Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 127
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Shqipëria, republikë, LAIKE !
    Kosova, republikë, LAIKE !
    Pajtohem me ty, keshtu janë edhe të gjitha shtetet e Evropes mirpo për dallim nga ne ato e kanë edukaten fetare, nuk e di a kemi gabuar ne apo ata?!!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nga medreseja e Arabise Saudite vijne ata myslymat dhe nga seminaret italiane ata katolike......prej Greqie , ortodokset......
    Tre kultura te ndryshme....dy qyteterime 600 vjet larg njeri-tjetrit........vetem perçarje do te sillte nje gje e tille......myslimanet drejt shkretetirave(vleresore) te lindjes, te krishteret drejt perendimit......
    E na u dashka edhe ti paguaje shteti........hajde myslym, hajde.....
    Muslimanet drejt shkretirave te lindjes!!!
    Me shkoj ndermend te shikoj online se cfar mund te gjejne muslimanet qe shkojne ne keto shkretira te lindjes, dhe ja se cfar gjeta ne web:

Tani ma merr mendja qe vende te tilla te bukura ka edhe ne perendim, por ajo qe me intereson mua eshte se cfar i mungon lindjes ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-12-2009
    Postime
    2
    I Pershendes Te Gjith Besimtaret Musliman Me Fjalen Me Te Sinqert Fjalen Es-selamu Alejkum.
    Te Gjith Atyre Qe Mendojn Qe Feja Islame Te Pengon Ne Shkolla Ju Kisha Then Qe Me Te Vertet Nejrzeve Te Devijuar Te Shfernuar Pa Moral Ju Kishte Penguar A Thua Pse.
    Sepse Aty Ku Eshte Feja E Zotit Qe Vet Allahu Ka Then Qe: Fe E Drejt E Veteme E Paranuar Eshte Islami, Nuk Ka Dyshim Feja Eshte Isalme Eshte Ajo Fe Te Cilin Gjdo Njeri I Ghdomoshe Qe Eshte Apo Gjinije I Jep Nje Moral Te Pastert E Largon Nga Degjinirimi E Afron Shoqerin Kurse Amoralitetin,dyftyrtesit,hajnin, Prostiticionin, Eshum Eshum Te Tjera Ija Ndalon Njeriut, Arsyeja E Ketyre Qe Jan Dhe Do Te Jen Ne Kundeshtim Me Mbajtejen E Fes Islame Neper Shkolla Eshte Se Ata Kan Deshir Qe Jeta Te Jet E Shferenuar E Te Bajn At Qka Ju Deshiron Epshi Sa Qe Shkojn Ne Ekstremizem Jan Dhe Behen Virus Ne Shoqeri, Jo Ketu Themi ,ngase Ket Fe Muslimane E Ka Garantuar Allahu Dhe Do Te Jet Pergjithmon Ne Krye E Ishalla Se Shpejti Dasht Apo Jo Do Te Filloj Mesimi I Lendes Fetare.
    Ne Si Musliman Ftoj Te Gjith Vllezerit Tan Musliman Te Vertet Qe E Din Allahun Hak E Kan Frig Nga Aj Qe Mos Te Bijen Preh E Provokimeve Te Njerzive Te Devijuar Ngase Gjithhere Eshte Luftuar Islami Edhe Sot Luftohet Po Kurr Nuk Do Te Mposhtet Ngase Se Shpejti Kem Me Pas Edhe Rritje Te Numrit Te Cilet Njerz Intelektual Dijetar Prifta Eshum Te Tjer Qe Qdo Dit Kemi Lajme Se Jan Ne Islam Falenderimet I Qofshin Allahut Qe Na Ka Garantuar Ket Din Islam Dhe Qe Qdo Luft Do Te Kemi Fitore.
    Antarin Me Emrin Goldian Po I Drejton Atij Edhe Shum Te Tjereve Si Ky Se: Kemi Argumente Edhe Per Racen E Juaj Qe Jeni Kemi Paraljmerime Te Shumta Qe Do Te Vije Koha Kur Disa Nga Injorantat Me Te Medhenj Do Te I Thon Vehtit Te Ditur Te Menqur Kurse Ata Jan Me Te Perbuzurit. E Juve Qe Nuk Ju Pelqen Kjo Atehere Shkoni Neper Vendet Ku Rrin Njerz Fatal Pa Moral Dhe Pa Karakter Mu Aty Mun Te Shkoni Te Gjeni Shoqerin Tuaj Kurse Ketu Do Te Punoj Gradualisht Menquruja E Jo Amoraliteti

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Hahahahhahahahahaa shkolla është e mirëseardhur për të gjithë, mua më duket absurditet kur dikush thotë: "Jo mos mësoni se po përçahemi" kjo gjë ka ndodhur edhe në të kaluaren në Kosovën tonë kur baballarët tanë të ndikuar nga fryma komuniste i ndalonin vajzat të shkonin në shkoll me pretekst se po bëhëni Serb edhe ju që mësoni, e duke shitur patriotizëm fallco nëpër oda
    U panë patriotat gjatë luftes, shembulli më i mirë është Adem Jashari i cili ishte edukuar në frymen fetare (Islame në këtë rast) dhe nuk kurseu as familjen për atëdheun e vet, e jo duke bërë muhabete të kota nëpër oda mirpo me punë.
    Kam përshtypjen se e njëjta gjë po ndodh edhe me edukaten fetare, shikoje postimin që ju pergjigja antarit/es "gjirfabe" vlen edhe për ty, aty dhash një shpjegim të qartë se Edukata fetare nuk do të sillte përçarje në asnjë menyrë

Përshëndetje vllaçko
    Shkolla eshte e mireseardhur, jo indoktrinimi i teologjise....organizmat fetare kane istitucionet e veta per te "shkolluar" prene e tyre.....s'kane perse te perzihen me edukimin normal...
    Askush tha "mos mesoni, se do perçaheni" ti hoxhe.....baballaret tane nga injoranca nuk i linin femijet te shkonin ne shkolle e nga krahu tjeter shkonin te keshilloheshin me hoxhen......tashi u bete ju hoxhallaret patriota....
    E siç e thua vete Adem Jashari u flijua per atdhe e jo per fe, o zog arabije....
    S'ka nevoje shqiptari te shkoje ne shkolle per te mesur si te pershendetet arabisht me shqiptare te tjere.......

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Muslimanet drejt shkretirave te lindjes!!!
    Me shkoj ndermend te shikoj online se cfar mund te gjejne muslimanet qe shkojne ne keto shkretira te lindjes, dhe ja se cfar gjeta ne web:

Tani ma merr mendja qe vende te tilla te bukura ka edhe ne perendim, por ajo qe me intereson mua eshte se cfar i mungon lindjes ?!!

GV_USA
    Ne shkrimin tim, pikerisht sepse e njoh "thellesine" e inteligjences tende, pasi e ke pleheruar forumin anembane, e kisha percaktuar ne kllapa referimin ndaj shkretetirave vleresore.....
    Poe shoh me (pak) keqardhje se, nga "lartesia" e mendimit te kulluar islamik, prape s'e ke kuptuar......te lumte hoxhe.......
    Eshte e kuptueshme qe nuk ta kap truri i martirizuar prej doktrines arabe se çfare i mungon lindjes......

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Shkolla eshte e mireseardhur, jo indoktrinimi i teologjise....organizmat fetare kane istitucionet e veta per te "shkolluar" prene e tyre.....s'kane perse te perzihen me edukimin normal...
    Askush tha "mos mesoni, se do perçaheni" ti hoxhe.....baballaret tane nga injoranca nuk i linin femijet te shkonin ne shkolle e nga krahu tjeter shkonin te keshilloheshin me hoxhen......tashi u bete ju hoxhallaret patriota....
    E siç e thua vete Adem Jashari u flijua per atdhe e jo per fe, o zog arabije....
    S'ka nevoje shqiptari te shkoje ne shkolle per te mesur si te pershendetet arabisht me shqiptare te tjere.......
    Hahahahahahhahaha shumë pom pelqen debati me ty për një fakt qe spo pajtohemi mirpo në të njejten kohë nuk po shkëmbejmë fjal fyese.
    Në shkrimin e parë për këtë ç'ështje unë kam thënë shumë qartë, Edukimi fetar është i nevojshem mirpo jo indoktrinimi dhe është vetë edukata fetare e cila me një edukatë të përbashkët do ta kultivonte tolerancen fetare dhe do ta luftonte pikërisht atë indoktrinim që mundë të jetë nga ndonjë grup ekstremistesh.
    Më thuaj ti mua si po mbrohet Evropa prej terrorizmit? Duke mesuar edukaten fetare sepse po aty mësohet se vetëvrasja në Islam është e ndaluar, por edhe në fetë tjera andaj fëmiut i piqet në kokë që keto akte terroriste skanë të bëjnë asgjë me Islamin dhe me fetë në përgjithësi
    Edukata fetare do ti sqaronte të gjitha turbullirat dhe do ti jepte mundësi fëmiut të zgjedh cilëndo fe që ai dëshiron.
    Edukata fetare është mësim mbi të gjitha fetë nese ne e kemi pranuar një fe me dhunë (siç propagandohet për Islamin) atëherë kjo është mundësia ma e mirë që fëmijët të kenë mundësi të kthehen në fenë e të parëve (siç propagandohet për Krishterimin) dhe fëmijët do të kishin njohuri mbi të gjitha fetë që d.m.th do të ishte e pamundur të manipulohet me ta dhe ata vet do ta zgjidhnin atë që do të deshironin për vete ose nese e shohin si të pavlerë do të bëhëshin Ateist e gjitha kjo duke ju falenderuar njohurive që u sjell edukata fetare! e si mos të futet?
    Evropa mjaft mirë po mbrohet prej terrorizmit me anë të kesaj lëndë pse mos ta kemi edhe ne në këtë kohë kur jemi në rrezik?

Sqarim: Nuk jam hoxhë

Përshëndetje!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    cfare muabetesh beni ju tani femijet do mesojne fene apo per te ardhmen e tyre dhe shoqerise

me duket se nje pjese i jane future fese me shpirte dhe duan te bejne cmos qe te gjithe te ndjekin te njejten rruge

kush do te mesoje fene ta gjeje vendin ku eshte

perse vetem besimtaret e fese islame apo myslimane bejne propoganda te tilla
    Ndryshuar për herë të fundit nga OPARI : 22-12-2009 më 21:02

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ende me kete tem ??

Vetem deshta me than 2 fjal , ne thojm me nje ane te behemi si perendimi , por a merr mundin dikush me pyet ne perendim a ka lend fetare neper shkolla ??

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga OPARI Lexo Postimin
    cfare muabetesh beni ju tani femijet do mesojne fene apo per te ardhmen e tyre dhe shoqerise

me duket se nje pjese i jane future fese me shpirte dhe duan te bejne cmos qe te gjithe te ndjekin te njejten rruge

kush do te mesoje fene ta gjeje vendin ku eshte

perse vetem besimtaret e fese islame apo myslimane bejne propoganda te tilla
    Paj po dojmë të bëhëmi sikur perëndimi e nuk po pyesim a ka edukatë fetare nëpër shtetet e perëndimit

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Hahahahahahhahaha shumë pom pelqen debati me ty për një fakt qe spo pajtohemi mirpo në të njejten kohë nuk po shkëmbejmë fjal fyese.
    Në shkrimin e parë për këtë ç'ështje unë kam thënë shumë qartë, Edukimi fetar është i nevojshem mirpo jo indoktrinimi dhe është vetë edukata fetare e cila me një edukatë të përbashkët do ta kultivonte tolerancen fetare dhe do ta luftonte pikërisht atë indoktrinim që mundë të jetë nga ndonjë grup ekstremistesh.
    Më thuaj ti mua si po mbrohet Evropa prej terrorizmit? Duke mesuar edukaten fetare sepse po aty mësohet se vetëvrasja në Islam është e ndaluar, por edhe në fetë tjera andaj fëmiut i piqet në kokë që keto akte terroriste skanë të bëjnë asgjë me Islamin dhe me fetë në përgjithësi
    Edukata fetare do ti sqaronte të gjitha turbullirat dhe do ti jepte mundësi fëmiut të zgjedh cilëndo fe që ai dëshiron.
    Edukata fetare është mësim mbi të gjitha fetë nese ne e kemi pranuar një fe me dhunë (siç propagandohet për Islamin) atëherë kjo është mundësia ma e mirë që fëmijët të kenë mundësi të kthehen në fenë e të parëve (siç propagandohet për Krishterimin) dhe fëmijët do të kishin njohuri mbi të gjitha fetë që d.m.th do të ishte e pamundur të manipulohet me ta dhe ata vet do ta zgjidhnin atë që do të deshironin për vete ose nese e shohin si të pavlerë do të bëhëshin Ateist e gjitha kjo duke ju falenderuar njohurive që u sjell edukata fetare! e si mos të futet?
    Evropa mjaft mirë po mbrohet prej terrorizmit me anë të kesaj lëndë pse mos ta kemi edhe ne në këtë kohë kur jemi në rrezik?

Sqarim: Nuk jam hoxhë

Përshëndetje!
    Nuk ka pse te shkembejme fjale fyese...e sidoqofte nuk do te jem une i pari...
    Sidoqofte, fjalimi yt(shiko nenvizimin), me duket tamam arsyetim(pa arsye) prej hoxhe....
    Ajo edukata qe thua ti, ka kohe qe egziston ne programin shkollor dhe quhet :histori.
    Vetevrasja ne Islam nuk eshte e ndaluar...te tjerat jane llogje...
    Pershendetje

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •