Prej nga vijnė kėto paragjykime o tė nderuar, a jeni ju ata qė duhemi ndėrmjet vete pėr hir tė All-llahut ?!
__
Sa shumė do doja tė ju tregoja se cfarė do tė thotė ISLAM, kush ėshė All-llahu dhe kush ėshtė Muhammedi s.a.v.s., sepse si duket ju nuk dini asgjė nė lidhje me Islamin, sepse me sa shihet ju tė dy jeni kundėr njėri tjetrit, pra vetėm njėri prej jush ka tė drejtė ... !!!
Kush athua ?!
Unė mendoj se nuk duhet mbrojtur Shijat por as nuk duhet shkatėrruar, pengesė pėr kėtė ėshtė se ata (shijat) janė njerėz dhe mund tė pendohen edhe pse nuk janė Musliman tė vėrtetė, problemi ėshtė se si mund tė preceptojmė ne fjalėn "Musliman" sepse shoh shumė njerėz qė thonė "Ne jemi prej Sunive e disa thonė prej Shiitave" dhe kur mė pyesin mua, nė cilin grup bėn pjesė ti ?! Unė u pėrgjigjem : "Unė nuk bėj pjesė nė asnjėrin grup, unė nuk i them vetit Shija e as Hanefi, e as Vehabi, unė i them vetes "Musliman", ata qė thonė "Ne jemi shija apo" nuk janė Musliman, por janė pjestarė tė njė grupacioni tė ndarė prej fesė Islame, e kėta janė njerėz tė dėmshėm pėr Islamin po aq sa janė edhe pabesimtarėt ... !!!
__
Tora Bora, unė pėr vete them qė nuk duhet mbrojtur shijat sepse ata nuk janė Muslimanė tė vėrtetė, por as nuk them se duhet shkatrruar sepse prej atyre (Shijave) del ndonjėherė fjala "All-llah" dhe kjo mė bėn qė tė mos them se duhet shkatėrruar.
__
Gostivari USA, unė pėr vete them qė nuk duhet bashkpunuar me Shijat dhe as Hanefit e as Sunit e as Shiitėt, por vetėm me Muslimanėt, duhet ta dish/ni qė kėta Hanefi, Suni, Shiit, Vehabi ... kanė diqka por jo tė gjitha, ja njė shembull ... : Njėri prej kėtyre sekteve falė namazin por nuk agjėron ramazanin ... pra ėshtė jashtė Islamit, sekti tjetėr agjėron Ramazanin por nuk falin namazin ... pra ėshtė jashtė Islamit ... etj., kjo ndodhė sepse ato janė sekte dhe e kanė ndryshuar fenė Islame simbas dėshirės sė tyre, e kush prej kėtyre ėshtė mė i mir ?! Unė mendoj se ėshtė ai i cili thotė " Jam Musliman, falė Namaz, Agjėroi Ramazan, Jap Zeqat dhe do tė kryer Ramazan InshAllah, jam i dashur me tė afėrmit madje dhe me pabesimtarėt qė nuk mė duan tė keqen, jam i dobishėm ... " Ja vėllezėr ky ėshtė Muslimani apo i shpėtuari, jo Hanefit e Sufit e Shiitė e Vehabitė, tė vetmit ata qė janė tė shpėtuar janė Muslimanėt.
Krijoni Kontakt