Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    tifozi i futbollit ne kosoven e lire e sidomos ne prishtine nuk ka nevoje me ba politik neper stadiume.. e aq ma shum me djeg flamurin e nji shteti qofte ky dhe makedonia.
    kjo eshte nje marrezi alla albin..

kjo tregon nivel te ulet politik nga falangat e tifozave.

..
    Brar,

Lidhur me djegjen e flamurit maqedon në stadiumin e Prishtinës, unë ndaj një mendim tjetër; megjithëse djegja është një akt vandal, kur si cak ka politikën, merr kuptim tjetër dhe më nuk bëhet fjalë për sport. Unë tifozëve të futbollit në Prishtinë iu jap plotësisht të drejtë, sepse të shprehurit e mllefit dhe mospajtimit me ndonjë akt antishqiptar i cili bëhet nga shteti fqinj, siç është rasti me shprehjen e racizmit maqedon ndaj kombit shqiptar, duke na nënçmuar deri në nivel poshtërues, "si njerëz që vijnë nga mali", mbase kam pritur se shqiptarët do reagojnë edhe më ashpër se sa një djegje e flamurit maqedon në Prishtinë. Sepse deri tash përpos reagimeve verbale në nivel të qeverisë shqiptare dhe disa analistëve dhe shoqatave shkencore politike shqiptare, nuk kam vërejtur se ka pasur ndonjë protestë të madhe, as në Shkup, as Tiranë dhe as Prishtinë. Në raste të këtilla çdo shtet sovran i cili ka marrëdhënie diplomatike me shtetin ku përdhunohet identiteti yt kombëtar, MPJ i dërgon së paku Notë proteste MPJ të shtetit përkatës ku është kryer akti, duke thirrur, në rastin për të cilin po flasim, ambasadorin maqedon në Tiranë në MPJ për t'ia dorëzuar Notën. Dhe sa e kam përcjellur gjendjen as kjo mënyrë e reagimit zyrtar shqiptar ndaj falsifikimit të historisë shqiptare nga ASHAM nuk është bërë. Ndaj, forma e djegjes së flamurit maqedon në stadiumin e Prishtinës, është padyshim akti më i butë që është bërë deri më tash nga shqiptarët karshi nacional-shovinizmit maqedon ndaj kombit shqiptar.
    Mbase, shqiptarët, sidomos ata që jetojnë në Maqedoni, kanë njëmijë e një arsye që të protestojnë ndaj racizmit dhe diskriminimit që u bëjnë organet shtetërore maqedone, të inspiruar nga akademikët e tyre dhe të financuar nga qeveria maqedone në krye me Gruevskin.
    Djegja e flamurit të shteteve të huaja që të kanë cenuar identitetin kombëtar, qoftë përmes akteve politike, ushtarake dhe akademike, është e drejtë civile dhe demokratike, por forma më e butë e protestës që e bëjnë popujt që u përdhosen ose nëpërkëmbën të drejtat e tyre nacionale, siç është rasti me Enciklopedinë, gjegjësisht me "Naçetarnijen" maqedone, një kopje tipike e Programit serb për shfarosjen e shqiptarëve e dalë nga "Francuska 7" në Beograd në vitin 1986, ndaj nuk qëndron fakti se nuk djegën flamujt e vendeve tjera, sepse raste të tilla kur në kryeqytete të mëdha të botës digjen flamujt e shteteve tjera, kemi me qindra dhe mijëra. Paramendoni vetëm sa herë është djegur flamuri amerikan nëpër qendra të ndryshme të botës, etj, etj, hiç më larg se në Athinë dhe Beograd në vitin 1999, kur NATO fillojë sulmet ndaj Serbisë....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rugova : 30-09-2009 më 14:36

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Djegja e flamurit te nje vendi tjeter, eshte nje kulture tipike e vendeve ilamike, dhe ne disa raste edhe kulture sllave. Te djegesh flamurin e nje shteti eshte shenje inferioriteti ndaj atije shteti. Eshte turp per shqiptaret qe i japin kaq shume vlere shtetit te Maqedonise, aq me teper kur Maqedonia eshte nje "i vdekur" qe ecen.
    Po pse mer ti ari greket islamike jane qe dogjen flamurin shqiptar?

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Me beri pershtypje , ne nje interviste ne 24 news Pandeli Majko berithirjeper akte vandale, pra per destabilizim te situates atje.Djegja e flamurit maqedonas eshte gjeja me e vogel qe mund te bejne shqipetaret atje.Pra ai kerkon dhe shume e shume me teper.Po cfare jane keto karabushe qe i fryne zjarrit.A eshte ky politikan ne linje me ate cka thote dhe histria 12, ku komunistet i akuzon per destabilitet?
    Anesti_55
    Thirrja e Pandeli Majkos ishte vertete thirrje nacionaliste, por nacionalizmi i tij ishte i justifikuar, biles une do shkoja dhe pertej asaj qe tha Majko.

Shkijet e Maqedonise jane ofenduar pse "Plisat" ne Prishtine ua paskan djegur lecken me ventilator. Mbreme kane llomotitur gjate gjithe nates neper lajme se shqiptaret i paskan FYER ne protestat e djeshme ne Tetove. Eshte e vertete se kishte ngjyrime te theksuara nacionaliste ne ate marsh-proteste, por dhe ajo ishte e justifikuar.

Pse i quaj keto veprime te justifikuara?

Sepse instituti me i larte akademik, kulturor e shkencor i nje shteti (kot) si IRJM ka fyer (ne menyre INSTITUCIONALE) shqiptaret, dhe jo vetem ata ne Maqedoni.
    [Per me teper, ne Enciklopedine e Shkijeve te Maqedonise Greket jane ardhacake nga Afrika, NATO eshte organizate Agresore, etj]

Une vazhdoj te pohoj qe te digjet flamuri eshte me e pakta qe mund te bejne shqiptaret (sic ka thene dhe Majko), por me mire do ishte qe te fillohej te digjeshin pak keto institucione te ketij kombi fals qe ka marre guximin te fyeje e te ofendoje te vetmin popull qe e ka pranuar ashtu sic shkijet kane dashur vet.
    Shqiptaret dhe Shqiperia nuk ia kane mohuar kombesine, historine, gjuhen, kulturen, fene, prejardhjen - dhe neve po na fyejne e na ofendojne.

Greqia s'i pranon emrin Maqedoni, Bullgaria s'i pranon kombesine Maqedonase, Serbia s'ua pranon pavaresine e Kishes Orthodhokse, dhe keta plehra gjeten te tallin bycen me shqiptaret???

Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Djegja e flamurit te nje vendi tjeter, eshte nje kulture tipike e vendeve ilamike, dhe ne disa raste edhe kulture sllave. Te djegesh flamurin e nje shteti eshte shenje inferioriteti ndaj atije shteti. Eshte turp per shqiptaret qe i japin kaq shume vlere shtetit te Maqedonise, aq me teper kur Maqedonia eshte nje "i vdekur" qe ecen.
    Ti z. gazetar do duhej ta dije me mire qe djegia e flamurit te nje vendi tjeter eshte shenje proteste qe mund te ndodhe kudo, dhe kjo s'ka te beje fare me kulturat fetare te kombeve, prandaj ik bjeri fyellit diku tjeter, se s'te pershtatet ne kete teme me kete melodi...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Plisat: Maqedonia “shtet ‘fallc’”!

Nga V. Konushevci & A. Jasiqi, Express, më 29.09.2009 në ora 16:30

(Updated) Pas reagimeve nga autoritetet maqedonase rreth djegies së flamurit të tyre në Prishtinë, grupi i tifozëve të FC Prishtinës, Plisat, kanë dalë me një komunikatë të publikuar në ueb faqen e tyre, fcplisat.com, nëpërmjet të cilës kanë marrë përgjegjësin e djegies së flamurit.

Nëpërmjet kësaj komunikate, Plisat kanë thënë se e kanë parë të arsyeshme ta ndërmarrin një hap të tillë, pasi institucionet e Kosovës i kanë mbajtur duart kryq pas botimit të enciklopedisë të shkruar nga maqedonasit, e cila i ofendon shqiptarët.

“Pas qëndrimit duarkryq të Qeverisë sonë në Kosovë dhe Akademisë së Shkencave të Kosovës, ne si pjesë e kësaj shoqërie dhe këtij kombi, kemi parë të arsyeshme që ta marrim një hap të tillë, për të reaguar ndaj provokimeve që po na bëhen neve si komb shqiptar, nga ky "shtet" fals!”, thuhet në komunikatën e Plisave.

Sipas Plisave, djegia e flamurit maqedonas është bërë pas dy veprimeve raciste ndaj kombit shqiptar që ngjanë kohëve të fundit.

“E para, sulmi i “tifozëve” të Vardarit muaj më parë ndaj popullatës së pafajshme shqiptare në lagjen "Nerez" të qytetit shqiptar Shkupit, dhe e dyta, “Enciklopedia e Maqedonisë” ku thuhet e pa vërteta dhe barbarizohet kombi shqiptar”, theksohet në këtë komunikatë.

“Krejt ky veprim i grupit të Plisave, është si reagim ndaj këtyre politikave raciste të këtij "shteti" artificial dhe gjithë aparatit të tij shtetëror. Kështu, ATA që po i provokojnë këto veprime, nuk mund t’i dënojnë ATA që reaguan ndaj tyre...”.

Madje, Plisat kanë thënë se ky është veprimi më i vogël që ata kanë mundur ta bëjnë.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Anesti_55
    Thirrja e Pandeli Majkos ishte vertete thirrje nacionaliste, por nacionalizmi i tij ishte i justifikuar, biles une do shkoja dhe pertej asaj qe tha Majko.

Shkijet e Maqedonise jane ofenduar pse "Plisat" ne Prishtine ua paskan djegur lecken me ventilator. Mbreme kane llomotitur gjate gjithe nates neper lajme se shqiptaret i paskan FYER ne protestat e djeshme ne Tetove. Eshte e vertete se kishte ngjyrime te theksuara nacionaliste ne ate marsh-proteste, por dhe ajo ishte e justifikuar.

Pse i quaj keto veprime te justifikuara?

Sepse instituti me i larte akademik, kulturor e shkencor i nje shteti (kot) si IRJM ka fyer (ne menyre INSTITUCIONALE) shqiptaret, dhe jo vetem ata ne Maqedoni.
    [Per me teper, ne Enciklopedine e Shkijeve te Maqedonise Greket jane ardhacake nga Afrika, NATO eshte organizate Agresore, etj]

Une vazhdoj te pohoj qe te digjet flamuri eshte me e pakta qe mund te bejne shqiptaret (sic ka thene dhe Majko), por me mire do ishte qe te fillohej te digjeshin pak keto institucione te ketij kombi fals qe ka marre guximin te fyeje e te ofendoje te vetmin popull qe e ka pranuar ashtu sic shkijet kane dashur vet.
    Shqiptaret dhe Shqiperia nuk ia kane mohuar kombesine, historine, gjuhen, kulturen, fene, prejardhjen - dhe neve po na fyejne e na ofendojne.

Greqia s'i pranon emrin Maqedoni, Bullgaria s'i pranon kombesine Maqedonase, Serbia s'ua pranon pavaresine e Kishes Orthodhokse, dhe keta plehra gjeten te tallin bycen me shqiptaret???

Ti z. gazetar do duhej ta dije me mire qe djegia e flamurit te nje vendi tjeter eshte shenje proteste qe mund te ndodhe kudo, dhe kjo s'ka te beje fare me kulturat fetare te kombeve, prandaj ik bjeri fyellit diku tjeter, se s'te pershtatet ne kete teme me kete melodi...
    Ore Alien, por ka rradhe , perpara flet koka pastaj kembet.E pra kjo nuk respektohet.Problemi duhet analizuar per te kuptuar qellimin.
    A mund ti japesh pergjgjie ketyre pyetjeve?

Perse i intereson acarimi mes etnive?
    Kur ka ndermend per te hy ne NATO perse perse e quan ate si agresore?
    A ju duket se eshte nje loje problemi i emrit te saj, per te shtyre antarsimin ne NATO?
    A ju duket se kemi nje tjeter qendrim te politikes pas nderrimit te presidenteve?
    A ndjeni ndonje perafrim te ndikimit rus pas lidhjeve te tyre me gjeorgjianet?
    A ka ajo nje qellim dhe per te krkijuar nje vizion se shqipetaret jane ardhacake me turqine, ne kosove e gjetke, pra per ti bere nje sherbim serbise?
    A ndjeheni te lodhur me menyren tuaj ,qe urrejtjes ti kunderviheni me urejtje,(ne menyre te barsavlereshme, Kuranore)?
    A ndjeheni inferiore ndaj emancipimit te tyre?
    A ndjeni se besimi qe ju mbani eshte polarizues, apo fyes e acarues, pasi eshte besim i armikut te tyre dhe i gjithe rajonit?
    A ndjeni ndonje mekat nese vlersoni popullin turk si nje popull vella?
    A keni qene te lire ne 50 vjet per te bredhe neper europe ?
    A jeni tashme ju zona me patrialkale e rajonit?
    A e ndjeni dhe a e keni analizuar ju ne menyre shkencore arsyen e mos integrimit te shqipetareve me komunitetet e tjera me te cilet bashkejeton?
    A keni nxjerre detyra dhe cilat jane ato?
    A keni marre persiper ju per tu integruar ne europe ?( integrim do te thote mbi te gjitha unifikim kultural)
    A keni ndjesi ju per kultet fetare te krishtera te cilat i perkisnin stergjysheve tuaj?
    A ndjeheni te fyer qe sot keni humbur fisin?( pra s'jeni vecse nje dege e thate dhe e bastarduar e pemes tuaj gjenealogjike.Pranove per babe abdullaun pasi Gjoni apo Pali i perkiste vellezerve te tjere te familjes tuaj te krishtere)
    A ndjen ti nje obligim per te ndyshuar religionin e te behemi te dy njelloj sic kemi qene?
    A e rrite dashurine kombetare unifikimi fetare?
    Nese behemi te krishtere a do te kemi me pak konflikte ne rajon?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ore Alien, por ka rradhe , perpara flet koka pastaj kembet.E pra kjo nuk respektohet.Problemi duhet analizuar per te kuptuar qellimin.
    A mund ti japesh pergjgjie ketyre pyetjeve?

Perse i intereson acarimi mes etnive?
    Kur ka ndermend per te hy ne NATO perse perse e quan ate si agresore?
    A ju duket se eshte nje loje problemi i emrit te saj, per te shtyre antarsimin ne NATO?
    A ju duket se kemi nje tjeter qendrim te politikes pas nderrimit te presidenteve?
    A ndjeni ndonje perafrim te ndikimit rus pas lidhjeve te tyre me gjeorgjianet?
    A ka ajo nje qellim dhe per te krkijuar nje vizion se shqipetaret jane ardhacake me turqine, ne kosove e gjetke, pra per ti bere nje sherbim serbise?
    A ndjeheni te lodhur me menyren tuaj ,qe urrejtjes ti kunderviheni me urejtje,(ne menyre te barsavlereshme, Kuranore)?
    A ndjeheni inferiore ndaj emancipimit te tyre?
    A ndjeni se besimi qe ju mbani eshte polarizues, apo fyes e acarues, pasi eshte besim i armikut te tyre dhe i gjithe rajonit?
    A ndjeni ndonje mekat nese vlersoni popullin turk si nje popull vella?
    A keni qene te lire ne 50 vjet per te bredhe neper europe ?
    A jeni tashme ju zona me patrialkale e rajonit?
    A e ndjeni dhe a e keni analizuar ju ne menyre shkencore arsyen e mos integrimit te shqipetareve me komunitetet e tjera me te cilet bashkejeton?
    A keni nxjerre detyra dhe cilat jane ato?
    A keni marre persiper ju per tu integruar ne europe ?( integrim do te thote mbi te gjitha unifikim kultural)
    A keni ndjesi ju per kultet fetare te krishtera te cilat i perkisnin stergjysheve tuaj?
    A ndjeheni te fyer qe sot keni humbur fisin?( pra s'jeni vecse nje dege e thate dhe e bastarduar e pemes tuaj gjenealogjike.Pranove per babe abdullaun pasi Gjoni apo Pali i perkiste vellezerve te tjere te familjes tuaj te krishtere)
    A ndjen ti nje obligim per te ndyshuar religionin e te behemi te dy njelloj sic kemi qene?
    A e rrite dashurine kombetare unifikimi fetare?
    Nese behemi te krishtere a do te kemi me pak konflikte ne rajon?
    Kjo çfarë ke shkruar më lartë, ti zotëri, s'është tjetër veçse propagandë fetare, thirrje për vrasje të shqiptarëve të besimit islam, histeri shumë destruktive që nuk ka të bëjë asgjë me temën. Pyetjet tua janë vetëm retorikë e thatë, bile me porosi përçarëse midis shqiptarëve. Leri unifikimet fetare, se sa të ekszistojë kjo botë do të ekzistojnë edhe fetë. Mos na fol më ëndrra, se na lodhe...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Digjet flamuri maqedonas në Prishtinë, reagon MPJ

"Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë (MPJ) ka reaguar pas raportimeve për djegien e flamurit të këtij shteti, disa ditë më parë, në një ndeshje futbolli në Prishtinë, nga ana e tifozëve.

Shkupi zyrtar thekson se në këto momente të ndjeshme çdo hap që ndërmerret duhet të jetë në drejtim të uljes së tensioneve ndëretnike, e jo të nxitjes së mëtejshme të tyre, transmeton Alsat.

Ndërsa Zyra për Komunikim e Maqedonisë në Prishtinë ka kërkuar nga zyrtarët e Kosovës që të ndërmarrin të gjitha masat ligjore ndaj autorëve të veprës penale. “Besimi i ndërsjellët dhe respekti ndërtohen në afat të gjatë dhe çdo palë duhet të kontribuojë në këtë drejtim. Nga Kosova, si shtet më i ri në rajon pritet që në situata të tilla të demonstrojë kapacitet dhe aftësi, që të veprojë në mënyrë adekuate në drejtim të ndërtimit të marrëdhënieve ndër fqinjësore dhe zhvillimit të stabilitetit rajonal”, thuhet në komunikatën e MPJ-së së Maqedonisë.

Edhe politika maqedonase ka dënuar këtë akt dhe kërkon nga zyrtarët e Kosovës që të distancohen nga ky akt. “Vlerësojmë se bëhet fjalë për rast të izoluar i cili nuk guxon të ndikojë në marrëdhëniet pozitive mes dy vendeve dhe nuk guxon të keqpërdoret në kontest ndëretnik të brendshëm”, thuhet në komunikatën e VMRO-DPMNE-së.

“Djegia e flamurit të Maqedonisë në Kosovë paraqet përzierje në politikën e brendshme dhe atak të vrazhdë ndaj sovranitetit të shtetit fqinj. Pres që institucionet zyrtare të Kosovës ta dënojnë dhe të distancohen nga ky akt i cili nuk çon në drejtim të ndërtimit të marrëdhënieve të mira ndëretnike”, deklaroi Roza T. Karevska, deputete e PLD-së.

Por BDI thekson se nuk duhet nënçmuar asnjë flamur i cilido shteti, por se në këtë drejtim hap i parë që duhet ndërmarrë është tërheqja e enciklopedisë, pasi ishte ajo që i nxiti veprimet e tilla...."
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E solla edhe njëherë tekstin e reagimit të Ministrisë së Punëve të Jashtme (MPJ) të Maqedonisë, për disa arsye:
    - së pari; shikoni se sa shpejt ka ardhur reagimi i MPJ të Maqedonisë pasi që iu është djegur flamuri në Prishtinë!? Ndërsa, shikoni se si sillen dy Ministritë për Punë të Jashtme të Shqipërisë dhe Kosovës, kur nga Instituti më i lartë shkencor i Maqedonisë fyhet dhe mohohet identiteti nacional dhe etnik i 7 milion shqiptarëve në Ballkan, pa e thënë asnjë fjalë, së paku ndonjë deklaratë për opinion për ta denuar dhe refuzuar sjelljen e palës maqedone, kur dihet fakti se vetë qeveria maqedone është financuese e Enciklopedisë, në të cilën falsifikohet historia dhe figurat kombëtare të shqiptarëve....!? Shtrohet pyetja; kujt ia kanë frikën qeveritë e dy shteteve shqiptare, pse heshtin ndaj sjelljeve armiqësore të një shteti, i cili ta mohon autoktoninë dhe thotë se "shqiptarët kanë ardhur në Ballkan dhe aty kanë zbritur nga malet.."!? Pra, nëse nga ana shqiptare nuk kemi reagime zyrtare për një akt të tillë mohimi, atëherë edhe çfarë të keqe më të madhe se kjo duhet të presim të na vij nga fqinji maqedon, që institucionet tona të reagojnë zyrtarisht...!!
    - së dyti; analizoni formulimin "Shkupi zyrtar thekson se në këto momente të ndjeshme çdo hap që ndërmerret duhet të jetë në drejtim të uljes së tensioneve ndëretnike, e jo të nxitjes së mëtejshme të tyre...."!? Pra, Shkupi zyrtar jo veç se nuk tërhiqet nga përmbajtja fyese e Enciklopedisë së tyre ndaj shqiptarëve, por mbase shkon edhe më larg duke akuzuar dhe hedhur fajin shqiptarëve për djegjen e flamurit maqedon në Prishtinë. Dhe kjo fletë se publikimi i Enciklopedisë me përmbajtje antishqiptare, pikërisht tash kur Kosova është bërë shtet i pavarur dhe kur Shqipëria ka hyrë në NATO, ka qenë skenarë i përgatitur nga qarqet politike dhe shkencore të Maqedonisë, thjesht për t'i stigmatizuar shqiptarët para bashkësisë ndërkombëtare, si njerëz të malit, të cilët, gjithnjë sipas autorëve të këtyre skenarëve, NATO dhe Bashkësia ndërkombëtare nuk është dashur t'i pranojë në gjirin e tyre, se këta janë "malorë" (lexo: popull i pa civilizuar) dhe si të tillë nuk mund të bëhen pjesë e Evropës, dhe kështu me radhë...!!
    - së treti; pala maqedonese fajëson shqiptarët për "nxitje të mëtejshme të tensioneve ndëretnike", vetëm se në Prishtinë disa të rinj e paskan djegur flamurin naqedon, duke hedhur fajin se janë shqiptarët ata që tensionojnë këto marrëdhënie...! Pra, edhe të shanë, edhe të ofendon, edhe të bën fajtorë...!! Është kjo filozofi çoroditëse tipike sllavo-ortodokse, e cila sipas të gjitha gjasave vazhdon të orkestrohet në të njëjtat qarqe antishqiptare në Ballkan, veçse tash me metoda tjera, ngase edhe rrethat janë tjera.
    - së katërti; Përveç reagimit të MPJ të Maqedonisë, pa humbur kohë ka reaguar edhe Zyra për Komunikim e Maqedonisë në Prishtinë, e cila ka kërkuar që udhëheqësit shtetëror të Kosovës të distancohen nga akti i djegjes së flamurit maqedon në stadiumin e Prishtinës. Çfarë absurdi politik; "Presidenti Sejdiu dhe Kryeministri Thaçi dënuan djegien e flamurit
    maqedonas në mes të Prishtinës. Kreu i shtetit tha se ky është një
    veprim jashtë logjikës normale, por nuk e ka amnistuar Akademinë
    Maqedonase nga përgjegjësia për situatën e krijuar. Reagimet e
    detyruan MANU'n ta tërheqë Enciklopedinë nga qarkullimi". (Gazeta "Express, E ejtë 1 tetor 2009). Në vend se ta thërrasin shefin e Zyrës maqedone në Prishtinë dhe t'i komunikojnë mospajtimin e qeverisë së Kosovës lidhur me përmbajtjen e Enciklopedisë antishqiptare...
    Asgjë nga kjo, veçse fjalë të buta, biles kryeministri kosovar Thaçi sot paralejmëroi se së shpejti do të vihen marrëdhëniet diplomatike midis Prishtinës dhe Shkupit.....
    - së pesti; zyrtarët dhe partitë politike maqedone, djegjen e flamurit maqedon në Prishtinë e kanë trajtuar edhe si "përzierje në politikën e brendshme dhe atak të vrazhdë ndaj sovranitetit të shtetit fqinj..."!? Pra, shikoni më tej logjikën bizare sllavo-maqedonase; se mohimi i ekzistimit të kombit shqiptar në Ballkan nuk na qenka ndërhyrje në politikën e brendshme të shqiptarëve, nuk na qenka sulm i vrazhdë ndaj sovranitetit shqiptar në Ballkan, etj, seps e tillë qenka vetëm djegja e flamurit maqedon në Prishtinë...!! Ngase, sipas kësaj logjike ne shqiptarët jemi të "zbritur nga malet", ndërsa maqedonët, serbët dhe grekët janë popull hyjnorë....!!
    Kjo sjellje e shtetit dhe ASHAM është qartë vazhdimësi e politikës antishqiptare në Ballkan nga fqinjët tanë, dhe kjo fushatë antishqiptare pikërisht bëhet tash, ngase shqiptarët janë sot faktor dominues politik, etnik, kombëtare dhe ekonomik në Ballkanin perëndimor, gjë e cila i ka lëkundur shumë themelet e shovinizmit, racizmit dhe shovinizmit nacional-fetar të politikës antishqiptare serbo-greko-maqedone.
    Ndaj, shqiptarët njëherë e përgjithmonë duhet ta mundin frikën se ende janë robër, skllav dhe njerëz të dorës së dytë. Dhe, derisa kjo logjikë nuk zhduket nga mendjet e politikanëve shqiptarë gjithëandej trojeve etnike shqiptare, deri atëherë do të mungojnë edhe reagimet përkatëse shtetërore të dy shteteve shqiptare dhe atë në nivel dhe ashpërsi të duhur ndaj provokimeve që po na bëhen aktualisht si komb dhe si popull më i vjetër në Ballkan.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

brari

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    tifozi i futbollit ne kosoven e lire e sidomos ne prishtine nuk ka nevoje me ba politik neper stadiume.. e aq ma shum me djeg flamurin e nji shteti qofte ky dhe makedonia.
    kjo eshte nje marrezi alla albin..

kjo tregon nivel te ulet politik nga falangat e tifozave.

..
    e kuptoj zemrimin tend por ja qe e dogjen edhe pse jeni hidheruar ju
    ti po harron se edhe ne stadium behet politik perte qen sportist i mir duhet ti plotsosh disa kushte ato jan te jesh i ndershem dhe patriot
    kroatet luften e filluan ne stadion nese te kujtohet ku luhej ndeshja dinamo partizan keni harru bile protagonist i ndeshjes dhe i konfliktit ka qen futmollisti i dinamos boban emri sme kujtohet nga ajo dit ne kroaci filloj shteti i kroacis e ju z.brari mos i hidheroni se neser mund edhe te digjet edhe flmuri serrbis fashiste e ju prap dote zemroheni

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    un i pergezoj plisat per veprimin qe e nderrmoren ndaj mllefit qe kishin per at qe beri shteti maqedon me fyrjen kunder shqiptarve dhe nepergjethsi kunder kombit shqiptar ju lumt plisa RRESPEKT NGA BENI PRISHTIN

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Ne Fush Kosove Helmohen Femijet Shqiptar Kurse Ne Prishtin Ministria E Kultures Mbante Koncerte Pa Fije Turpi Ja Se Qfar Qeverie Kemi Sheshi Nena Terez Bubullonte Nga Muzika Edhe Qfar Tragjedie Duhet Ti Ndodh Kti Populli Qe Te Mendoj Seriozisht

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •