Close
Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 170
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Gjëja e fundit që humb njeriu

Te gjithe e dime qe ne sejcilin prej nesh egziston pritja qe e quajne ...shprese.Shpresa nuk eshte gje tjeter vecse nje nga ilacet e shumta qe perdorin njerezit dhe hic fare nuk na sherojne ,por vetem sa na zgjasin vuajtjet...E dime nga eksperienca se shpresa nuk eshte cdo here nje prijes i mire,mirepo prape ndjehemi komod te jemi me shpresen ne shoqeri...Pra arrijme ne dy pyetje per mua te bukura...

A ESHTE VERTET GJEJA E FUNDIT QE HUMB NJERIU...SHPRESA?
    A ESHTE SHPRESA NJE LLOJ FATI DHE NDOSHTA FATI ME I MADH QE MUND TE NA JAPE KJO BOTE...?

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Cne kaq pesimiste per jeten sot Teta Vera?!

Shpresa eshte thjeshte nje idealizem edhe se me idene qe kemi per gjerat qe duam te arrijme le te themi qe eshte pikerisht kjo ne lidhje me to, ajo qe vdes e fundit...

Dikush ka thene: "Hiqi njeriut shpresen e i hoqe friken". Une do shtoja: Hiqi njeriut friken, i hoqe jeten dhe e transformove ne kafsh, ku nuk ka me ndjenja e pasione e kenaqesi, por thjeshte pa shikim, vepron sa per te kaluar rradhen, deri sa te hasi ne nje pengese, ku o do thyhet o do thyeje...
    La vita è bella...

Hap krahet e fluturoj...! Maska e zogu dukagjinas
    Anëtarësuar
    15-06-2009
    Vendndodhja
    Nen embelsinee lotit Tend... !!
    Postime
    3,741
    Une mendoj qe eshte ashtu siq thua ti Teta Vera, gjeja e fundit qe humb njeriu eshte shpresa, sepse kur njeriu nuk ka asnje fije shprese me atehere ska se qte beje tjeter veq se ta pres vdekjen !!
    Askush nuk ta bën atë që ta bën vetvetja !!

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    po pra teta si legjenda e pandores .. e cila hapi kutine e ndaluar ...dhe te gjitha virtutet e njeriut fluturuan .. ne fund ne kuti mbeti vetem nje ... Shpresa ... prandaj thone qe vdes e fundit ...dicka te vertete duhet te kete ketu !!!!

Mommy to a beautiful girl Maska e MijnWonder
    Anëtarësuar
    01-05-2006
    Vendndodhja
    📍 The Netherlands
    Postime
    939
    shpresa varet nga rethanat qe ndodhet njeriu

une do te thoja besimin ne vetvete dhe durim pastaj shpresen

besimin sepse po pate besim ne vetevete je pozitiv karshi situates pra mendon pozitivisht, shpresa eshte dicka qe na duket sikur na ndihmon e lehteson kur e mendojme
    ●•∙ яє¢ℓαιмιηg вα¢к мy ωσяℓ∂●•∙

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    ...durim dhe shprese...

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Ka caste kur njeriu nuk duron dot me, kur i duket sikur i ka humbur te gjitha. Kur ben nje veprim me te cilin mund te kete shkaterruar gjithcka, ose kur fati e hedh tutje dhe njeriu nuk mendon qe ta ngrij me koken.
    Por gjithnje ekzston shpresa. Ne secilin moment veshtirsie shpresa eshte gjithmone, dhe njeriu duke u perqendruar tek kjo shpres, arrin ti kaloj te gjitha veshtiresite te cilat jeta i ka rezervuar. Jeta ka shume ulje ngitje, dhe njeriu duhet ta mbaj koken lart, dhe te mos menodj se ka humbur.
    nje shprehje e bukur thote: "Jeta merr ate rruge ne te cilen ti e drejton dhe ne te cilen ti e mendon!"
    Prandaj mendoni gjera te mira, te lumtura edhe ne momentet me te keqia.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    A ESHTE SHPRESA NJE LLOJ FATI DHE NDOSHTA FATI ME I MADH QE MUND TE NA JAPE KJO BOTE...?

Shpresa eshte nje lloje ndjenje, nuk eshte fat.
    Te humbesh se shpresuari eshte njelloje, sikur te humbesh se ekzistuari.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-02-2008
    Vendndodhja
    Uskana Ilire
    Postime
    781
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Te gjithe e dime qe ne sejcilin prej nesh egziston pritja qe e quajne ...shprese.Shpresa nuk eshte gje tjeter vecse nje nga ilacet e shumta qe perdorin njerezit dhe hic fare nuk na sherojne ,por vetem sa na zgjasin vuajtjet...E dime nga eksperienca se shpresa nuk eshte cdo here nje prijes i mire,mirepo prape ndjehemi komod te jemi me shpresen ne shoqeri...Pra arrijme ne dy pyetje per mua te bukura...

A ESHTE VERTET GJEJA E FUNDIT QE HUMB NJERIU...SHPRESA?

Kjo temë, nderlidhet me nje shpjegim shume te rendesishem te atyre qe e dijne jetën !

Nese analizojme se njeriu duke u rritur fiton shume aftesi, e duke u mplakur humb nga ato. E humb shikimin, te degjuarit, i bijne floket, fillon te harroje, humb fuqinë ! Por, nga te gjitha keto, kurre nuk e humb shpresen dhe krahas asaj qe eshte ma e randesishme, dashurinë per te jetuar !
    KOSOVA - SHENJA E SHENJTË E SHQIPTARISË

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Gjeja e fundit qe humb njeriu...?
    Une mendoj qe eshte: Humbja e vetevetes!Te vije nje moment kur nuk mund ta gjesh veten,ajo eshte gjeja me e veshtir!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •