Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 53 prej 53
    Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Kjo eshte nje teme shume e pershtatshme per shtresat e varfera te shoqerise.
    Normalisht nuk e vret mendjen njeri se je vjehera, nusja, djali, vjehri, kunata, baxhanaku, tezja, halla...... te gjithe jane ne loje.... te gjithe duhet te jene cool... ose vari tra....in dhe perjashtohe nga pikniku.
    Gezuar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARKIA : 13-11-2009 më 10:42
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga klara2009 Lexo Postimin
    Kush e ka ne dore celsin e mirkuptimit ?

Nusja?

Vjerra?

Burri-djali?

Sipas jush nga peshon me teper faji per moskutimin?
    A bre klara, po temë paske hapur, bash temë e kohes! Tema e vjehrres është aktuale dhe shumë epopullarizuar.

Shkurt sepse po fillova te zgjatna, nuk mund ta mbylli sot.

Vjehrra, Nëna ime, apo Nëna e gruas time duhet të jetë e mirë. Ajo-ato janë të mira qe na ka lindë dhe rritë mua dhe gruan time, e meritojnë respektin dhe perkujdesjen tonë, anasjelltas. Nëse nuk ndodhë ajo, ne jemi fajtor dhe nuk kemi tregue dashuri per më të afermit tonë. Është njëra nder dobësitë më të mëdha qe mund të jenë te njeriu.

S'ka vjeherr te keqe, ne duhet ti pranojmë ashtu si janë.
    respekte
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Ju flisni me parime si duhet te jene marredhenjet nuse -vjerre...une do ju jap pak eksperience meqe kam pese vjet me nuse.Djalin e kam te vetem dhe megjithse kemi dy hyrje prape rrime bashke...nusen e kam shume te mire aty-ketu ka edhe ndonje te mete por te suportueshme sepse vajza shkollash sado nuk kane pasur shume kohe per te mesuar jo pune shtepie se ato kush do di t'i beje por me shume kane mangesi ne guzhine,te gatuar pra.Une mendoj se nuk eshte puna se kush e ka celesin ne dore...po ne themi qe po nuk u be nje sy qorr e nje vesh shurdh theresh kur te duash....vjerra duhet te toleroje ne kuptimin e mire te fjales po nuk fshiu tani pas buke nusja po le te fshije pak me vone, nuk lau tani se dua une po le te laje pak me vone...pra celesi eshte mirekuptimi dhe kete mirekuptim duhet ta posedojne te dy palet si te rinjte dhe te moshuarit.Duhet te kemi mire parasysh se mendja e te rinjve tim eshte 32-vjet para mendjes sone..ne jemi per tradicionalen por ata jane te rinj dhe duan modernen,ne na vjen keq edhe per nje pjate kur thyhet kurse te rinjte thone se blejme te reja moj nene etj incidente qe ndodhin ne familje...Nje problem kyc eshte edhe kallzimi qe ju bejne djemve disa nena per veprimet qe mund te beje gabim nusja...nena kurre mos kallzoni nuset tek djali se pastaj do kete sherre ne familje...deri me sot edhe djalin ua kemi mbajtur e ua kemi bere pese vjec e dalim cdo dite pushimi bashke per kafe ne lokal dhe na bejne vajze e nene e jo nuse e vjehrre...Nje keshille ajo qe mund ta beje nje burre te lumtur dhe nje familje te lumtur eshte zgjedhja e nje nuseje apo gruaje te mire...

Zonja Vera ti na dhe shembullin e nje vjerre te mire!! .Te durushme dhe puntore!Nga sa tregove me lart.Ti sakrifikon shume per te mbajtur lidhjen normale.!Une mendoj qe nuk eshte e drejte qe ne fund te jetes se tyre vjerrat te sakrifikojne prape per te fituar dashurin e atyre qe me dashuri i rriten!!.Nuset duan s'duan duhet ti respektojne vjerrat deri ne nje, nqs se duan burrat e tyre .Nqs se kan problem, ate t'ja shtrojne per diskutim burrit dhe jo te zihen me vjerrat e te shahen sic bejne ca.Dalin dhe ke komshija tregojne historira.Asnjehere nuk kam par mamin me gjyshen te zihet.Edhe vjerrat kan gabime edhe nuset kan te tyre .Nqs se do jetojm bashke do tolerojme dhe do mundohemi te shpejgojme njeri tjetrit arsyet dhe shkaqet.Balancen e mban djali se ai i do te dyja njelloj.Drejt me thene me duket icik e rend te zihet mami im me gjyshen.Pervec se ka rrit babin na ka rrit dhe ne eshte shume e lodhur.Une do mbroj gjyshen ta dini hahah.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •