Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Sikur tja sjillje kristianeve cfare thote Kurani ato nuk do e besonin se thote Kurani eshte libri muslimaneve kur ia sjell nga bibla prape nuk e besojne.

Koncepti biblik per Zotin
    Po ky kush eshte?

El Ahzab Sure 33; 50.

O ti Pejgamber, Ne tė kemi lejuar gratė, tė cilave u ke dhėnė shpėrblimin e kurorės, dhe ato qė me ndihmėn e Akkahut hynė nė posedimin tėned (robėreshat e luftės) dhe bijat e axhės tėnd, bijat e hallave tua e dajės tėnd, bijat e tezeve tua (tė janė lejuar, pos grave me nuqah dhe tė afėrtat), tė cilat kanė migruar (kanė bėrė hixhret) si ti, dhe njė grua besimtare nėse ajo ja falė veten Pejgamberit dhe nėse Pejgamberi dėshiron tė martohet me tė (njė martesė e tillė pa shpėrblim tė niqahit) duke qenė kjo (rast) vetėm pėr ty e jo edhe pėr besimtarėt. Ne e dimė se ē’u kemi bėrė atyre obligim rreth grave tė tyre dhe rrėth atyre qė i kanė nė pronėsinė e vet, ashtu qė ti tė mos keshė vėshtirėsi, e All-llahu ėshtė qė falė shumė, ėshtė mėshirues.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Epo dhe Jozefi e kishte goce teze Marien. nene e Jezusit, Abrahami dhe Sara cfare ishin bashke se prej tyre e ka trashegimin Jezusi?Popujt semite sidomos hebrejte e kane pasur kete tradite ndersa populli shqiptar jo.
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Mjekesia,

Pse pyet kur e di edhe vete se nuk mund te kuptosh? Ti beson ne Zotin e Muhamedit, e ne ne Birin e Hyjit te Gjalle, Jezu Krishtin, i cili u be njeri per ne, erdhi e jetoi nder ne si ne, me perjashtim te mekatit. Pergjigjen tash e more, por prape s'ke me kuptu. E ketu s'kemi cfare te te bejme. Ti ne rrugen tende dhe ne ne tonen, e ndahemi paqtas pa pasur nevoje ta fyejme njeri-tjetrin ne gjerat qe jane te shenjta per secilin besim.

Paqja me ty!
    Patjeter qe rruget tona ndahen por thashe ndoshta mos ka ngelur ndonje fare ndergjegjej dhe llogjike te sakte tek ndokush qe mos e hyjnizoje Jezusin birin e Maries eprtej normes me te cilen i krijua nga Zoti.Jua kam sjell mijera argumente biblike dhe Kuranore por ju sllogjikoni.Atehere Ju keni fene tuaj te shpikur dhe emertuar prej njerzve e ne muslimanet(te nenshtruarit e Zotit) kemi fene Tone hyjnore.Diten e gjykimit do ta kuptosh me shume kete ndarje.Paqa e Zotit qofte mbi besimtaret e Tij dhe jo besimtaret e krijesave.Zoti ua hapte mendjen dhe zemren dhe ju udhezofte ne rrugen e drejte hyjnore te cilen nuk e kane shpikur njerzit .
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    46
    Epo dhe Jozefi e kishte goce teze Marien. nene e Jezusit, Abrahami dhe Sara cfare ishin bashke se prej tyre e ka trashegimin Jezusi?Popujt semite sidomos hebrejte e kane pasur kete tradite ndersa populli shqiptar jo.

Jozefi u martua vetem me Marien, (edhe sikur te ishte goca e tezes, megjithese nuk e kisha degjuar ndonjehere kete) dhe jo me gjithe grate e lagjes dhe te kusherinjeve, me gjithe vajzat e tezeve dhe te axhave te tij e me cdo grua tjeter qe i sollen.

persa i perket natyres se Jezusit, a ishte ai vetem njeri.

Cfare pati ne mend Jezusi kur tha:

Une dhe Ati jemi nje?
    Kush me ka pare mua ka pare Atin? Si thua me trego Atin?

Jezusi u kryqezua i akuzuar per blasfemi: se duke qene njeri e shpall veten Perendi.

Kjo ishte akuza kunder tij dhe per kete gje u kryqezua nga hebrenjte.

Njerezit e asaj kohe e kuptuan shume mire cfare po thoshte Jezusi. Atehere ose ishte i cmendur, ose ishte ai qe tha se ishte. Cili nga profetet me pare ka guxuar ta quaje Perendine: Ati im? apo te shpalle: Une dhe Ati jemi nje.

Dhe cili prej tyre eshte ringjallur?

Ju e mohoni kryqezimin e Jezusit, duke thene se Perendia beri qe Juda t'u dukej njerezve si Jezusi, e prandaj ata kryqezuan Juden dhe jo Jezusin.

Keto jane pyetjet e mia:

1-pse hebrenjte donin ta kryqezonin Jezusin? Per cfare arsye? (sepse ne fund te fundit argumenti juaj eshte qe ata ne vend te Jezusit kapen Juden dhe kryqezuan Juden).

2-Pse Perendia e shnderroi pamjen e Judes qe te dukej si Jezusi? Pse donte Perendia qe nje njeri i pafajshem, si Juda, te kryqezohej? Apo ishte fajtor Juda per ndonje gje?

3-Pse Perendia i mashtroi njerezit? A eshte Perendia mashtrues atehere?

4-Pse donte Perendia qe njerezit te besonin se kishin kryqezuar Jezusin?

5-Nese Perendia donte te shpetpnte Jezusin, a nuk ishte aq i fuqishem sa qe thjesht t'ua shkepuste nga duart Jezusin dhe ta ngrinte lart?

6-te them te drejten une nuk e kuptoj nga kendveshtrimi islam, se c'kishin njerezit me Jezusin, pse donin ta kryqezonin?

7-Ku eshte Jezusi? Cfare ndodhi me te?

bekime

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Patjeter qe rruget tona ndahen por thashe ndoshta mos ka ngelur ndonje fare ndergjegjej dhe llogjike te sakte tek ndokush qe mos e hyjnizoje Jezusin birin e Maries eprtej normes me te cilen i krijua nga Zoti.Jua kam sjell mijera argumente biblike dhe Kuranore por ju sllogjikoni.Atehere Ju keni fene tuaj te shpikur dhe emertuar prej njerzve e ne muslimanet(te nenshtruarit e Zotit) kemi fene Tone hyjnore.Diten e gjykimit do ta kuptosh me shume kete ndarje.Paqa e Zotit qofte mbi besimtaret e Tij dhe jo besimtaret e krijesave.Zoti ua hapte mendjen dhe zemren dhe ju udhezofte ne rrugen e drejte hyjnore te cilen nuk e kane shpikur njerzit .
    Mjekesia,

s'ke nevoje me m'fy per logjiken time, pasi s'te ka fyer kush se pse beson ne Kuran. Mbaje dhe behu nje mysliman i devotshem deri ne frymen e fundit tenden. Nuk e besoj se Kurani te meson te jesh i parespekt per te tjeret, kushdo qofshin ata. Ne te krishteret e kemi urdher qe te mos gjykojme, por jo te mos flasim per te vertetat qe ne besojme. As nuk mundohem te te bej ty te krishtere, dhe as nuk ke pse mundohesh te me tregosh ndonje gje lidhur me ate qe une besoj. Thjesht shpall ate qe di.

Nuk eshte aspak merite e imja qe une besoj ne Krishtin Zot. Eshte thjesht per merite te Hyjit qe ma beri kete zbulese. Pra, une nuk mund as te mburrem per faktin qe jam e krishtere, por vec te jetoj ashtu si i pelqen te Tejetlartit. Krishti me ka mesuar qe t'i dua dhe te lutem vecanerisht per armiqte, e jo me per miqte. Dhe une ty te konsideroj mik, assesi armik. Ti je gjaku im, je shqiptar, dhe per me teper je vella ne Zotin. Jezusi na tha se Zoti eshte Ati yne, e perderisa e kam Ate dhe jam bije e Tij, e perderisa ka vetem nje Zot, atehere ti per mua je vella e kaluar vellait. E une dua ta zbatoj kete urdher te Zotit tim, Jezu Krishtit, deri ne fund te jetes time. Nuk besoj se ti do te kishe dicka kunder nese nga une te vjen vetem dashuri e paster qe rrjedh prej Zotit, neper Krishtin, dhe permes Shpirtit Shenjt.

Paqe dhe dashuri!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    edhe pse nuk jam edhe aq fetar nuk e kam lexuar te gjith biblen duhesh pak te lexosh dhe te kuptosh se qka shkrun ne bibel dhe qka besoni ndryshe ju nga bibla qe thot ose me sakt i besoni qka thot papa jo bibla (pa ofendime).

Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    A nuk na krijoi Zoti ne perngjasimin e Tij
    9 Kujtoni gjėrat e kaluara tė kohėve shumė tė vjetra, sepse unė jam Perėndia dhe nuk ka asnjė tjetėr; jam Perėndia dhe askush nuk mė ngjet mua,Isaia 46/9.
    kujt ti besoj tash ty a bibles ?

[QUOTE=Qielli e toka do te kalojne, por Fjalet e Tij nuk do te bien poshte. Kane kaluar dymije vjet, e perseri ato jane sikur te jene shkruar sot[/QUOTE]

edhe ktu je gabim per biblen nese e ke fjalen cdo 300 vjet mblidhet koncili i papateve dhe bejn ndryshime , at her si te besoj ne nje liber qe ne cdo 300 vjet behen ndryshime si te i teket ndonje pape .
    ndersa ne kur'an asnje presje nuk i esht hequr

[QUOTE=Ai eshte Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi, e lavdia i qofte per jete te jeteve! Amen![/QUOTE]
    normal qe po

tung paqe
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    9 Kujtoni gjėrat e kaluara tė kohėve shumė tė vjetra, sepse unė jam Perėndia dhe nuk ka asnjė tjetėr; jam Perėndia dhe askush nuk mė ngjet mua,Isaia 46/9.
    kujt ti besoj tash ty a bibles?
    Preshevali,

Mos me beso aspak mua, e besa as Bibles mos i beso, pasi mbahesh me Kuran, e nuk dua assesi te ta heq mendjen nga ajo qe beson. Por, meqe pyete, te lutem pranoje pergjigjen me poshte:

Zanafilla 1, 26-27
    26 Hyji tha: “Le ta bėjmė njeriun nė shėmbėlltyrėn e nė pėrngjasimin tonė qė tė jetė zotėrues i peshqve tė detit, i shpendėve tė qiellit, i kafshėve, i mbarė tokės, dhe i ēdo zvarraniku qė zvarritet mbi tokė”!
    27 Hyji krijoi njeriun nė pėrngjasimin e vet,
    e krijoi nė pėrngjasimin e Hyjit;
    i krijoi mashkull e femėr.

Paqja me ty!

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga kripa Lexo Postimin
    Jozefi u martua vetem me Marien, (edhe sikur te ishte goca e tezes, megjithese nuk e kisha degjuar ndonjehere kete) dhe jo me gjithe grate e lagjes dhe te kusherinjeve, me gjithe vajzat e tezeve dhe te axhave te tij e me cdo grua tjeter qe i sollen.
    Kush e beri kete?Profeti Muhamed a.s se beri kurre.Ajeti vjen si norme lejuese dhe jo obligim fetar.

persa i perket natyres se Jezusit, a ishte ai vetem njeri.
    Jo vetem njeri por dhe bir njeriu.Vete Jezusi e quajti veten keshtu ne bibel.

Cfare pati ne mend Jezusi kur tha:

Une dhe Ati jemi nje?
    Kush me ka pare mua ka pare Atin? Si thua me trego Atin?
    Pati ndermend qe cdo mesim qe thoshte i vinte prej Zotit, dhe mos kerkoni te shikoni Zotin por shikoni mrekullite e tij ne toke dhe tek mua.Pse nuk vazhdon pasazhin biblik ai ta sqaron mire se si i thaJezusi Filipit.Jezusi u tha dishepujve "Une dhe ju jemi nje" atehere i binka qe dhe dishepujt te jene Zot.Zot na ruaj nga mend dhe shpifjet.

Jezusi u kryqezua i akuzuar per blasfemi: se duke qene njeri e shpall veten Perendi.
    Kjo ishte shpifje hebreje per te legjimituar vepren e Jezusit.Jezusi kurre se shpalli vete perendi ai tha Perendia im dhe Perendia Juaj.Blafsemia ishte shpifje e rabineve hebrej kunder Jezusit per te legjimituar kapjen tij nga romaket.Hebrejt donin ta vrisnin se ato kishin frike se Jezusi u thoshte une jam mbreti i Izraelt dhe deshironte te vendoste mbreterine e Zoti ne toke por te paudhet dhe tradhtaret dhe armiqte e Zotit hebrejte e braktisen.

Kjo ishte akuza kunder tij dhe per kete gje u kryqezua nga hebrenjte.
    Hebrejte kishin frike nga romaket prandaj donin te vritej Jezusi.Lexo biblen.

47 Atėherė krerėt e priftėrinjve dhe farisenjtė mblodhėn sinedrin dhe thanė: "Ē'tė bėjmė? Ky njeri po bėn shumė shenja. 48 Po ta lėmė tė vazhdojė kėshtu, tė gjithė do tė besojnė nė tė, do tė vijnė Romakėt dhe do tė shkatėrrojnė vendin dhe kombin tonė". 49 Por njė nga ata, Kajafa, qė ishte kryeprifti i atij viti, u tha atyre: "Ju nuk kuptoni asgjė; 50 dhe as nuk e konceptoni se ėshtė e leverdishme pėr ne qė tė vdesė vetėm njė njeri pėr popullin, dhe tė mos humbasė gjithė kombi".51 Por kėtė ai nuk e tha nga vetja; por, duke qenė kryeprift i atij viti, profetizoi se Jezusi duhej tė vdiste pėr kombin, dhe as nuk e konceptoni se ėshtė e leverdishme pėr ne qė tė vdesė vetėm njė njeri pėr popullin, dhe tė mos humbasė gjithė kombi". Por kėtė ai nuk e tha nga vetja; por, duke qenė kryeprift i atij viti, profetizoi se Jezusi duhej tė vdiste pėr kombin, dhe jo vetėm pėr kombin, por edhe pėr t'i mbledhur nė njė, robtė e Perėndisė qė ishin tė shpėrndarė. Qė nga ajo ditė, pra, ata vendosėn ta vrasin. (Gjon 11/47-53)

Njerezit e asaj kohe e kuptuan shume mire cfare po thoshte Jezusi. Atehere ose ishte i cmendur, ose ishte ai qe tha se ishte. Cili nga profetet me pare ka guxuar ta quaje Perendine: Ati im? apo te shpalle: Une dhe Ati jemi nje.
    Jezusi u fliste me shembelltyra njerzve

Jezusi u tha atyre kėtė shėmbėlltyrė, por ata nuk morėn vesh pėr ēfarė po u fliste.(Gjoni 10/6)

Une dhe Ati jemi nje tregon per bashkimin e vullnetit te Zotit me vullnetin e Jezusit me sakte Jezusi vepronte ato qe deshironte Zoti.

Jezusi ia mohoi vetes te Miren Absolute plus qe mohoi trinitetin duke pohuar Njeshmerin e Zotit

Dhe ai(Jezusi) tha: ''Pse mė quan tė mirė? Askush nuk ėshtė i mirė, pėrveē njė tė vetmi: Perėndia. Tani nė qoftė se ti don tė hysh nė jetė, zbato urdhėrimet''.(Mateu 19/17)

Dhe cili prej tyre eshte ringjallur?
    Sipas Bibles Moisiu dhe ELia u ringjallen para Jezusit.Pastaj Jezusi qe sipas bibles u ringjall pse hante prape peshk dhe mjalte.Pse prape ishte ne gjendjen fizike te njeriut?

Dhe ja, iu shfaqėn atyre Moisiu dhe Elia, tė cilėt bisedonin me tė.Atėherė Pjetri, duke marrė fjalėn, i tha Jezusit: "Zotėri, ėshtė mirė qė ne jemi kėtu; po tė duash, do tė ngremė kėtu tri ēadra: njė pėr ty, njė pėr Moisiun dhe njė pėr Elian".(Mateu 17/3-4)

Ju e mohoni kryqezimin e Jezusit, duke thene se Perendia beri qe Juda t'u dukej njerezve si Jezusi, e prandaj ata kryqezuan Juden dhe jo Jezusin.
    Jo une mendoj se ne vend te Jezusit u kryqezua Simon Pjetri.Bibla hote qe ai e mori kryqin e Jezusit dhe nuk e la me gjate rruges per kryqezim.

Pastaj e thirri pranė vetes turmėn me dishepujt e vet dhe iu tha: "Kushdo qė don tė vijė pas meje, tė mohojė vetveten, tė marrė kryqin e vet dhe tė mė ndjekė, sepse ai qė don tė shpėtojė jetėn e vet, do ta humbasė; por ai qė do tė humbasė jetėn e vet pėr hirin tim e pėr ungjillin, do tė shpėtojė. Ē'dobi do tė ketė njeriu tė fitojė gjithė botėn, nėse mė pas do tė humbė shpirtin e vet? Ose ēfarė mund tė japė njeriu nė shkėmbim tė shpirtit tė vet?(Marku 8/34-37)+(Mateu 16-24-26)

Dhe, pasi e zhveshėn, i hodhėn mbi trup njė mantel tė kuq. Dhe i thurėn njė kurorė me ferra, ia vunė mbi krye dhe i dhanė njė kallam nė dorėn e djathtė; dhe, duke u gjunjėzuar pėrpara tij, e pėrqeshnin duke thėnė: "Tungjatjeta, o mbret i Judenjve!". Pastaj e pėshtynė, ia morėn kallamin dhe me tė i binin nė kokė. Dhe, mbasi e pėrqeshėn, ia hoqėn mantelin dhe e veshėn me rrobat e tij; dhe e ēuan pėr ta kryqėzuar. Dhe duke dalė, takuan njė njeri nga Kirena, qė quhej Simon, tė cilin e detyruan ta mbartė kryqin e Jezusit. Dhe, kur arritėn nė vendin qė quhej Golgota, domethėnė "Vendi i kafkės", i dhanė tė pijė uthull tė pėrzier me vrer; por ai, mbasi e provoi, nuk deshi ta pinte. Mbasi e kryqėzuan, i ndanė me short rrobat e tij, qė tė pėrmbushej ē'ishte thėnė nga profeti: "I ndanė ndėrmjet tyre rrobat e mia dhe hodhėn short mbi tunikėn time" .Pastaj u ulėn dhe e ruanin.Pėrmbi krye tė tij, i vunė gjithashtu motivacionin e shkruar tė dėnimit tė tij: "KY ESHTE JEZUSI, MBRETI I JUDENJVE".Atėhere u kryqėzuan bashkė me tė dy cuba, njeri nė tė djathtėn dhe tjetri nė tė majtėn(Mateu 27/28-38)

Ku thote bibla se Simoni e la kryqin?A e dha Jeten e Simoni per Jezusin?

Ja cthote Jezusi vete

Pastaj u tha atyre: "Kėto janė fjalėt qė unė ju thoja kur isha ende me ju: se duhet tė pėrmbushen tė gjitha gjėrat qė janė shkruar lidhur me mua nė ligjin e Moisiut, nė profetėt dhe nė Psalmet".(Luka 24/44)

Qofshin tė pakta ditėt e tij dhe njė tjetėr zėntė vendin e tij. (Psalmet 108 (109)-/1-8)

: "Tjetėrkush e zėntė detyrėn e tij!". Duhet, pra, qė ndėr burrat qė kanė qenė nė shoqėrinė tonė gjithė kohėn nė tė cilėn Jezusi ka hyrė dhe ka dalė midis nesh, duke filluar qė nga pagėzimi i Gjonit e deri nė atė ditė kur u muarr nė qiell nga mesi ynė, (Veprat 1/20-26).

Tani e di qė Zoti shpėton tė vajosurin e tij; do t'i pėrgjigjet nga qielli i tij i shenjtė me forcėn shpėtimtare tė dorės sė tij tė djathtė.(Psalmet 19 (20)-/6)

Keto jane pyetjet e mia:

1-pse hebrenjte donin ta kryqezonin Jezusin? Per cfare arsye? (sepse ne fund te fundit argumenti juaj eshte qe ata ne vend te Jezusit kapen Juden dhe kryqezuan Juden).
    Kete ta sqarova lart

2-Pse Perendia e shnderroi pamjen e Judes qe te dukej si Jezusi? Pse donte Perendia qe nje njeri i pafajshem, si Juda, te kryqezohej? Apo ishte fajtor Juda per ndonje gje?
    Juda ishte qafir tradhetar ai vari veten me litar dhe se ne vend te Jezusit u kryqezua Simoni Pjetri.Simoni mori ftyren e Jezusit.

3-Pse Perendia i mashtroi njerezit? A eshte Perendia mashtrues atehere?

11 E prandaj Perėndia do t'u dėrgojė atyre njė gėnjim qė do t'i bėjė tė gabojnė, qė t'i besojnė gėnjeshtrės,
    12 qė tė dėnohen tė gjithė ata qė nuk i besuan sė vėrtetės, por pėrqafuan ligėsinė!(2 Thelenikesave 2)

4-Pse donte Perendia qe njerezit te besonin se kishin kryqezuar Jezusin?
    Nuk ishte Perendia por Hebrejte me ne krye Palin.

Kije parasysh Jezusin, Mesinė dhe shpėtimtarin e premtuar nga pasardhėsit e Davidit. Perendia e ringjalli nga tė vdekurit .Kėshtu thuhet nė lajmin e mire,. tė cilin po e shpall nė ungjillin tim". (Letra e dyte dretuar Timoteut 2/8)

Teoria e Palit

Por nė qoftė se Krishti nuk ėshtė ringjallur, predikimi ynė ėshtė i kotė dhe i kotė ėshtė edhe besimi juaj.(1 e Korintasve 15/14)

Domethėnė: qė Krishti duhej tė vuante dhe qė, duke qenė i pari i ringjallur prej sė vdekuris, duhej t`i shpallte dritėn popullit ....`.Dhe, ndėrsa Pali i thoshte kėto gjėra nė mbrojtje tė tij, Festi tha me zė tė lartė: ``Pal, ti je tėrbuar; studimet e shumta tė bėnė tė shkallosh"..[Veprat 26/23-24)

Shpifja tjeter

Pastaj shkoi menjehere ne sinagoga dhe predikoi pėr Jezusin si Birin e Perendise".(Veprat e Apostujve 9/20):

Jezusi e kundershton kete

Shuma veta i liroi nga shpirtarat e keqinj; dhe keta bertiten: "Ti je Biri i Perendise". Por Jezusi i urdheroi rreptesisht tė mos flitnin sepse e dinin qe ai ishte Mesia". (Luken 4/41)

Ata nuk e kuptuan se ai po u fliste atyre pėr Atin. Atėherė Jezusi u tha atyre: "Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Ati s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)

Pse e shkroi Pali me shoket e Tij Biblen

Por kėto gjėra janė shkruar qė ju tė besoni se Jezusi ėshtė Krishti, Biri i Perėndisė dhe qė, duke besuar, ta keni jetėn nė emėr tė tij.(Gjoni 20:30-31)

... e ndryshuan tė vėrtetėn e Perėndisė nė gėnjeshtėr dhe adhuruan dhe i shėrbyen krijesės nė vend tė Krijuesit, qė ėshtė i bekuar pėrjetė. Amen.(Romaket 1/25)

5-Nese Perendia donte te shpetpnte Jezusin, a nuk ishte aq i fuqishem sa qe thjesht t'ua shkepuste nga duart Jezusin dhe ta ngrinte lart?
    Pikerisht kete beri.

"Dhe pėr shkak se ata thanė: Ne e mbytėm Mesinė, Isain, tė birin e Merjemes, tė dėrguarin e Allahut. Ata nuk e mbytėn atė, e as nuk e kryqėzuan, por atyre u qe paraqitur vetėm pamja e tij. Ata qė s'pajtohen rreth kėsaj, me siguri janė nė dyshim lidhur me kėtė. Ata nuk kanė dije tė sigurt lidhur me tė, por ata vetėm hamendėsojnė. Dhe ėshtė mė se e sigurt se ata nuk e mbytėn atė! Jo, vėrtet, Allahu e ngriti atė tek Vetja e Tij nė Qiell. Allahu ėshtė i Gjithėfuqishėm, i Urtė." [En Nisa: 157-58]

6-te them te drejten une nuk e kuptoj nga kendveshtrimi islam, se c'kishin njerezit me Jezusin, pse donin ta kryqezonin?
    Lexoje pra pjeset lart

7-Ku eshte Jezusi? Cfare ndodhi me te?
    Ai eshte ne qiell dhe do zbresi se shpejti me lejen e Zotit per te deshmuar kundra cifuteve dhe kristianeve.Kunder cifuteve si vrases profetesh dhe kunder kristianeve si hyjnizues te tij ne vend te Zotit.

Atėherė Jezusi u tha atyre: "Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Ati s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)

Dhe Ai(Zoti) do tė dėrgojė Jezu Krishtin qė ju ishte predikuar mė parė juve, tė cilin qielli duhet ta mbajė deri nė kohėn e ripėrtėritjes tė tė gjitha gjėrave, pėr tė cilėn Perėndia ka folur nėpėrmjet gojės sė gjithė profetėve tė tij tė shenjtė, qė nga fillimi i botės.(Veprat 3/20-21)

Riperteritje e gjerave u be me ane te Kuranit.

30 Dhe atėherė do tė duket nė qiell shenja e Birit tė njeriut; dhe tė gjitha kombet e dheut do tė mbajnė zi dhe do ta shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi retė e qiellit me fuqi dhe lavdi tė madhe.Ai do t'i dėrgojė engjėjt e vet me tinguj tė fuqishėm borie; dhe ata do t'i mbledhin tė zgjedhurit e tij nga tė katėr erėrat, nga njė skaj i qiellit te tjetri.(Luka 21/30-32)

Biri i njeriut do tė dėrgojė engjėjt e vet dhe ata do tė mbledhin nga mbretėria e tij gjithė skandalet dhe ata qė bėjnė paudhėsi,dhe do t`i hedhin nė furrėn e zjarrit. Atje do tė ketė qarje dhe kėrcėllim dhėmbėsh.(Mateu 13/37-42 )

Pastaj pashė njė re tė bardhė, dhe ja, mbi re po rrinte i ulur njė i ngjashėm me njė Bir njeriu, i cili kishte mbi krye njė kurorė tė artė dhe nė dorė njė drapėr tė mprehtė.Njė engjėll tjetėr doli nga tempulli, duke i thirrur me zė tė madh atij qė ulej mbi re: "Vėr dorė mbi drapėrin tėnd dhe korr, sepse ora e tė korrurit ka ardhur dhe tė korrat e dheut janė pjekur".16 Atėherė ai qė ulej mbi re e lėshoi drapėrin e tij mbi tokė dhe dheu u korr. (Zbulesa 14/14-16)
    "Shoku Mjekesise"

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    me fal qe po e perseris edhe nje her po a nuk jan ne kunderthenie me njera tjetren keto :
    ketu thot :

ndersa ketu krejt e kunderta e asaj :
    Zanafilla 1, 26-27
    26 Hyji tha: “Le ta bėjmė njeriun nė shėmbėlltyrėn e nė pėrngjasimin tonė qė tė jetė zotėrues i peshqve tė detit, i shpendėve tė qiellit, i kafshėve, i mbarė tokės, dhe i ēdo zvarraniku qė zvarritet mbi tokė”!
    27 Hyji krijoi njeriun nė pėrngjasimin e vet,
    e krijoi nė pėrngjasimin e Hyjit;
    i krijoi mashkull e femėr.

a nuk esht kontradikt kjoo?

jasht teme :
    paramendo nese do te kishte jashtoksor a mendon se do te kishte edhe nje zot tjeter (me fal o zot) ne pernjgasim te alieneve .
    mos ma mer per te keq se nuk e pata ndonje qellim djallzor vetem se dhash mendimin tim ne lidhje me fjalet qe jan shkruar ne bibel.
    paqe
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Amen

Sikur tja sjillje kristianeve cfare thote Kurani ato nuk do e besonin se thote Kurani eshte libri muslimaneve kur ia sjell nga bibla prape nuk e besojne.

Koncepti biblik per Zotin

Atehere Ne bibel Zoti na del NJE dhe jo tre.Jezusi e thote kete.

se ka vetėm njė Perėndi dhe s'ka asnjė pėrvec Tij,

Keshtu e thote dhe bibla per pasardhesit e Jezusit

(1 Korintasve 8:4):"njohuria" na thole se idhujt s'kanė ekzistence ta vėrtetė dhe se nuk ka hyjni perveē njė Perendie te vetėm.

(I Timoteut 2:5):"Sepse ka vetėm njė Perendi, dhe njė ndermjetes ne mes Perendise dhe njerazve: njeriu Jezu Krisht."

"Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty tė Vetmin Perėndi tė vėrtetė dhe Jezu Krishtin qė ti ke dėrguar.(Gjonit 17/ 3)

Tani Kristianet besojne se pervec Atit ne qiell ishte dhe Jezusi ne toke si gjysem njeri gjysem perendi.Shiko cfare thote bibla

5 Unė jam Zoti dhe nuk ka asnjė tjetėr; jashtė meje nuk ka Perėndi. Tė kam rrethuar, ndonėse ti nuk mė njihje,Isaia 45/5

Pra qenia e Zotit eshte Unike dhe ai seshte njeri.

Osea 11/ 9: "…sepse jam njė Perėndi dhe jo njė njeri…"

Sipas Jobit 9/ 32: "Nė tė vėrtetė Ai nuk ėshtė njeri si unė, tė cilit mund ti pėrgjigjemi dhe tė dalim nė gjyq bashkė."

Sipas Samuelit 1,15/ 29: "…dhe nuk do tė pendohet sepse Ai nuk ėshtė njeri qė tė pendohet."

Zoti nuk shikohet kurse jezusi u pa nga njerzit

(Gjoni 5:37)"...ju nuk e degjuat kurrė zėrin e tij e as e pate formėn e tij.

(Ietra e pare drejtuar Timoteut 6:16)"...asnjėri nuk e ka pare dhe asnjėri s'mund ta shoh..."

Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perėndinė kurrė…"

Gjoni 5/ 37: "Dhe Ati qė mė dėrgoi ai vetė ka pėr mua. Ju nuk e keni dėgjuar kurrė zėrin e tij dhe as nuk e ka parė fytyrėn e tij."

Letra e Parė e Apostullit Gjon 4/ 12: "Askush se ka parė ndonjėherė Perėndinė…"

Ndersa per larjen e Mekatit jezusi deshmon te kunderten

Jezusi thote

Dhe ai u tha atyre: "Juve u ėshtė dhėnė tė njihni misterin e mbretėrisė sė Perėndisė; kurse atyre(Hebrejve) qė janė pėrjashta tė gjitha kėto jepen me shėmbėlltyra, qė: "Duke parė, tė shohin, por tė mos vėn re; edhe duke dėgjuar, tė dėgjojnė, por tė mos kuptojnė, se mos pendohen dhe mėkatet u falen""..(Luka 8/11-12), (Marku 4- 2,10-13, 33)

22 Po tė mos kisha ardhur dhe tė mos u kisha folur atyre, nuk do tė kishin faj; por tani ata nuk kanė asnjė shfajėsim pėr mėkatin e tyre(Gjoni 15)

urtėsia e Perėndisė tha: "Unė do t'u dėrgoj profetė dhe apostuj, dhe ata do tė vrasin disa prej tyre kurse tė tjerėt do t'i pėrndjekin", me qėllim qė kėtij brezi t'i kėrkohet llogari pėr gjakun e tė gjithė profetėve, i cili u derdh qė nga krijimi i botės: nga gjaku i Abelit deri te gjaku i Zakarias, qė u vra ndėrmjet altarit dhe tempullit; po, unė po ju them, se kėtij brezi do t'i kėrkohet llogari. .(Luka 11/48-51)

O gjarpėrinj, o pjellė nėpėrkash! Si do t'i shpėtoni gjykimit tė Gehenas(Xhehenemit)(Mateu 23/29-33)

43 Tani nėse dora jote tė skandalizon pėr mėkat, preje; ėshtė mė mirė pėr ty tė hysh dorėcung nė jetė, sesa tė kesh dy duar dhe tė shkosh nė Gehena, nė zjarrin e pashueshėm,(Marku 9)

Prandaj Cifutet shpallen faljen e mekatet

Ai(Jezusi) e zhvlerėsoi dokumentin e urdhėrimeve, qė ishte kundėr nesh dhe ishte kundėrshtar, dhe e hoqi nga mesi duke mbėrthyer nė kryq (Kolosianėve 2/14)

Pastaj Pali e quajti Jezusin te mallkuar duke shpenguar hebrejte nga mallkimi i tyre.

Krishti na shpengoi nga mallkimi i ligjit, sepse u be mallkim per ne (duke qene se eshte shkruar: "I mallkuar eshte kushdo qe varet mbi dru") – (Galatasve 3/13)

Si mund te themi qe Jezusi u mallkua per tiu falur mekatet cifuteve hebrenj?

Ai vet i barti mėkatet tona nė trupin e tij mbi drurin e kryqit qė ne, tė vdekur pėr mėkate, tė rrojmė pėr drejtėsi; dhe me mallkimin e tij ju u shėruat (1 e Pjetrit 2/24)

34 Jezusi u pėrgjigj atyre: Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Kush bėn mėkatin ėshtė skllav i mėkatit. (Gjoni 8)
    Po nje Perendi ka ashtu eshte.
    Por kur te lexosh Dhjaten e vjeter kupto qe ajo eshte ne hebraisht.
    Dhe Hebraishtje ka 2 kuptime per fjalen nje i vetem madje ka dy fjale.
    Kurse Shqipja i ka dy kuptimet por ka vetem nje fjale te ciles mund ti shtosh dicka tjeter per te marre kuptimin origjinal nga hebraishtja.
    Tani do ta shpjegoj praktikisht.
    Fjale qe perdoret per nje i vetem ne hebraishtKur Zoti flet per veten eshte yachid ka dhe nje fjale tjeter qe eshte achade por kjo nuk perdoret kur Zoti thote per veten Une jam nje i vetem.
    Perkthyesi qe e ka perkthyer e ka harruar ndoshta kete gje ose nuk e di cfare te them.
    Por ku dua te dal?
    Fjala achade perdorej nga hebrejte per nje person i vetem.
    Kurse fjala yachid perdorej madje perdoret per nje njesi kolektive te vetme.
    Pershembull: veshi i rrushit eshte nje i vetem por ne fakt eshte i perbere nga shme kokrra rushi te vogla.
    Keshtu pra Zoti qe besojme ne te krishteret dhe qe nuk eshte jashte kuptimit tone te perditshem eshte Perendi i vetem me nje njesi te vetem te perbere nga tre persona dhe jo me shume as me pak.
    E kuptove ?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •