duallen dhe "abramoviqet" tane ne arenen nderkombetare..
cbenet mor aman..
..
gazeta sot
Java e ardhme, deēizive pėr blerjen e Bolonjės nga Rezart Taēi
Biznesmeni shqiptar konfirmon takimin me presidentin e klubit tė Serisė A, Franēesko Menarini
Biznesmeni shqiptar, Rezart Taēi, ėshtė pranė arritjes sė marrėveshjes pėr blerjen e klubit tė Bolonjės. Presidenti i kompanisė Taēi Oil konfirmon se po vazhdon bisedimet pėr blerjen e 80 pėrqind tė aksioneve tė klubit tė Serisė A. Nė njė intervistė pėr Corriere Della Sera, Taēi pohon se ėshtė takuar me presidentin e Bolonjės, Franēesko Menarini, dhe se e diela ose e hėna do tė jenė ditė tė rėndėsishme pėr arritjen e marrėveshjes me klubin kuqeblu. Nė intervistėn e tij pėr gazetėn italiane, Taēi pohon se i pėlqen Italia dhe se shpreson qė Seria A tė jetė e hapur pėr biznesmenėt e huaj.
Zoti Rezart Taēi! E konfirmoni se jeni nė tratativa pėr tė blerė klubin e Bolonjės?
Po ėshtė e vėrtetė. Po pėrpiqem tė blej 80 pėrqind tė aksioneve tė klubit.
Kur mendoni se do tė pėrfundoni marrėveshjen?
Le tė themi qė tė dielėn dhe tė hėnėn do tė jenė dy ditė tepėr tė rėndėsishme, por nuk mund tė shtoj gjė tjetėr.
Presidenti Franēesko Menarini ka deklaruar se jeni takuar, e konfirmoni?
Po, jemi takuar nė Romė disa ditė mė parė.
A keni programuar njė takim tjetėr?
Vendi juaj mė pėlqen shumė, vij shpesh. Do tė jem nė Bolonjė tė enjten e ardhshme, por tė ngrėnė njė drekė nga kuzhina emiliane.
Keni qenė dje nė njė restorant tė Milanos me Adriano Galianin dhe Ariedo Breidėn?
Po, kemi ngrėnė bashkė me miqtė e mi tė Milanit. Babai im ėshtė tifoz i kuqezinjve dhe kompania ime, Taēi Oil, ėshtė partnere e klubit tė Milanit. Kemi raporte tė shkėlqyera.
Ishte dhe presidenti i Livornos, Aldo Spineli?
Po, por ishte hera e parė qė e shihja, e takova rastėsisht.
Nė tė kaluarėn emri juaj ka qenė i lidhur me Livornon. Ėshtė e vėrtetė qė donit tė blinit klubin toskan?
Jo, asnjėherė nuk kam dashur tė blejė atė skuadėr.
Po nė ēėshtjen e blerjes sė Bolonjės, ka ndonjė rol Spineli?
Jo, e pėrsėris qė e kam takuar dje pėr herė tė parė. Nuk do tė kemi bashkėpunim me Spinelin.
Si po shkojnė tratativat me familjen Menarini?
Konsulentėt e mi janė duke punuar dhe po shqyrtojnė ēėshtjet e shoqėrisė.
Do tė sillni njerėz tė rinj nė klub?
Tratativat ekzistojnė, por nuk janė mbyllur pėrfundimisht. Sė pari mendojmė tė pėrfundojmė marrėveshjen, mė pas do tė shohim.
Shoqėria kuqezi ka marrė masa pėr tė nxitur kėtė tratativė?
Drejtuesit e Milanit janė miqtė e mi tė vėrtetė, mjafton kaq.
Pėrse pikėrisht keni zgjedhur Bolonjėn?
Jam i dashuruar me Italinė, vendi juaj ėshtė i bukur, pastaj nė kam studiuar kėtu pėr pesė vite.
Keni bėrė universitetin nė Bolonja?
Jo, kam studiuar letėrsi pėr tre vjet nė Alesandria dhe mė pas kam vazhduar pėr dy vjet institutin politeknik nė Torino.
A e dini qė pjesa mė e madhe e tifozėve presin ardhjen tuaj nė drejtim tė Bolonjės?
Vėrtet? Mė bėhet qejfi. Shpresoj tė mund ti njoh sa mė shpejt, pasi dhe mua mė pėlqen Bolonja.
Dukeni i pavendosur, ēfarė ju frenon?
Jo se jam i pavendosur, por problemi ėshtė se nuk jam mėsuar tė flas kur nuk ka mbaruar asgjė. Por jam dhe kurioz.
Pėr ēfarė?
Tė shohim qė dhe futbolli, ashtu si vendi juaj, ėshtė i lirė. Tė shohim nėse Seria A ėshtė e gatshme tė hapė dyert pėr tė huajt.
Krijoni Kontakt