Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 66
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Të shkojë në punë duhet? Apo nuk ka nevojë se e mban burri familjen?
    Po ti , çfare mendimi ke?

Me mire eshte qe burri te kujdeset per furnizimin e familjes e gruaja per

mirmbajtjen e shtepise , apo e kunderta?
    Ndrysho Firmën

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Nejse, kjo teme ndoshta edhe keshtu mund te kuptohet,por s'ka shume rendesi. Rendesia e kesaj teme qendron ne ate se qe kur "modernizimi" beri te mundur ndrimin e roleve femer - mashkull ( baba nene), si pasojne na vijne gjenerata te cilat jane me pak te shendetshme, si nga aspekti social ashtu edhe nga aspekti shendetesor.

Qe kur burri filloi te ndroje pampersat femijeve, filluan problemet.
    Po mire more zoteri, e zeme sikur ti ke te drejte dhe le te rrine te gjitha nenat ne shtepi dhe te kudesen per femite dhe te bejne dreke e darke... ju burrat do te ishit ne gjendje ti beni balle te gjithave nevojave ekonomike te familjes???
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Po ti , çfare mendimi ke?

Me mire eshte qe burri te kujdeset per furnizimin e familjes e gruaja per

mirmbajtjen e shtepise , apo e kunderta?
    eee

Mirë është të punojnë të dy Paleolitin kemi mijëra vite që e kemi lënë pas

Po sikur gruaja të dëshirojë të punojë, meqë e ka edhe një diplomë në xhep, do ti mbeste hatri burrit? Mirë do ishte për të edhe fëmijët, si mendon?

Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin
    ... ju burrat do te ishit ne gjendje ti beni balle te gjithave nevojave ekonomike te familjes???
    Ata burra qe nuk jane ne gjegje te ushqejne gruan e vet, çfare m....t burri na qenka ai?

lol
    Ndrysho Firmën

Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Po ku di unë, është mjeke ajo, mësuese, avokate, gazetare, punonjëse në administratën shtetërore, bankiere, ekonomiste, etj Ti thua prapë të mos punojë, se rroga e burrit mjafton për të mbajtur familjen?

eee

Mirë është të punojnë të dy
    Nese burri eshte ne gjengje te furnizoje vet familjen, pse duhet te punoje gruaja

kur e dime se kush eshte puna primare e gruas?

Paleolitin kemi mijëra vite që e kemi lënë pas
    Natyra e gruas edhe ne paleolit ka qene e njejte. Edhe ne paleolit ,gruaja ka

pjellur femije e jo burri. Lol

sikur gruaja të dëshirojë të punojë, meqë e ka edhe një diplomë në xhep, do ti mbeste hatri burrit? Mirë do ishte për të edhe fëmijët, si mendon?
    Une mendoj se gruaja nuk duhet te exploatohet. Eshte detyre e burrit qe te

furnizoje familjen. Sa per dilpomen, gruaja duhet te kete jo nji por 2 e me

shume diploma sepse nga ajo varet edukimi i femijes.
    Ndrysho Firmën

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Hapesit te temes: Nqs ty te duket vetja "burre" se do nje skllave kuzhine dhe krevati per grua kenau me keto mendime dhe mos na jep "prova hkencore". C'do artikull si me mendere e lexoni! Femija ka nevoje edhe per nene edhe per babe. Rastet er te cilat behet fjale ne artikull jane te dukshme ne shoqerine permendimore por disi larg shoqerise shqiptare. Po behet fjale per nena te vetme qe femijet i kane si pasoje e shtatzanive te padeshiruara dhe qe nuk kane ndihme as nga familja as nga shoqeria. Me nena qe punnin ne shtet jemi rritur dhe s'na ka gjet gje. Perkundrazi, ishin femijet e shtepive ata qe mekeshin muajt e pare te shkolles e te njejtet qe terrorizoheshin kur merrnin ndonje note te pakenaqshme se "xhandari" ne shpi u bente inspektim te hollesishem cdo fletoreje e libri. Sa e heret te mesohet femija me njerez te ndryshem aq me mire.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Flm për bashkëbisedimin. Të lexosh ty, habitesh...çdo femër që nuk dëshiron të shihet si mall, si pronë e një pashai oriental dhe si fabrikë çilimijsh, do të kishte zgurdulluar sytë e do të të kishte quajtur shpellar.
    Te lexosh ty e të dish njëkohësisht që je mysliman, nuk habitesh aspak.

Uroj që gratë myslimane të jenë të kënaqura me shovinizmin, me të cilin u duhet të përballen. U uroj edhe të kenë sukses në rritjen e edukimin e fëmijëve, por më vjen keq se nuk do e kenë kurrë mundësinë të dalin jashtë kafazit ku janë futur e do mbeten injorante(në kuptimin e parë të fjalës).

Detyra kryesore e një nëne është të rrisë dhe edukojë fëmijët e saj. Aq sa e do një nënë fëmijën e saj, nuk e do askush. Është dashuri që nuk njeh as kulturë e as rregulla, ashtu siç nuk mund të mësohet e imponohet me disa verse e sure. Edhe kafsha, që është kafshë, përveçse kujdeset për të vegjlit e saj, u mëson sesi ata të përshtaten në habitatet e tyre, si të mbijetojnë. Por një nënë para së gjithash është një GRUA (!), diçka që bota arabomyslimane s'ka për ta kuptuar kurrë!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 30-09-2009 më 13:20

Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    ...Hapesit te temes: ...
    Nese je inteligjente, ti nuk duhet te kesh pune me hapesin e temes por me vete

temen. Prandaj vazhdo dhe jep komente ne lidhje me temen dhe lexo me mire

postimet e debatuesve ( edhe hapesit te temes) e pastaj fol.

Nuk eshte inteligjence vetemse te lexosh, por edhe te kuptosh domethenien e

leximit..

Mos u nxe pa arsye !

Take It Easy !
    Ndrysho Firmën

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Ti , zoteri ke sjell 5 rrjeshta te nje artikulli te dyshimte ( ose te reduktuar qellimisht) dhe po e manipulon sipas bindjeve te tua. Natyrisht qe me ty do merrem. Nqs nuk je i afte te kuptosh se forumi eshte vend debatesh dhe replikash atehere mos e merr mundimin te na ndricosh ne te tjereve me pseudo-shkence dhe logjike prehistorike.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •