Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    I larguar Maska e Enkeleu
    Anėtarėsuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar mė parė nga SystemA Lexo Postimin
    Pyet myslymanet jashte ILIRISE.
    E kam fjalen per ish Jugosllavine.
    Jump

Pse , trojet shqiptare nė ish jugosllavi nuk qenkan ilire ??!!
    I lumtur ėshtė ai qė nuk shpreson nė asgjė, sepse nuk zhgėnjehet asnjėherė...!

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    mu nje turk me tha nje dite ma mire mu martu kusherira me mu tha se me ba dashuri me te dikush tjeter
    mbeta i habitur
    Si rregull duhet te bejne analizat e gjakut ,per te qene te sigurt qe femijet nuk do ju lindin te semure.

Martohen me kusheriren por jo kusheriren e pare ,kusheriren e larget.
    Shumica e bejne per te sjell njerzit e tyre nga turqia ,ne vendin ku jetojne.

Eshte rritur % e femijeve antikapat .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Cfare ndodhi me ate rregullin qe kane pasur shqiptaret qe ishte e ndaluar te martoheshe me dike deri ne brezin e 6-te apo te 7-te?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Cfare ndodhi me ate rregullin qe kane pasur shqiptaret qe ishte e ndaluar te martoheshe me dike deri ne brezin e 6-te apo te 7-te?
    Dikush di emrin e babait, tė gjyshit me zor, e tė stėrgjyshit nuk e di. lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Kush thote se ne shqiperi nuk ka pase martesa brenda fisit.Cfar zakone kane turqit po ato kane dhe muslimanet shqietar
    Apsolutisht e pavertete.
    Ne Kosove ka pas ndikim te madhe kanuni i dukagjinit dhe martesat me te aferm jane te paimagjinueshme edhe pse popullesia eshte e besimit musliman.Kur jam njoftuar me burrin tim doli se ishte i "aferm ",stergjyshja e tij nga nena kusherire e larget e imja dhe ka pas shume mospajtime ,e lere ma me marre vajzen e dajes ose te axhes ,kjo do ishte skandal e pertej skandalit.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    Apsolutisht e pavertete.
    Ne Kosove ka pas ndikim te madhe kanuni i dukagjinit dhe martesat me te aferm jane te paimagjinueshme edhe pse popullesia eshte e besimit musliman.Kur jam njoftuar me burrin tim doli se ishte i "aferm ",stergjyshja e tij nga nena kusherire e larget e imja dhe ka pas shume mospajtime ,e lere ma me marre vajzen e dajes ose te axhes ,kjo do ishte skandal e pertej skandalit.
    Nuk kam permende vajzen e axhes, por ne fis, pra brenda lloit.Por nese ne Turqi e pranojne dhe kete(pra per te kusheriren e pare),pa e vrare shume mendjen, do te pranoje apriori, se dhe shqipetaret s'kane pase arsye ta kundershtojne.Eshte tjeter gje prezenca e komunitetit te krishtere qe reflekton zkakonet e te pareve dhe jep ndikim dhe nder to, eshte tjeter gje se nje i konvertuar eshte me pak i prirur per te zbatuar nje lidhje te tille, por parimisht ajo e pranon kete te drejte.
    Ore nje gje eshte e vertete Ju ndjeheni shqipetare vetem se jetoni ne shqiperi, ne te gjitha replikat ju kete permendni, por te jesh shqipetare ne te vertete je kur ruan zakonet, identitein fetare dhe gjuhen, pra je ashtu si sillesh.Ju nga keto dhe gjuhen e keni masakruar duke e turqezuar.Poltroni, karriget, tavolinat, luga thika e piruni kane hyre vetem ne kohet moderne tek ju.Muslimanet preferojne midere, sofer per te ngerne ku ulen kembekryq, ku haej me nje ene te perbashket, me dore ku lepiheshin gishtat, ku pihej uje me nje gote per te gjithe.Te lutem mos te me thote njeri se nuk jane te verteta.Nu dua te fyej me kete rast por keshtu ishte zakoni i isalmikeve, qe ju imponuan kete menyre jetese.Dhe nje here e kam jetuar nuk ma ka thene njeri ket qe kam shkruar.Fshataret e shqiperise se mesme , ishmaket,i thonin pasqyres DRITE.Dikuj i beja dhe verejtje se bente nje pyetje qe per momentin nuk me kujtohet dhe e shtronte ne dy gjuhe dhe turqisht dhe shqip se kishte frike se nuk e kuptonin.Pra ne kuptimin e vertete te asaj qe dua te them eshte se muslimanet jane asimiluar, aq sa nuk fyhem aspak ku sapo me shohin emrin tim te krishtere quajne ose grek ose serb.Pra ato e kane humbe ndejesine e te qenit te krishtere, besim ky qe ne zanafille te ketij populli.Pikerisht per kete bajn mbi vete nje urrejtje rajonale, e qe shpesh behet shkak per konflikt.Sot perballen me deshmi historike, jane te tronditur , i akuzojne per ardhacake, ska fyerje me te madhe, por eshte aq e vertete se ne keto troje kurre nuk ka pase popull qe te mos kishte ndejsi per kultet e krishtera.Ju ka vdeke ndjesia, pra keni humbe vetveten, personalitetin , jeni bere njesh me armikun e perbashjket rajonal, sa eshte zor te gjejme kush eshte turku e kush eshte shqipetari.E tmerrshme kur i thoni dhe vella.Te vetmit qe urrejten keto kulte ishin te ardhurit armiq turq.Sot ska Ali , Mahmut , Mehmet apo Sali te mbroje identitetin shqipetare, keto lloje emrash e kane hube identitein kombetare.Shqipetaret kane trasheguar emrat e tyre te mrekullueshem qe nga paganizmi.Ju i kembyet me emra turq.Sinqerisht ju them se kushdo i krishtere pao ateist provon te hyje ne forumin musliman do te tmerohet nga perdoimi i fjaleve turke apo arabe.E pas gjthe kesaj te thuash se jam shqipetare i paster , do te me duket se kerkoni te beni humor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 24-09-2009 mė 18:12

Une nuk e di se cfar lejon kurani e cfar nuk lejon,por arabet(ndoshta jashte kuranit) martohen me njerez shume te afert te familjes se tyre,pike!
    Kjo dukuri edhe ne vendet muslimane po zhduket,por ka tek-tuk!

Tjetri tha "mos e ngaterro kuranin me kanunin",hehehehe,e si ngaterrohet miza(kurani) me shqiponjen(kanunin) oj shqipe!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nuk kam permende vajzen e axhes, por ne fis, pra brenda lloit.Por nese ne Turqi e pranojne dhe kete(pra per te kusheriren e pare),pa e vrare shume mendjen, do te pranoje apriori, se dhe shqipetaret s'kane pase arsye ta kundershtojne.Eshte tjeter gje prezenca e komunitetit te krishtere qe reflekton zkakonet e te pareve dhe jep ndikim dhe nder to, eshte tjeter gje se nje i konvertuar eshte me pak i prirur per te zbatuar nje lidhje te tille, por parimisht ajo e pranon kete te drejte.
    Ore nje gje eshte e vertete Ju ndjeheni shqipetare vetem se jetoni ne shqiperi, ne te gjitha replikat ju kete permendni, por te jesh shqipetare ne te vertete je kur ruan zakonet, identitein fetare dhe gjuhen, pra je ashtu si sillesh.Ju nga keto dhe gjuhen e keni masakruar duke e turqezuar.Poltroni, karriget, tavolinat, luga thika e piruni kane hyre vetem ne kohet moderne tek ju.Muslimanet preferojne midere, sofer per te ngerne ku ulen kembekryq, ku haej me nje ene te perbashket, me dore ku lepiheshin gishtat, ku pihej uje me nje gote per te gjithe.Te lutem mos te me thote njeri se nuk jane te verteta.Nu dua te fyej me kete rast por keshtu ishte zakoni i isalmikeve, qe ju imponuan kete menyre jetese.Dhe nje here e kam jetuar nuk ma ka thene njeri ket qe kam shkruar.Fshataret e shqiperise se mesme , ishmaket,i thonin pasqyres DRITE.Dikuj i beja dhe verejtje se bente nje pyetje qe per momentin nuk me kujtohet dhe e shtronte ne dy gjuhe dhe turqisht dhe shqip se kishte frike se nuk e kuptonin.Pra ne kuptimin e vertete te asaj qe dua te them eshte se muslimanet jane asimiluar, aq sa nuk fyhem aspak ku sapo me shohin emrin tim te krishtere quajne ose grek ose serb.Pra ato e kane humbe ndejesine e te qenit te krishtere, besim ky qe ne zanafille te ketij populli.Pikerisht per kete bajn mbi vete nje urrejtje rajonale, e qe shpesh behet shkak per konflikt.Sot perballen me deshmi historike, jane te tronditur , i akuzojne per ardhacake, ska fyerje me te madhe, por eshte aq e vertete se ne keto troje kurre nuk ka pase popull qe te mos kishte ndejsi per kultet e krishtera.Ju ka vdeke ndjesia, pra keni humbe vetveten, personalitetin , jeni bere njesh me armikun e perbashjket rajonal, sa eshte zor te gjejme kush eshte turku e kush eshte shqipetari.E tmerrshme kur i thoni dhe vella.Te vetmit qe urrejten keto kulte ishin te ardhurit armiq turq.Sot ska Ali , Mahmut , Mehmet apo Sali te mbroje identitetin shqipetare, keto lloje emrash e kane hube identitein kombetare.Shqipetaret kane trasheguar emrat e tyre te mrekullueshem qe nga paganizmi.Ju i kembyet me emra turq.Sinqerisht ju them se kushdo i krishtere pao ateist provon te hyje ne forumin musliman do te tmerohet nga perdoimi i fjaleve turke apo arabe.E pas gjthe kesaj te thuash se jam shqipetare i paster , do te me duket se kerkoni te beni humor.
    As brenda fisit te garantoj qe jo ,ndersa ato qe ke shkruajtur me posht thuajse te gjitha kane qene te verteta ,ndersa sot ka ndryshuar gjendja besoj .Mos e merr kete teme shume perzemer sepse keto gjera nuk eliminohen teresisht pa pasur arsimim te mirefillte te popullit.Edhe une jam e pajtimit qe islami eshte gangrene per popullin tone por cti besh demi veq eshte bere dhe as une e as ti smund ta riparojme.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Nese vazhdohet me kete ritem shume shpejt do ta infektoim edhe kombin ton me gjera te tilla.
    Jemi deshmitar qe pas luftes ne kosove kan ardh lloje te ndryshme fetare qe per fat te keq nje pjes e rinis e kan pranua e nuk eshte e quditshme qe edhe martesat te behen mbrenda fisi sepse feja ua imponon.
    Ne vend qe te drejtohem drejt evropes ,fatkeqesisht nje pjes e mire e shqiptarve te kosoves jan orientua kah kultura arabe.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    martesat brenda fisit jane nje absurditet dhe normalisht qe kete gje e ushtrojne familjet fanatike qe ruajne disa zakone qe ne kohen e mesjetes.Prandaj i ke si te manget nga trute ata te Irakut apo Afganistanit,nje gjak kane te gjithe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Geri Tr : 26-09-2009 mė 10:45
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •