Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 127
    i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Shiko Lol

Ja Ideja : Lenda Fetare te jete Lende Zgjedhore
    Cdo nxenes me kenfesion te caktuar ka te drejt te zgjedhe, ate lende te fes se tij. Shembull: ke tre fe Kryesore tek shqiptaret: Musliman,Katolik dhe Ortodoks, tash ne secilen shkoll, mund te jen keto 3 lende ne dispozicion dhe tash nxenesit me vullnetin e tyre mund te zgjedhin njeren prej tyre qe te notohen.

Poashtu duhet te merret parasysh edhe fakti tjeter: Nese ne nje shkoll ka vetem katolik,dhe asnje Musliman, ateher ne ate shkoll nuk ka nevoj per lenden Islame, ashtu edhe ne ate shkoll ku nuk ka te krishter por vetem Musliman, ateher nuk ka nevoj per lende te besimit te krishter.

Thjesht te behet lende zgjedhore dhe te shofim sa perqafohet nga nxenesit kjo dhe te mos flasin palidhje disa ateist dhe te paragjykojn me vullnetin e nxenesve.

Kalo mire Klara
    Pershendetje Fisnik !

Po kjo qe thoni ju teorikisht eshte e sakte,por praktikisht do te krijonte probleme me u zbatu.
    Pse ne oren e edukimit fetar nxenesit duhen nda ne tri grupe ok,po ambjenti i klases eshte 1,ku do zhvillohet mesimi per dy grupet e tjera?
    pastaj per nje klase me 20 nxenes duhen pagu tre mesues te lendeve te ndryshme fetare,do te kishte kosto te larte,tani po shkurtohen mesuesit e gjuhes shqipe duke bere klasa te perbera,jo me te paguhen tre mesuese per nje lende.
    Ndoshta gaboj por me duket pak e komplikuar per tu zbatu,por si ide nuk do ishte keq!

Kaloni mire !

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Klara2009

Pershendetje Fisnik !

Po kjo qe thoni ju teorikisht eshte e sakte,por praktikisht do te krijonte probleme me u zbatu.
    Pse ne oren e edukimit fetar nxenesit duhen nda ne tri grupe ok,po ambjenti i klases eshte 1,ku do zhvillohet mesimi per dy grupet e tjera?
    pastaj per nje klase me 20 nxenes duhen pagu tre mesues te lendeve te ndryshme fetare,do te kishte kosto te larte,tani po shkurtohen mesuesit e gjuhes shqipe duke bere klasa te perbera,jo me te paguhen tre mesuese per nje lende.
    Ndoshta gaboj por me duket pak e komplikuar per tu zbatu,por si ide nuk do ishte keq!

Kaloni mire !
    Lol besoj qe traditat e vendeve te tjera mund te na ndihmojn ne kete aspekt, d.m.th ti marrim shembull ato vende se si e kan realizur kete projekt. Besoj qe nuk do te kete problem, me rendesi eshte qe nje lende fetare nuk do prodhoj efekte negative sepse qdo fe propagandon Moral te mire keshtu qe qdo nxenes qe e perfiton kete moral, ka per ti ndihmuar qe te perfitoj nje personalitet si nxenes nga keto keshilla.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 10-10-2009 më 11:04
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

Lol besoj qe traditat e vendeve te tjera mund te na ndihmojn ne kete aspekt, d.m.th ti marrim shembull ato vende se si e kan realizur kete projekt. Besoj qe nuk do te kete problem, me rendesi eshte qe nje lende fetare nuk do prodhoj efekte negative sepse qdo fe propagandon Moral te mire keshtu qe qdo nxenes qe e perfiton kete moral, ka per ti ndihmuar qe te perfitoj nje personalitet si nxenes nga keto keshilla.
    Po une nuk thash apsolutisht qe do te prodhonte efekte negative mesimi fetar perkundrazi pajtohem me ju qe do te ndihmonte ne formimin e tyre do ti bente me te kompletuar.
    Por me frymen qe egziston ne shqiperi (per fat te keq ,ka pak tolerance fetare)
    lenda e fese do te kthehej ne dyluftim midis feve te ndryeshme,por e leme kete ju thoni te marim shembull nga shtete qe e praktikojne kete...nuk ka shtete me tre fe zyrtare ,P.sh Italia eshte shtet Katolik meson ne shkolla fene katolike,Grecia fene ortodokse ,vendet Arabe fene myslymane e keshtu me radhe,,,,nuk kam njohuri mbi shtete qe mesojne me teper se 1 Fe.Ju mund te na thoni nese njifni ?
    Kujt shembulli mund ti referohemi?

-
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    ne shtetin serb mesohet feja islame, ne te gjith ballkanin ku ka musliman mesohet feja islame, midis amerikes mesohet feja islame, e ne shqiptaret me 90% te popullsis muslimane nuk e mesojm fene tone.
    e shikoni sa te zgjuar jemi, por sic duket inshallah do rregullohet edhe kjo pune,
    kurse per fete e tjera nuk do te jet problem do mesohen edhe ato
    P.S KUPTOJENI NJEHER E MIRE, FEJA ESHTE FE, KOMBI ESHTE KOMB
    I'm MUSLIM and I'm proud

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    turist në Shqipëri .....I wish to be Eagles, the country went to the country when to be alone, to sit - in your arm My mother Albania, in my heart have to be the only You.
    Postime
    148
    barcelonist : P.S KUPTOJENI NJEHER E MIRE, FEJA ESHTE FE, KOMBI ESHTE KOMB

Sdun ta kuptojn pse budallenje jan te kuptojne !!!!!!!!!!!!!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga barcelonist Lexo Postimin
    ne shtetin serb mesohet feja islame, ne te gjith ballkanin ku ka musliman mesohet feja islame, midis amerikes mesohet feja islame, e ne shqiptaret me 90% te popullsis muslimane nuk e mesojm fene tone.
    e shikoni sa te zgjuar jemi, por sic duket inshallah do rregullohet edhe kjo pune,
    kurse per fete e tjera nuk do te jet problem do mesohen edhe ato
    P.S KUPTOJENI NJEHER E MIRE, FEJA ESHTE FE, KOMBI ESHTE KOMB
    38,8%
    nga e gjete kte 90%????????????????
    wikipedia enciclopedi

38,8%musulmani (sunniti e bektashi)[12][13]
    22,6% Ortodossi[12][14][13]
    13,0% Cattolici[12][14][13]
    0,6% Protestanti[12][14][13]
    0,6% Cristiani indipendenti[12][14][13]
    16% Nessuna religione[12][14][13]
    9% Atei dichiarati[12][

-
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga mirandae Lexo Postimin
    38,8%
    nga e gjete kte 90%????????????????
    wikipedia enciclopedi

38,8%musulmani (sunniti e bektashi)[12][13]
    22,6% Ortodossi[12][14][13]
    13,0% Cattolici[12][14][13]
    0,6% Protestanti[12][14][13]
    0,6% Cristiani indipendenti[12][14][13]
    16% Nessuna religione[12][14][13]
    9% Atei dichiarati[12][

hahaha qe merrre link per kosov qe do te thot se jan 99% muslimon

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Kosovo#Religion
    Ndryshuar për herë të fundit nga barcelonist : 10-10-2009 më 12:59
    I'm MUSLIM and I'm proud

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga barcelonist Lexo Postimin
    hahaha qe merrre link per kosov qe do te thot se jan 99% muslimon

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Kosovo#Religion
    ok zemra ateher mos thuaj 90% te shqiptarve por 90% te kosovarve

Nuk arrij te kuptoj pse ju kosovaret e mbani veten per shqiptar tani qe keni shtetin tuaj

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Jam kundra çdo përpjekje mesjetare, që synon të errësojë mendjen njerëzore!!!

Shumica e arabëve në universitetin tim, edhe pse të ardhur nga kutura e deveve dhe shkollat e Kuranit, janë konsumues të alkoolit dhe frekuentues të pubeve, discove, etj (shtëpitë publike as që diskutohen). Nuk e di a falen edhe 5 herë në ditë më.

Fëmija është pasqyrë e prindërve.

Patjeter qe duhet te lejohet, dhe mundesisht gjuha zyrtare e edukimit ne Shqiperi te jete mahmutishtja, ashtu arabishtja desha te thoja.

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •