Postuar mė parė nga
albani1
Fjala kishe ne greqisht ka qene Eklessia, dhe dmth Bashkesi
Nese kisha eshte bashkesi atehere nqs nuk vjen njeri ne kishe si mund te quhet bashkesi
Nese nuk ka bashkesi ne trupin e Krishtit nuk mund te kete fare kishe , atehere cfare kishe po besoke ti?
Ose cfare kishe je duke konceptuar?
Te kesh bashkesi me besimtare te tjere dmth te kalosh kohe sebashku te adhurojme Zotin sebashku, te kendojme Zotit sebashku, te inkurajojme njeri tjetrin , te ndihmojme njeri tjetrin per gjera praktike, te flasim me njeri tjetrin, te gezohemi me njeri tjetrin, te bekojme njeri tjetrin me fjalen e Zotit(predikim, profeci, fjale urtesie, lutje, keshillim te Perendishem etj)
Nqs nuk vijme ne bashkesi ne te mbledhur sebashku keto gjera nuk do te behen dhe nuk do te kishte fare kish.
Vete Pali ka thene MOS HARRONI TE MBLEDHURIT SEBASHKU (te vini ne kishe ose bashkesi, eklessia).
Si mund te themi qe jam besimtar i ngrohte dhe nuk vije bashke me drute e tjere qe te marr me shume zjarr dhe te ngrohem me shume kur nuk vije ne kishe(tek drute e tjere per te ngrohur me shume)
Madje Ka shume njerez qe kane nevoje te degjojne nje fjale pikerisht nga ty.
Sepse Zoti i ka pergatitur zemrat e tyre qe te preken permes deshmise tende.
Dhe madje mund te themi qe edhe vete menyra si te ka krijuar Perendia eshte e tille qe Ai don te preke vecanerisht zemrn e dikujt permes vetem teje.
Sepse Zoti vepron permes njerezve.
Nuk duhet me thene qe perderisa nuk jam dore por kembe te iki fare, jo perkundrazi kembet e ndihmojne shume trupin se duhet me ec.
Te vish ne kish pra sic duket nuk qenka nje fetarizem, ,por nje domosdoshmeri, nje bekim , nje urdherim, nje ndihme edhe shume gjera te tjera.
Te ardgurit ne kishe eshte shume i rendesishem , madje i rendesise me te larte, dhe une besoj se kjo eshte nje nga shinjestrat e satanit per te sulmu , ai nuk don qe besimtaret te vijne ne kishe. satani gjithmon ka sulmu gjerat qe Zoti ka kriju dhe urdheru. Kjo nuk eshte cudi madje dihet.
te mos jemi neglizhente por vigjilente, sepse Jezusi na ka thene se duhet me na gjet zgjuar.
A vecse nqs ke ne vizion te mbjellesh nje kish eshte tjeter gje , sepse kjo eshte urdherimi i Zotit, madje kjo eshte me e rendesishmja MBJELLJA E KISHAVE SHKAKTON SHPETIMIN E NJEREZVE. Keshtu pra kisha duhet te mbillen dhe njerez duhet te vijne madje besimtaret se sben, sepse ashtu sic Jezusi u lut dhe tha qe ne te lutemi: TE KORRAT JANE GATI POR PUNETORE DHE BASHKEPUNETORE KA PAK , Keshtu pra ti mund te jesh nje bashkepunetor shume i mire per te korrat ne nje vend te caktuar qe Zoti e di, por duhet te bashkepunosh me nje kishe.
Kam dhe gjera te tjera ne mendje por nuk dua te te lodh. Sepse e shikoj qe ti i din ne fakt keto gjera.
Zoti te bekofte.
Krijoni Kontakt