Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9

Pse eshte kjo fjale ofenduese per ne?

Pse eshte fjala šiptar (shiptar) e then nga sllavet shum ofenduese? Une per veti ne Slloveni me kan than shum njerz edhe e ndjej veten shum te ofendum, teper diqka. Une kam qef qe te gjith popujt tjer te me thrrasin "Albanc" "Albanian" e jo diqka tjeter.

Me intereson mendimi juaj...

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    po mire na e perkthe shqip cfare dmth.

se dhe turqit na thone arnaut,italjanet "albanese di merda

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anėtarėsuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    po mire na e perkthe shqip cfare dmth.

se dhe turqit na thone arnaut,italjanet "albanese di merda

E kush na perkthen ketė:Die Perfekte Albanische Aria Rasse..
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Ti thuju "shkije"...

Citim Postuar mė parė nga andirago Lexo Postimin
    Ti thuju "shkije"...
    Eh dihet.

Fjala "shiptar" me siguri u shprenda shume me heret pra na ne trojet tona vetit kurr nuk i kemi than "albanc, albanian, albaner..." po "shqiptar" pra kur nje sllav ka ndegju e ka huazu dhe e kan marr si fjal ofenduese. Ata as nuk din me than kfjellt "shQIPtar" kan probleme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar mė parė nga Val9 Lexo Postimin
    Pse eshte fjala šiptar (shiptar) e then nga sllavet shum ofenduese? Une per veti ne Slloveni me kan than shum njerz edhe e ndjej veten shum te ofendum, teper diqka. Une kam qef qe te gjith popujt tjer te me thrrasin "Albanc" "Albanian" e jo diqka tjeter.

Zotėri,
    Shkijet, e prej shkijeve e kanė kopjuar edhe sllovenet, kroatėt dhe maqedonasit, nuk mund ta shqiptojnė mirė fjalėn "shqipėtar", prandaj gėrmėn "P" e kanė shndėrruar nė "F", dhe pastaj gjatė gjithė shekullit 20-tė na kanė thirrė "shiftari".
    Duhet ta dini se kėtė e kanė bėrė me qėllime shumė tendencioze dhe antishqiptare, edhe pėr qėllime ofenduese, por edhe me qėllim qė tė na ndajnė nga trungu amė i Shqipėrisė, neve shqiptarėve tė Kosovės duke na quajtur "shiptari", ndėrsa shqiptarėt e Shqipėrisė me fjalėn "Albanci". Pra, kėtė ndasi e kanė bėrė qėllimisht pėr tė na paraqitur nė Evropė, se gjoja nė Kosovė ka njė popull tjetėr nga ai i Shqipėrisė, qė nuk janė vėllėzėr dhe asgjė nuk kanė tė pėrbashkėt me "albanc-it" e Albanisė, dhe krejtė kėtė e kanė bėrė me qėllim tė zhdukjes dhe asimilimit tė shqiptarėve tė Kosovės, duke na quajtur herė "pakicė shqiptare"(albanska manjina), herė komunitet shqiptar (alabanska zajednica), se gjoja nė Kosovė nuk ka popull shqiptar, por pakicė etnike, duke gėnjyer vazhdimisht opinionin evropian dhe botėror se nė Kosovė nuk ka mė shumė se 250.000 shqiptarė. Me kėtė politikė kanė vazhduar deri nė vitin 1981, gjegjėsisht me 1997, kur bota mori vesh se Kosova banohet prej 95% tė shqiptarėve dhe se ata janė popull shumicė aty, ndėrsa serbėt janė aty pakicė prej 5%-ve.
    Fjalėn "shiftari" serbėt e kanė pėrdorur si term dallues midis tyre dhe shqiptarėve tė Shqipėrisė, por edhe si term ofendues, nėnēmues, pėrulės, diskriminues, poshtrues, e deri nė barazimin tonė me magjupėt, ciganėt dhe jevgjit. Me kėto grupe etnike na kanė krahasuar ata, kuptohet pėr qėllime shumė abuzive dhe pėrjashtuese. Neve, shqiptarėve ky term nuk ka shqetėsuar asnjėherė, sepse e kemi ditur mirė prapavinė e qėllimeve djallėzore tė shkijeve. Bile, fjala "shkije" nga ana e shqiptarėve ka qenė pėr serbėt po ashtu ofenduese, e cila ka ardhur si rezultat i kthyerjes sė ofendimit me ofendim pėr fjalėn "shiftari". Pra, termat ofenduese kanė qenė midis serbėve dhe shqiptarėve reciprok, me pėrjashtim se ata kanė qenė dominues nė ish Jugosllavi dhe pėr shumė antishqiptarizma tė tyre kanė gjetur pėrkrahje tek qarqet shoviniste serbo-malazeze-slloveno-kroate, siē i ke shumė sllovenė (miq tė shkijeve) tė cilėt edhe sot e kėsaj dite, tė ndikuar nga "vėllėzėrit" e tyre serbė, tė quajnė ty "shiptar", nga tė cilėt nuk duhet ta ndjesh vetėn tė ofenduar. Po tė isha nė vend tėndėn, atyre qė tė quajnė kėshtu, iu kisha pėrgjigjur me fjalėn "srpsko-rajo" (raja serbe), dhe sigurisht se do tė ndjehėn tė ofenduar.
    Kaq. Besoj se tė kam dhėnė pėrgjigje tė kėnaqshme.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    tash at Q" nuk e thon dot si na.

per mue nuk quhet ofendim.

"ky shqiptari" eshte ofendim per mu.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Val9 Lexo Postimin

Edhe per mua eshte ofenduese. Por vetem nese perdoret nga nje grup i caktuar i personave, p.sh. nga intelektualet.

Sepse njerezit e thjeshte nuk dijne se ky term eshte ofendues.
    Kur beja maturen ketu ne Gjermani kishte edhe nje vajze serbe ne shkolle. Dhe une sahere qe njoftoja dike, i thoja se jam shqiptar (= Albaner) pa asnje atribut tjeter, pra jo shqiptar nga Kosova, por vetem shqiptar. Kur pas nje kohe njoftova edhe ate serben, dhe ajo ishte e rritur jashte shtetit te saj dhe me pyeti: Pse u thua njerezve qe je shqiptar (Albaner), kur ti je nga Kosova? Une as qe e kuptova cfare thote, dhe e pyeta se cfare duhet t'ju them. Ajo me tha duhet t'ju thuash se je "shiptar". Sepse me shpjegoi me vone ajo kishte menduar se "shiptar" jane kosovaret, ndersa "albanci" (Albaner) jane shqiptaret nga Shqiperia.

Pastaj kur ia shpjegova qe etnikisht nuk ka dallim ne mes te shqiptareve nga Kosova dhe shqiptareve nga Shqiperia, dhe qe ne Gjuhen Shqipe "shqiptar" nenkupton "albanac" (pra Albaner), u mahnit dhe keroi falje pasi i tregova se "shiptar" eshte term ofendues per ne.

Prandaj them ka edhe keso raste, ku njerezit thjesht nuk dijne se ofendojne, apo nuk jane te informuar mire. Por intelektualet serbe perdorin kete term enkas per te ofenduar.

Se a duhet vertete te ndihemi te ofenduar apo ne te kunderten, kjo eshte pyetje tjeter.

*

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Po mir o djema,u thoni "Te fala beji sat eme" dhe mbaroj filmi!Skeni pse te ofendoheni per dicka qe ju perket,ndryshon puna nqs e mohoni kombesin tuaj apo e shifni ate si dicka inferiore!

Feel the pump √

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •