Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 52

Refleksione mbi një alfabet të ri - Niko Stylos

Po sjell në këtë forum kumtesën e planifikuar për t’u mbajtur nga Niko Stylos në konferencën shkencore “Seminari i 3-të Ndërkombëtar i Albanologjisë”, organizuar në Shkup, nga Universiteti Shtetëror i Tetovës.

Formati i ftesës për pjesmarrje në këtë aktivitet ishte si më poshtë:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SEMINARI III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISË

Nga data 23 deri 28 shtator 2009 organizohet në Shkup SEMINARI III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISË.

Tema bosht e Konferencës shkencore do të jetë
    PRURJET AKTUALE NË FUSHAT ALBANOLOGJIKE
    Seminari do t`i zhvillojë punimet në katër sesione:

1. SESIONI I GJUHËSISË: Gjuha shqipe mes së shkuarës dhe së ardhmes;
    2. SESIONI I LETËRSISË: Ditarët dhe kujtimet në letërsinë shqipe;
    3. SESIONI I HISTORISË: Shqiptarët në kontekstin e historiografisë ballkanike;
    4. SESIONI I ETNOKULTURËS: Kultura tradicionale (gojore dhe materiale) në kontekste të reja

Kemi nderin dhe kënaqësinë t'ju ftojmë të kumtoni në njërën nga këto tema arritjet tuaja më të reja shkencore.

Titullin e kumtesës Suaj së bashku me rezymenë ju lutemi të na e dërgoni deri më datën 15 gusht 2009, në e-mail: seminari@unite.edu.mk

Shpenzimet e qëndrimit për pjesëmarrësit e Seminarit i merr përsipër Universiteti Shtetëror i Tetovës, por jo edhe shpenzimet e udhëtimit.

Drejtoria e Seminarit do t’u informojë me kohë për detajet tjera.

Drejtoria e Seminarit
    Dr.sc Fehari Ramadani
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Si shumë studiuesve të të gjitha fushave albanalogjike, kjo ftesë iu dërgua edhe z.Niko Stylos.
    Pas konfirmit të këtij të fundit për pjesëmarrje dhe dërgimit paraprakisht të kumtesës së tij, drejtoria e seminarit ka ndërprerë komunikimet me studiuesin duke refuzuar pjesëmarrjen e tij në seminar pa dhënë asnjë sqarim mbi këtë vendim të turpshëm.
    Por turpi më i madh rëndon jo mbi organizatorët e atij seminari, por mbi ata që qëndrojnë në prapaskenë, ata që mbrojnë diplomat e mykyra dhe titujt shkencorë të fituar në dëm të vlerave unikale të kombit shqiptar e duke promovuar edhe sot teza antishqiptare të dala (e të përdala) prej kohësh në qarkullim.

Unë ftoj të interesuarit t’a lexojnë këtë punim në brendinë e të cilit sigurisht që ka hapësira për diskutime.

Refleksione mbi një alfabet të ri – Niko Stylos

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Dalan, ku eshte kumtesa?

Po sjell në këtë forum kumtesën e planifikuar për t’u mbajtur nga Niko Stylos në konferencën shkencore ...
    Ne se nuk planifikoje te sillje kumtesen, per cfare alfabeti te ri behet fjale?

Ndryshuar për herë të fundit nga baaroar : 01-10-2009 më 13:24

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Alfabeti egzistues i shqipes eshte perfekt per shqipen.
    Alfabetin e pare ne gadishullin italik e cuan Messapet,dhe jo Etrusket.
    Mbishkrimet messapike jane shume me te aferta me shqipen e sotme se ato etruske(ka lloj lloj perqasjesh,askush nuk eshte bindes),etrurishtja mbetet akoma nje gjuhe e padeshifruar,ata kane marre vetem alfabetin nga messapet,asgje tjeter.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •