Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 127 prej 127
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nuk ka pse te shkembejme fjale fyese...e sidoqofte nuk do te jem une i pari...
    Sidoqofte, fjalimi yt(shiko nenvizimin), me duket tamam arsyetim(pa arsye) prej hoxhe....
    Ajo edukata qe thua ti, ka kohe qe egziston ne programin shkollor dhe quhet :histori.
    Vetevrasja ne Islam nuk eshte e ndaluar...te tjerat jane llogje...
    Pershendetje
    Ok vazhdo mbaje opinionin tënd ti sepse unë vazhdimisht lexoj për Islam dhe vetëvrasja është e ndaluar kategorikisht
    Dhe me shkoj mendja a më shumë të degjoj ty për Islam apo Kur'anin i cili konsiderohet i shenjtë nga besimtarët e fesë Islame?
    Historia? Jo more po mos ja fut kot po ku ka të bëjë historia me edukatë fetare bre

Përshëndetje!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Ok vazhdo mbaje opinionin tënd ti sepse unë vazhdimisht lexoj për Islam dhe vetëvrasja është e ndaluar kategorikisht
    Dhe me shkoj mendja a më shumë të degjoj ty për Islam apo Kur'anin i cili konsiderohet i shenjtë nga besimtarët e fesë Islame?
    Historia? Jo more po mos ja fut kot po ku ka të bëjë historia me edukatë fetare bre

Përshëndetje!
    Me sill nje sure te Kuranit ku ndalohet kategorikisht vetevrasja, pamvaresisht nga arsyeja qe te shtyn.....
    Ti s'duhet te me degjosh mua per Kuran, por zemren tende dhe sidomos, intelektin tend....apo edhe ti si islamo-filet e tjere, mendon se ata myslimane qe vetevriten duke u hedhur ne ere, e bejne pa u mbeshtetur ne Kuran????
    Nese beson nje gje te tille, je shume naiv i dashur....
    Eshte pikerisht ndjenja e tyre shume e thelle fetare dhe besimi symbyllazi ne Kuran, bashkuar me manipulimin mjeshteror te imameve, qe i shtyn te "flijojne" veten bnashke me "armiqte".......

Sa per historine, nuk di çfare shkolle ke ndjekur ti, por une e kam studjuar lindjen dhe rrjedhen e feve te ndryshme ......
    Apo ti, ashtu siç dyshoja ne shkrimet e meparshme, mendon se edukata fetare eshte e njejte me indoktrinimin e nje feje te caktuar....atehere nuk kemi te bejme me edukate fetare, por me proselitizem, dhe shkolla publike nuk mund te behet vegel e nje kleri te caktuar......
    NUk eshte e mundur qe te mesohet neper shkolla njekohesisht te gjith adoktrinat fetare mbareboterore me qellim qe pastaj nxenesi te zgjedhe ate me te miren....eshte utopi....qarte Gimi????

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Me sill nje sure te Kuranit ku ndalohet kategorikisht vetevrasja, pamvaresisht nga arsyeja qe te shtyn.....
    Ti s'duhet te me degjosh mua per Kuran, por zemren tende dhe sidomos, intelektin tend....apo edhe ti si islamo-filet e tjere, mendon se ata myslimane qe vetevriten duke u hedhur ne ere, e bejne pa u mbeshtetur ne Kuran????
    Nese beson nje gje te tille, je shume naiv i dashur....
    Eshte pikerisht ndjenja e tyre shume e thelle fetare dhe besimi symbyllazi ne Kuran, bashkuar me manipulimin mjeshteror te imameve, qe i shtyn te "flijojne" veten bnashke me "armiqte".......

Sa per historine, nuk di çfare shkolle ke ndjekur ti, por une e kam studjuar lindjen dhe rrjedhen e feve te ndryshme ......
    Apo ti, ashtu siç dyshoja ne shkrimet e meparshme, mendon se edukata fetare eshte e njejte me indoktrinimin e nje feje te caktuar....atehere nuk kemi te bejme me edukate fetare, por me proselitizem, dhe shkolla publike nuk mund te behet vegel e nje kleri te caktuar......
    NUk eshte e mundur qe te mesohet neper shkolla njekohesisht te gjith adoktrinat fetare mbareboterore me qellim qe pastaj nxenesi te zgjedhe ate me te miren....eshte utopi....qarte Gimi????
    4: 29. O ju që besuat, mos e hani mallin e njëri-tjetrit në mënyrë të palejuar, përpos tregtisë në të cilën keni pajtueshmëri mes vete, dhe mos mbytni veten tuaj. Vërtet, All-llahu është i mëshirueshëm për ju.

8:61 Në qoftë se ata, anojnë kah paqja ano edhe ti kah ajo, e mbështetu në All-llahun. Ai është që dëgjon dhe di.

16:90 All-llahu urdhëron drejtësi, bamirësi, ndihmë të afërmve, e ndalon nga imoraliteti, nga e neveritura dhe dhuna. Ju këshillon ashtu që të merrni mësim.

49:13 O ju njerëz, vërtetë Ne ju krijuam juve prej një mashkulli dhe një femre, ju bëmë popuj e fise që të njiheni ndërmjet vete, e s'ka dyshim se te All-llahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur (këqijat) e All-llahu është i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë

Sheh ti ketu hapesire per vetevrasje dhe terrorizem?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga barcelonist Lexo Postimin
    ne shtetin serb mesohet feja islame, ne te gjith ballkanin ku ka musliman mesohet feja islame, midis amerikes mesohet feja islame, e ne shqiptaret me 90% te popullsis muslimane nuk e mesojm fene tone.
    e shikoni sa te zgjuar jemi, por sic duket inshallah do rregullohet edhe kjo pune,
    kurse per fete e tjera nuk do te jet problem do mesohen edhe ato
    P.S KUPTOJENI NJEHER E MIRE, FEJA ESHTE FE, KOMBI ESHTE KOMB
    o fene leta mesojn ne gjami po lereni ket pun pash zoti .Po doli gomari e palli do naj shurdhoj vesht.Po ja u permend nji rast ku hogj efenija ndryshe ma ka nda drejtsin kur ishim veq me te e ndryshe kure e rroku i forti.Hajt se gjithkush pastaj behet hogj e tna ekan kajt nanen.Shkolla duhet te jet shkenc kisha kish e gjamija gjami Me ba mej perzi emelcina sallata e zarzavate tjera tna ka myt barku.Zoti esht Ai qe di qa fshihet ne zemra te njerzve .Ne serbi u thon hajt mos punoni nket bot se ju e kini parajsen.Une per vete do pysja ado te heqit dor nga kombi apo nga feja e di se gjith shqiptart do thoshin nga feja po une mendoj se do e kishin gabim.Po ai qe do fen esht shum leht ta mbaj se ajo esht ne zemra tona nese dikush na urren se je musliman ai smund ta ndaloj gjenetin nese zoti te ka caktu per at vend.NJi gja duhet dit se me rren ne gjenet nuk shkohet.Shum hagjallar tjera rreglla thirren e tjera zbatojn ne shpia te tyre,Ishalla njani sbahet me i dhan msim djalit tim se e di qe ka mem rre dru djali se dote bahet ateist.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga mirandae Lexo Postimin
    e vertet eshte qe muhamedi ka qene i martuar me nje femije 9 vjece me emrin Aishe?
    a mose je kan ti ne kanagjeq .Valla veq pak me ba diq me ndegju per fen ton ju ja shallafutni jazgrazinqe.O sa her me ja spjegu se nga zoti i ka ardh se do martohet me at qup po ne te ardhmen se jo 9 po6 vjeqe po kure esht rrit sesht ba rahat deri sa esht martu me Pejgamerin a s. joooooooo 9 vjeqe mere e lezo e mos ja fut kot

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    kjo eshte pak ceshtje komplekse.
    per mendimin tim nuk duhet lejuar feja neper shkolla publike.
    me thoni pak ju qe jeni pro:
    kush do e spjegoje kete si lende, pra mesuesi duhet te jete fetar apo jofetar??
    nqs do jete fetar si mund te jape mesim per fete e tjera qe nuk jane te besimit te tij??
    do jete objektiv sa duhet ai qe do e spjegoje pa u ndikuar nga besimi i vet fetar??
    nqs do jete jofetar si mund te spjegoje fete, kur nuk mund ti kete interesuar nje game e gjere fesh qe ndodhen sot neper bote??
    per me teper do kete njohuri mjaftueshem ai qe te jete i afte per te mesuar te tjeret per fete e ndryshme??

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-12-2009
    Vendndodhja
    i'mpartsa's
    Postime
    61
    Jam Kundër !

Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •