[QUOTE=arbereshi_niko;2615519]Nje pyetje te nderuar shqiptar ne Zvicer, veçanerisht me ata qe jane me pashaport hevete...
Si e mendojne deklaraten e Gedafit, lajmin e sotshem..., por edhe ato te diteve te shkuara![]()
Gadafin te kem len ti te meresh me te!!!
No koment, ateher ne ne lugano ticino nuk jemi te till siq ka cekur ky shoku me lart une qe 25 vite jetoj ne lugano informacioni i par i imigracioneve ka qe ne stacionin hekurudhor ne lugano ku aty kan punu gjith shqiptar dhe jemi njoft te gjith dhe ata kan dhen adresat ku te drejtohen.
gadafi nji kriminel i cili fol pallavra ne TV dhe perdor femrat si sherbetore dhe ne tv fol qe do ta sulmoj zvicrren me gjihad , nji populli musliman ne zvicerr duhet ta kuptoj qe jetojn ne shtet te huj ne shtepi te huj e nuk mundet te bon qka don vet nese don gjamia e minare lete shkon ne shtetet islame une vet jam musliman dhe kam votu kunder minareve, besoj si ne shqiperi si ne kosov vajzat me shamia te mbuluara qe bredhin qytetit asnjerit nuk i pelqen te shof nji gje te till ne shtetin e evet e le ma ne shtepi te huj.
gjithnje kamdegju se ne zvicer shqiptaret kane "pushtet" a eshte e vertete kjo
JO SEKS PARA MARTESE
Të paskan rrejt o goldi, pushtet jo se jo, po kohëve të fundit as që dun me i pa shqipet mo, vetëm presin ndonjë gabim/budallallëk të bëjnë edhe direkt tua prishin vizat e ti përzën. Problem tash edhe në arbajte kan fillu mos ti marin, as me viza B'e, apo C'e.
Hyn Polakët punojnë shumë lirë lol
#VamosArgentina
thekthi ku je mer vlla se u be kohe pa te pa ketej rrotull
JO SEKS PARA MARTESE
Apsolute rrene apsolute mashtrime apsolute ti nuke ke ase njohurite minimale sa i perket zvicrres dhe shqiptarve ne zvicerr .
Shqiptaret kosovaret sote jane me te integruare ne zvicerre se kurre me pare urrejtja zvicrrane ndaije shqiptarve sote pothuaje se nuke egzistone fare ...
Shqiptaret sote munde ti gjeshe ne te gjitha nivelet e shoqerise zvicerrane duke filluare nga komunate politika bankate financat bizneset e kudo tjeter madje ne disa raste me te privilegjuare se vet zvicrranet..
Ne shume raste na kane lakmi edhe vete vendasite 'per ate qfare kane arriture shqiptaret ne zvicerr dhe rrespektine qe tregoijne ndaije neve shqiptarve kosovare edhe per faktine si tha ne nje emisione zvicerrane nje sipermarres zvicrrane (CITOIJE eshte knaqesi te punoshe me nje RRACE kaqe te bukure siqe jane shqiptaret e kosoves,)
Qobanet polake madje ase ata gjermane nuke kane shanse te punojne ne zvicerr e aqe me pake te ken me teper perparsi se shqiptaret kjo eshte vetem nje opinjone i nje personi si ti i cili nuke ka lidhje se qfare ndodhe ne zvicerr.
Keshtu qe tu kisha luture qe te mose japeshe mendime paushalle per diqka qka nuke dine...
Edhe diqka ne zvicerre nuke ka shqiptare nga shqiperija te shumten ne ter zvicrren munde te jene 20 familje nga shqiperija .
Ne zvicerre ka mbi 250 mije shqiptare 200 mije nga kosova te tjeret nga maqedonija dhe kosova lindore ..
Kjo diaspore eshte koqa e vjeter fillet e se ciles filloijne qyshe ne vitet e 60-70-80 dhe ne vitet e 90 dhjeta kure edhe fillone bashkimi i familjeve te mergimtarve shqiptare te cilet me te madhe filloijne ti sjelline familjet e tyre ne zvicerre ku veqe jetonin tashe e disa dekada..
Keshtu qe diaspora shqiptare ne zvicerre nuke eshte ndonje diaspore e klandestinve apo azilantve pore nje diaspore me nje tradite koqa te vjeter ne shoqerine zvicerrane dhe si rezultat tashme shume mire e integruare dhe munde te theme me plote bindje se eshte edhe diaspora me e pasure shqiptare ne BOTE...
Ndryshuar për herë të fundit nga drifilon : 15-05-2010 më 13:13
Krijoni Kontakt