Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    ..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899

Arrow Nje pyetje per myslimanet!

Isha duke kerkuar per dicka ne "youtube" dhe me beri pershtypje kjo video!
    Do doja nje pergjigje nga ndonje dijetar islamik per kete video,sepse dhe realizimi i kesaj video eshte ber po nga komuniteti i myslimanve.

Sa e vertet eshte kjo video dhe pse pikerisht autori nuk ka marr si shembull njerez civil por ata islamike?!

Sepse,me sa di une dhe me aq sa kam degjuar,personat qe kan besim te fort te zoti aq me teper njerez te veshur tradicionalisht nga feja islame ,djalli apo shejtani nuk i shkon fare!

Feel the pump √

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga Dj-GabrieL Lexo Postimin
    Isha duke kerkuar per dicka ne "youtube" dhe me beri pershtypje kjo video!
    Do doja nje pergjigje nga ndonje dijetar islamik per kete video,sepse dhe realizimi i kesaj video eshte ber po nga komuniteti i myslimanve.

Sa e vertet eshte kjo video dhe pse pikerisht autori nuk ka marr si shembull njerez civil por ata islamike?!

Sepse,me sa di une dhe me aq sa kam degjuar,personat qe kan besim te fort te zoti aq me teper njerez te veshur tradicionalisht nga feja islame ,djalli apo shejtani nuk i shkon fare!

http://www.youtube.com/watch?v=U4mrFRnubVg&feature=fvw
    Tashti do te hidhen ne qafe Arabet.
    Se mos gabon njeri dhe me terheqe vemendjen,po i jap nje keshille Dj...
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Nuk eshte qellim qe te perbuz arabet apo fen islame,eshte thjesht ceshtje kurioziteti!
    Feel the pump √

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    Dj-Gabriel, per cudi plotesisht ke te drejte; perse nuk kan marr si shembull njerez CIVIL homoSEKSUAL!
    sepse sa di une dhe me aq sa kam lexuar per Davinizmin, ka then; njeriu e ka prejardhjen prej MAJMUNIt, te pergezoj ty ne ate civilizim, leri MUSLIMANET e PACIVILIZUAR. sepse ata nuk i perkasin races se majmuneve.
    per ty SystemA, mer nje pasqyre ne vend te dylbive, kush kujt i hidhet ne qafe.

me respekt te pashoq

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga faruk9 Lexo Postimin
    Dj-Gabriel, per cudi plotesisht ke te drejte; perse nuk kan marr si shembull njerez CIVIL homoSEKSUAL!
    sepse sa di une dhe me aq sa kam lexuar per Davinizmin, ka then; njeriu e ka prejardhjen prej MAJMUNIt, te pergezoj ty ne ate civilizim, leri MUSLIMANET e PACIVILIZUAR. sepse ata nuk i perkasin races se majmuneve.
    per ty SystemA, mer nje pasqyre ne vend te dylbive, kush kujt i hidhet ne qafe.

me respekt te pashoq
    Dj ishte kurioz,i shkruajta prit kur te hidhen arabet
    Ku e shifni ju ketu kercimin siper shpines
    Dhe jam vete majmun i Darvinizmit e pare me syze numer 0.

Gjithashtu me simpati te pakufizuar
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Po bisedonte njehere nje ateist me origjine krishtere dhe nje musliman.
    Ateisti me origjine krishtere i tha ore shume ankoheni ju muslimanet shejtani shejtani.Sna ngacmon ne shejtani!Muslimani i pergjigjet por juve shejtani ua ka prishur shtepine e besimit duke mohu Zotin dhe ju ka lene te lire.

Mynyra se si eshte ndertuar video edhe pse kam kritikat e mia porse ka nje gje duhet theksuar si konkluzion te pyetjes tende.Kur shejtani mashtroka njerez qe i falen Zotit 5 here ne dite per disa ceshtje por ato qe si falen Zotit cfare u ben?
    Cdo te thote te mashtroje shejtani?
    Do te thote qe mos u bindesh ligjeve fetare qe Zoti ka sjelle nepermjet profeteve.

Feja islame i ndalon lojrat emocionale pasi kerkon seriozitet ne lidhjet burre grua ashtu sikurse ndalon dhe talljen ne fjalet qe shprehin divorce midis ciftit.Psh do te ndaje etj etj shaka si keto qe prishin marredheniet familjare.
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Po bisedonte njehere nje ateist me origjine krishtere dhe nje musliman.
    Ateisti me origjine krishtere i tha ore shume ankoheni ju muslimanet shejtani shejtani.Sna ngacmon ne shejtani!Muslimani i pergjigjet por juve shejtani ua ka prishur shtepine e besimit duke mohu Zotin dhe ju ka lene te lire.

Mynyra se si eshte ndertuar video edhe pse kam kritikat e mia porse ka nje gje duhet theksuar si konkluzion te pyetjes tende.Kur shejtani mashtroka njerez qe i falen Zotit 5 here ne dite per disa ceshtje por ato qe si falen Zotit cfare u ben?
    Cdo te thote te mashtroje shejtani?
    Do te thote qe mos u bindesh ligjeve fetare qe Zoti ka sjelle nepermjet profeteve.

Feja islame i ndalon lojrat emocionale pasi kerkon seriozitet ne lidhjet burre grua ashtu sikurse ndalon dhe talljen ne fjalet qe shprehin divorce midis ciftit.Psh do te ndaje etj etj shaka si keto qe prishin marredheniet familjare.
    Zakonisht pyetjet kthehen me nje pergjigje dhe jo me pyetje.Une nuk di shume nga feja islame dhe as nga ajo e krishter.Une kam nje besim te mjaftueshem te zoti dhe per mua mjafton me kaq.

Nuk me pelqeu tregimi qe bere ti.Qe do te thot,ti nxierr islamikun si superior?E ke shume gabim,askush nuk eshte perfekt ne kete bot,cdo kush ben mekate qofshin ato me apo pa dashje,ne jemi te vetdijshem per cka bejm,aq me teper kur dikush arrin nje mosh madhore!

Pyetja qe une insistoje eshte,perse keta autor qe marrin pjes dhe ata qe kan ber kete video jan islamik dhe jo njerez civil?

A jan njerz te allahut njerez te cilet veshin kostum tradicional islamik?
    A i dedikojn ata atij nje pjes te madhe te kohes cdo dite nga jeta e tyre?
    Nese po,ateher kjo gje eshte pak paradoksale pasi shejtani sundon vetem njerez te alkolizuar,fodull,hipokrite etje!

Dhe nese e verteta qendron ne piken e fundit,ateher dhe autoret qe duhet te merrnin pjes aty ne ate video,duhet te paraqiteshin si te till!
    Feel the pump √

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    SysteA; “....prit kur te hidhen arabet....”

Ėshtė fakt se Dj-Gabriel’i ishte kurioz tė dinte pėrse......, por ty u bėre tutor i tij, andaj ke marr ate pergjigja.

Pėr Dj-Gabriel’in; I nderuar, pėrderisa nė ndonjėrėn nga momentet e jashtėzakonta apo nė ēfardo rrethana tjera qofshin ato; zėrat sekrete, bisedat shushuritėse, thashethėmet, dyshimi shkon duke u ritur-shtohet- nė Zemrėn e tij (njeriut), pėr aq kohė gjersa nuk bindet se ishin tė kota. Cytjet..., ngacmojnė vetėdijen e njeriut njėllojt siē ngacmohet organi tretės gjat pijeve tė gazuara etj... . Nė tė kundėrtėn njeriu duhet tė jetė i qėndrueshėm, i sigurt dhe i vendosur nė zgjidhjen e tyre, (pėr mė tepėr shih nė “el-Isfahani, el-Müfredāt, İstanbul,1986, 819,” vesveset, ankthi i ēmendur). Nėse, ashtu, ai qėndrim nuk ėshtė i saktė, pėrse atėherė, t’i bashkohemi mentalisht tė pavėrtetės? Nėse ajo ėshtė gėnjeshtėr, atere pėrse po thirresh nė gėnjeshtrėn tėnde!? Ēfarė tė thuhet pėr identitetin e tij dhe nė bazė tė cilės rrugė ai e ka kuptuar se e njėmendta nuk ekziston njė gjė e tillė, nga e merr atė tė drejtė pėr ate qė nuk ėshtė reale qė nė tėrėsi tė japė ndonjė gjykim se ėshtė reale?

Nė Kuranin Madhėshtor pėr fjala ankth flet nė katėr vende. Tė qenit e Ademit dhe Hawa’s (adamit dhe evas) nė Parajs, gjithashtu Iblisi-shejtani i pranishėm i drejtohet tė dyve pėr ti treguar vendet e turpshme, duke ua shtuar atyre dyshimin (i ngacmoi nė dyshim):”...“Zoti juaj nuk ua ndaloi juve dyve atė pemė vetėm qė tė mos bėheni meleqė (engjėj), ose tė mos bėheni prej tė pėrjetshėmve.”.7-20.
    Nė kėtė drejtim dijetarėt kanė interpretime tė ndryshme dhe ato mendime janė tėrheq zvarr, mė hollesisht pėr kete informacion shih nė (el-Maverdī, en-Nukety ve'l-Ujjun, Bejrut 1992, II, 210).

Pėr dyshimin dhe tė ngjashme me te, Kurani nė njė vend tjetėr flet pėr futjen e dyshimit tė iblisit Adamit dhe Eva’s, a.s., duke u shprehur pėr ankth: " Ne e kemi krijuar njeriun dhe dimė se ē’pėshpėrit ai nė vetvete dhe Ne jemi mė afėr tij se damari (qė rrah) i qafės sė tij. 50-16.

Nė lidhje me kėte kaptinė hz. Muhammedi s.a.a., ka thėnė: Padyshim Zoti, bashkėsisė s’ime dyshimet dhe ndjenjat djallezore disa personave do t’i fal, ato nuk do ti rradhit si mėkate ((Buhari, Itk, 6; Iman, 15 // Nesai, Talak, 22 // İbn Maxhe, Talak, 16).
    Nė njė Kaptinė tjetėr Kurani na ofron kėte informacion pėr dyshimin:
    Thuaj:
    Mbėshtetem (mbrohem) me Zotin e njerėzve!
    Sunduesin e njerėzve,
    Tė adhuruarin e njerėzve,
    Prej tė keqes sė cytėsit qė fshihet.
    I cili bėn cytje nė zemrat e njerėzve,
    Qoftė ai (cytėsi) nga xhinėt ose nga njerėzit”. Kaptina 114:1-6.

Kėtu fjala CYTĖSI (dyshim i keq) ėshtė i drejtuar iblisit. Ngulitjen e dyshimit tė shejtanit nė zemrėn e njeriut, ėshtė dy llojtė: E para ėshtė nga xhinet dhe tjetra nga vet shejtanati i njerėzve. Kėta iblisa (njeri shejtanat), nė zemrat dhe nė mendjet e njerėzve i vendos idet e pista dhe ato i shėndron si mė tė bukurat. Cytjet duke u rrėnjosur nė zemer, dyshimet perforcohen dhe vėshtirė-zor- se hiqen nga mendja. Ēdo gjė qė shfaqet nė shesh “cytėsi qė fshihet” dhe “cytje nė zemra” ("hannas" ve "vesvas") pranohen (ez-Zemahsherī, el-Keshāf, Egjypt 1977, VI, 265 vd).

Nė lidhje me cytjet kan pyetur hz. Muhammedin s.a.a, ; Ja Resulullah! Njeriu duke falur namaz dyshon nėse i ėshtė prish abdesti apo jo (?), namazi i ketij personi a konsiderohet i parregulltė (i prishur), apo jo ? Hz. Muhammedi s.a.a., ėshtė pėrgjigjur kėshtu: “Asesi, pėrderisa nuk ndjeni errė dhe zėrin, namazi ėshtė i rregullt”. (ez-Zebidi, a.g.e., VI, 355).

me respekt, faruk.02/10/09.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga Dj-GabrieL Lexo Postimin
    Zakonisht pyetjet kthehen me nje pergjigje dhe jo me pyetje.Une nuk di shume nga feja islame dhe as nga ajo e krishter.Une kam nje besim te mjaftueshem te zoti dhe per mua mjafton me kaq.

Nuk me pelqeu tregimi qe bere ti.Qe do te thot,ti nxierr islamikun si superior?E ke shume gabim,askush nuk eshte perfekt ne kete bot,cdo kush ben mekate qofshin ato me apo pa dashje,ne jemi te vetdijshem per cka bejm,aq me teper kur dikush arrin nje mosh madhore!

Pyetja qe une insistoje eshte,perse keta autor qe marrin pjes dhe ata qe kan ber kete video jan islamik dhe jo njerez civil?

A jan njerz te allahut njerez te cilet veshin kostum tradicional islamik?
    A i dedikojn ata atij nje pjes te madhe te kohes cdo dite nga jeta e tyre?
    Nese po,ateher kjo gje eshte pak paradoksale pasi shejtani sundon vetem njerez te alkolizuar,fodull,hipokrite etje!

Dhe nese e verteta qendron ne piken e fundit,ateher dhe autoret qe duhet te merrnin pjes aty ne ate video,duhet te paraqiteshin si te till!
    Lol si qdo film apo prodhim filmik qe eshte Improvizim, ashtu eshte edhe ky lloj Klipi, d.m.th duke qen nje improvizim, ateher edhe personazhet qe gjenden ne ate klip jan pothuajse improvizime.

Thjesht personat qe paraqiten si Shejtan apo Djaj, jan improvizime, sepse kush e di pamjen e vertet te Shejtanit, qe ta dijn keta ne video se a ka brir apo ska , se a ka kemb e duar dhe pamje dhe strukture njeriu.

D.m.th ky klip qe ka kete domthenje, nuk dote thote qe ka gjithqka te vertet, por thjesht ka pasur njerez kurioz dhe kan krijuar nje klip te tille, dhe duke marre parasysh qe eshte material arab, ateher jan marre personazhet me kulture te po ketij vendi (qe kan shamia dhe veshje islame) dhe jan paraqitur ne video, sepse do ishte dal shume artificiale po te paraqiteshin aty femrat me minifunde dhe lakuriqe.

Aman improvizim hesapi, qe kam dyshim se mund te kete efekte edukuese ne kete rast, per qfar synohet me kete video.

Kalo mire
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Po qe cdo gje aty eshte e krijuar ne menyre imagjinare dhe qe kete imagjinat e ben vete njeriu,per ate gje jemi te vetdijshem te gjithe,eshte llogjike!

Gjths,flm per pergjigjen Fisnik.
    Feel the pump √

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •