Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 66
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    E ne fakt ne kopesht i ze gripi me shpesh.

Ne shpi jane me te shendetshem.Lol

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Nënat që punojnë i kanë fëmijët më pak të
    shëndetshëm

[B.[/B]

Në studimin e fundit, hulumtuesit kanë gjetur se fëmijët, nënat e të cilëve punojnë, janë më të prirë të kalojnë kohën në parashkollore, të shikojnë më shumë se ç'duhet televizor, dhe të konsumojnë më shumë pije të gazuara në mes të ushqimeve, që ndikon në shtimin e mbipeshës së tyre, që në anën tjetër sjell pasoja shtesë.

Fëmijët e nënave që punojnë po ashtu konsumojnë më pak pemë dhe perime, thonë studiuesit./telegrafi/
    Aspak dakort. Pse kur nena rri me femijen ne shtepi, femija nuk shikon tv keshtu?
    Nena tere kohes merret me pune verdalle dhe shume pak kohe mund te shpenzoje me femijen. Femijet me nenen ne shtepi ne tv do rrine. Te pakten ne kopsht e shpenzojne diten me aktivitete edukuese dhe argetuese. Femijet qe vene ne kopsht dalin me mire ne shkolle se ata qe rrine ne shtepi, qe ne te kundert dalin me te llastuar.

Ty Explorer te leverdis te thuash qe gruaja nuk duhet te punoje se ashtu ju pelqen juve. E doni ta mbani gruan brenda 4 mureve lol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 30-09-2009 më 16:39
    Feelings change - memories don't.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    o haxhi na dole ne mjek.

urime per investigimin.

Citim Postuar më parë nga strider Lexo Postimin
    Cfare llogjike eshte qe burri te ushqeje gruan e vet!?,burri se bashku me gruan kane pergjegjesi te dy te ushqejne femijet deri sa te arrijne moshe madhore,keshtu funksionon ne europe,pra dhe ne shqiperi,me lllogjika arabesh une nuk merrem
    Po si nuk u liruat nga paragjykimet more amani.

Po kush permendi arabet ...phaaaaaa

O ti strider, a ke ndonje mendim ne lidhje me problemin nene-femi, apo jo, se cke

ti me arabet mua nuk me intereson as per ty e as per arabet e m...tit!
    Ndrysho Firmën

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    o haxhi na dole ne mjek.

urime per investigimin.
    Separi ky nuk eshte investigimi im.

Nese lexon pak shkencat qe meren me kete problematike, do te beheshe pak me i ditur se je, nuk do te ofendoje ne kete

menyre, por do te jepje nje mendim konstruktiv.
    Ndrysho Firmën

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Po si nuk u liruat nga paragjykimet more amani.

Po kush permendi arabet ...phaaaaaa

O ti strider, a ke ndonje mendim ne lidhje me problemin nene-femi, apo jo, se cke

ti me arabet mua nuk me intereson as per ty e as per arabet e m...tit!
    Po kam,ne nje familje nese punon vetem nje person ne kte rast vetem burri do te thote qe ka me pak te ardhura,si rezultat femijet do kequshqehen sepse te ardhurat nuk mjaftojne,keshtu ata do semuren nga kequshqyerja.behen me te prekshem nga semundjet.
    Tjeter,femijet qe rriten brenda mureve te shtepise behen dhe apatike menderisht.

tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga strider : 30-09-2009 më 16:24

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Separi ky nuk eshte investigimi im.

Nese lexon pak shkencat qe meren me kete problematike dhe te beheshe pak me i
    ditur se je, nuk do te ofendoje ne kete menyre por do te jepje nje mendim

konstruktiv.
    me te kthyer vilxhan do isha bo president qe thu ti.

ne flasim me fakte, jo me brockulla interneti.

nena ime ka punu 40 vjet dhe ka 4 femij te shendetshem,plus niper e mbesa.

teme e skadume cuno.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ne fakt, varet dhe nga puna e femres. Nese do marrim nje femer qe punon rregullisht full time 40 ore ne jave mua sme duket ndonje faktor negativ per rritjen e nje femije. E nese do marrim si shembull ndonje mama karieriste qe punon dhe over time kur e do puna, dihet pastaj qe efektet te femijete do jene nga me te ndryshmet.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Qe kur burri filloi te ndroje pampersat femijeve, filluan problemet.
    sakt.............. ishte me mire atehere kur i linin pa te fare kalamonat........
    jo per gje po edhe ajrosja behej me mire

nese nena punon atehere edhe burri duhet te ndihmoje me shume ne shepi dhe kjo sesht turp sic e konsiderojne disa por eshte detyre
    nese nena eshte ne shtepi gjith diten atehere po ndryshon puna....................

Nënat që punojnë i kanë fëmijët më pak të
    shëndetshëm

Fëmijët e nënave të cilat punojnë janë më pak të shëndetshëm se fëmijët e nënave të cilat qëndrojnë në shtëpi dhe kujdesen për ta, bëjnë të ditur disa studime angleze.

Po thuajse dy nga tre nëna me fëmijë nën moshën pesë-vjeçare punojnë në Britani, me këtë numër që pritet të rritet, por hulumtimet kanë treguar se kjo ndikon në shëndetin e fëmijëve.

Në studimin e fundit, hulumtuesit kanë gjetur se fëmijët, nënat e të cilëve punojnë, janë më të prirë të kalojnë kohën në parashkollore, të shikojnë më shumë se ç'duhet televizor, dhe të konsumojnë më shumë pije të gazuara në mes të ushqimeve, që ndikon në shtimin e mbipeshës së tyre, që në anën tjetër sjell pasoja shtesë.

Fëmijët e nënave që punojnë po ashtu konsumojnë më pak pemë dhe perime, thonë studiuesit./telegrafi/

Po i permbahem ketij postimi pa ju referuar replikave sepse si cdo teme edhe kjo qenka bere masaker.

Ne perendim femijet fillojne qe ne moshen 3 vjece ne kopesht dhe kjo eshte si lloj parapregatitje per shkolle. Edhe vajza ime ka qene ne kopesht dhe une personalisht kete periudhe e vleresoj si dicka shume pozitive per te.
    Ajo aty ka pas mundesi te mesoje mardheniet sociale me tjeret te cilet kane kulture, prejardhje dhe kendveshtrim tjeter nga ajo. Ka bere shoqe dhe ka mesuar edhe pamvarsine sepse ne kopesht nuk eshte mami te i rije mbrapa per cdo imtesire, po ajo vete duhet te mbijetoje ne ate 'xhungell.' lol

Problem qe kam pasur une ka qene me imunitetin e saj, kjo gje prek cdo femije ne fillim meqe aty kur njeri semuret, edhe tjeret semuren. Por me kalimin e kohes edhe ajo stabilizohet.

Sa ju perket ushqimeve dhe pijeve, menyja ne kopshin ku ka qen vajza ime ka qene shume e larmishme, me peme dhe perime, nuk kane ngrene embelsira, as pije te gazuara, kan bere rregullisht aktivitete ne ajer te paster (shetitje ne natyre, ekskurzione ne vende te ndryshme etj) e mos flas edhe per programin pedagogjik dhe pregatitjen profesionale te edukatoreve dhe aktiviteteve tjera.

Tjeter gje pozitive qe dua te cek eshte se femijet te cilet kane qene ne kopesht e kane shume me te lehte fillimin ne shkolle se sa femijet te cilet nuk kane qene fare. Kam pare femije te cilet kane qare dhe uleri shume kur kan filluar klase e pare sepse rende perballonin ndarjen nga prindet, rende integrohen ne klasat etj dhe pasoja ketu eshte se nga klase e pare i dergojne pastaj perseri nje vit ne parashkollor, dmth nje vit i shkon femijut huq.

Une them mvaret shume prej prinderve, sepse fundja pjesen tjeter te dites do ta kaloje femiju ne shtepi.
    Ky studim flet me siguri per ata nena te cilet pas kopshtit i kan mbjell femijet para TV-se ju kan dhene Chipsa dhe Cola dhe aq. lol

Megjithate, nuk duhet ta mohojme ate se femijet prane nenes ndjehen me mire se kudo tjeter dhe ate kujdes, dashuri dhe ngushellim qe ja ofron nena, nuk e ofron asnje edukatore.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dritë : 30-09-2009 më 16:43

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •