Close
Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 188
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Gjat luftes isha ne prishtine( nuk kam mund te largohem) nuk dij cka tju them per UCK po
    valla kta te natos na shpetuan se.......................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Perse more zot jemi te tille?! Njehere ne tere historine patem nje ushtri te vertete kombtare dhe thjeshte qlirimtare pa ngarkesa ideologjike,fetare ekrahinore,pjestare te te ciles ishin bijte dhe bijat e shqipes nga gjitha trojet etnike dhe vete shqiptaret minimizojne dhe injorojne guximin ,sakrificen dhe meritat e saj edhepse kjo ushtri kishte perballe nje nga ushtrite me te fuqishme dhe me barbare te Europes
    Ky sindrom inferioriteti,inat politik,xhelozi a si te jete nuk duhet te jete me e forte se sa e verteteta se fale luftes,vendosmerise,sakrifices se kesaj ushtrie, emadhe a e vogel,e armatosur apo jo,e fuqishme apo jo ajo qe ishte . Mos te harrojme ajo ishte ushtri e dale nga gjiri i popullit tone , e perbere nga bijte dhe biajt me guximtare dhe me te devotshme.Ajo ushtri ishte edhe pasqyre e unitetit apo mos unitetit tone per te cilen secili qe ka ndejte anash duhet te turprohet apo se paku te ndjeje pergjegjesi ne skajshmeri se paku te behet i sinqerte me veten e tij dhe pranoje meritat dhe sakrificen e atyre qe ofruan jeten dhe te gjitha qe paten ne sherbim te kombit dhe atdheut.
    Perse more zot keshtu? Po a me lehte eshte ti pershkruajme te gjitha meritat te huajve,pa marre parasysh gjakun dhe sakrificen e ketij populli.Po cili popull ne bote bene kete?!

Po ata djem dhe ato vajza qe rroken armet dhe i dolen zot Kosoves ishin bijte dhe bijat tona me te cilet duhet te krenohemi e jo te injorojme gjakun dhe sakrificen e tyre sepse do te na gjeje mallkimi i atdheut.
    Po ne te huajt po i lartesojme,respektojme,degjojme per dite ata po vrajne e kthjellin ne Kosove.edhe ne dy rastet kur kane vra djem te devotshem te ketij trualli ne i kemi mbylle syte dhe kemi vazhduar ti respektojme dhe ti duam ,madje ne mesin e tyre edhe ata te cilet haptazi jane ne anen e Serbise.
    Ne cilin vend te botes dhe cili popull i botes i respektoj dhe i nderoj ushtarte e misioneve nderkombetare me shum se ne.
    Cili popull i botes i la pas dore bijte dhe bijat e veta qe luftuan dhe ofruan jeten ne sherbim te lirise se atdheut si ne,madje edhe ata qe u gjymtuan per kete liri ,edhe femijte e atyre qe per lirine tone dhane jeten?
    Mosni more vllezer se ata djem dhe vajza qe rroken armet, ata qe lane rehatine e vendeve perendimore per te luftuar per lirine e Kosoves,ne kohen kur brenda saje ishin qinderamijera ushtare,police e paramilitare serbe te armatosur me arme me moderne,me siguri nuk e bene kete per te marre funksione e poste,sepse kjo do te ishte apsurde te mendohet. Ata erdhen per te lare borgjin dheut dhe kombit qe i lindi,per te lare ate borgj qe ka pase dhe ka secili nga ne secili njeri normal i moshes 18- 60 vjeqare. Perse nuk ndalemi te analizojme duke u nisur nga vetevetja perse nuk e kryem kete borgje se paku shumica? A meritojne respektin ,admirimin dhe falenderimin tone ata qe e bene kete , ne vend qe ta bejne kete disa nuk prajne ne demkosjen,minimizimin,dhe injorimin e luftes dhe sakrifices se atyre me te devoteshmeve ,harrojne se me kete ne radhe te pare minimizojne dhe demkosin veten e tyre.
    Pse nuk e shtrojme pyetjen ndryshe more njerze te mire:

Po te benim te gjithe sehire te duronin dhe te prisnin te na bjere liria nga qielli a do ti kishim edhe sot e kesaj dite ushtrine dhe policine serbe ne Kosove me tere ate egersi dhe urrejtje ndaj shqiptareve?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Si mund te shkruash keshtu nese je shqiptar? Po ku ishe ti ne ate kohe dhe qindera e mijera si ti ? Sa perqinde te shqiptareve u angazhuan ne ate lufte?Kur shkruajme per UÇK-ne duhet ta dini se shkruajme per veten tone. Secili kur fole apo shkruan per UÇK-ne duhet se pari te veje doren ne zemer(e kam fjalen per shqiptaret) dhe te pyes veten qfare ka bere vete per te ndihmuar ate ushtri ne luften e saje per lirine e Kosoves dhe popullit te saje shqiptare nga roberia. Nese jeni te sinqerte se paku ndaj vetevetes do te vini ne perfundim se as 5% te popullit shqiptar nuk ishte ne nivel te momentit historik,nuk dha ate qe kishte mundesi per lirine e Kosoves.Ushtria Çlirimtare e Kosoves nuk ka bere lufte privare per interesa te veta more te uruar.Ajo ishte lufta jone,lufta e nje populli per te larguar erresiren e roberise se eger serbosllave qe i kishte zene frymen ketij populli.
    Ata shqiptare te cilet nuk e kane konsideruar regjimin serbosllave okupatore te Kosoves,ata te cilet per
    inate partiake a politike donin me perpara te eleminonin UÇK-ne se sa roberine me mire te mos falsin dhe te mos shkruajne marrezira te tilla.te gjithe ishim deshmitare te gjalle te asaj qe ndodhi ne vitet e fundit te shekullit te kaluar. Per shqiptaret vitet 1998-1999 ishin vite historike e vendimtare ku pothuajse nje popull perpelitej mes jetes dhe vdekjes,mes krenarise e turpit,mes drites dhe erresires,mes lirise dhe roberise ,mes lavdise dhe mallkimit.
    UÇK-ja ishte ajo ana e shendriteshme triumfuese,ajo ishteeta,krenaria,drita,liria,dhe lavdia e Kosoves dhe popullit te saj
    Kush isjte ajo ana tjeter eshte fare e lehte ta gjeni.Ne radhe te pare jane ata te cilet duhej sipas kushtetutes te ishin ne balle te luftes per lirine e Kosoves dhe kete nuk e bene.Ata populli nuk i pat zgjedhe tafriksonin ate me forcen e okupatorit,te pengonin luften e tij per liri,sabotonin dhe demonizonin luften e bijeve me te mire te tij per lirine e tokes martire te Kosoves.Ata edhe pas luftes madje deri sot per te arsyetuar turpin e vete nuk prajne se mohuari luften dhe sakrificen e UÇK-se e cila me perkrahjen dhe ndihmen e NATO-se Kosoves i solli lirine.
    Ata ne vend qe te pendohen per veprimet e turpshme qe bene ku disinkurajuan dhe disorientuan popullin ne ato momente vendimtare,ata vazhdojne sa me kokefortesi te minimizojne sakrificen dhe meritat e luftetareve te lirise sepse si duket meritat dhe lavdia e UÇK-se nxjerre lakuriq turpin dhe ligesine egoiste te tyre.
    Nuk erresohet drita e diellit me shoshe asnjehere prandaj drita dhe lavdia e UÇK-se do te rritet me rriten e shtetit te Kosoves.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hasjani 51 : 11-10-2009 më 11:24

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ushtria çlirimtare e kosoves luftoi me ato armqe i kishte, shume luftetar te kesaj ushtrie dhan jeten per liri te kosoves qe sot eshte e pamvarun.
    Lavdi heronjve, lavdi te gjithe luftetarve qe rroken pushken per te luftuar kunder pushtuesit.
    A nuk eshte ky suksesimei madh per nje njeri qe ti rroku armet e te luftoje kunder nje pushtuesi te eger i cilime dekada rrahu, maltretoi e denoi shqiptaret ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421
    UCK ka meriten e saj ne clirimin e Kosoves dhe kjo nuk vihet ne dyshim.

Sa per temen,ne asnje menyre nuk mund ta quash ushtrine me te suskeshme tshekullit.Jam i bindur qe nese nuk do kishte nderhyre NATO,UCK as sot nuk do e kishte arritur obiektivin e clirimit te Kosoves.Nuk mposhtej Serbia vetem me pushke me gjalme.Besoj se te gjithe e mbajme mend si rrodhi lufta deri sa u vendos te nderhynte NATO.
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga hasjani 51 Lexo Postimin
    Nuk besoj se e kam ngatrrua temen z.drenicaku,kete qe shkrova une, bazuar ne nofken tende, duhej ta thoshe ti, e jo te beshe shtrembrime sepse abunuesi i temes e din fare mire si te gjithe ne se nuk ka ndodhur ne historine e njerzimit qe nje popull ne roberi te formoje ushtrine me te forte ne bote.
    Une them se UÇK-ja vertete eshte ushtria me e sukseshme qlirimtare pas luftes se dyte boterore.Eshte vertete ushtria me esukseshme pas asaj lufte qe formoi ndonje popull vendi i te cilit ishte ne roberi te plote,ku okupatori kishte strukturat e sherbimet te aparatit te dhunes,dhe te organizimit shtetror ne te gjitha sferat e jetes nen kontrolle
    Duhet te jete njeriu tejet tendencioz apo plotesisht naiv te pretendoje se ka pase mundesi te organizohet armate e rregullte me te gjitha gjinite e strukturat ne rrethana te roberise se eger dhe kontrollit te plote te hapsires dhe sferave kryesore te jetes nga okupatori, madje me nje rrjete aq te madhe kolaboracionistesh e sherbetoresh shqiptare ne keto sherbime. Ju e dini more zoteri se te rralle kane qene fsgatrat e mos te folim per qytete, ente e institucine ekonomike, sherbyese e shtetrore ku nuk ka pase spijuj,sherbetore te Serbise.
    Ne ato rrethana dhe kushte UÇK-ja beri me te miren e mundur dhe befasoi vete okupatorin dhe boten me vendosmerine ,gadishmerine per sakrifice dhe pastertine e luftes dhe me nje shpejtesi te papare fitoi simpatine dhe perkrahjen
    e shteteve me te fuqishme demokratike dhe aleances me te fuqishme ushtarake te botes.
    Eshte gjitheashtu e vertete se UÇK-ja vertete ishte me e suksesshmja sepse realizoj qellimet e luftes ne nje kohe rekorde dhe me nje numer shum me te vogel viktimash se sa pritej ,sepse ai lideri pacifist qe kundershtonte luften friksonte popullin se serbia do te na qfaroste per tri dite.

Une medoj se disa ketu duhen te jene shum me te matur kur perpiqen te minimizojne dhe injorojne guximin, meritat dhe sakrificen eUÇK-se, shkrime te tilla ke sa te duash ne kete teme.
    Tregim shume i bukur por larg te vertetes
    Vete udheheqesit e uqke e kan mohua se uqk ishte ushtri,pastaj se sa ishte e sukseseshme nuk kemi nevoj ti tregoim njeri tjetrit kur vet ishume deshmitar.
    Kjo ushtri jo qe nuk arriti ti bej ball armikut por iku para qytetarve dhe i la ne dur te armikut,po mos te ishte nato keta do shpalleshin tradhetar,por fati e deshti qe miqet tan na shpetuan se sa per shqipetar sot ti dhe une nuk e kishum ban kaken ne kosove fare,por tash kur jemi te lir kemi koh te merremi edhe me internet pse jo trgojm trgime prej me te bukurave.
    Jo zotri duhet ta themi te verteten ka pas rezistenc aty ketu kush me te vertet e ka dasht kosoven te tjeret ik both se te lash u kan,per ket ka deshmi me qindra raste por ti sigurish nga patriotizmi i tepruar deshiron kete qe ke shkru

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    o drenicak po pse i bje anes e anes mor daj

po ju qysh tash i keni shpall tradhtar, e kto tradhtar ishin me verte po tradhtar te jugosllavis. e per ty e kapros e gur kuq e braruc e shum te tjer ajo ishte ni tradhti e pafalshme.

vec ni sen po ju tham se gjaku i atyne deshmorve e i atyne bij nanash qe dhan jeten me luftu per at popull qe fatkeqsisht k ane njerz si puna juj ne perberje ka me u mallku tan jeten e do zoti ai mallkim bje ne kryt e juja e jo ne kryt e pasardhsve tuj se ato skan faj.
    Je njeri nga ata qe nuk merr vesh,e une nuk mund te ndihmoi ne ket gje,askune me asnje fjal nuk i kam shpall tradhetar,por si do ti quashe ti neqoftse bashksia nderkombetar nuk do te intervenonet,e me ket plani i serbis per pastrimin etnik do te fitonte ti si do ti quashe keta.
    Neqoftse e ke percjell emisionin ne rtk me xhavit halitin tha hapur se po qe se nuk do intervenonte nato ne rrezikonim te quheshimn tradhetar sepse serbia largoi me se nje milion shqipetar.
    Prandaj mos shit dushk per gogla sepse ketu po bejm debat e secili e jep mendimin e vet,por ti akoma qenke mebt patriot dhe vazhdo te jesh por te tjeret kur kan qen patriot dyshoj qe ju nuk keni qen ne anen e kundert.

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Derjansit

Sa populli ne bot e ka kersit luften dhe ka mbet me gishta ne goj,por ishin interesa qe ti nuk ke kapacitet per ti kuptua dhe tek koha e ardheshme do te na e tregoi te verteten se perse nato intervenoi,diqka te jesh i bindur se uqk-nuk ka pas asnje mundesi ti detyroi naton qe te intervenoi,as gjenocidi qe beri serbi,sepse sot kemi shembuj sa te duash per masakra por nuk intervenon.
    Ishin interesa gjeostrategjike qe ne nuk kemi mundesi ti kuptoim prandaj shkelni me kemb neper tok,eshte e vertet se perpjekja e pa mohushme e popullit shqipetar e ka senzibilizu edhe faktorin nderkombetar por une besoi qe ishin interesa nderkombetare.
    Vet fakti qe sebia i perzuri me se nje milion shqipetar per nje koh te shkurter flet per suksesin e luftes son.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Postime
    15

Exclamation

Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Derjansit

Sa populli ne bot e ka kersit luften dhe ka mbet me gishta ne goj,por ishin interesa qe ti nuk ke kapacitet per ti kuptua dhe tek koha e ardheshme do te na e tregoi te verteten se perse nato intervenoi,diqka te jesh i bindur se uqk-nuk ka pas asnje mundesi ti detyroi naton qe te intervenoi,as gjenocidi qe beri serbi,sepse sot kemi shembuj sa te duash per masakra por nuk intervenon.
    Ishin interesa gjeostrategjike qe ne nuk kemi mundesi ti kuptoim prandaj shkelni me kemb neper tok,eshte e vertet se perpjekja e pa mohushme e popullit shqipetar e ka senzibilizu edhe faktorin nderkombetar por une besoi qe ishin interesa nderkombetare.
    Vet fakti qe sebia i perzuri me se nje milion shqipetar per nje koh te shkurter flet per suksesin e luftes son.
    Duhet te nisemi nga parimi duhen elemente pa te cilat nuk bahet shteti .
    e kto elemente jan .
    1. Koka e te menqurit .{ akademiket dhe politikanet }
    2.GIshti i trimit {Ushtare dhe Oficer }
    3. Paraja e te kamurit { Logjistika }
    Nese kto te tria nuk lidhen mese veti sistemi nuk funksionon .
    Ndoshta shkoin dekada ndoshta vriten miliona njerz po nuk e di ase nje popull qi u nrit ne lufte per qlirim dhe nuk e ka fitue lirin veq lypet vendosmeria e ti .
    Zoti e ka than ni gjendje te ne populli e ndrroi kur ai eshte i gatshem me e ndrrue , pajtohem UÇk-ja nuk ka pase mundesi ne ate koh me e shporr nga trojet tona nje armik qfare ne ate kohe serrbosllavia e cila per nga armatimi ishte e pesta ne Evrop dhe e shtata ose e teta ne bot dhe me nje numer aqe te madhe te forcave militare e paramilitare dhe me nje pervoi nga luftrate e perparme ne Kroaci dhe ne Bosnje ndersa edhe ne ate qe ti thua se UÇk-ja nuk ka pase mundesi te detyroi NATON-ne te intervenoi se nuk ka qen ne pozitat vendimarrse te sai qe ta detyroi por UÇk- ishte ajo qe me luften e sai te sheit per liri e thirri me gjakun e bijeve te sai i hapi shtigjet per intervenimin e NATOS- ne Kosove .
    Nuk jam ndo nje analist ushtarak ka ta di sa por ne ket rast nderlidhen disa elemente , shthurja e paktit te varshaves qi duhen shteteve gjegjsshte tatimpagueseve amerikan dhe europerendimor nje pakt si NATO kur ariu i veriut nuk egziston ma se paku me letra qyshe shtetet perendimore do ta arsytonin para qytetareve te vet hargjimet ndoshta 1000 milardeshe ne vit per mbajten e paktit po mes te inervinonin ne 50 vjetorin e themelimit te sai ne Kosove , po te vazhdonte edhe me lufta ne Kosove ndoshta edhe 700 apo 800 mij njerz te tjer do te shpernguleshin nga Kosova ku do te vendoseshin sa e sa telashe do te kishn sjelle ne shtetet e Evropes .
    pra kty nderlidhen edhe elemente te tjera si pozita strtegjike e Kosoves si udhe kryq ku ne raste te tjera NATO po te vendoste bazat e sai ushtarake do ti duhei te paguante qera marramendese .
    Elementi tjetr shum i rendesishem per ta eshte edhe mikpritja qi ju ka afrue te ne si popull nu mundet me e pase ase ne shtetet prej nga vin.
    Gjithe ashty mendoi se edhe nja prej elementeve kryesore eshte se nje serrbi e forte me nje lidership qfare e kishte e drejtueme prej rusise ne ate kohe nuk ju dashke ne Zemer te Evropes .
    Megjithate do te kthehem ne pytjen e parashtruesit A eshte UÇK- ja prej ushtrive qlirimtare me te sukseshme te shekullit ne bote mendoi se po .
    1.Me verpimet e veta shume te matura arriti qe shum shtete te Evropes jo mike ti bei mike .
    2. Me kapacitetin qe pati beri nje lufte shume te madhe .
    3. Per nje kohe shum te shkurt pati nje rritje te madhe te numrit te Ushtareve dhe Oficereve .
    4. Per nje periudhe te shkurt kohore pati nje Organizim shum te mir Ushtarak duke filluare nga Shtabi i Pergjithshem me me te gjitha strukturat e deri te nejsit ma te vogla togjet .
    5.Gjate luftes respektoi te gjitha rregullat luftes .
    me respekt per te gjithe ata te cilet e lexoin e perkrahin dhe e kundershtoin me fakte .

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga firaku Lexo Postimin
    Kur njeriu fshihet pas nje nick_emri te njefar "drenicaku" qe asnje e arritur e popullit shqiptar nuk i flen ne zemer eshte shume pake e mundur qe ky njeri te kete te beje me shqiptaret.
    Mundohet ketu te na i sqaroj disa interesa strategjike e disa te tjera qe nuk ka lidhje se qka jane ne te vertet ato,vetem e vetem te ule vlerat e luftes se UCK-se.
    Pa dashur te hy ne nje debat me ty se qdo dite e me teper nga shkrimet tuja jam duke u bindur se nuk ja vlen te leshohem ne nivel tendin,po te them se ti me se paku meriton nje nick_emer te tille si drenicak kur ne qdo shkrim tendin ule poshte e me poshte luften,gjakun dhe sakrificat e popullit te Kosoves e ne veqanti te Drenices.
    Kisha qene shume i knaqur sikur te mund te te njoftoja ty me "bashkvendasit" tu
    Drenicaket e pastaj te lexoje edhe njeher shkrimet tua.
    O firak patrioti me bateria
    Po kush te tha o legen qe nuk me gezoin te arriturat e kombit,kush eshte ai qe nuk e don vhten e vet o kungull.
    Ketu po flasum per nje tem qe askush me mire se sa ai qe ka marr pjes nuk e njeh,e ti lum firaku kur une kam qen ne ngjarje ti ke qen duke pir qumeshte ,prandaj mos kerce si arusha para tupanit se nuk ka problem une mund edhe te te genjej por sa te ndihmoi nese themi se ne kemi qen ushtria me e fort bile edhe naton do ta shkarronim,ne kemi ngrn qelik me dhemb,ne jo serbin por do ta okuponim edhe evropen po te donim,por kjo lum firaku nuk eshte e vertet.
    Sa per ushtrin ton qe kemi pas une te garantoi ty qe per 24 ore serbi ishte fut deri ne vlor e ler me kosoven.
    Ne kemi qen me fat qe interest e perendimit per her te par ne histori jan perputh me interesat tona kombetare prandaj edhe nato per her te par ne historin e saj sulmoi nje shtet sovran pra serbin.
    por nuk e di pse po i thej dhembet me ty qe nuk merr vesh ne kesao gjerash me sa pula ne telefon ajo vetem ben ko ko ko e asgje tjeter .
    E sa per deshiren tende per te me takua mua eshte problemi me i vockel qe egziston vetem lejm takim dhe nuk ka problem do bindesh fare leht qe une jam drenicak dhe jo qfar do drenicaku lum firaku qe po me vjen per te qeshur se qfar kopuku qenke

Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •