Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4

Tema: Mikrotik!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833

Mikrotik!

Mundemi qe me ane te mikrotikut te shohim shpejtesine e internetit qe na vjen?

Psh. tek Winbox-i ka nje option INTERFACE qe jep WAN dhe LAN.
    Psh. tek WAN, te shohim shpejtesine, eshte e sigurte qe me ane te kesaj shohim shpejtesine e internetit qe na vjen?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Dhe per me teper, pervec kesaj, kam 15 PC ne rrjet dhe i kam bllokuar te gjitha IP jashte kesaj range. Dhe WAN Rx Rate shkon 2.7-2.8 Mbps. dhe LAN Tx Rate shkon po aq sa WAN Rx Rate.
    Kam humbje, vjedhje interneti qe une nuk po e gjej dot, apo eshte normale?
    Dhe kur nga Mikrotik-u bej ping IP ne rrjet qe nje nga PC qe eshte i ndezur, e ka internet dhe eshte ne funksion me del : PING TIME OUT.
    Vetem me disa IP me behet PING.

Ku mund te jete problemi?
    Pasi edhe shkarkimi eshte shume i dobet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The Pathfinder : 01-10-2009 mė 15:13

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    The Pathfinder, nepermjet mikrotikut ti sheh trafikun qe po kryhet ne rrjetin tend por jo se sa e ke shpejtesin e internetit. Aty tek INTERFACE -> WAN shikon tek Tx Rate uploadin dhe tek Rx Rate downloadin qe po kryen ne total rrjeti jot me te gjith kompjuterat.
    Por ti mund ti shohesh kompjuterat ne vecanti se sa trafik po kryen secili tek QUEUES, aty eshte lista e PC-ve qe ke konfiguruar ne mikrotik, veshtro me vemendje Upload rates dhe download rates.
    Ndersa ajo qe thua qe WAN Rx rate shkon 2.8 Mbps, besoj se mund te shkoje nqs kto 15 kompjuterat jan duke u perdorur barbarisht nga klientet, por kta kompjutera duhet ti vendosesh limit sepse nqs jan pa limit atehere edhe 1 kompjuter i vetem ta bllokon shpejtesine duke kryer vetem ai downloadin 2.8 dhe kompjuterat e tjere smarin dot fryme. Pra duhet qe kta 15 pc ti rregullosh shpejtesine ne mikrotik.
    Ndersa pingu tek disa PC del Time out sepse ata kompjutera e kan firewallin ON, beje off dhe besoj do kesh ping.
    Gjithashtu ke dhe mundesi te shohesh gjith ip qe ke ne rrjet duke ber nje skan ne mikrotik tek TOOLS -> Ip Scan, zgjidh interface: LAN dhe bej START
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga OO7 : 03-10-2009 mė 17:30

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar mė parė nga OO7 Lexo Postimin
    The Pathfinder, nepermjet mikrotikut ti sheh trafikun qe po kryhet ne rrjetin tend por jo se sa e ke shpejtesin e internetit. Aty tek INTERFACE -> WAN shikon tek Tx Rate uploadin dhe tek Rx Rate downloadin qe po kryen ne total rrjeti jot me te gjith kompjuterat.
    Por ti mund ti shohesh kompjuterat ne vecanti se sa trafik po kryen secili tek QUEUES, aty eshte lista e PC-ve qe ke konfiguruar ne mikrotik, veshtro me vemendje Upload rates dhe download rates.
    Ndersa ajo qe thua qe WAN Rx rate shkon 2.8 Mbps, besoj se mund te shkoje nqs kto 15 kompjuterat jan duke u perdorur barbarisht nga klientet, por kta kompjutera duhet ti vendosesh limit sepse nqs jan pa limit atehere edhe 1 kompjuter i vetem ta bllokon shpejtesine duke kryer vetem ai downloadin 2.8 dhe kompjuterat e tjere smarin dot fryme. Pra duhet qe kta 15 pc ti rregullosh shpejtesine ne mikrotik.
    Ndersa pingu tek disa PC del Time out sepse ata kompjutera e kan firewallin ON, beje off dhe besoj do kesh ping.
    Gjithashtu ke dhe mundesi te shohesh gjith ip qe ke ne rrjet duke ber nje skan ne mikrotik tek TOOLS -> Ip Scan, zgjidh interface: LAN dhe bej START

Rrofsh Daku (me fal nese te quaj keshtu por sta di emrin ).
    Keshtu i kam te konfiguruar, sic e permendet ju pak me siper.
    Por nje PC qe e perdor vete, e kisha lene pa limit dowload-in,
    dhe vetem firefox-i, se di as une pse, me mirrte 2.6 Mbps.
    derisa i vura limit, e skanova per viruse dhe tani gjithcka ne rregull.

Flm per kohen tuaj!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •