Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 188
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga elinokton Lexo Postimin
    Hasjani!
    Meqenese po e kerkon te dish perse te jam drejtuar me kete gjuhe hidhi nje sy replikes se pare qe ke bere per postimin tim:

Nuk t'u drejtova absolutisht personalisht me ndonje fjale te ulet ofenduese, nuk jane ne fjalorin tim fjale te kesaj natyre. Pas replikes suaj u mundova me aq sa munda te ulem ne nivelin tuaj te replikes, perseri jo per te te ofenduar, por per t'u bere me i kuptueshem qe te mos replikosh per gjera qe nuk arrin ti kuptosh me gjuhen normale te bukur shqipe.Replika juaj ishte nje shfaqje e kultures suaj te trasheguar dhe kjo e fundit nuk mban asnje shenje shqiptare pervec perpjekjes per te shkruar shqip, keto me dhe te kuptoj.
    Skenderbeu ishte i pari qe doli ne mbrojtje te Europes KRISTIANE ndaj kurre nuk ka te share, ndersa te besh krahasime midis UCK dhe Skenderbeut eshte propagande Turko-arabo-afgano-pakistaneze.
    Pyetja shtrohet KUSH DO TE DALE TANI TE MBROJE EUROPEN NGA INVAZIONI ISLAM, ndersa per UCK-ne me mire mos te flasim ne kete teme, do te mundohem te bashkebisedoj ne nje teme te UCK-SE dhe mbeshtetjes se Tiranes ndaj kesaj organizate bashkeshqiptare clirimtare dhe te jesh i sigurt qe UNE NUK GABOJ.
    Nuk me bejne fare pershtypje fyerjet personale tek e fundit nuk je ti ai qe me vlereson dhe me percakton vendin mua,perkundrazi nuk i respketoj fare njerzit te cilet apriori konsiderojne se jane te pagabushem ,madje edhe atehere kur me arrogance mohojne luften e ushtrise se popullit te vete (nese je shqiptare) se te krishtere ka afrikan ,arab,indus,indoneziane dhe kjo fare nuk me bene pershtypje si nuk me bene pershtypje as islamizmi , budizmi apo ndonje fe tjeter, keto jane qeshtje univerzale me te cilat ka kush merret dhe natyrisht qeshtje personale e se cilit a don dhe cilit besim don ti sherbeje .
    Vetem fanatiket dhe te marret mendojne se e verteta e tyre eshte apsolute. Urrejtja jote kunder nje besimi tjeter si ne kohen e kryqezatave ,ne kete kohe kur prijesit e feve te ndryshme ,takohen ,shkembejne mendime dhe bashkepunojne ne interes te paqes dhe mirevajtjes njerzore eshte e pakuptushme aq me teper nese je shqiptar sepse kombi yne per fat te mire eshte nder kombet me shkallen me te larte te tolerances fetare ne Europe.
    Fundja mua nuk me intereson fare se kush cilit besim fetar i takon,per mua eshte me rendesi ne radhe te pare kombtarja sepse kesaj qeshtje i kontribojme ose jo vetem ne shqiptaret,por edhe miresia njerzore.
    Pra mbaje per vete ti ate qeshtjen fetare por mos u mundo te minimizoshe luften,gjakun dhe sakrificen e atyre qe luftuan dhe u flijuan per lirine e Kosoves .
    Kjo vlen per ty nese je shqiptar . Nuk besoj se urrejtja dhe fanatizmi fetare te
    kane verbrua aq sa te mos keshe pare ate qe pane dhe pranuan gjithe bota.
    Mos harro se krishtenizmi nuk ka asgje te perbashket me urrejtjen dhe dhunen.Nuk me interesojne frustrimet tua por askush nuk ka te drejte te shkele mbi vlerat kombetare sado i menqur ti thote veti.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    shoh shpesh qe UCKne dhe kontributin e saj e nencmojne sipaticane te nje partie apo nje tjetre.....edhe nje her Shqiptaret tregojne se nuk dine se ca eshte politika, nje politike qe nuk vihet ne dobi te popullit qe e perdor ate,,ajo kthehet ne shkaterrim....kam frike se kjo po ndodh me patriotat tan Kosovare.

UCKja dhe lufta e saj,,,nje epoke krenarie per mbare popullin Shqiptar.

Citim Postuar më parë nga Ariel2 Lexo Postimin
    Ç'farë lidhje ka krishtërimi me të qënin njeri?!
    Një ekstremist dukesh edhe ti , tamam si ato që kinse po mundohesh të ''luftosh''.
    Po mundohem te spjegoj pyetjen per t'u bere me i qarte.

Nje nga vetite karakteristike nga ku gjallesa njeri dallon nga te tjerat me te afertat e llojit te tij dmth(gjitaret e tokes) eshte aftesia e tij(njeriut) per te perdorur veglat.
    Qe ne lashtesine e njohjes sone per ekzistencen e njeriut, veglat mendohet se i prodhoi vete njeriu per t'i shebyer jetes se tij, veprimtarise se perditeshme per ushqim, veshje dhe banim. Me kalimin e shekujve vihet re nje permiresim i ketyre veglave , nje per-sosje dmth. Filloi me drurin, gurin, ... metalet si lende baze per prodhimin e ketyre veglave deri ne perzierjen e metaleve, prodhimin e porcelanit e te qelqit. Deri ketu nuk ke ndonje dyshim.
    Rrjedha e historise na sjell ne sfond fakte me te reja te i cilat bejne te besueshme dhe ato gjetjet arkeologjike kudo ne cdo skaj te planetit, zhvillim kulturor, zejtari, astrologji, mjekesi etj ... etj.
    Kapercejme mesjeten per arsye kohe dhe vijme ne 500 - VJECARIN E FUNDIT shek XV deri sot.
    ISLAMI NDALOI EVOLUCIONIN E BESIMTAREVE TE TIJ, NJE MUSLIMAN NGELI ASHTU SIC ISHTE. Bota kristiane ne vecanti, jo vetem qe nuk ngeli ne zhvilimin e ngadalte dhe persosjes si individ, kolektiv, teknologji e te gjitha fushat e jetes por, perkundrazi e SHPEJTOI KAQ MREKULLISHT kete persosje gje kjo qe duket edhe ne strukturen e tij fisi-onomike si pasoje e rritjes se mire-qenies se jeteses.
    ...vazhdon te mos kesh asnje dyshim deri ketu dhe eshte normale.
    Kthehemi tek veglat perseri, pra ne lashtesi per te komletuar ciklin. Kur njeriu i futur ne kthetrat e besimit islam u largua plotesisht nga idea e perparimit, persosjes se veglave te punes fakt ky i pakundershtueshem dhe sot e kesaj dite(vendet islame nuk prodhojne as gozhda) nuk ka se si te quhen njerez(ne kuptimin modern te nocionit). Vetem zemergjeresia, njerzilleku, bujaria, mencuria, keqardhja, besimi Kristian i dha dhe i jep mundesine vendeve islame te kene kontakt me veglat e persosura , moderne dhe per me teper u mesojne si t'i perdorin dhe si te bejne ne fund te fundit jeten e tyre sa me te lehte duke ofruar shkollim, duke exportuar teknologji e makineri (qe islamit i kane shpetuar t'i enderroje) e duke shpetuar nga semundjet, epidemite duke u mesuar higjenen e gojes, duke iu dhene edhe te drejta fatale per sigurine e vet jetes se tyre (kristianeve) sic eshte e drejta e te jetuarit ne shtepite e kristianeve, ne shtetet kristiane d.m.th. Te gjithe ata qe jetojne ne keto shtete kane shans te behen njerez per 10-15 breza, te tjeret mendoj, te gjithe ata qe kane perqafuar islamin kane braktisur njekohesisht idene se mund te arrijne kohen ne evolim(si proces).Ndaj nen shembullin e te konvertuarve ne krishterim qe jane per t'u patur zili, te gjithe shqipfolesit te mos ngurojne te prodhojne e te perdorin mjete moderne qe i perkasin kohes moderne, kristianizmit, le te rikthehen ne krishterimin qe meritojme si komb se ngelem ne mesjete ndryshe, bile me heret, gjysmekafshe(pardon) ne kuptimin e mirfillte figurativ te qenies d.m th. Vetem krishterimi mendon per njeriun te ece perpara, mos me beso, veshtro boten.... dhe ........... behu dhe budist fundja se me teper do te arrish, por nese je shqiptar vetem SAKRIFICA E NJERIUT-ZOT DO TE TE NXJERRE NE DRITE, DO TE TE JAPE MUNDESINE TE BEHESH NJERI SI GJITHE NJEREZIT E SOTEM.
    Po te kisha kohe do te shkruaja me pak megjithate besoj se nje njeri i kultivueshem nuk duhet ta quaj shume kete coez per te kuptuar lidhjen kristianizem-njeri.

Ndersa per mendimin se jam nje extremist........ nuk po jap ndonje replike per te mos treguar epersi veglash ne kohet moderne kundrejt gjetjeve arkeologjike .
    FLM PER MIRKUPTIMIN!

i/e regjistruar Maska e Jozefina84
    Anëtarësuar
    30-09-2009
    Vendndodhja
    Klinë__Kosovë
    Postime
    83
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Pse flet palidhje aman, perderisa ti ia jep kuptimin dhe i interpreton proverbat/thenjet si te qohet, ateher kush te ka fajin qe te vlersova pozitivisht duke te eliminuar nga lista e injoranteve (Ateher rrofsh e qofsh Injorant).

Une per veti , nuk kam ardhur ketu ne kete teme, qe te behem avokat as i UCKs dhe i askujt, por thjesht si shqiptar me takon te jap mendimin tim dhe komplimentet e mia per herojt e mi te UCKs.

Ndersa per postimin 63, ateher mendoj se pikerisht ky postim edhe sot duhet te vihet ne praktik dhe te fillohet qe nga ty si postimi i fundit banal i kesaj teme e me lart. Sepse me "shqiptar" te tille, eshte kan dashur te luftoj qdo levizje kombetare.

Dhe pikerisht postimi 63 e bene UCKn me te menquren sepse ka bere diqka qe ka qen domosdoshmeri, dhe normal edhe sukseset nuk kan munguar nga kjo strategji e qelluar.

Ik shko laj kembet vete sepse edhe plaka ka turp te ti laj ato kemb rrudha rrudha
    Fillimisht me falni qe po nderhyj pak, por ti o i nderuar a ketu gjete te luash rolin e patriotit.
    Ka qen koha kur patriotet than fjalen e tyre e ti dukesh paksa i vonuar,por ne krahasim me kta qe vjellin kunder uck-se prap je me drejt ti.
    Si kosovare qe jam mendoj se Kosoves nuk i duhe forumo-patriotizmi por i duhe pune pune pune dhe unitet e jo muhabete percarese

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Jozefina84 Lexo Postimin
    Fillimisht me falni qe po nderhyj pak, por ti o i nderuar a ketu gjete te luash rolin e patriotit.
    Ka qen koha kur patriotet than fjalen e tyre e ti dukesh paksa i vonuar,por ne krahasim me kta qe vjellin kunder uck-se prap je me drejt ti.
    Si kosovare qe jam mendoj se Kosoves nuk i duhe forumo-patriotizmi por i duhe pune pune pune dhe unitet e jo muhabete percarese
    Nje gje po me qudit ketu ne forum!! Aman une askund nuk kerkova qe te shes patriotizem dhe fakti qe mbeshtes nje ushtri qe deshti lirin time aman kjo eshte jetike per mua qe te thurr qdo lavdate drejt ketyre trimave.

Edhe jam kunder Patriotizmit neper Tastiera, edhe eshte tema e pare ime e pare qe ka kete lloj ngjyre, mirpo nuk me turperon qe edhe te hapi tema tjera te kesaj natyre, sepse perderisa eshte nje veprim qe nderon dike qe meriton te nderohet, ateher ska gje te keqe ketu.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

derjan dai

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ta hedhesh kaq posht luften e sakrificen e popullit tan nuk ban vaki ke asni poull tjeter.

e u lumte o shipeca bre.
    e din ti si i benin arrestimet ne shqiperi dikur...ne emer te popullit....eh o popull sa shume abuzohet ne kurrizin tend..sa here qe mbesin ngusht politikanat tone permendin popullin..ashtu siq na e permend edhe ti...

sakrificat e nje populli nuk mund ti hedhe poshte kush derjan por as ti ngreje lart.ato zene vendin qe meritojne ne histohire ne nje populli...u pa ne rastin e historise se shqiperise ai glorifikimi qe ju be asaj nga pushteti komunist..sapo u shqmb diktatura e pproletariatit i doli boja dhe u be me keq se ato pallatet e lyera me kembe pule nga edi rama...keshtu edhe me te ashtuquajturen lufte ne kosove o i dashur...kemi pase fatin ta jetojme kete lufte dhe sado te sjelle shkrime e pallavra ketu ne internet llapi e kompania e tij nuk mund ta glorifikojne me shume se cka ka qene...

eshte bere nje lufte ne kosove i dashur dhe ajo lufte ka qene kunder njeri-tjetrit..kush te merrte komanden...nuk e di nese e ke degjuar ate shprehjen e famshme te hashimit drejtuar kolonel tahir zemes,,do te luftoj kunder teje dhe ushtareve te tu si kunder shkaut...ne te vertete kunder shkaut nuk e shkrehi asnje fishek kurse kunder ushtareve shqiptare besa bajagi shume...asnjehere nuk u moren vesh vrasjet enigmatike dhe shume te dyshimta gjate luftes se disa figurave kryesore te luftes si agim ramadani e sali ceku etj..por me e keqja ...u spiunuan tek forcat serbe ata kuadro qe ishin pengese per gjarperinj e hardhuca pas luftes per te ardhe ne pushtet...kur e pa ajo pjese e kalbur e dale nga uck-ja se pas luftes populli nuk ja vari fare filloi eleminimet e njepasnjeshme te elites se kosoves saqe perberi rast unikal ne bote...

keshtu i dashur derjan
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 08-10-2009 më 17:53

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

eh o llap

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    o dai ti veq per veti munesh me tregue ku ke nejt e qka ke hanger e qka ke vesh me siguri ne kofshe kan ne kosove ke vesh dimija si do trima si ti haaa
    e persa i perket kamarierit ai i ka pa me siguri se djem e vajza nga perendimi kan ardh per dit ne luft e se pari normal qe kan zbarkue ne shqiperi e eshte normal qe i ka pa
    po ti burr ti sna tregove ku ishe dhe qfar bane ti o patriot per atdheun
    e mos na trego prralla se a luftuem a jo se per ket e din mbar bota se jo veq shqiptaret e europa balit
    eh llap sdi gje tjeter ti jo...veq me ba haaaaaaa..me kopju shkrime lart e poshte te servilave te pushtetit e me i sjelle ketu per te na mbushe mendjen neve..nga koka jote asgje nuk na thua keshtu qe nuk ja vlen te merresh me ty

veq dicka merre vesh ti dhe servilat e tu..jo nga une por nga nje thenie e te famshmit Sander Prosi...qe jam shume i sigurte qe nuk e din kush eshte ...ai dikur diku ju drejtua popullit e i tha,,ej popull ty mund te te genjejne nje here,ndoshta edhe dy here por kurre gjithhere..

ja kemi hequr koren pites o i dashur dhe sado te rrahesh gjoksin ti e kompania jote e servilave nuk na genjeni kurre....i kemi pare dhe po i shohim lakrat sheshit..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 08-10-2009 më 17:29

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Krejt qka thot llapi jan dy gjera
    1 na sjell shkrime te gazetave
    2 ofendon forumistat
    Askund nuk kam has ne ndonje shkrim qe ka dhen vet mendimin,prandaj nuk ja vlen me debatu me te

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Ushtria Çlirimtare më e suksesshme në botë??????????????

Unë mendoj se përpara se të futeshin në lojë bombarduesit Amerikan, Ushtria Çlirimtare nuk ishte në gjendje të menaxhonte as fshatra të veçantë në territoret e kontrolluara prej tyre.

Mos i bjer gjoksit shumë "fisniku-student" pasi nuk mund të harrohen rreth 1.2 milion Shqiptarë që u dëbuan nga Kosova sikur të ishin bagëti e jo njerëz, dhe UÇK ishte e pafuqishme të bënte ndonjë gjë për ta ndaluar këtë.
    Prandaj mos i hiperbolizoni gjërat kaq shumë!
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Unë mendoj se përpara se të futeshin në lojë bombarduesit Amerikan, Ushtria Çlirimtare nuk ishte në gjendje të menaxhonte as fshatra të veçantë në territoret e kontrolluara prej tyre.
    Ti mendon, por opinioni nuk çon peshë, kur ekzistojnë faktet.

UÇK ka kriju zona të tëra të lira, një ndër to edhe Zona e Lirë e Malishevës, e cila ka vepru pothujse sikur shtet më vete, ka pas edhe dokumentacionin (letër-njoftime, pasaporta), ka heq dinarin dhe ka vu markën gjermane si valutë,etj.

Kjo ka ndodh në 1998.

Pyte veten iher kur hyri UÇK në Prishtinë e kur KFOR??

Kush e gjeti të gatshme Kosovën, e kush derdhi djersë e gjak nëpër male?

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •