E ne fakt ne kopesht i ze gripi me shpesh.
Ne shpi jane me te shendetshem.Lol
E ne fakt ne kopesht i ze gripi me shpesh.
Ne shpi jane me te shendetshem.Lol
Aspak dakort. Pse kur nena rri me femijen ne shtepi, femija nuk shikon tv keshtu?
Nena tere kohes merret me pune verdalle dhe shume pak kohe mund te shpenzoje me femijen. Femijet me nenen ne shtepi ne tv do rrine. Te pakten ne kopsht e shpenzojne diten me aktivitete edukuese dhe argetuese. Femijet qe vene ne kopsht dalin me mire ne shkolle se ata qe rrine ne shtepi, qe ne te kundert dalin me te llastuar.
Ty Explorer te leverdis te thuash qe gruaja nuk duhet te punoje se ashtu ju pelqen juve. E doni ta mbani gruan brenda 4 mureve lol.
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 30-09-2009 më 16:39
Feelings change - memories don't.
o haxhi na dole ne mjek.
urime per investigimin.
Po kam,ne nje familje nese punon vetem nje person ne kte rast vetem burri do te thote qe ka me pak te ardhura,si rezultat femijet do kequshqehen sepse te ardhurat nuk mjaftojne,keshtu ata do semuren nga kequshqyerja.behen me te prekshem nga semundjet.
Tjeter,femijet qe rriten brenda mureve te shtepise behen dhe apatike menderisht.
tung
Ndryshuar për herë të fundit nga strider : 30-09-2009 më 16:24
Ne fakt, varet dhe nga puna e femres. Nese do marrim nje femer qe punon rregullisht full time 40 ore ne jave mua sme duket ndonje faktor negativ per rritjen e nje femije. E nese do marrim si shembull ndonje mama karieriste qe punon dhe over time kur e do puna, dihet pastaj qe efektet te femijete do jene nga me te ndryshmet.
sakt.............. ishte me mire atehere kur i linin pa te fare kalamonat........
jo per gje po edhe ajrosja behej me mire
nese nena punon atehere edhe burri duhet te ndihmoje me shume ne shepi dhe kjo sesht turp sic e konsiderojne disa por eshte detyre
nese nena eshte ne shtepi gjith diten atehere po ndryshon puna....................
Po i permbahem ketij postimi pa ju referuar replikave sepse si cdo teme edhe kjo qenka bere masaker.
Ne perendim femijet fillojne qe ne moshen 3 vjece ne kopesht dhe kjo eshte si lloj parapregatitje per shkolle. Edhe vajza ime ka qene ne kopesht dhe une personalisht kete periudhe e vleresoj si dicka shume pozitive per te.
Ajo aty ka pas mundesi te mesoje mardheniet sociale me tjeret te cilet kane kulture, prejardhje dhe kendveshtrim tjeter nga ajo. Ka bere shoqe dhe ka mesuar edhe pamvarsine sepse ne kopesht nuk eshte mami te i rije mbrapa per cdo imtesire, po ajo vete duhet te mbijetoje ne ate 'xhungell.' lol
Problem qe kam pasur une ka qene me imunitetin e saj, kjo gje prek cdo femije ne fillim meqe aty kur njeri semuret, edhe tjeret semuren. Por me kalimin e kohes edhe ajo stabilizohet.
Sa ju perket ushqimeve dhe pijeve, menyja ne kopshin ku ka qen vajza ime ka qene shume e larmishme, me peme dhe perime, nuk kane ngrene embelsira, as pije te gazuara, kan bere rregullisht aktivitete ne ajer te paster (shetitje ne natyre, ekskurzione ne vende te ndryshme etj) e mos flas edhe per programin pedagogjik dhe pregatitjen profesionale te edukatoreve dhe aktiviteteve tjera.
Tjeter gje pozitive qe dua te cek eshte se femijet te cilet kane qene ne kopesht e kane shume me te lehte fillimin ne shkolle se sa femijet te cilet nuk kane qene fare. Kam pare femije te cilet kane qare dhe uleri shume kur kan filluar klase e pare sepse rende perballonin ndarjen nga prindet, rende integrohen ne klasat etj dhe pasoja ketu eshte se nga klase e pare i dergojne pastaj perseri nje vit ne parashkollor, dmth nje vit i shkon femijut huq.
Une them mvaret shume prej prinderve, sepse fundja pjesen tjeter te dites do ta kaloje femiju ne shtepi.
Ky studim flet me siguri per ata nena te cilet pas kopshtit i kan mbjell femijet para TV-se ju kan dhene Chipsa dhe Cola dhe aq. lol
Megjithate, nuk duhet ta mohojme ate se femijet prane nenes ndjehen me mire se kudo tjeter dhe ate kujdes, dashuri dhe ngushellim qe ja ofron nena, nuk e ofron asnje edukatore.
Pershendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga Dritë : 30-09-2009 më 16:43
Krijoni Kontakt