Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 137
    i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    ajeti 15 i sures Muhamed thote keshtu

Shembulli i xhennetit i cili u eshte premtuar Muttekuneve(te perkushtuar ne Besimin e paster islam)eshte se ne te jane lumenj uji shija dhe era e te cilit nuk ndryshon,lumenj qumeshti me shije qe nuk ndryshon asnjehere ,lumenj pije te kulluar te shijshme per ata qe e pine dhe lumenj mjalti te paster,dhe per ta atje gjindet cdo lloj fruti,edhe Falja nga Zoti i tyre.(A jane keta) si ata te cilet do te banojne pergjithmone ne zjarr dhe qe do tu jepet per te pire uje qe valon qe tu prese zorret.

cfare ka qe nuk kupton ketu?
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    kjo qe pyet ti eshte njesoj si te te pyes une ty qe ne Itali po merr nje shembull banal porse sa per tu pergjigj kesaj pyetje pa pik logjike
    po te te pyes un ty ne itali(mora italin si shembull)
    perdhunohen grate rrugeve,
    vriten grate rrugeve,
    vidhen grate rrugeve,
    rrafen grate rrugeve,
    shahen grate rrugeve, etj etj plot gjera qe ndodhin rrugeve
    A lejohet nje gje e tille ne bibel qe ndodh rrugeve te italise,?????????????me kthe nje pergjigje!!
    Jo jo absolutisht je gabim, nuk eshte rasti ne kete menyre qe krahasohet. Ne cdo vend te botes ndodhin krime dhe vrasje bile por keto ndodhin nga bandidet dhe ndiqen penalisht nga shteti dhe keshtu nuk ishte pyetja ime.

Por ne afganistanin e para disa viteve keto gjera beheshin ne emer te fese islame dhe mbeshteteshin nga shteti. Ata qe rrihnin grate rrugeve me ca shkopinje (kam pare edhe video), ishin nje lloj policie atje qe mbeshteteshin nga shteti. Per te qene me i qarte edhe shteti po qe se i fuste ne burg te njejtat tortura ju bente. Kishte raste kur grate jane denuar me vdekje sepse kane vene grim, dmth kane zbukuruar fytyren.

Mos ti perziejm me itali dhe bibel sepse sjam as italian as katolik, por musliman jam, dhe keto gjera me shqetesojne.

Nese quhesh shkodranja dmth je femer, dhe sa per informacion po te kishe qene ti ne afganistan ku zbatohej nje lloj islami ti sdo te kishe pasur te drejten fare te shkruaje ne internet. Dhe pikerisht kete pyetje shtrova une. CILI AJET KURANOR e cakton kete poshtersi qe kane bere talebanet dhe vazhdojne ta bejne edhe sot ne zonat e kontrolluara prej tyre ne emer te islamit.

Nese dikush mendon se jam jashte teme e ka shume gabim. Pikerisht ne teme jam. Sepse keshtu sqarohet nese keto zakone perfshire edhe mbulimin e fytyres a jane zakone te shkretetirave arabe a jane ligje te islamit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mendimi : 25-09-2009 mė 06:15

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    ajeti 15 i sures Muhamed thote keshtu

Shembulli i xhennetit i cili u eshte premtuar Muttekuneve(te perkushtuar ne Besimin e paster islam)eshte se ne te jane lumenj uji shija dhe era e te cilit nuk ndryshon,lumenj qumeshti me shije qe nuk ndryshon asnjehere ,lumenj pije te kulluar te shijshme per ata qe e pine dhe lumenj mjalti te paster,dhe per ta atje gjindet cdo lloj fruti,edhe Falja nga Zoti i tyre.(A jane keta) si ata te cilet do te banojne pergjithmone ne zjarr dhe qe do tu jepet per te pire uje qe valon qe tu prese zorret.

cfare ka qe nuk kupton ketu?
    Jo ,tek une eshte pak me ndryshe....lumenj nga VERA e shijshme per njerez....????

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    nuk ka asnje ajet Kuranor qe ta caktojne kete poshtersi perkundrazi feja islame i urdheron burat qe te jene sa me te mire me grate e tyre sic thote profeti sallallahu alejhi ue selem Me i miri nder ju eshte ai qe sillet me mire me gruan e tij.
    sot ne bote shume gjera po behen ne emer e fese islame porse ne realitet ato nuk kane fare lidhje me fene islame keshtuqe edhe ajo per te cilin pyete nuk ka te beje fare me islamin.
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    nuk ka asnje ajet Kuranor qe ta caktojne kete poshtersi perkundrazi feja islame i urdheron burat qe te jene sa me te mire me grate e tyre sic thote profeti sallallahu alejhi ue selem Me i miri nder ju eshte ai qe sillet me mire me gruan e tij.
    sot ne bote shume gjera po behen ne emer e fese islame porse ne realitet ato nuk kane fare lidhje me fene islame keshtuqe edhe ajo per te cilin pyete nuk ka te beje fare me islamin.
    Epo kjo eshte reale qe thua. Sipas asaj qe shkruhet ne Kuran nuk do te duhej te ndodhin keto gjera ne emer te fese dhe prandaj mendoj une qe duhen studiuar edhe me tej keto gjerat e mbulimit te fytyres dhe duhet saktesisht te gjendet kuptimi qe Zoti ka dashur te urdheroj. Une jam kunder qe femra te mbulohet me fytyre e krejt sikur te ishte ndonje objekt dhe jo njeri, nuk duhet te merret komplet ajo qe eshte njerzore nga femra, nuk duhet te zhduket nga femra ajo qe eshte njerezore personaliteti i saj. Une mendoj ato arab qe i detyrojne femrat te mbulojne edhe fytyren ato munde te jene cfare do por musliman smunde te jene dhe bile as njerez smunde ti quaj. Femra eshte ajo qe e lind edhe mashkullin edhe njerezimin dhe eshte turp te trajtohet si objekt sikur te mos ekzistonte si njeri.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Shyqyr u pergjigje nje here me zgjuarsi. Kjo pergjigje me pelqen!
    Pra shum gjera sot behen ne emer te fese islame por skane lidhje me fene islame.

Sidoqofte, sa i perket asaj ceshtjes qe ka sjellur MENDIMI, lidhur me trajtimin e grave ne Afganistan, nga studimet e mija qe kam be une, ishalla une te jem gabim, ma mire nje person me qene gabim se sa shumica e muslimaneve tjere, trajtimi i tille i grave bazohet ne HADITHE!!!

Psh. ekziston nje hadith sipas te cilit Umari gjate nates i ka pergjuar grate e profetit. Dhe nje nate, nese me kujtohet mire hadithi, ky e shikon Zejnebin naten duke be nevojat e saja nga larg dhe i thot " Zejneb te dallova!!!"
    Dhe shkon te profeti Umari dhe i tregon profetit qe ky paska dalluar gruan e tij kur kjo ka dalur naten te bej nevojat e saja, dhe i thot profetit te urdheroj mbulimin e grave, dhe profeti degjon Umarin dhe urdheron qe grate e tija te mbulohen!!!

Ky haidth eshte sahih!!! Secili prej jush qe ka deshire te lexoj kete hadith e gjen tek vellimet e Sahih Buharit!!!
    Tani ajo qe me intereson mua , cfar ka sahin ne KETE HADITH!!!! Cfar Shoku ka qene Umari sipas ketij hadithi ?!!! Ka pergjuar grate e profetit , edhe ate kur ata kane shkuar te bejne nevojat e tyre natyrore?!!
    Mendoni njerez mendoni!
    Ky hadith eshte prove se dicka nuk eshte ne rregull me hadithet , ky hadith verteton se midis haditheve sahih ka edhe fabrikime.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Po,veq ju duhet te jeni te perfshire ne civilizim nese doni,sepse mbulesa e trupit deri ne nje shkalle eshte rast "ekstrem" edhe lakuriqesia eshte "ekstrem" pra duhet te zgjidhet veshja mesatare...
    nese sipas teje kronika mendon se na si musliman duhet te besojme ate qe ti e quan veshje mesatare ateher na kronika jemi sipas teje krejte ekstremista. kronike na kimi regulat tona dhe ligjet tona . e sban me i ndrishuar se ti te pelqenka ashtu. pa me thuaj pse femnat qe jane ne kishe jane te mbulueme (se si di si ti quaj) a edhe ato quhen ekstremiste? femna me mbulesen e vete kronike duhet ta ruaje nderin e vet kronike e mos me u pa bukurija e saje nga cdo kush. se di sa me kuptove.pershendetje

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk kundershtoj as Allahun e as te derguarit e TIJ, kundershtoj personat qe ne emer te Allahut dhe te derguarit te tij kane futur cfar kane dashur ne fene islame si pjese te fese islame.
    Biles kane futur edhe ate qe permenda me lart se Toka mbeshtetet mbi nje ka.

GV_USA
    "GV_USA" dhe" Xhamia", po shtireni si muslimane, por a e dini se cfare muslimane?? muslimane qe

flasin me muslimanet kurse me sy ua bejne jobesimtareve.

Per kete gjest te juajin Kur'ani famelarte thote:

2:14. E kur i takojnė ata qė besuan thonė: “Ne kemi besuar!” Por kur veēohen me djajt (parinė) e vet u thonė: “Ne jemi me ju, ne vetėm jemi tallur (me besimtarėt)”.

Tė mos harrojmė se – besimtari ėshtė pasqyrė pėr besimtarin! ...Per Besimtarin nuk

duhet te jete jobesimtari pasqyre e tij.

Per ty "xhamia" dhe GV_USA duartrokiten jobesimtaret( ateistat dhe

komunistat) e ketij forumi per kete teme "Interesante" qe keni hapur. Kurse

Muslimanet u zhgenjyen.

Nese ju keni dyshime ne ndonje ajet Kur'anor ose Hadith, kjo nuk do te thote

qe ka gabime ne to, por dituria e juaj eshte e kufizuar, ju nga injoranca nuk

mund te dalloni vertetesine e Kur'anit dhe Hadithit.

Te gjithe dijetaret Islam te dynjase ( arabe e joarabe) jane dakord per

mbulesen , kurse u gjetet ju te dy (GV_USA dhe xhamia-ninxhat e forumit) te

hudhni dyshime mbi kete norme Islame. A thua ju te dy jeni me te mencur se

dijetaret Islam te te gjithe botes? !!!!

Insha'All-llah , All-llahu u largon prej jush djallin e mallkuar dhe ua heq

dyshimet dhe ves - veset.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 25-09-2009 mė 08:54
    Ndrysho Firmėn

Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Shyqyr u pergjigje nje here me zgjuarsi. Kjo pergjigje me pelqen!
    Pra shum gjera sot behen ne emer te fese islame por skane lidhje me fene islame.

Sidoqofte, sa i perket asaj ceshtjes qe ka sjellur MENDIMI, lidhur me trajtimin e grave ne Afganistan, nga studimet e mija qe kam be une, ishalla une te jem gabim, ma mire nje person me qene gabim se sa shumica e muslimaneve tjere, trajtimi i tille i grave bazohet ne HADITHE!!!

Psh. ekziston nje hadith sipas te cilit Umari gjate nates i ka pergjuar grate e profetit. Dhe nje nate, nese me kujtohet mire hadithi, ky e shikon Zejnebin naten duke be nevojat e saja nga larg dhe i thot " Zejneb te dallova!!!"
    Dhe shkon te profeti Umari dhe i tregon profetit qe ky paska dalluar gruan e tij kur kjo ka dalur naten te bej nevojat e saja, dhe i thot profetit te urdheroj mbulimin e grave, dhe profeti degjon Umarin dhe urdheron qe grate e tija te mbulohen!!!

Ky haidth eshte sahih!!! Secili prej jush qe ka deshire te lexoj kete hadith e gjen tek vellimet e Sahih Buharit!!!
    Tani ajo qe me intereson mua , cfar ka sahin ne KETE HADITH!!!! Cfar Shoku ka qene Umari sipas ketij hadithi ?!!! Ka pergjuar grate e profetit , edhe ate kur ata kane shkuar te bejne nevojat e tyre natyrore?!!
    Mendoni njerez mendoni!
    Ky hadith eshte prove se dicka nuk eshte ne rregull me hadithet , ky hadith verteton se midis haditheve sahih ka edhe fabrikime.

GV_USA
    out out out out out out out out out out out out out..................................fare

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar mė parė nga refet Lexo Postimin
    nese sipas teje kronika mendon se na si musliman duhet te besojme ate qe ti e quan veshje mesatare ateher na kronika jemi sipas teje krejte ekstremista. kronike na kimi regulat tona dhe ligjet tona . e sban me i ndrishuar se ti te pelqenka ashtu. pa me thuaj pse femnat qe jane ne kishe jane te mbulueme (se si di si ti quaj) a edhe ato quhen ekstremiste? femna me mbulesen e vete kronike duhet ta ruaje nderin e vet kronike e mos me u pa bukurija e saje nga cdo kush. se di sa me kuptove.pershendetje
    Femrat ne kishe jan te mbulume e jo ne institucione publike se edhe une mendoj qe femra islame me hixhab duhet me nejt ne vende te caktuara si ne xhami apo ne ndonje vend tjeter fetar e jo ne shkolla qe jan publike dhe te dallohet nga te gjithe nxenesit e tjere apo si arsimtare etj etj...nuk kam pa ndonje prift apo ndonje moter nderi qe ligjeron ne ndonje institucion publik perveq shkollave qe jan te posaqem per kristianism e ne vende qe jan laike nga te dyja palėt nuk eshte e ligjshme qė femra te dalė e mbuluar sepse do ishte ekstrem dhe do dallohej nga te tjeret edhe ligji qe miratohet nga shteti duhet te vleje per te gjithe e jo dikush tė jetoj me ligjin islam e dikush me kristian e ligje te tjera e sa i perket ruajtes se tradites apo besimin e lirė askush nuk tė pengon e per ate un them se feja nuk eshte dicka kolektive.

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •