Jam Pro !
Jam Kundër !
I/E pa Vendosur !
Kundra !
Kush ka qef qe ti japin femijve te vete edukat fetare ti coj neper xhamira ,kisha .Skollat publike jo .C'ti mesojne adhuro ZOTRAT se ata te kane krijuar dhe jo nene dhe baben tend ?!
Mortja paska pas dhe pro .
Eshte shtet demokratik dhe i fuqishem.
Hitleri i perndoqi judet, ne disa shkolla lejohet judisch ,kuptohet nuk eshte e detyruar.
E vendosin prinderit !!!!
Te njohesh nje person te rraces tjeter, te besimit tjeter, te nje kulture tjeter, nje gjuhe orientale ne rralle te pare eshte kultur per vete.![]()
Jeto sot se neser nuk i dihet
Ate e di sepse jetoj ne nje vend qe eshte krijuar nga emigrante te kulturave, rracave, apo gjuheve te ndryshme. Gjithsesi, une te bera pyetje krejt tjeter. Nqs pergjigja jote nese Gjermania eshte shtet laik, eshte qe eshte shtet demokratik dhe i fuqishem, po krahason mollet me portokallet.
Megjithate, thx anyway.
Votova pro, per faktin qe duhet te kete nje lende mbi historine fetare apo te drejtat e Fe-ve qe njeriu mos jete injorant/i paditur nqs perballet me to, apo nqs ka lidhje ose perndjekje e me rradhe.
Te dish dicka me teper mbi to, nuk eshte keq, por mesim fetar si "Fe zyrtare" e nje shteti nuk jam dakort.
La vita è bella...
Per nje lende te pergjithshme rreth feve te ndryshme, edhe une jam dakort, dhe duhet qe te mos jete e detyrueshme. Pra ai nxenes qe do mund te marri. Ne universitet psh, nje nder klasat qe bera ishte "World Religions", dhe ishte nje nder klasat me te mira sepse vertet mund te mesosh shume rreth feve te ndryshme, shkuam ne kishe, xhami, sinagogue, etj. Nqs nje klase e tille, kuptohet me e thjeshtuar, do te ofrohej edhe ne nivele me te uleta, nuk ka asgje te keqe.
femijet e muve e kan pushim oren e religionit.
Neper gjimnaze rralle jane lendet me deshire, por s'eshte mendim i keq. Ne fakt ketu ku kam studiuar une, kjo lende ishte me detyrim, dmth mbi te drejtat fetare e te them te drejten me pelqeu jashte mase e do ia keshilloja cdo nxenesi, sepse Fe-ja sado qe merret si lehte, ne fakt ka nje rendesi te madhe neper Bote, prandaj nuk duhet nenvlehtesuar rendesia e saj.
La vita è bella...
Krijoni Kontakt