Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 137
    i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Mvaret cilat jan pjesėt e turpshme tė trupit...psh per mu pjeset e turpshme jan : organet seksuale te mashkullit dhe te femres,b.tha,zbulimi i kembeve deri te b... pastaj cicat etj etj...ama per muslimanėt "ekstrem" zbulimi i dores eshte pjese e turpshme ,zbulimi i kokės,flokėve pjesė e turpshme zbulimi i kėmbėve deri tek gjujte pjese e turpshme pastaj hapja pak e gjoksit e turpshme me bikini femra n`pllazh e turpshme....etj etj femra duhet te vishet ashtu si i ka hije njė femre e jo tė mbulohet nga koka deri nė kėmbė...
    KRONIKA nuk eshte se cka mendon ti se cilat jan pjeset e turpshme.islami i ka regulat e veta e nuk miret mendimi jem e mendimi jote parasysh se ne mundet te mendojme por mendimet tona mundet te jene te gabuara.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar mė parė nga refet Lexo Postimin
    KRONIKA nuk eshte se cka mendon ti se cilat jan pjeset e turpshme.islami i ka regulat e veta e nuk miret mendimi jem e mendimi jote parasysh se ne mundet te mendojme por mendimet tona mundet te jene te gabuara.
    Po,veq ju duhet te jeni te perfshire ne civilizim nese doni,sepse mbulesa e trupit deri ne nje shkalle eshte rast "ekstrem" edhe lakuriqesia eshte "ekstrem" pra duhet te zgjidhet veshja mesatare...

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    XHAMIA

xhamia sė pari kurani eshte zbritur para 1500 vjet dhe muslimanėt dhe i derguari Allahut savs deri sot ne kete kohė e paskan keqkuptuar Kuranin sepse nuk esht dasht qe vendohet shamia nė kokė.. por ja sot ka lindur nje njeri qe shum i zgjuar qe i ka kuptuar keqkuütimet e ajeteve kuranore, se shamia nuk duhet te vendohet ne kokė..

mua xhamia nuk me intereson asfare hic se ti a je dakord me kėtė, ti ndasht ri me at inatin tend qe e ke dhe mendo ende me tutje se kupton islamin me mire sesa i derguari Allahut savs dhe te gjithe muslimanet qe 1500 vjet e deri sot..

per atė xhamia nėse mendon se dicka nuk e ke te qartė atėhrė tė lutem mos bėn ashtu pretendime nga vetja jote por nese skupton dicka e pyet informohu qė tė kesh kuptimin e saktė...

ne ajetin kuranor qe ke sjellur permendet shamia qe mbulon kokėn dhe kraharori normal qe duhet gjithashtu te mdulohet me tė bashkt per atė dhe pėrmendet..

ne ajetin permendet fjala "Chumuur" njėjės "Chimaar" qė e ka kuptimin e shamiės qė mbulon edhe kokėn, pėr atė kur esht zbritur ky ajeti nė atė kohė, gratė e te derguarit tė Allahut dhe gratė e besimtarėve jan mbuluar ashtu si nuk te konvenon ty xhamia. pra i kan mbuluar edhe kokat sepse Chimaar do te thotė mbulesė edhe pėr kokėn edhe pėr kraharrorin edhe pėr gjoksin..

kalofsh mirė xhamia..

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    lol

Ajt bre Fis na thuaj qfare problemi paskemi une dhe GV ???
    Shiko si ne qdo fushe te jetes qe nevoitet Vetbesimi, edhe ne Islam luan rol vendimtar Besimi ne vete vete qe duhet ta kete qdo besimtar.

Sepse pa pasur vetebesim nuk mund te jesh i suksesshem ne asnje fushe te jetes bile edhe ne Islam. Mund ta marrim nje shembull: Nese une mburrem me Islamin dhe me te gjitha te mirat qe ofron Islami, dhe ne momentin qe me kritikon besimin nje debill forumi, nese une nuk kam vetebesim ateher ka per tu lekundur kjo Krenari e imja. Mirpo nese une kam vetebesim ateher ska shanc qe te ma rrenoj kete krenari askush, bile bile une kur te me kundershton nje debill forumi,une tek ateher e filloj ta vlersoj veten se e kam mire, perndryshe nese me perkrah nje tip si Mesia apo Landi, ateher une duhet ta shikoj veten ne pasqyre se ku kam gabuar.

Mirpo per ta formuar Muslimani nje vetebesim te tille ateher ai duhet ta njof Islamin ashtu si duhet, thjesht duhet te lexoj shume, duhet ta studjoj filozofin e Islamit qdohere e me shume dhe tek ateher mund te formosh nje personalitet ne islam qe te ben imun ndaj gjerave te thjeshta.

Dhe kur arrin Muslimani ne kete pike, ateher eshte imun ndaj qdo sfide dhe Krenaria e tij ia mundeson qe vetem te shton dashurin ndaj vlerave te islamit dhe se qdohere e me shume do bindet se Islami eshte alternativa e vetme ne jete. Dhe se nese mua dhe ty na duken disa gjera gabim (ateher logjika jon gabon) mirpo nje e mire nuk vlersohet me disa dite apo muaj ,mirpo nje e mire udheton ne kohe te shekujve dhe nuk ndryshon.

Ti dhe Nexhati (GV) realisht ju mungon kjo krenari dhe ne momenti qe dikush(qe realisht eshte vete Pedofil) ju ofendon Muhamedin a.s per pedofili, ju menjeher reagoni dhe keni nje dekadenc imani dhe shikoni te ja lini fajin haditheve apo dikujt tjeter.

Pedofilia dhe qdo perverzitet sexual vllazen eshte qeshtje qe i ka goditur dhe i godet gjithnje JoMuslimanet ,thjesht eshte qeshtje e huaj ne islam kjo. Martesa e Muhamedit me Ajshen eshte martes Profetike dhe se prej kesaj martese ka dal 1/3 e sheriatit, d.m.th kjo martes nuk eshte analogji per asnje njeri te thjesht por eshte martes profetike dhe se kjo nuk duhet ta brengos askend, por thjesht te mburret sepse thjesht ka qen pjes e profecis se sukseshme te Muhamedit a.s.

Ti dhe Nexhati,po te poston dikush (noj debil)nje foto me shami (qe zakonisht e paraqesin anen negative duke i postuar fotomontazha), ju humbni vetebesimin dhe menjeher shejtani ju bene lole dhe ju fut ne mendjet e juaja po ato qe kerkojn ata, duke rezultuar tek ju deri te dilema qe a eshte shamia obligim apo tradite arabe.

D.m.th ju ndikoheni nga qdo cytje qe ju bejne te tjeret,krej kjo eshte mungesa e vetebesimit dhe kur nuk ke vetebesim edhe ne jeten private nuk mund te jeni te suksesshem dhe jo vetem ne Islam. (kete mos e harroni)

O Fisnik pse po lidhesh mas dijetarve , pse nuk ndalesh vet me mendu sepse edhe ty te ka dhen Zoti mendjen dhe logjiken qe vet ti mendosh gjerat
    Allahu ka thene qe dijetaret apo shkencetaret jan pasardhesit apo trashigimtaret e Profeteve. Dhe nuk eshte ne rregull qe te mos merret parasysh nje fakti qe Nje njeri qe ka shkruar mbi 20 libra dhe ka pasur nje devotshmeri dhe besim te deshmuar ne islam dhe se Kuranin dhe hadithet i ka lexuar dhe studjuar me qindra here dhe i ka mesuar permendesh te githa. Thjesht eshte rritur dhe ka vdekur me keto gjera. Dhe tash une dhe ti po vijm ketu ne forum dhe po shesim mend para tyre vertet eshte hipokrizi kjo dhe nuk eshte ne rregull.

Ne akoma kemi probleme dhe nuk dim se si te marrim abdes dhe te shqiptojm Duat dhe suret qe i kendojm ne Namaz e po na del rend qe te shesim mend per keto gjera,para dijetareve .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 24-09-2009 mė 16:17
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga buja_20 Lexo Postimin
    XHAMIA

xhamia sė pari kurani eshte zbritur para 1500 vjet dhe muslimanėt dhe i derguari Allahut savs deri sot ne kete kohė e paskan keqkuptuar Kuranin sepse nuk esht dasht qe vendohet shamia nė kokė.. por ja sot ka lindur nje njeri qe shum i zgjuar qe i ka kuptuar keqkuütimet e ajeteve kuranore, se shamia nuk duhet te vendohet ne kokė..

mua xhamia nuk me intereson asfare hic se ti a je dakord me kėtė, ti ndasht ri me at inatin tend qe e ke dhe mendo ende me tutje se kupton islamin me mire sesa i derguari Allahut savs dhe te gjithe muslimanet qe 1500 vjet e deri sot..

per atė xhamia nėse mendon se dicka nuk e ke te qartė atėhrė tė lutem mos bėn ashtu pretendime nga vetja jote por nese skupton dicka e pyet informohu qė tė kesh kuptimin e saktė...

ne ajetin kuranor qe ke sjellur permendet shamia qe mbulon kokėn dhe kraharori normal qe duhet gjithashtu te mdulohet me tė bashkt per atė dhe pėrmendet..

ne ajetin permendet fjala "Chumuur" njėjės "Chimaar" qė e ka kuptimin e shamiės qė mbulon edhe kokėn, pėr atė kur esht zbritur ky ajeti nė atė kohė, gratė e te derguarit tė Allahut dhe gratė e besimtarėve jan mbuluar ashtu si nuk te konvenon ty xhamia. pra i kan mbuluar edhe kokat sepse Chimaar do te thotė mbulesė edhe pėr kokėn edhe pėr kraharrorin edhe pėr gjoksin..

kalofsh mirė xhamia..
    Pershendetje Buja

Prej shkolles selefi smundet me dal asgje tjeter pos selefi , e njejta eshte tek te gjitha shkollat tjera . Pra qka eshte mesu ashtu ka mbet .

Ne flasim dijetar por me sa siguri flasim se e kan pas mir ??

Nese mundesh me sjelle ajetin arabishte edhe beje bold kete fjal sepse kshtu sdi qfare gjuhe eshte .
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Shiko si ne qdo fushe te jetes qe nevoitet Vetbesimi, edhe ne Islam luan rol vendimtar Besimi ne vete vete qe duhet ta kete qdo besimtar.

Sepse pa pasur vetebesim nuk mund te jesh i suksesshem ne asnje fushe te jetes bile edhe ne Islam. Mund ta marrim nje shembull: Nese une mburrem me Islamin dhe me te gjitha te mirat qe ofron Islami, dhe ne momentin qe me kritikon besimin nje debill forumi, nese une nuk kam vetebesim ateher ka per tu lekundur kjo Krenari e imja. Mirpo nese une kam vetebesim ateher ska shanc qe te ma rrenoj kete krenari askush, bile bile une kur te me kundershton nje debill forumi,une tek ateher e filloj ta vlersoj veten se e kam mire, perndryshe nese me perkrah nje tip si Mesia apo Landi, ateher une duhet ta shikoj veten ne pasqyre se ku kam gabuar.

Mirpo per ta formuar Muslimani nje vetebesim te tille ateher ai duhet ta njof Islamin ashtu si duhet, thjesht duhet te lexoj shume, duhet ta studjoj filozofin e Islamit qdohere e me shume dhe tek ateher mund te formosh nje personalitet ne islam qe te ben imun ndaj gjerave te thjeshta.

Dhe kur arrin Muslimani ne kete pike, ateher eshte imun ndaj qdo sfide dhe Krenaria e tij ia mundeson qe vetem te shton dashurin ndaj vlerave te islamit dhe se qdohere e me shume do bindet se Islami eshte alternativa e vetme ne jete. Dhe se nese mua dhe ty na duken disa gjera gabim (ateher logjika jon gabon) mirpo nje e mire nuk vlersohet me disa dite apo muaj ,mirpo nje e mire udheton ne kohe te shekujve dhe nuk ndryshon.

Ti dhe Nexhati (GV) realisht ju mungon kjo krenari dhe ne momenti qe dikush(qe realisht eshte vete Pedofil) ju ofendon Muhamedin a.s per pedofili, ju menjeher reagoni dhe keni nje dekadenc imani dhe shikoni te ja lini fajin haditheve apo dikujt tjeter.

Pedofilia dhe qdo perverzitet sexual vllazen eshte qeshtje qe i ka goditur dhe i godet gjithnje JoMuslimanet ,thjesht eshte qeshtje e huaj ne islam kjo. Martesa e Muhamedit me Ajshen eshte martes Profetike dhe se prej kesaj martese ka dal 1/3 e sheriatit, d.m.th kjo martes nuk eshte analogji per asnje njeri te thjesht por eshte martes profetike dhe se kjo nuk duhet ta brengos askend, por thjesht te mburret sepse thjesht ka qen pjes e profecis se sukseshme te Muhamedit a.s.

Ti dhe Nexhati,po te poston dikush (noj debil)nje foto me shami (qe zakonisht e paraqesin anen negative duke i postuar fotomontazha), ju humbni vetebesimin dhe menjeher shejtani ju bene lole dhe ju fut ne mendjet e juaja po ato qe kerkojn ata, duke rezultuar tek ju deri te dilema qe a eshte shamia obligim apo tradite arabe.

D.m.th ju ndikoheni nga qdo cytje qe ju bejne te tjeret,krej kjo eshte mungesa e vetebesimit dhe kur nuk ke vetebesim edhe ne jeten private nuk mund te jeni te suksesshem dhe jo vetem ne Islam. (kete mos e harroni)

Allahu ka thene qe dijetaret apo shkencetaret jan pasardhesit apo trashigimtaret e Profeteve. Dhe nuk eshte ne rregull qe te mos merret parasysh nje fakti qe Nje njeri qe ka shkruar mbi 20 libra dhe ka pasur nje devotshmeri dhe besim te deshmuar ne islam dhe se Kuranin dhe hadithet i ka lexuar dhe studjuar me qindra here dhe i ka mesuar permendesh te githa. Thjesht eshte rritur dhe ka vdekur me keto gjera. Dhe tash une dhe ti po vijm ketu ne forum dhe po shesim mend para tyre vertet eshte hipokrizi kjo dhe nuk eshte ne rregull.

Ne akoma kemi probleme dhe nuk dim se si te marrim abdes dhe te shqiptojm Duat dhe suret qe i kendojm ne Namaz e po na del rend qe te shesim mend per keto gjera,para dijetareve .
    Jo Fisnik , asnjera nuk qendron tek keto qe ke thene ti .

Por vetem ne fillim ke te drejte , sepse edhe ti edhe qdo kush ndonjeher humb vetbesimi per momente te caktuara por besimi kthehet vetem permes mrekullive shkencore ne Kur'an .

Une gjithmon kam qen kshtu , kurr si kam besu dogmave qe japin dijetart sepse mas pari se kam fitu besimin prej dijetarve dhe skan asnje ndikim mbi mua .

Fisnik nuk eshte njejte si ni Doktor Fizike si nje Doktor Feje .
    Dr te fizikes edhe mi besu gjithqka qe thot ti se humb besimin po nuk eshte e njejta gje edhe me Dr e fes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Pa dashur te nderhyj ne temen qe po zhvillohet dhe pa dashur ti jap nje ndikim negativ do te doja ti shtroj ca pyetje qe ne nje far menyre jane brenda temes.

Cili hadith apo ajet Kuranor i ka urdheruar grate ne arabine saudite te mbulojne edhe fytyren, dmth jo vetem koken por edhe fytyren dhe shohin nepermes ca vrimave sikur nixha.

Kam pare dokumentare dhe sigurisht qe ka pasur aty dicka te vertete qe femrat ne afganistan rraheshin rrugeve nese pahiri kishin zbuluar fytyren apo ku di une cka kane bere tjeter. Dmth thjesht rraheshin nga njerez te pa autorizuar me shkopinje sikur te ishin kafshe. Atehere me cilen te drejte jane rrahur, dhe tek e fundit nese nje ajet Kuranor thote "ne fe nuk ka dhune", keto gra munde te zgjidhnin edhe te mos mbulonin fytyren. Kush ju jepte te drejten ketyre talebaneve qe te rrahin grate e huaja pa i njohur fare.

Nese do te thoshim qe feja Islame ka filluar ne arabine saudite do te ishte e drejte ne njefar menyre te vleresojme qe ajo fe qe zhvillohet atje eshte feja e vertete. Siq e dime pra atje grate (shumica prej tyre) nuk mbulojne vetem koken por edhe fytyren, ndersa ne anen tjeter sipas dijetareve mjafton te mbulohet vetem koka, atehere kush e ka mire, dijetaret e arabise saudite apo dijetaret e vendeve tjera qe mjaftohen me mbulim koke.

Nuk do te doja qe te me etiketojne ne baza personale, thjesht mundohuni qe te me jepni pergjigje sepse ka te beje me temen.

Lidhshmeria qendron ne faktin qe antari xhamia thote qe mjafton ndoshta vetem kraharori te mbulohet dhe jo koka. Shumica e dijetareve islam thone duhet koka te mbulohet. Mirepo ne arabi nuk mjaftohen as me koken atje edhe fytyra mbulohet, atehere shtrohet pyetja pas disa dhjetera vitesh a do te thuhet qe edhe obligim edhe fytyra te mbulohet ??? Dhe a ka ardhur ne kete menyre deri te mbulimi i kokes. A ka mundesi te kete qene obligim vetem kraharori dhe grate nga besimi i tepert apo presioni apo tradita arabe ndoshta u detyruan te mbulojne edhe koken, dhe tani as ajo sju mjafton, kane filluar edhe me fytyren. Dmth a ka ardhur ne kete menyre edhe te mbulimi i kokes.

Shpresoj te mos e kem tepruar dhe ju kisha kerku mundesisht jepni pergjigje logjike ne keto pyetje, qe me shqetesojne edhe mua si musliman qe jam.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    mendimi
    Cili hadith apo ajet Kuranor i ka urdheruar grate ne arabine saudite te mbulojne edhe fytyren, dmth jo vetem koken por edhe fytyren dhe shohin nepermes ca vrimave sikur nixha.
    "O Pejgamber! Thuaju bashkėshorteve tua, bijave tua dhe bashkėshorteve tė besimtarėve ta lėshojnė xhilbabin(cope qe e mbulon teresisht trupin) e tyre mbi gjithė trupin e tyre. Kjo do tė ishte mė e mirė qė ato tė mund tė dallohen qė tė mos i shqetėsojė askush. All-llahu falė gabimet e kaluara, Ai ėshtė Mėshirues (el-Ahzab 59)

transmeton safija bint shaiba (sahih bukhari volumi 6,libri 60 hadithi 282)
    se aisha radiaAll-llahu teal anha ka thene se kur zbriti.....te hedhin xhilbabet mbi trupat e tyre...grate grisen carcafet na brezat e tyre dhe nga copat e grisuara mbuluan fytyrat e tyre

Transmeton Tirmidhiu nga Muhammed ibėn Beshshar, ky nga Amėr ibėn Asim nga Hammami ky nga Katade nga Meuriku nga Ebul Ahves nga Abdull-llahi se Resulull-llahu sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem ka thėhė:
    "Gruaja ėshtė avret"

Tirmidhiu thotė se hadithi ėshtė hasen,
    Muhammed Nasiruddin elAlbani rahimehull-llah nė librin "Iruaul Galil" thotė se hadithi ėshtė sahih.

kto jan pak a shum argumentet qe perdorin disa per te bere obligim mbulimin e fytyres,ka edhe tjera porse eshte e kote ti sjellim.mirpo ata qe thojne qe mbulimi i fytyres eshte sunet ,jan me afer te vertetes ,dhe Allahu e din mes miri,dhe kan argumentet me te forta.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    "O Pejgamber! Thuaju bashkėshorteve tua, bijave tua dhe bashkėshorteve tė besimtarėve ta lėshojnė xhilbabin(cope qe e mbulon teresisht trupin) e tyre mbi gjithė trupin e tyre. Kjo do tė ishte mė e mirė qė ato tė mund tė dallohen qė tė mos i shqetėsojė askush. All-llahu falė gabimet e kaluara, Ai ėshtė Mėshirues (el-Ahzab 59)

transmeton safija bint shaiba (sahih bukhari volumi 6,libri 60 hadithi 282)
    se aisha radiaAll-llahu teal anha ka thene se kur zbriti.....te hedhin xhilbabet mbi trupat e tyre...grate grisen carcafet na brezat e tyre dhe nga copat e grisuara mbuluan fytyrat e tyre

Transmeton Tirmidhiu nga Muhammed ibėn Beshshar, ky nga Amėr ibėn Asim nga Hammami ky nga Katade nga Meuriku nga Ebul Ahves nga Abdull-llahi se Resulull-llahu sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem ka thėhė:
    "Gruaja ėshtė avret"

Tirmidhiu thotė se hadithi ėshtė hasen,
    Muhammed Nasiruddin elAlbani rahimehull-llah nė librin "Iruaul Galil" thotė se hadithi ėshtė sahih.

kto jan pak a shum argumentet qe perdorin disa per te bere obligim mbulimin e fytyres,ka edhe tjera porse eshte e kote ti sjellim.mirpo ata qe thojne qe mbulimi i fytyres eshte sunet ,jan me afer te vertetes ,dhe Allahu e din mes miri,dhe kan argumentet me te forta.
    Syneti edhe farzi kan dallim . Farzin e ke obligim kurse sunetin jo .

Nese ben ti diqka dhe qe eshte sunet sdo me than qe duhet edhe une me bo te njejten gje .

..... e tyre mbi gjithė trupin e tyre ......

Duke marr parasysh qe ajetet e Kur'anit nuk jane ne kundershtim me njera tjetren ateher ajeti qe solla une thot vehi mbi kraheror kurse ky mbi trup , i bie qe edhe ky ajet flet mbi venjen e shamis mbi kraheror .

Apo e kam gabim qe ajetet nuk kundershtojne njera tjetren ?? E parid ??

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Syneti edhe farzi kan dallim . Farzin e ke obligim kurse sunetin jo .

Nese ben ti diqka dhe qe eshte sunet sdo me than qe duhet edhe une me bo te njejten gje .

..... e tyre mbi gjithė trupin e tyre ......

Duke marr parasysh qe ajetet e Kur'anit nuk jane ne kundershtim me njera tjetren ateher ajeti qe solla une thot vehi mbi kraheror kurse ky mbi trup , i bie qe edhe ky ajet flet mbi venjen e shamis mbi kraheror .

Apo e kam gabim qe ajetet nuk kundershtojne njera tjetren ?? E parid ??
    o xhamia ,ka synete qe jan obligim ,ka synete qe jan te pelqyeshme,gjithsesi muslimani duhette jet i kenaqur ne praktikimin e synetit,pasi syneti eshte nje veper qe e ka bere me i miri i njerezve,i besueshmi ,i sinqerti ,vula e pejgambereve.njejte vlen edhe me grate ,eshte e vertet qe nikabi eshte sunet ,mirpo ēdo te thote ?qe grate tona nuk duhet ta bartin?edhe ai eshte sunet ,por nga kush eshte praktikuar?nga nenat e besimtareve,nga grat e sahabeve,e si mos te jen te kenaqura grat tona duke imituar keto gra mdheshtore qe dhan jeten e tyre per te na lene ne nje fe te mire?ēfarte ? duhet te jen te kenaqura duke i perngjasuar aktoreve ?apo kengtareve?Allahu na ruajte.
    eshte e vertet qe qe ajetet e Kur'anit nuk e kundershtojne njeri tjetrinn ,porse prandaj te thash per arabishten.xhilbabi eshte nje gje ,dhe vjen ne nje ajet,ndersa shamia eshte gje tjeter dhe vjen ne ajet tjeter.prandaj disa dijetare thojne qe femra duhet te barte shamin ,dhe kur del nga shtepia siper saj te vendos xhilbabin,qe eshte nje cope qe e mbulon ter trupin,dhe Allahu ja shperblfet me xhenet motrave tona qe e perdorin kete veshje,duke i fshehur bukurit e tyre ,dhe duke ju friksuar Allahut e jo gjykimit te njerezve.

ps

Imam Maliku Allahu e meshirofte.ishte arab nga medina,dhe e studjoj arabishten per 15 vjet rrjesht qe ta kuptone sa me mir Kur'anin.

Mbulesa ėshtė respektim ndaj urdhrave tė Allahut dhe tė Pejgamberit a.s

Allahu i Lartėsuar na ka obliguar t’i dėgjojmė dhe t’i respektojmė urdhrat e Tij dhe tė tė Dėrguarit tė Tij dhe ka

thėnė:

“Kur Allahu ka vendosur pėr njė ēėshtje, ose i Dėrguari i Tij, nuk i takon (nuk i

lejohet) asnjė besimtari dhe asnjė besimtareje qė nė atė ēėshtje tė tyre

personale tė bėjnė ndonjė zgjidhje tjetėrfare. E kush e

kundėrshton Allahun dhe tė Dėrguarin e Tij,
    ai ėshtė larguar shumė

larg sė vėrtetės.” (El Ahzab, 36)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 24-09-2009 mė 18:33
    Ndrysho Firmėn

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •