Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 132

Tema: Shiizmi

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    citim woodstock : Do te thote se ebuBekri dhe Ymeri qenkan profet te rrejshem...perse atehere sunnit besojne ne menyre te tille?
    Ashtu!? Kete po e thone muslimanet sunni qe i kam pytur duke dalur nga xhumaja...sipas teje keta nuk jane muslimane ?

Paramendoni ne kete rast se si ndihen sunnitet kur degjojin ksi genjeshtra qesharake (:, gjithe cka mendojn per kete te shkret, edhe kane plot te drejt te mendojn gjithcka (:
    Keshtu ndihen edhe shiiat ne te tilla raste kur akuzohen me genjeshtra qesharake nga selefit/wehabit (:

woodstock, ti jaran eshte me mir te merresh me sportin apo zanatin tend dhe mos mi shti hunt ku nuk ja ke haberin, se beso se gjithe keta njerz qe lexojn kete shkrim tend e dijin qe je duke genjy, keshtu qe mos ja merr vetit ftyren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.sh moderatort qenkan demelav dishka krejt !!!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Bani gjk. ky ajet nuk ka ate komentim qe thua, por eshte fjala per ata qe dhene me rrespekt dhe perulje ndaj All-llahut xh.sh. duke mos qene kryelarte. Nuk e di nese te ka rastisur te shohesh njerez qe edhe pse u dhene te varferve, ata kete e bejne me kryelartesi dhe sa per sy e faqe, si themi ne (per t’u dukur tek njerezit). Ndersa All-llahu xh.sh. po na urdheron qe te japim me modesti, perulje ndaj Tij dhe vetem per hire te Tij, ky edhe eshte kuptimi i fjales “ruku”. Aty nuk po specifikohet dikush ne vacanti, pos Allahut xh.sh. dhe te Derguarit te Tij, ndersa per te tjeret po flet ne shumes: “..dhe ATA qe besuan, qe falin namaz dhe japin zeqat duke bere ruku.”
    Pra kushdo qe i bene keto veprime ne ate duhet t’a bejme mik dhe ke parasysh se si eshte kronologjia e ketij ajeti me ajetet tjera qe jane pas tij. Pra na tregon All-llahu se ke mund ta kemi mik e ke jo, e nuk ka te baje fare me Aliun r.a. por vlen per kedo qe bene keto veprime.
    Ndersa te puna e shteses ne Ezan, nuk kam njohuri nese ka qene apo jo ne kohen e Bilalit ajo pjesa e namazit te sabahut, por edhe nese nuk ka qene por eshte bere pas tij, kjo apsolutisht nuk eshte e njejta gje me ate ezan qe permendet nje njeri tjeter pos te Derguarit te Zotit. Ne ezan thuhet Deshmia (shehadeti) ne te cilin nuk mund te futet asnje emer tjeter pos Emrit te All-llahut xh.sh dhe te Derguarit te Tij s.a.v.s.
    Andaj per mua eshte nje apsurditet te permendet edhe emri i Aliut r.a.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    citim woodstock : Do te thote se ebuBekri dhe Ymeri qenkan profet te rrejshem...perse atehere sunnit besojne ne menyre te tille?
    Ashtu!? Kete po e thone muslimanet sunni qe i kam pytur duke dalur nga xhumaja...sipas teje keta nuk jane muslimane ?

Paramendoni ne kete rast se si ndihen sunnitet kur degjojin ksi genjeshtra qesharake (:, gjithe cka mendojn per kete te shkret, edhe kane plot te drejt te mendojn gjithcka (:
    Keshtu ndihen edhe shiiat ne te tilla raste kur akuzohen me genjeshtra qesharake nga selefit/wehabit (:

woodstock, ti jaran eshte me mir te merresh me sportin apo zanatin tend dhe mos mi shti hunt ku nuk ja ke haberin, se beso se gjithe keta njerz qe lexojn kete shkrim tend e dijin qe je duke genjy, keshtu qe mos ja merr vetit ftyren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wehabi segziston , kurse shija te qmendur ke dhe bekteshi te tren ka

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar mė parė nga woodstock Lexo Postimin
    Do te thote se ebuBekri dhe Ymeri qenkan profet te rrejshem...perse atehere sunnit besojne ne menyre te tille?

Ebu Bekri r.a dhe Omeri r.a kan qen sahab nuk kan qen profet .
    Shijat i thojn vetit Musliman por jan pa baz..

i ki temat me posht ku flitet per futboll @ woodstock
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The_Capital : 14-12-2009 mė 06:30

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    uvejsa, i nderun te jesh i sigurt se ai ajet eshte zbritur pikrish per ate ngjarje, eshte e njofur kjo histori. Ti me duket se je nxens edhe i medreses dhe kisha pas deshir qe te interesohesh per kete ajet dhe shkakun e zbritjes se keti ajeti. Un mundem edhe te ndihmoj me referenca ku mundesh ta verifikosh, mirpo eshte me serioze kur e verifikon vet dhe nuk sjellim lloj lloj referencash ketu.
    Uvejsa, Allahu xh.h ju ka drejtuar Muhamedit a.s ne kete ajet
    2:99.Ne tė kemi shpallur ty argumente tė qarta dhe ato nuk i mohon askush, pėrveē atyre qė kanė dalė respektit.
    Nuk eshte specifikuar Muhamedi a.s ketu, mirpo Allahu ju ka drejtuar Muhamedit a.s ne kete ajet, por ju ka drejtuar Muhamedit a.s qe te marrim shembull edhe ne muslimanet. Keshtu eshte edhe ajeti i zbritur per Aliun r.a, qe te marrim shembull.
    Mesiguri ke ndegjuar edhe nga shum hoxhallar kur tregojn ngjaje te Pejgamberve te mehershem kur thon "ky rast duhet te jete shembull per ne", pra te gjitha historit e Kuranit duhen te jene shembull per ne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 14-12-2009 mė 07:31

Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    55. Mik (i afėrt) juaji ėshtė vetėm All-llahu, ėshtė i dėrguari i Tij dhe ata qė besuan e qė falin namazin dhe japin zeqatin duke bėrė rukuė (duke qenė respektues).

@ Bani_gjk
    5.55.Mik (i afėrt, mekembsi, waliu) juaji ėshtė vetėm All-llahu, ėshtė i dėrguari i Tij dhe ata qė besuan e qė falin namazin dhe japin zeqatin duke bėrė rukuė

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Bani gjk, une e di rastin me te cilin ju e komentoni kete ajet, kemi mesuar per kete dhe per disa ajete te tjera qe ju pretendoni qe ato aludojne ne Aliun r.a. Dhe une mbetem e habitur se si e komentoni ne ate menyre kur ajeti eshte me se i qarte!! Shume kjarte vihet ne dukje qe All-llahu xh.sh. po u drejtohet tere besimtareve, e jo nje njeriu te caktuar.
    Ajetin tjeter qe e ke sjelle per te bere analogji, nuk ka asgje te ngjashme mes tyre. Kjo per faktin se ne kete ajet (te sures Bekare) shihet qarte se Allahu xh.sh. i eshte referuar te Derguarit a.s. dhe normalisht qe atij i jane shpallur ajetet nga Zoti, per t’ua kumtuar te gjithe njerezve permes tij. Pra i jane shpallur atij dhe Zoti ka perdorur peremrin ne veten e dyte njejes “ty”, per dallim nga ajeti paraprak qe ishte peremri i vetes se trete shumes “ata”, e jo i vetes se trete njejes “ai”, po te ishte: “…dhe “ai” qe besoi dhe fali namaz dhe jepi zeqat duke bere ruku.” Atehere ok nuk do kishte fare problem, por ja qe nuk eshte ashtu dhe nuk e di si mund t’a merrni si referim te nje personi kur aty vazhdimisht po flitet ne shumes d.m.th. ata qe besojne, ata qe falin namazin ,ata qe japin zeqatin duke bere ruku. Kuptimi i saj thash edhe me heret se eshte dhenia me modesti rrespekt dhe perulje ndaj All-llahut xh.sh. pa qene kokelarte, e jo ai rasti i Aliut r.a. qe ju thuani.

Bani, me trego cilat jane parimet e juaja nese ka mundesi, ngase ketu shpesh po ju thuani te tjereve qe po shpifin per ju, por problemi eshte se meqe keni disa grupacione me parime te ndryshme (pervec imametit), atehere ne nuk e dijme se si t’ju referohemi ju, sipas cilit grup. Ka disa nga shijat ekstrem qe hyjnizojne Aliun r.a.!!! (Estagfirullah), ndersa disa grupe qe nuk e hyjnizojne por qe thone se ai eshte dashur te jete i derguari, por Xhibrili gaboje!! Pastaj disa i akuzojne sahabet per murted, e disa thone se nuk jane murted porse ia kane marre hilafetin me pa te drejte Aliut r.a. dhe kaq etj. etj.
    Me nje fjale c’eshte Aliu r.a. sipas teje dhe cfare qendrimi ke ndaj shkout besnik te Pejgamberit a.s. Ebu Bekrit r.a. me te cilin P.a.s. beri Hixhretin dhe i cili e zevendesoi P.a.s. si imam kur ai ishte i semure?

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anėtarėsuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar mė parė nga Suhejbi Lexo Postimin
    Ebu Bekri r.a dhe Omeri r.a kan qen sahab nuk kan qen profet
    Shijat i thojn vetit Musliman por jan pa baz..

i ki temat me posht ku flitet per futboll woodstock
    Sunnit thone se ketabuBekri dhe Ymeri jane profet,ndoshta ti nuk je sunnit une nuk po te drejtohem ty,une vetem po e paraqese qendrimin sunnit,ti mos u prek.
    Sa per futboll,nuk e kam ne qefe.Te kisha propozu ty edhe ate BaniGjk te vizitoni me shpeshe forumin " Ndihmoni njėri-tjetrin" Si vllezer qe jeni me fe

Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    E vertete,pasi ti edhe disa paqavura si ti ende egzistoni ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga woodstock : 14-12-2009 mė 10:49
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

i/e regjistruar Maska e chomoloko
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Postime
    12
    Sunnit thone se ketabuBekri dhe Ymeri jane profet,ndoshta ti nuk je sunnit une nuk po te drejtohem ty,une vetem po e paraqese qendrimin sunnit,ti mos u prek.
    Sa per futboll,nuk e kam ne qefe.Te kisha propozu ty edhe ate BaniGjk te vizitoni me shpeshe forumin " Ndihmoni njėri-tjetrin" Si vllezer qe jeni me fe

une jan suni dhe nuk besoj se ebu bekri dhe omeri jane profete por shoket e profetit te fundit muhamed a,s ose e thane ndryshe sahab,

Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

ohh vlla te paskan rrejt mos i ngo tjerte qka thojn se Ebu Bekri dhe Omeri kan qen sahab
    ma ben hallall :s..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The_Capital : 14-12-2009 mė 11:42

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •