Postuar më parë nga
Alienated
Anesti_55
Thirrja e Pandeli Majkos ishte vertete thirrje nacionaliste, por nacionalizmi i tij ishte i justifikuar, biles une do shkoja dhe pertej asaj qe tha Majko.
Shkijet e Maqedonise jane ofenduar pse "Plisat" ne Prishtine ua paskan djegur lecken me ventilator. Mbreme kane llomotitur gjate gjithe nates neper lajme se shqiptaret i paskan FYER ne protestat e djeshme ne Tetove. Eshte e vertete se kishte ngjyrime te theksuara nacionaliste ne ate marsh-proteste, por dhe ajo ishte e justifikuar.
Pse i quaj keto veprime te justifikuara?
Sepse instituti me i larte akademik, kulturor e shkencor i nje shteti (kot) si IRJM ka fyer (ne menyre INSTITUCIONALE) shqiptaret, dhe jo vetem ata ne Maqedoni.
[Per me teper, ne Enciklopedine e Shkijeve te Maqedonise Greket jane ardhacake nga Afrika, NATO eshte organizate Agresore, etj]
Une vazhdoj te pohoj qe te digjet flamuri eshte me e pakta qe mund te bejne shqiptaret (sic ka thene dhe Majko), por me mire do ishte qe te fillohej te digjeshin pak keto institucione te ketij kombi fals qe ka marre guximin te fyeje e te ofendoje te vetmin popull qe e ka pranuar ashtu sic shkijet kane dashur vet.
Shqiptaret dhe Shqiperia nuk ia kane mohuar kombesine, historine, gjuhen, kulturen, fene, prejardhjen - dhe neve po na fyejne e na ofendojne.
Greqia s'i pranon emrin Maqedoni, Bullgaria s'i pranon kombesine Maqedonase, Serbia s'ua pranon pavaresine e Kishes Orthodhokse, dhe keta plehra gjeten te tallin bycen me shqiptaret???
Ti z. gazetar do duhej ta dije me mire qe djegia e flamurit te nje vendi tjeter eshte shenje proteste qe mund te ndodhe kudo, dhe kjo s'ka te beje fare me kulturat fetare te kombeve, prandaj ik bjeri fyellit diku tjeter, se s'te pershtatet ne kete teme me kete melodi...
Krijoni Kontakt