Close
Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 132

Tema: Shiizmi

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209

Shiizmi

Vėrtet, Shi’izmi dhe Islami janė fe tė ndryshme. Ky sekt ėshtė zhvilluar nė atė qė ne e njohim si Shi’a, besimet dhe mendimet e tė cilėve janė tė neveritshme pėrtej imagjinatės. Divergjenca e Shi’izmit prej Islamit mund tė pėrmbledhet prej librave tė cilat ata i konsiderojnė si mė autentiket, si dhe thėniet e dijetarėve mė tė respektuar tė tyre. Por, besimet e shumicės sė Shi’ajve tė deklaruar haptazi sillen rreth konceptit tė Imamatit, superioritetit tė Aliut (Allahu qoftė i kėnaqur me tė), dhe e ashtuquajtura dashuri ndaj anėtarėve tė familjes sė pejgamberit (salallahu alejhi ue selam). Si pasojė, dashuria e madhe qė Muslimanėt Sunij bartin pėr familjen e pejgamberit, kombinuar me personalitetin shpirtmadh tė Aliut, i ka udhėhequr disa Sunij qė t’i pranojnė Shi’ajt si pjesė tė Umetit Musliman.

Mirėpo, mbetet fakti brutal se nėn pretendimin e superioritetit tė Aliut dhe tė ashtuquajturės dashuri ndaj familjes sė pejgamberit, Shi’ajt nė realitet kanė evuluar nė njė fe krejtėsisht tė re, duke bėrė njė shtrembėrim vulgar tė mėsimeve tė Kur’anit, dhe duke e refuzuar plotėsisht shenjtėrinė dhe autenticitetin e Hadithit. Ata i kanė ngritur thėniet e imamėve tė tyre deri nė nivelin e thėnieve tė pejgamberit dhe i kanė kategorizuar ato si hadithe. Pėr qėllime praktike, ata i refuzojnė thėniet mė autentike tė pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) dhe e bazojnė fenė e tyre nė tė ashtuquajturat hadithe qė i atribuohen imamėve tė tyre. Duke bėrė kėshtu, ata e kanė refuzuar njėren prej parimeve mė fundamentale tė Islamit – atė se ligji mund tė nxirret vetėm nga thėniet dhe veprat e pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), jo nga ndonjė tjetėr qenie njerėzore.
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nuk diskutohet qe shiizmi dhe sunizmi ( nuk kisha thene Islami ) jane fe te ndryshme, por kush jemi neve qe te shkojme kunder urdherave te Allahut ?!!!
    Ne besojme se Kurani eshte liber hyjnor , dhe e keqja edhe pse besojme ne kete menyre , ne nuk u permbajemi urdhrave qe dalin prej tij!!!

Dije e nderuar shkodranja.1 ne Kuran thuhet "nuk ka dhune ne religjion" !!! Po ashtu thuhet qe "secili do te pergjgjet per meritat e tija"!!!
    Nqs se keto jane mesime qe dalin , burojne nga Kurani, parashtrohet pyetja kush jemi ne disa ti quajme besimtare e ca te tjere te daluar nga feja?!!!

Kete gje mese mire e din Allahu, dhe vetem Atij i takon gjykimi lidhur me ceshtjet fetare!

Beso ne menyre te lire dhe lejoj te tjeter te besojne ne menyre te lire!!! Kjo eshte MOTOJA E KURANIT dhe fese ISLAME!!!

GV_USA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 22-09-2009 mė 07:48
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    shume interesante kjo motoja e kurani dhe e fese islame tani ka dale kjo kohet e fundit????
    sepse me sa di une Allahu ne kuran thote

Fe e vetme e pranuar tek Allahu eshte kurani

si e komenton ti kete ajet
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    shume interesante kjo motoja e kurani dhe e fese islame tani ka dale kjo kohet e fundit????

Fe e vetme e pranuar tek Allahu eshte Islami

Eshtė .
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

Fe e vetme e pranuar tek Allahu eshte kurani

E vertete qe feja e vetme e pranuar tek Allahu eshte feja Islame. Por ama Kurani nuk na meson me i vra te tjeter qe nuk besojne si ne!!
    Perkundrazi na meson qe te perhapim fjalen e Allahut midis ketyre njerezve me miresi , me edukate , me bujari qe njerezit te njihen me vlerat e kesaj feje!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    spo arrij ti kuptoj keto shkrimet e tuaja cfare lidhje kane me temen

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    E vertete qe feja e vetme e pranuar tek Allahu eshte feja Islame. Por ama Kurani nuk na meson me i vra te tjeter qe nuk besojne si ne!!
    Perkundrazi na meson qe te perhapim fjalen e Allahut midis ketyre njerezve me miresi , me edukate , me bujari qe njerezit te njihen me vlerat e kesaj feje!!!

GV_USA
    Ata (sektet) nuk pėrhapin Islamin, por e pėrhapin tė ashtuquajturat fetė e tyre (Sektet e Islamit) p.sh.: Sufitė pėrhapin Sufizmin, Vehabit pėrhapin Vehabizmin, Hanefitė .-.-.- Hanefizmin, Shiitėt .-.-.-.-. shiizmin etj ... pra asnjėri prej tyre nuk pėrhap Islamin ... vetėm Muslimanėt pėrhapin Islamin.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Ata (sektet) nuk pėrhapin Islamin, por e pėrhapin tė ashtuquajturat fetė e tyre (Sektet e Islamit) p.sh.: Sufitė pėrhapin Sufizmin, Vehabit pėrhapin Vehabizmin, Hanefitė .-.-.- Hanefizmin, Shiitėt .-.-.-.-. shiizmin etj ... pra asnjėri prej tyre nuk pėrhap Islamin ... vetėm Muslimanėt pėrhapin Islamin.
    Harove edhe nje sekt tjeter ne mesin e ketyre sekteve qe ke permendur harove muslimanet suni !!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Allahu ma mundesofte te jem prej selefive deri ne fund te jetes sime.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Allahu ma mundesofte te jem prej selefive deri ne fund te jetes sime.
    All-llahu ta mundėsoftė tė jesh prej "Muslimanėve tė Devotshėm" deri nė funf tė jetės tėnde.

Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •