Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 41
    i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    139

Dëmet që i shkakton Vegjetarianizmi

Vegjetarianizmi apo dieta vegjetariane e te ushqyerit eshte mjaft e perhapur ne vendet perendimore e qe origjinen e ka nga India.

Kjo diete eshte shume e rrezikshme per shendetin sidomos ne vendet tona ku nuk mund te gjindet ushqim plotesues per ata qe e mbajne kete diete.

Vegjetarianizmi shkakton humbjen e imunitetit te organizmit per shkak te mungese se vitaminave e proteinave te cilat gjenden ne mish dhe nuk mund te gjinden ne peme apo perime.

Si pasoje e kesaj personi qe e mban kete diete ndien lodhje, dhimbje te nyjave, te eshterave, humbje te peshes, nervozizem, etj.

Nje nga demet me te medha qe vegjetarianizmi mund te shkaktoje ne trupin e njeriut eshte semundja e lekures e quajtur Vitiligo e cila ben qe te shfaqen njolla te zbehta ne lekure sepse qelizat pergjegjese per pigmentimin e lekures (melankocitet) e humbin aftesine e tyre prodhuese per shkak te mungeses se vitaminave.

Per kete qe e shkruajta me lart kam pasur rastin te shoh nje rast konkret, prandaj ju keshilloj qe te mos mashtroheni kurre e ta provoni dieten vegjetariane!
    Vetëm Zoti mund të më gjykojë!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Unë kam lexu që njeriu duhet të hajë 80% mish, dhe 20% pemë perime.

Buk hiç !!!

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anëtarësuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Citim Postuar më parë nga hasanhyseni Lexo Postimin
    Vegjetarianizmi apo dieta vegjetariane e te ushqyerit eshte mjaft e perhapur ne vendet perendimore e qe origjinen e ka nga India.

Kjo diete eshte shume e rrezikshme per shendetin sidomos ne vendet tona ku nuk mund te gjindet ushqim plotesues per ata qe e mbajne kete diete.

Vegjetarianizmi shkakton humbjen e imunitetit te organizmit per shkak te mungese se vitaminave e proteinave te cilat gjenden ne mish dhe nuk mund te gjinden ne peme apo perime.

Si pasoje e kesaj personi qe e mban kete diete ndien lodhje, dhimbje te nyjave, te eshterave, humbje te peshes, nervozizem, etj.

Nje nga demet me te medha qe vegjetarianizmi mund te shkaktoje ne trupin e njeriut eshte semundja e lekures e quajtur Vitiligo e cila ben qe te shfaqen njolla te zbehta ne lekure sepse qelizat pergjegjese per pigmentimin e lekures (melankocitet) e humbin aftesine e tyre prodhuese per shkak te mungeses se vitaminave.

Per kete qe e shkruajta me lart kam pasur rastin te shoh nje rast konkret, prandaj ju keshilloj qe te mos mashtroheni kurre e ta provoni dieten vegjetariane!
    Jam shume dakort me ty.
    Nuk arrij te kuptoj motivin qe mund te te ktheje ne vegjetarian.

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Vegjetarianet jan me te shmangeshem nga kanosja e rrezikut te semundejse se kancerit,se sa mishngrenesit.

Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    midja kjo eshte nje propagande qe e perdorin organizatat vegjetariane per t'i mashtruar njerezit.

nuk ka logjike nese njeriu praktikon dieten vegjetariane per t'u ruajtur nga kanceri e t'i shkaktoje organizmit te tij shume semundje dhe deme tjera.

vegjetarianizmi te dobeson shume fizikisht sa qe nuk je ne gjendje te kryesh as punet me te lehta fizike dhe gjithashtu te jep shume stres dhe nervozizem sepse organizmi çrregullohet dhe reagon ne ate menyre si pasoje e mungeses se vitaminave.

organizatat qe i bejne propagande vegjetarianizmit siç eshte peta mundohen ta tregojne veten si te meshirshem ndaj kafsheve kurse ata ne fakt jane shume te pameshirshem ndaj njerezeve. i paguajne njerezit dhe i shtyejne te bejne gjeste te turpshme si zhveshja lakuriq dhe te vishen si kafshe, te lyhen me gjak, te demonstrojne skena torturash, etj.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Vegjetarianet jan me te shmangeshem nga kanosja e rrezikut te semundejse se kancerit,se sa mishngrenesit.
    Që nga koha kur u zbulua zjarri:

1.500.000 vite më parë

e deri në vitet 8.000 p.e.s.

Njeriu është ushqyer me MISH TË PJEKUR !!!

Biologjikisht i është përshtatur këtij ushqimi.

Buka, është ushqim artificial, nevojiten fabrike të tëra për të prodhuar bukën. USHQIM ARTFICIAL.

Në Kohën e Paleolitit nuk ka pas epidemi, murtaja, kancer, njerëzit kanë qenë më të gjatë, më të shëndoshë, nuk ka pas obezitet, e mbi të gjitha nuk ka pas karies.

Shpellarëve të Paleolitit, asnjëherë nuk iu kanë prishur dhëmbët.

Ata kanë jetuar më gjatë, se njerëzit e mëvonshëm të Neolitit që ushqeheshin me bukë.

Qindra mijëra vite rresht njeriu ka ngrënë MISH TË PJEKUR, është ushqimi i tij, të cilit iu ka përshtat.

Buka ka filluar të hahet vetëm në vitet 8.000 madje me ndërprerje të shpeshta, kur popullsia për shkak të luftrave ikte në male, i kthehej blegtorisë, dhe e braktiste bukën.

Njeriu nuk iu ka përshtat bukës, buka është ushqim i huaj për njeriun.

Sikur njeriu edhe shoku i tij besnik qeni, kanë qenë mishngrënës. Që të dy së bashku kanë filluar ngrënien e bukës. Por asnjëri nuk i është përshtatur atij ushqimi.

Provoni DIETË PALEOLITIKE, ju mban shëndosh, nuk u prishen dhëmdët, nuk sëmureni asnjëherë, jetoni më gjatë, nuk trasheni jashtë mase, keni fytyrë që shkëlqen nga bukuria, keni forcë etj.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Vegjetarianizmi është politikë e gjigantëve të mëdhenj ekonomikë-industrialë si psh:

Mekdonallc
    Koka-Kolla
    Fabrikat e biskotave
    Fabrikat e makaronave

sepse kur të kthehet DIETA PALEOLITIKE, këto fabrika do të falimentojnë.

Njerëzit do të hanë vetëm mish.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga hasanhyseni Lexo Postimin

Masi te keni lexuar kete postim qe kam cituar lexoni kete teme ,

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=80701

Dhe do te bindeni qe citimi qe kam bere dhe qe ka hapur kete teme nuk eshte i vertet.

Pastaj cdo njeri eshte i lire qe te veproje sipas inteligjences se tij.

Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Dardajan, nuk po te kuptoj qarte se çfare don te thuash, mirepo te thuash se fjalet e mia nuk jane te verteta, kur une per ato qe kam shkruajtur kam fakte dhe argumente me te vertete nuk e kuptoj çte shtyri te thuash ashtu?!

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Fakte dhe argumentet e tua?
    Une nuk mund te behem kurre vegjetarian, por budallalleqet e "fakteve" tuaja jane qesharake.

Ai tjetri thote ca gomarlliqe qe nuk ka kandar t`i peshoje. Vegjetarianizmi politike e "MCDONALD" kur ushqimet e gatshme kane pothuajse gjithmone perberje mishi.
    Pastaj na tregon "dieten paleolike" kur ne ato kohera mosha mesatare e njeriut ishte 20-25 vjec. Rezultat i menyres se jetes, por edhe dietes ushqimore.
    Mire qe nuk na rekomandon ta hame mishin te gjalle sic benin ca me heret akoma.

Sa per "semundjet e lekures" une nuk jam mjek por me duket se semundjet e lekures nga mungesa e vitaminave i vishet vegjetarianizmit.
    -

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •