjigjeni ju lutem. Pyetja eshte bere pa te keq. Do me behej qejfi nese do merrja nje pergjigje miqsore dhe te menduar.

Falemnderit
    U mendova pakėz ;-) dhe po ju them qe nuk ja vlen ti pergjigjesh nje pyetje te ciles
    ose ja dini pergjigjgjen, ose keni pergatitur nje kunderpergjigje shabllone te vjedhur
    nga libri i ndonje anti-evolucjonisti sharlatan, deshtak, qe ne vend te sakrifices
    se studimit akademik ka zgjedhur rrugen me te shkurter e me "rehatuese", ate te
    shpjegimit nepermejt "krijimit" nga "fryma, dora e shenjte".

Mos i ngatrroni gjerat "Evolucjoni" nuk eshte dogme, ē'do dite mijra studjues e
    vene ne prove, e sfidojne dhe e adaptojne ne baze te te rejave te shkences;
    nderkohe qe teorite fetare teorikisht s'kane asnje mundesi "evolimi" per arsyen
    e thjeshte se nga vete perkufizimi jane "Terminusi" i "zubleses" se "te Plotfuqishmit". Nga ēasti, qe nje fe adapton "interpretimet" ne kohe e ne hapesire
    per tju pershtatur realitetit ajo s'eshte gje tjeter veēse nje konfirmim i evolucjonit.

Une e imagjinoj boten si nje e panjohur e pafundme ku ne gjendemi diku nga mesi,
    makrokozmosi nga njera ane, mikrokozmosi nga tjetra, ne mes dituria njerezor
    qe mudohet te zgjeroje intervalin e njohurise. Njeriu eshte nga natyra kurjoz,
    dhe kjo pafundesi e dyaneshme i jep nje aryse jetes, por feja (dhe derivatet e saj)
    mundojne te bjene te fundme te pafundmen duke i mbyllur portat kurjozitetit dhe
    sfidave.

Nejse se jam duke perseritur gjera qe jane thene e sterthene, po jam
    pushim sot dhe pas nje gote rakie fillojne e rrjedhin llafet :-)

Kurrgja!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Te qenit evolucionit une e perkufizoj si nje perkrahes teoriko-shkencor dhe njohes i lexuar i shkences qe pasqyron teoria e evolucionit (jo vetem ajo e Darwinit, por avancimet moderne te kesaj teorie ne ditet e sotme). Shkencat e njehsimit (Computational Sciences) perfshijne modelime kompjuterike (Grid Computing) dhe sipas ketyre modelimeve, modelet matematikore per mikro dhe makro-evolucionin kane dale te suksesshme statistikisht me nje nivel konfidence prej 95-99.5%. Evolucionist nuk do te thote ateist, sepse kjo e fundit, sic e kam thene me siper, eshte nje fe me vete...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Evolucion: Ata qe besojne se parardhesit e tyre ishin majmune

Fe: Ata qe besojne se parardhesit e tyre ishin njerez.

(me te vertete thjeshtesim, por ama i pergjigjet realitetit)

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Evolucion: Ata qe besojne se parardhesit e tyre ishin majmune
    kush e tha kėt? me sa di unė evolucioni i njeriut sikur s'pėrfshin majmun. biles me sa di un ėshtė pėrmend ca herė dhe nė kėtė temė ky muhabet. po mosleximi i temės me sa din t'gjith ėshtė tundim i madh dhe frut i ėmbėl shum, saqė bie robi n'mėkat eh

("ata besojn" mmm)

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Fe: Ata qe besojne se parardhesit e tyre ishin njerez.
    s'ka tė bėjė noilloj me "zotin" kjo? mua mduket se fetarėt besojnė qė parardhėsi i tyre ishte Jahvallahu! por ka mundėsi tė gabohem...

- - - - - - - - - - - - -

E ka mire ai. Eshte turp te kesh sadopak lidhje me majmunet.
    Kurse te rrjedhesh nga incesti jo. Eshte gjithcka dhe me perfekte. Pavarsisht se Eva dhe Adami duhet te kishin te njejten ADN.

nejse, (Ryder: "Une dhe feja")
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 08-05-2006 mė 20:01 Arsyeja: +
    Alle Serben müssen sterben

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Citim Postuar mė parė nga RoniSotiri
    U mendova pakėz ;-) dhe po ju them qe nuk ja vlen ti pergjigjesh nje pyetje te ciles
    ose ja dini pergjigjgjen, ose keni pergatitur nje kunderpergjigje shabllone te vjedhur
    nga libri i ndonje anti-evolucjonisti sharlatan, deshtak, qe ne vend te sakrifices
    se studimit akademik ka zgjedhur rrugen me te shkurter e me "rehatuese", ate te
    shpjegimit nepermejt "krijimit" nga "fryma, dora e shenjte".
    Me sa duket nuk eshte e mundur te marresh nga nje njeri qe eshte menduar per pergjigjen, nje pergjigje miqsore qe nuk kalon ne ofendim apo shfryrje dufi te kote. Por fatkeqsia me e madhe eshte se une kete lloj reagimi e prisja. Ah e shkreta meme Shqiperi per pseudointeligjentet e saj.

Mos i ngatrroni gjerat "Evolucjoni" nuk eshte dogme, ē'do dite mijra studjues e
    vene ne prove, e sfidojne dhe e adaptojne ne baze te te rejave te shkences;
    Me vjen keq te te kundershtoj ne kete pike pasi me te vertete do te ishte shume me mire nese do te ishte me te vertete keshtu. Fatkeqesisht studjuesit ne fjale nuk e vene ne pyetje evolucionin, por perpiqen ti shtojne atij argumenta qe ne jo pak raste krijohen ne baze mashtrimesh per interesa personale. Qe ekziston nje mafie e tere e cila merret me fallsifikim fosilesh mbase duhet te te kete rene ne vesh. Pyetja eshte dhe mbetet si ka mundesi te kete oferte per dicka, te cilen askush nuk do ta bleje. Por le te besojme ne integritetin e pamposhtur te shkencetareve boteror.
    nderkohe qe teorite fetare teorikisht s'kane asnje mundesi "evolimi" per arsyen
    e thjeshte se nga vete perkufizimi jane "Terminusi" i "zubleses" se "te Plotfuqishmit".
    Kjo eshte e vfertete vetem ne aspektin e prejardhjes. Fakti se di nga vjen nuk eshte me doemos ehd eshuajtes kurioziteti per ate cka te rrethon. Besoj se nga do te kemi ardhur ne apo te jemi krijuar, kurioziteti per zbulimin e Mikro- dhe makrokozmosit nuk do te shuhet kurre.

Nga ēasti, qe nje fe adapton "interpretimet" ne kohe e ne hapesire
    per tju pershtatur realitetit ajo s'eshte gje tjeter veēse nje konfirmim i evolucjonit.
    Ky eshte argumenti me absurd dhene ne kete teme deri tani. Evolimi i nje mendimi apo ideje po krahasohet dhe vene ne barazim me evolimin e nje Gjithesie te tere. Derivat i papare llogjik.
    ??????????

Une e imagjinoj boten si nje e panjohur e pafundme ku ne gjendemi diku nga mesi,
    makrokozmosi nga njera ane, mikrokozmosi nga tjetra, ne mes dituria njerezor
    qe mudohet te zgjeroje intervalin e njohurise. Njeriu eshte nga natyra kurjoz,
    dhe kjo pafundesi e dyaneshme i jep nje aryse jetes, por feja (dhe derivatet e saj)
    mundojne te bjene te fundme te pafundmen duke i mbyllur portat kurjozitetit dhe
    sfidave.
    Roni nuk ke pse ta imagjinosh pasi bota eshte me te vertete nje e panjohur e madhe. Deri tani ne nuk kemi pare as majen e Ajsbergut. Sic thashe me pare deshira per te zbuluar ate qe na rrethon nuk ka te beje me prejardhjen tone. Ne qofte se tani psh. po zbulojme evolucionin nese besojme po zbulojme ate c'ka eshte krijuar. Ne ty dyja rastet ama ti vazhdon te kerkosh e te besh pyetje te cilat kerkojne nje pergjigje.

Citim Postuar mė parė nga Borix
    Te qenit evolucionit une e perkufizoj si nje perkrahes teoriko-shkencor dhe njohes i lexuar i shkences qe pasqyron teoria e evolucionit (jo vetem ajo e Darwinit, por avancimet moderne te kesaj teorie ne ditet e sotme). Shkencat e njehsimit (Computational Sciences) perfshijne modelime kompjuterike (Grid Computing) dhe sipas ketyre modelimeve, modelet matematikore per mikro dhe makro-evolucionin kane dale te suksesshme statistikisht me nje nivel konfidence prej 95-99.5%. Evolucionist nuk do te thote ateist, sepse kjo e fundit, sic e kam thene me siper, eshte nje fe me vete...
    Borix falemnderit per pergjigjen miqsore Dhe pikerisht nje mendim te tille prisja dhe une, nga dikush qe mendohet para se te shkruaje.
    Modelet apo programet kompjuterike mund te analizojne aq sa kane mundesi. Dhe keto mundesi i jane dhen ne baze matematike nga nje njeri. Programet kompjuterike jane vetem makina llogaritese qe dine te marrin te dhenat te cilat jepen nga perdoruesi, ti llogarisin ato me nje numer te madh ekuacionesh dhe inekuacionesh ( mbase nuk jame i sakte se nuk marr vesh nga informatika) dhe ne fund te nxjerrin nje perfundim te llogaritur ne baze te atyre te dhenave qe i jane dhene si standart.
    Pra nqs une krijoj nje program, di qe ne fillimet e programimit rezultatin qe do te japi ai prog. nuk eshte se shkruan njeri nje program dhe pastaj ai ben cudira
    Gjithsesi duhet te te jape te drejte ne nje pike themelore. Evolucioni duket apo eshte me i pranueshem pasi ne mund ta llogarisim ate Te pakten nje pjese te tij. Pasi pjesa tjeter eshte po aq e panjohur dhe e mistershme, e kerkon po aq besim, sa krijimi dhe besimi ne zot.

Me respekt
    Jestersworld

Faqja 17 prej 36 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •