I vetmi dallim midis ezanit te shijave dhe atij sunive eshte se shijat ne ezanin e tyre permensin edhe Aliun R.A. menjehere pas emrin te Muhamedit A.S, duke e quajtur ate VALI , nese jam i sgiurte Vali dmth pasardhes i ligjshem i profetitn, ne kuptimin se Aliut i takon ose i ka takuar te udheheqi me muslimanet pas vdekjes se profetit.
Pastaj , kush jemi ne , kush na ka dhene neve autoritet qe disa musliman ti quajme te trent, qafira, pa din e pa iman, dhe disa tjere ti quajme besimtare te dejnte?!!
Per mendimin tim kufri me i madh per nje musliman eshte emertimi i muslimaneve si te pa fe, si qafira e ku ta di une se cfar!!!
Se kush beson ne menyre te drejte dhe kush jo, kjo nuk eshte detyra e jone te vendosim, kjo i takon Allahut, dhe jo se e them une por jane fjale te Allahut ne Kuran. Ne Kuranin e madheruar lexojme se GJYKIMI PER CESHTJE TE FESE I TAKON VETEM ALLAHUT!!! Nuk thot Allahut, por thot VETEM ALLAHUT!!!
Keto fjale ne Kuran nuk lejne vend qe tjeter kush pos Allahut te gjykoj per ceshtje fetare.
Me Respelt
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
EDHE ni dallim asht se ata nuk jan musliman por ja SHIJA te qmendur.
un kam shum shok shija libanez , dhe jam fal me ta dhe diskutoj me ta, ata sjan musliman , i urejn sahabet, thoj GJIBRILI ka gabu se ALIJA asht dash me kan profet, qafirat brina skan.
Kur njerit fler per menddesh eshte o destinuar qe te shkruaj te paverteta!!! KEte je duke be ti Pejani34.
Ketu mund te lexojsh pak me shum per shiizmin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shia_Islam
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
nuk me intereson mua pe shijave te ttrent , se di mashum se ti qe mendon,
o njeri un nuk i njoh ata per musliman se ata nuk i njohi sahabet, ti kuje ty rnu a veq po don gridje ne islam.
a e pave videon qe e solla , nese nuk mjafton te bi sate duash ti gjitha orgjinale i ke, nese nuk din ta vlersosh skom qte bej.
ISLAMI simbas shitve te qmendur , dhe simpatizusve te tyre,
anuk asht SHIRK i hapt ky ????
nese deshironi MUNAFIK te shihni ja shiqojeni SHIEN e qmendur
nesi i thuni vetit muslima duhet ta shiqoni
Krijoni Kontakt