Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 133 prej 133
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ujk e era.. meqe jini te dy enveriste e causho iste.. hajdeni e bejeni ju historin e 97 tes..
    na trego u ujkk se si e di ti.. ate kohe..

edhe ti erë qe vjen nga larg era enverë..

bujrum na tregoni..

cbenin mamat e baballaret tuaj ne 97 ten?

ulerinin .. poshte kallashi i caushit.. e rrofte qetsia e demokracia.. apo.. yxhym caushe e evgjite..enveriste pocaqite.. te rrezojm sali berishen..

???

tregoni..

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Për mendimin tim,historia e këtyre 20 viteve të pluralizmit,duhet të hynte pak më vonë nëpër libra sepse akoma kokat e politikës janë shum të nxehta.
    Megjithatë,asnjë shqiptar nuk duhet ta pranojë 97-ën dhe të përpiqet që ai vit mos përsëritet më.Them mos përsëritet se ka akoma shenja që thonë se disave nuk ju dhimbset fare Shqipëria por karrikja e tyre.
    Qofsha i gabuar në këtë shënja.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ujk e era.. meqe jini te dy enveriste e causho iste.. hajdeni e bejeni ju historin e 97 tes..
    edhe ti erë qe vjen nga larg era enverë..
    Brari, ose ti je nje njeri qe nuk je jetuar ne Shqiperi ne ato vite, ose flet nepermjet mendjes se dikujt tjeter, me ato qe ke degjuar.
    Mbi ato qe kam thene me siper, shumicat i ke ne youtube me video, prandaj po pate qejf e deshire shko e shikoi e informohu mire, perpara se te me besh hartim mbi enverizmin tim, qe ka lidhje fare me mua.
    Pastaj ke plot shkresa edhe ne italisht e anglisht. Dmth edhe nqs ia hidhni femijeve me fjale boshe e me historira me perralla, bota s'eshte budallaqe, qe te kenaqet me idjotsira kriminelesh qe fshihen pas idese se demokracise e jane me perbindesha se diktatoret. Te pakten ne dikature nuk kishe njeri pa pune e te pakten nuk kishe frike te levizje naten. Ndersa me Saliun tend duhet miku e leku. Perpara se te fitosh duhet te derdhesh per te ushqyer te korruptuarit, duke u futur edhe ti ne rradhet e korruptimeve e prandaj rinia e socme del po dembele, sepse fundja ne kete qeveri s'ka vend per zotesine e drejtesine.

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    Cbenin mamat e baballaret tuaj ne 97 ten?

ulerinin .. poshte kallashi i caushit.. e rrofte qetsia e demokracia.. apo.. yxhym caushe e evgjite..enveriste pocaqite.. te rrezojm sali berishen..

???
    Mamat e baballaret tane. Flas tani per shumicen. Te mite vijne nga klasat punetore gjate kohes se komunizmit, e duke qene se s'kane pasur ndonjehere as pasuri e asnje mundesi per me teper se aq sa te ofronte ajo kohe, kuptohet ishin nder te paret qe perkrahen zt. Sali Berisha, me shpresen per nje te ardhme me te mire, ne frymen e lirise e jo te frikes se fjales, largimit nga vendi, internimit etj me rradhe qe besoj se edhe zotrote i di mire. Problemi i vetem ishte, se ia doli qellimit Saliu me shoke, por nuk ia doli qellimit qe t'i jipte nje jete me te mire as ketyre te mive e as ne femijeve. Ne fakt edhe sot e sot, nuk kemi ne si rini nje ide se cila eshte e ardhmja jone, kur jeta vazhdon rrjedhen e saj pa u ndalur. Vitet ikin e pasiguria mbetet.

Sa per ne '97, ahhh ndryshon puna. Si te gjithe edhe familja ime me cika e me pika kishte mbledhur nje grusht te vogel lekesh, duke e hequr nga buka e gojes, e duke pare ato qe fitoshin e fjalen ne TV te Presidentit qe qetesonte popullin duke thene investoni, atehere edhe ne investuam leke per me shume leke. Cfare morem, nga Saliu asgje. Nga Fatosi, te pakten gjysmat e te siguroj qe ne ate periudhe, per ne ishin gje e madhe. Te pakten, nuk qene as budallenj njerezit e mi, si te tjere qe shiten shpite e dyqanet per te "investuar" (nqs quhet investim, por nejse... ).
    Ne '97, familja ime kerkonte paqen si te gjithe e shyqyr nuk patem humbje ne njerez, por te vinte keq sa djem, vajza, burra e nuse te reja humben jeten; sa njerez u bene pre e lojerave apo e basteve te injoranteve qe kishin marre ne dore armet, per nje budallallek qeveritar qe zdinte te mbante nen kontroll nje shtet per faj te vet. Une isha ne klase te shtate e ne fakt kur shihja plumat qe kalonin rradhasi ne qiell, me dukeshin si fishekzjarre e madje gjate dites mblidhja gezhoja, sepse dikush me rrejti qe shiten e fiton para te madhe (jashte teme kjo). Gjithsesi keto nuk i sjell as komunizmi e as demokracia, por jane rezultate te zgjedhjes se qeveritareve, te zgjedhjeve qe beri Presidenti yne ate vit, te manipulimeve e kthimit te te drejtes se votes ne nje detyrim e ne mbeshtetje fushatash elektorale vetem, kundrejt partise demokratike. Isha ne klase te shtate me te vertete, por nuk me harrohet kur erdhi ime moterne shtepi duke thene qe "Policia detyronte djemte e shkolles se mesme te bashkoheshin me fushatat e kush thoshte dicka kunder PD kishte shpesh raste qe shkonte ne shtepi i gjakosur... ", sepse Saliu kishte rreth e qark vetes kriminele e jo njerez me kulture; jo njerez te ditur, por matrapaze.
    Te gjithe e kerkojme qetesine, rendin e demokracine. Te gjithe kerkojme lirite themelore, shkollat me te mira, punet me te mira, ditet e pushimeve funksionimin e ligjeve ne menyren e duhur. Ndoshta edhe kur jane keto, perseri kerkojme akoma me shume. Problemi i vetem eshte qe gjate '97 nuk ishin, madje me teper se sa demokraci, dukej si anarki me gjithe ato gjera qe ndodhen.
    Akoma sot enderrojme idene e demokracise e nuk them qe progrese s'jane bere. Nuk them qe ishte gabim nje shanc i dyte per kete leader qe nisi mire, por qe deshtoi gjate rruges. Ndoshta edhe periudha e tranzicionit s'ishte e lehte e nje administrim shteti direkt nga zero s'ishte i kollajte. Gjithsesi, nuk mund te genjejme veten duke e bere qeverisjen e Sali Berishes bace me lule, kur dihen mire vuajtjet e nje populli te tere brenda nje dhjetevjecari te vetem.

p.s. Nuk vihen dy pika mbas fjaleve e fjalive, por tre. Klm e historine, mqs eshte e fresket interesohu e mesoje sic eshte e jo duke ndjekur simpatine, sepse fundja e ke per veten. Une historine e di!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Erlebnisse : 24-10-2009 më 12:20
    La vita è bella...

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •