Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8

Tema: Woody Allen

FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326

Woody Allen

Pershendetje dhe njehere,

Kam nja 2 muaj qe kam "zbuluar" filmat e Woody Allen dhe thashe te hap nje teme edhe ketu. Cudi qe nje artist si Woody nuk i behet aq "reklame" sa nuk e meriton.

Ky ka qe ne vitet 60 qe shkruaj dhe drejton gati nje film ne vit. Nuk lejon qe studiot te diktojne materialin qe shkruan, gje qe eshte shume e rralle ne Hollivud

Filmi im i preferuar per momentin eshte Annie Hall dhe Husbands and Wives...

Shtoni neqoftese doni!
    NeverAgainVolunteerYourself

Į Я † ι $ † Maska e Homer
    Anėtarėsuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Woody Allen, regjizor me fame boterore, i cili ban pjese ne 50 Kineastet ma te medhej te shekullit XX por asnjeher nuk jam interesu ma afer rreth ketij regjizori dhe jam i sigurt qe do kem pa dhe pelqy shum filma te tij pa dit qe eshte ky regjizori

Nje film qe pash tani vone, Match Point film i 2005, m'pati pelqy shum:

D'Oh!

Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Filmat e Woody Allen nuk do i kisha pelqyer kur isha i vogel, mbase 3-4 vjet me perpara, po tani i adhuroj :P

Pershembull, filmat qe trajtojne temat te jetes, dashuri, martese, vdekje. Tani qe kam probleme cifti vete, marrin kuptim tjeter.

match point ishte shume i bukur, po ndryshe nga shumica e filmave te tij...po pate mundesi, shif Annie Hall sa per fillim, dhe pastaj vazhdo qe aty

Į Я † ι $ † Maska e Homer
    Anėtarėsuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar mė parė nga FTN_2004 Lexo Postimin
    Pershembull, filmat qe trajtojne temat te jetes, dashuri, martese, vdekje. Tani qe kam probleme cifti vete, marrin kuptim tjeter.
    Tek Match Point do kisha shtu tradhti dhe shanc ne temat e jetes perdorur ne kyt film.

po pate mundesi, shif Annie Hall sa per fillim, dhe pastaj vazhdo qe aty
    E pash qe kritika e kishte cilisu nje nga filmat ma te bukur te Allenit, do mundohem ta DL po e gjeta ndokund =)
    D'Oh!

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Nga me te miret Woody ... si dhe Tarantino
    http://bestfilms.tripod.com/woody.htm

Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Citim Postuar mė parė nga Homer Lexo Postimin
    Tek Match Point do kisha shtu tradhti dhe shanc ne temat e jetes perdorur ne kyt film.

E pash qe kritika e kishte cilisu nje nga filmat ma te bukur te Allenit, do mundohem ta DL po e gjeta ndokund =)
    Match Point ishte ideja qe ne jete ka raste kur fati vendos gjerat, sado i afte te jesh ne jete.

Un te sugjeroj te shofesh Annie Hall patjeter, sepse ka shume one-liner qe akoma dhe sot te bej per qesh (them akoma sot se ka qe ne 1977 qe ka dale)
    Tregon fillimin e historie dashurie dhe si ndryshojne gjerat me kalimin e kohes...shife icik fillimin ne youtube:

There's an old joke - um... two elderly women are at a Catskill mountain resort, and one of 'em says, "Boy, the food at this place is really terrible." The other one says, "Yeah, I know; and such small portions." Well, that's essentially how I feel about life - full of loneliness, and misery, and suffering, and unhappiness, and it's all over much too quickly

e lumtur, mbase.... Maska e _bliss_
    Anėtarėsuar
    08-05-2007
    Vendndodhja
    neverland
    Postime
    19
    Cudi qe nje artist si Woody nuk i behet aq "reklame" sa nuk e meriton.
    Cili "nuk" duhet te qendroje. Nqs do te thuash qe nuk i behet aq reklame sa duhet, gabohesh. Filmat e Woody-t shfaqen gjithandej si dhe kandidohen per Oscar e ēmime te tjera.
    Live as you were to die tomorrow and learn as you were to live forever...!

Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Citim Postuar mė parė nga _bliss_ Lexo Postimin
    Cili "nuk" duhet te qendroje. Nqs do te thuash qe nuk i behet aq reklame sa duhet, gabohesh. Filmat e Woody-t shfaqen gjithandej si dhe kandidohen per Oscar e ēmime te tjera.
    Bliss, e kisha shkruar gabim, doja te thoja, filma qe nuk i behen aq reklame sa duhet. Kete e them sepse nuk para kam degjuar ti behen shume reklame filmave te rinj, psh Whatever Works ose Scoop, MatchPoint etj.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •