Postuar më parë nga
jarigas
Me sill nje sure te Kuranit ku ndalohet kategorikisht vetevrasja, pamvaresisht nga arsyeja qe te shtyn.....
Ti s'duhet te me degjosh mua per Kuran, por zemren tende dhe sidomos, intelektin tend....apo edhe ti si islamo-filet e tjere, mendon se ata myslimane qe vetevriten duke u hedhur ne ere, e bejne pa u mbeshtetur ne Kuran????
Nese beson nje gje te tille, je shume naiv i dashur....
Eshte pikerisht ndjenja e tyre shume e thelle fetare dhe besimi symbyllazi ne Kuran, bashkuar me manipulimin mjeshteror te imameve, qe i shtyn te "flijojne" veten bnashke me "armiqte".......
Sa per historine, nuk di çfare shkolle ke ndjekur ti, por une e kam studjuar lindjen dhe rrjedhen e feve te ndryshme ......
Apo ti, ashtu siç dyshoja ne shkrimet e meparshme, mendon se edukata fetare eshte e njejte me indoktrinimin e nje feje te caktuar....atehere nuk kemi te bejme me edukate fetare, por me proselitizem, dhe shkolla publike nuk mund te behet vegel e nje kleri te caktuar......
NUk eshte e mundur qe te mesohet neper shkolla njekohesisht te gjith adoktrinat fetare mbareboterore me qellim qe pastaj nxenesi te zgjedhe ate me te miren....eshte utopi....qarte Gimi????
Krijoni Kontakt