Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Pse nuk shkoj ma n'kishė!

Tė dashtun vllazėn dhe motra,

Ne kėt temė do postoj nji shkrim qi pėrshkruen totalisht bindjet e mia. Kshtu, ju do keni nji pamje te plotė se qka unė besoj rreth Kishės sė Hyjit. E di se disa prej jush nuk do pajtoheni me bindjet e mia. Por ju lutem ne emėn tė Jezu Krishtit, tregoni zemergjansinė dhe dashuninė qi Jezusi ka tregue pėr vetė ju. Veprimet dhe fjalėt e juja nuk bajn gja tjeter veq se pasqyrojn besimin tuej.

--------------------------------------------------------

I dashur bashkė besimtar,

E vlerėsoj shqetėsimin tuaj pėr mua dhe pėr dėshirėn tuaj tė ngrini ēėshtje qė ju shqetėsojnė. E di qė mėnyra se si e shoh unė kishėn ėshtė pak jotradicionale dhe disa prej jush mund ta quani tė rrezikshme. Mė besoni, e kuptoj kėtė shqetėsim sepse dikur kėshtu mendoja edhe vetė dhe madje ua mėsoja edhe tė tjerėve.

Nėse jeni tė kėnqaur me kėtė status quo tė fesė sė organizuar sot, mund tė mos ju pėlqejnė atė qė do lexoni kėtu. Qėllimi im, nuk ėshtė t'ju bind juve tė shihni atė kishė tė pabesueshme me tė njėjtėn mėnyre qė unė e shoh, por t'ki pėrgjigjem pyetjeve tuaja sa mė hapur dhe me sinqeritet mundem. Akoma edhe po tė mos biem dakort, shpresoj tė kuptoni se ndryshimet tona nuk duhet tė na bėjnė tė huaj si pjesė tė trupit tė Krishtit qė jemi.

Ku shkoni nė Kishė?

Nuk mė ka pėlqyer asnjėherė kjo pyetje, akoma edhe kur kam qenė nė gjėndje t'i pėrgjigjesha me njė organizatė tė veēantė. E di se ēfarė duan tė thonė njerėzit me kėtė pyetje, por kjo ėshtė e bazuar nė njė premisė tė gabuar - qė kisha ėshtė diēka nė tė cilėn ti mund tė shkosh, sikur tė shkosh nė ndonjė vėnd tė veēantė apo grup tė organizuar. Mendoj se Jezusi e sheh kishėn krejtėsisht ndryshe. Ai nuk foli pėr tė si njė vėnd ku mund tė shkosh, por si njė mėnyrė e tė jetuarit nė miqėsi me Tė dhe me ndjekės tė tjerė tė Tij.

Tė mė pyesėsh mua se ku shkoj nė kishė ėshtė njėsoj sikur tė mė pyesėsh se ku shkoj nė Jacobsen (Xheikobsen). Si i pėrgjigjem unė kėsaj? Unė jam njė Jacobsen dhe ku njė Jacobsen shkon, atje ndodhet dhe njė Jacobsen. Fjala "Kishė" ka kėtė lloj kuptimi. Ajo nuk pėrcakton njė vėndndodhje apo njė organizatė. Ajo pėrshkruan njė popull dhe si ata lidhen me njėri-tjetrin. Nėse nuk e shohim kishėn kėshtu, kuptimi jonė pėr tė do tė shtrėmbėrohet dhe ne do humbasim shumė nga gėzimi i saj.

Mos vallė po mundohesh t'i shmangesh pyetjes?

E di qė mund tė duket se po bėj lojė fjalėsh, por fjalėt janė tė rėndėsishme. Kur ne i vėmė termin "kishė" takimeve tė sė Djelės apo institucioneve qė kanė organizuar veten e tyre si "kisha", humbasim kuptimin e tė jetuarit si trupi i Krishtit. Kjo gjė do na japė njė sens te gėnjeshtėrt sigurie duke menduar se tė marrėsh pjesė nė njė takim njė herė nė javė ne po marrim pjesė aktive nė kishėn e Perėndisė. Nga ana tjetėr dėgjoj njerėz qė thonė se kanė ikur nga kisha kur ata nuk shkojnė mė nė njė kongregacion tė caktuar.

Por nėse kisha ėshtė ajo ēka ne jemi, jo njė vėnd ku ne shkojmė, si mund ta lėmė atė veē nė kemi braktisur Krishtin? Dhe nėse unė mendoj si pjesėn time tė Kishės vetėm njė kongretacion tė veēantė, a nuk kam ndarė veten time nga njė numėr i madh vėllezėrish dhe motrash qė nuk marrin pjesė aty ku jam unė?

Ideja se ata qė mblidhen tė Djelave tė ndjekin njė koncert adhurimi dhe tė dėgjojnė njė predikim janė pjesė e kishės dhe ata qė nuk shkojnė, nuk janė, do ishte shume e huaj pėr Jezusin. Ēėshtja nuk ėshtė ku ndodhemi ne nė njė kohė tė caktuar gjatė javės, por si po jetojmė ne nė Tė dhe me besimtarė tė tjerė gjatė gjithė javės.

Por a nuk kemi nevojė pėr shoqėri tė rregullt?

Nuk do thoja se na nevojitet. Nėse do ishim nė njė vėnd ku nuk mund tė gjenim besimtarė tė tjerė, patjetėr qė Jezusi do kujdesej pėr ne. Prandaj, unė do ta ndryshoj pak pyetjen: A dėshirojnė ata qė po rriten nė Perėndinė e gjallė tė kenė lidhje tė vėrteta dhe kuptimplote me besimtarė tė tjerė? Absolutisht po! Thirrja pėr nė mbretėri nuk ėshtė njė thirrje pėr izolim. Ēdo person qė unė kam njohur qė po rritet nė jetėn e Jezusit ka dėshirė tė ndajė miqėsi tė mirėfilltė me besimtarė tė tjerė. Ata kuptojnė se gjithēka ata dinė pėr jetėn e Perėndisė ėshtė e pjesshme dhe se zbulesa e plotė e Tij gjėndet nė kishė.

Por disa herė ėshtė e vėshtirė tė gjesh kėtė lloj miqėsie. Nė kėtė udhėtim, herė pas here mund tė kalojmė periudha ku duket se nuk mund tė gjejmė besimtarė tė tjerė qė kanė tė njėjtėn uri. Kjo ėshtė veēanėrisht e vėrtetė pėr ata qė kanė kuptuar se t'i pėrputhesh gjėrave qė institucionet fetare kerkojnė, zvogėlon shumė mardhėnjen tėnde me Jezusin. Ata mund ta gjejne veten e tyre tė pėrjashtuar nga besimtarė me tė cilėt me parė kanė pasur miqėsi tė ngushtė. Por asnjė njeri qė kalon situata tė tilla nuk i sheh ato si kėnaqėsi. Ėshtė jashtzakonisht e dhimbshme dhe ata do kėrkojnė pėr besimtarė tė tjerė tė uritur pėr tė ndarė udhėtimin e pėrbashkėt.

Shprehja ime e prefereuar e jetės se trupit ėshtė aty ku njė grup lokal njerėzish zgjedhin tė bėjnė sė bashku njė pjesė tė kėtij udhėtimi duke kultivuar shoqėri tė ngushtė dhe duke mėsuar si tė dėgjojnė Perėndinė sė bashku.

vazhdon...

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Pse nuk shkoj ma n'kishė!

A nuk duhet tė jemi pjesė e njė grupi lokal?

Kjo gjė thuhet kaq shpesh sa shumica prej nesh mendon se gjėndet diku nė Bibėl. Unė nuk e kam gjetur akoma. Shumė prej nesh janė bėrė qė tė besojnė se ne nuk mund tė mbijetojmė pa 'mbulesėn e trupit' dhe se ose do biem nė herezi ose nė ndonjė mėkat tė madh. Por a nuk ndodh kjo gjė edhe brėnda kongregacioneve tona lokale?

Unė njoh shumė njerėz qė jetojnė jashtė kėtyre strukturave dhe jo vetėm qė kanė njė lidhje tė varur me Perėndinė, por kanė gjithashtu edhe lidhje me besimtarė tė tjerė qė janė shumė mė tė thellė nė besim se ata qė ndodhen brėnda institucioneve fetare. Unė nuk kam humbur aspak nga pasioni im pėr Jezusin apo dashurinė time pėr kishėn e Tij. Pėrkundrazi, kėto janė rritur shumė gjatė viteve tė fundit.

Shkrimi na inkurajon qė tė jemi tė devotshėm ndaj njėri-tjetrit por jo tė jemi tė lidhur pas njė institucioni. Jezsi na tha qė kudo qė dy apo tre veta mblidhen sė bashku tė fokusuar nė Tė, ata do pėrjetojnė gjallėrinė e jetės sė kishės.

A tė ndihmon nė jetėn tėnde nėse merr pjesė rregullisht nė njė shprehje lokale tė kėtij realiteti? Sigurisht qė po. Por ne bėjmė njė gabim tė madh duke menduar se ne kemi miqėsi me njėri-tjetrin vetem pėr faktin se marrim pjesė nė tė njėjtin takim, rregullisht, sė bashku, apo se ne bėjmė pjesė nė tė njėjtėn organizatė. Miqėsia e vėrtetė ndodh kur njerėzit ndajnė udhėtimin e tė njohurit Jezusin sė bashku. Kjo do tė thotė se kjo miqėsi ka ndarje tė hapur, tė sinqertė, interesim tė ēiltėr rreth gjėndjes frymore tė secilit dhe inkurajim qė njerėzit tė ndjekin Jezusin sido qė Ai t'i drejtojė ata.

vazhdon...

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    A nuk duhet tė jemi pjesė e njė grupi lokal?

Kjo gjė thuhet kaq shpesh sa shumica prej nesh mendon se gjėndet diku nė Bibėl. Unė nuk e kam gjetur akoma.
    Me fal per nderyrjen, por thjesht desha te te jap vetem dy referenca mbi ate qe ke thene me lart.

Kur erdhi dita e Rrėshajėve, ata ishin tė gjithė bashkė, nė njė mendje tė vetme, nė tė njėjtin vend. Veprat e Apostujve 2:1
    Por gjithė ata qė besonin rrinin bashkė dhe ēdo gjė e kishin tė pėrbashkėt. Veprat e Apostujve 2:44

Gregu
    P.S. moderatori mund ta fshij kete postim nese eshte nderhyrje jo e drejt ne teme.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    ajo qe kuptoj nga shkrimi eshte se autori nuk eshte kunder "te mbledhurit bashke ne nje mendje dhe zemer" por kunder ritualizimit te kesaj gjeje.
    po keshtu trajton dhe problemin e quajtjes "kishe" te nje grupimi me nje emertim te caktuar, nderkohe qe Kisha e nje qyteti jane gjithe te krishteret ne ate qytet, pavaresisht nqs marrin pjese neper takime apo jo. Pra Kishe eshte ajo cka ne jemi, jo ajo cka ne bejme!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    ajo qe kuptoj nga shkrimi eshte se autori nuk eshte kunder "te mbledhurit bashke ne nje mendje dhe zemer" por kunder ritualizimit te kesaj gjeje.
    po keshtu trajton dhe problemin e quajtjes "kishe" te nje grupimi me nje emertim te caktuar, nderkohe qe Kisha e nje qyteti jane gjithe te krishteret ne ate qytet, pavaresisht nqs marrin pjese neper takime apo jo. Pra Kishe eshte ajo cka ne jemi, jo ajo cka ne bejme!
    Matrix, e ke dhan vet pergjigjen. Nuk kam ca me shtue ma prej atyne qi ke than. Te falem nderes.

P.S. Nuk kuptoj pse i drejtohesh Gregut. Te gjith jan te mirpritun me komentue e me nda mendimin e tyne per kyt tem qi kam hap. Nuk m'friksojn mendimet e kunderta dhe as debatet. Nder ta, pasqyrohet mir besimi qi na kena ne Jezu Krisht.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Por a nuk na mbajne institucionet fetare nga renja ne herezi?

Mė vjen keq qė po tė ta them por ēdo herezi e madhe qė i ėshtė shkaktuar njerėzve tė Perėndisė gjatė 2000 vjetėve ka ardhur nga grupet e organizuara me 'drejtuesa' qė mendonin se e njihnin mėndjen e Perėndisė me mire se ēdokush tjetėr rreth tyre. Pėrkundrazi, ēdo lėvizje e vėrtetė e Perėndisė ndėr njerėz qė ishin tė uritur pėr Tė, ėshtė refuzuar nga 'kisha' e asaj dite dhe janė pėrjashtuar, shkishėruar apo ekzekutuar pėr tė vetmen arsye se ndiqnin Perėndinė.

Nėse ky ėshtė vėndi ku ti shpreson tė gjesh siguri, kam frikė se ndodhesh nė njė vėnd tė gabuar. Jezusi nuk na tha se 'tė shkosh nė kishė' do na japė siguri, por duke patur besim nė Tė. Ai na dha vajosjen e Frymės kėshtu qė ne tė jemi nė gjėndje tė dallojmė diferencėn midis tė vėrtetės dhe gabimit. Kjo vajosje kultivohet ndėrsa ne mėsojmė rrugėt nė Fjalėn e Tij dhe i afrohemi mė shumė zemrės sė Tij. Kjo do tė tė ndihmojė tė kuptosh kur shprehja e kishės me tė cilėn ti ndan jetė bėhet shkatėrruese e punės sė Tij nė ty.

vazhdon...

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Mirembrema

Fjala kishe ne greqisht ka qene Eklessia, dhe dmth Bashkesi
    Nese kisha eshte bashkesi atehere nqs nuk vjen njeri ne kishe si mund te quhet bashkesi
    Nese nuk ka bashkesi ne trupin e Krishtit nuk mund te kete fare kishe , atehere cfare kishe po besoke ti?
    Ose cfare kishe je duke konceptuar?
    Te kesh bashkesi me besimtare te tjere dmth te kalosh kohe sebashku te adhurojme Zotin sebashku, te kendojme Zotit sebashku, te inkurajojme njeri tjetrin , te ndihmojme njeri tjetrin per gjera praktike, te flasim me njeri tjetrin, te gezohemi me njeri tjetrin, te bekojme njeri tjetrin me fjalen e Zotit(predikim, profeci, fjale urtesie, lutje, keshillim te Perendishem etj)
    Nqs nuk vijme ne bashkesi ne te mbledhur sebashku keto gjera nuk do te behen dhe nuk do te kishte fare kish.
    Vete Pali ka thene MOS HARRONI TE MBLEDHURIT SEBASHKU (te vini ne kishe ose bashkesi, eklessia).
    Si mund te themi qe jam besimtar i ngrohte dhe nuk vije bashke me drute e tjere qe te marr me shume zjarr dhe te ngrohem me shume kur nuk vije ne kishe(tek drute e tjere per te ngrohur me shume)
    Madje Ka shume njerez qe kane nevoje te degjojne nje fjale pikerisht nga ty.
    Sepse Zoti i ka pergatitur zemrat e tyre qe te preken permes deshmise tende.
    Dhe madje mund te themi qe edhe vete menyra si te ka krijuar Perendia eshte e tille qe Ai don te preke vecanerisht zemrn e dikujt permes vetem teje.
    Sepse Zoti vepron permes njerezve.
    Nuk duhet me thene qe perderisa nuk jam dore por kembe te iki fare, jo perkundrazi kembet e ndihmojne shume trupin se duhet me ec.
    Te vish ne kish pra sic duket nuk qenka nje fetarizem, ,por nje domosdoshmeri, nje bekim , nje urdherim, nje ndihme edhe shume gjera te tjera.
    Te ardgurit ne kishe eshte shume i rendesishem , madje i rendesise me te larte, dhe une besoj se kjo eshte nje nga shinjestrat e satanit per te sulmu , ai nuk don qe besimtaret te vijne ne kishe. satani gjithmon ka sulmu gjerat qe Zoti ka kriju dhe urdheru. Kjo nuk eshte cudi madje dihet.
    te mos jemi neglizhente por vigjilente, sepse Jezusi na ka thene se duhet me na gjet zgjuar.
    A vecse nqs ke ne vizion te mbjellesh nje kish eshte tjeter gje , sepse kjo eshte urdherimi i Zotit, madje kjo eshte me e rendesishmja MBJELLJA E KISHAVE SHKAKTON SHPETIMIN E NJEREZVE. Keshtu pra kisha duhet te mbillen dhe njerez duhet te vijne madje besimtaret se sben, sepse ashtu sic Jezusi u lut dhe tha qe ne te lutemi: TE KORRAT JANE GATI POR PUNETORE DHE BASHKEPUNETORE KA PAK , Keshtu pra ti mund te jesh nje bashkepunetor shume i mire per te korrat ne nje vend te caktuar qe Zoti e di, por duhet te bashkepunosh me nje kishe.
    Kam dhe gjera te tjera ne mendje por nuk dua te te lodh. Sepse e shikoj qe ti i din ne fakt keto gjera.
    Zoti te bekofte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 06-10-2009 mė 16:11
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Fjala kishe ne greqisht ka qene Eklessia, dhe dmth Bashkesi
    Nese kisha eshte bashkesi atehere nqs nuk vjen njeri ne kishe si mund te quhet bashkesi
    Nese nuk ka bashkesi ne trupin e Krishtit nuk mund te kete fare kishe , atehere cfare kishe po besoke ti?
    Ose cfare kishe je duke konceptuar?
    Te kesh bashkesi me besimtare te tjere dmth te kalosh kohe sebashku te adhurojme Zotin sebashku, te kendojme Zotit sebashku, te inkurajojme njeri tjetrin , te ndihmojme njeri tjetrin per gjera praktike, te flasim me njeri tjetrin, te gezohemi me njeri tjetrin, te bekojme njeri tjetrin me fjalen e Zotit(predikim, profeci, fjale urtesie, lutje, keshillim te Perendishem etj)
    Nqs nuk vijme ne bashkesi ne te mbledhur sebashku keto gjera nuk do te behen dhe nuk do te kishte fare kish.
    Vete Pali ka thene MOS HARRONI TE MBLEDHURIT SEBASHKU (te vini ne kishe ose bashkesi, eklessia).
    Si mund te themi qe jam besimtar i ngrohte dhe nuk vije bashke me drute e tjere qe te marr me shume zjarr dhe te ngrohem me shume kur nuk vije ne kishe(tek drute e tjere per te ngrohur me shume)
    Madje Ka shume njerez qe kane nevoje te degjojne nje fjale pikerisht nga ty.
    Sepse Zoti i ka pergatitur zemrat e tyre qe te preken permes deshmise tende.
    Dhe madje mund te themi qe edhe vete menyra si te ka krijuar Perendia eshte e tille qe Ai don te preke vecanerisht zemrn e dikujt permes vetem teje.
    Sepse Zoti vepron permes njerezve.
    Nuk duhet me thene qe perderisa nuk jam dore por kembe te iki fare, jo perkundrazi kembet e ndihmojne shume trupin se duhet me ec.
    Te vish ne kish pra sic duket nuk qenka nje fetarizem, ,por nje domosdoshmeri, nje bekim , nje urdherim, nje ndihme edhe shume gjera te tjera.
    Te ardgurit ne kishe eshte shume i rendesishem , madje i rendesise me te larte, dhe une besoj se kjo eshte nje nga shinjestrat e satanit per te sulmu , ai nuk don qe besimtaret te vijne ne kishe. satani gjithmon ka sulmu gjerat qe Zoti ka kriju dhe urdheru. Kjo nuk eshte cudi madje dihet.
    te mos jemi neglizhente por vigjilente, sepse Jezusi na ka thene se duhet me na gjet zgjuar.
    A vecse nqs ke ne vizion te mbjellesh nje kish eshte tjeter gje , sepse kjo eshte urdherimi i Zotit, madje kjo eshte me e rendesishmja MBJELLJA E KISHAVE SHKAKTON SHPETIMIN E NJEREZVE. Keshtu pra kisha duhet te mbillen dhe njerez duhet te vijne madje besimtaret se sben, sepse ashtu sic Jezusi u lut dhe tha qe ne te lutemi: TE KORRAT JANE GATI POR PUNETORE DHE BASHKEPUNETORE KA PAK , Keshtu pra ti mund te jesh nje bashkepunetor shume i mire per te korrat ne nje vend te caktuar qe Zoti e di, por duhet te bashkepunosh me nje kishe.
    Kam dhe gjera te tjera ne mendje por nuk dua te te lodh. Sepse e shikoj qe ti i din ne fakt keto gjera.
    Zoti te bekofte.
    Alban vlla, kot desha me tė pvetė! A ke lexue shkrimin qi unė kam sjellė deri tash? Jo pėr naj gja, po je tuj me dhanė pėrshtypjen se nuk e ke lexue. N'rase e ke lexue, lexoje edhe nji herė me kujdes dhe shkruje edhe nji herė mendimin tand pėr kishėn. Edhe nji gja tjetėr due me thanė. Nuk e kam postue ala tan shkrimin. Ta pa tė duhet me e lexue me kujdes deri nė fund. Komentimet e tuja dhe tė gjithve janė tė mirprituna, por ju lutem lexoni me kujdes qfarė kam sjellė unė itu, mandej thoni qka keni me thanė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 06-10-2009 mė 16:23

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Me fal se.

Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Alban vlla, kot desha me tė pvetė! A ke lexue shkrimin qi unė kam sjellė deri tash? Jo pėr naj gja, po je tuj me dhanė pėrshtypjen se nuk e ke lexue. N'rase e ke lexue, lexoje edhe nji herė me kujdes dhe shkruje edhe nji herė mendimin tand pėr kishėn. Edhe nji gja tjetėr due me thanė. Nuk e kam postue ala tan shkrimin. Ta pa tė duhet me e lexue me kujdes deri nė fund. Komentimet e tuja dhe tė gjithve janė tė mirprituna, por ju lutem lexoni me kujdes qfarė kam sjellė unė itu, mandej thoni qka keni me thanė.
    .....qe kam shkrujt ne ate menyr se duket tamam sikur po te kritikoj, por ne fakt mos e merr sikur ta srejtova ty.
    Eshte menyra ime e te shkruajturit asgje tjeter.
    Nuk kam dash me te ofendu as me te kritiku , ,ne fund te fundit kush jam une qe te kritikoje ty?
    JO nuk do ta bej
    Une thjesht kam sjelle mendimin tim te pergjithshem ne lidhje me vajtjen ne kishe.
    Dhe madje e si qe duket sikur ky mendim eshte jashte kontekstit te diskutimit,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 06-10-2009 mė 16:46
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ne fakt nje gje e drejte

qe thua ti eshte se ka drejtuesa qe nuk kuptojne si ne ndihemi ne shume raste dhe bejne gabime.
    Madje edhe organizatat e ndryshme qe nuk eshte se ecin tamam ne vullnetin e Zotit.
    Por Zoti ka profetet e Tij mes popullit te vet dhe Ai po kerkon dike qe te shkoje si Isaaia qe te jape porosi popullit te tij kur ata jane duke u larguar sic mund te jete ndonje organizate, dhe profetet e Zotit jane ata qe Zoti dergon ose besimtaret per te bere te njohur popullit te Tij udhet e Tij kur ata largohen .

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •