Close
Faqja 22 prej 24 FillimFillim ... 122021222324 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 231
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2006
    Postime
    68
    mos komentoni fjalet e atyre qe jane mbi juve, ata jane akademike dhe e dine me mire se ju a jane te ardhur apo jo Shqiptaret pastaj a nuk morret mesim nga Brodeci ju??, doni qe maqedonasit te rrjepin me shume terroriste me policine e tyre???, rrini urte me mire dhe degjoni fjalet e eksperteve se ju s'dini gje

i/e regjistruar Maska e prof.lulzim
    Anëtarësuar
    19-03-2009
    Postime
    54

Legjitimimi I Politikes Maqedonase Nga Ana E Subjektit Politik Shqiptar-deklarate E P

LEGJITIMIMI I POLITIKES MAQEDONASE NGA ANA E SUBJEKTIT POLITIK SHQIPTAR-DEKLARATE E PAVEND E DISA ANALISTEVE
    NGA LULZIM Z. HAMIDI

Disa deklarata të pazakonta të analistëve !Së pari nuk mund një subjekt politik shqiptar ,në këtë rast BDI-ja të legjitimojë politikën që udhëheq një parti politike me shumice absolute parlamentare,me pushtet,, te pakufizuar,, ,siç ështe VMRO-DPMNE,sepse të gjitha mekanizmet sa i përket politikes së jashtme ne moment i ka uzurpuar pra Gruevski me eliten e vet partiake.Bdi-ja , si çdo parti tjetër politike shqiptare që kanë shiju...ar pushtetin (bashke me analistet e nderuar),mund vetëm në bazë të asaj që e konsideron si të veten mund të legjitimojë vetëm atë pjesë që u takon shqiptarëve apo përkrahësve të këtij subjekti politik.Këtë nuk e them nga shkaku se BDI-ja ështe në një qoshe të pushtetit,por kjo ndodh ne dy dekadat e veprimit politik dhe pjesëmarjes së subjekteve politike shqiptare ne atë qoshen e pushtetit,që në të vërtet nuk mund të quhet edhe pushtet ,pasi është i kufizuar.
    E dyta , cila është deklarata më taze e ndonjë udhëheqësi të subjektit politik shqiptar ku perkrahet apo legjitimohet politika e lartëpërmendur e analistëve .Ska asnjë deklaratë!
    E treta,duhet njëherë e përgjithmonë të kthehemi në relitetin ,ne përditshmërinë tonë,veçanërisht analistët,dhe të analizojnë ,,potezat,,e Gruevskit ,se pse vallë ai sillet në këtë mënyrë.
    AI pikësëpari është maqedonas,është udhëheqes kryesor i shtetit i quajtur Maqedoni,ka perkrahje të shumices se popullit të vet dhe duke u bazuar ne të lartëpërmendurat fakte lufton për shtetin e vet.Mos donim ne shqiptarët qe ai të na përkrahe ne zgjedhjen e statusit tone si komb shtetëformues vallë?Mos mendojmëse ai do të përkrahe federalizim apo kantonizim?Mos mendojme se ndonje udheheqes të subjektit politik maqedonas tjeter ,kush te jete ai, të perkrah procese qe do të dridhnin ende rrënjet e ketij shteti ku na jetojmë?Ska të tille,sdo të kete dhe ska pasur!Por na nuk duhet të habitemi me kete realitet,ashtu siç çdo popul qël synon ruajtjen e asaj që mund ta quajmë mbijetese,këtë e bëjne edhe liderët maqedonas,por edhe ata shqiptarë,por me dallim se shqiptarët pra ashtu siç thashe kanë nje barikadë para vetes e që ështe nacionalizmi shteteror maqedonas që ka në disponim të gjitha mekanizmat e veprimit në dobi të popullit të vet!
    Thelbi i problemit maqedono-shqiptar,e që i lind të gjitha këto fenomene eshtë ndryshueshmeria ne opcionet e regullimit të shtetit,pa marë parasysh se si do të quhet në të ardhmen.Maqedonasit duan shtet modern etnik maqedonas ,me shqiptaret si pakicë nacionale e një kombi të ndarë,shqiptarët synojnë diç tjetër vetë jo pakicë në shtetin e tyre.Këto mosmarveshje nuk janë të ditëve të sotme ,ata datojne qysh në monizëm,qe me paraqitjen e pluralizmit të fillojnë edhe gabimet e organizatave tona politike,per shkaqe të ndryshme.
    Mosmarveshjet e këtilla eshtë rrende te zgjidhen,kur një luftë aq pak ndikoi ne zgjidhjen e tyre,të mos flasim per opcione tjera që kanë qellime thjesht të ngjyrosura politike.
    Procesi duhet të vazhdojë,se pari të biem në realitetin egzistues,të shohim ku jemi,si të veprohet ,cila është rruga më e përshtatshme e realizimit të asaj qe ne synojme,e jo te meremi me disa imtësira diplomatike ku shumica e udheheqesve tone ,kohe me pare nuk e dhane provimin e sot po ata kritikojnë per te njejten gje!See More
    Ndryshuar për herë të fundit nga prof.lulzim : 10-12-2010 më 12:14

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Sa per te qesh aq edhe per te ardh keq ,nga kjo qe kan shkruajt maqedonasit per ne, por megjithate le te shpresojme se do te kerkojne falje nje dite per te qe kan shkruajtur rreth shqipetareve, po nuk eshte rasti i pare qe duan te na vjedhin historine edhe njerezit me emer pasi pas shum kohesh me zor te madh pranuan qe nene tereza ishte shqipetare e lindur ne shkup, pasi gjithmon pretendonin qe ishte maqedonase (sllave do thoja pasi vetem emrin maqedonas nuk e meritojne se jan ardhacake asgje me teper ).
    Ndryshuar për herë të fundit nga a.koci : 26-05-2011 më 15:20

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Maqedons nuk egzistojn fare,,

te dal nje qytetar i maqedonis dhe te vertetoj genin e ti Maqedons,,

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga BriCjapi Lexo Postimin
    Maqedons nuk egzistojn fare,,

te dal nje qytetar i maqedonis dhe te vertetoj genin e ti Maqedons,,
    ashtu eshte,ky komb nuk ka ekzistu kurr,makedhoni ka qen nji krahin yllire

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga a.koci Lexo Postimin
    Sa per te qesh aq edhe per te ardh keq ,nga kjo qe kan shkruajt maqedonasit per ne, por megjithate le te shpresojme se do te kerkojne falje nje dite per te qe kan shkruajtur rreth shqipetareve, po nuk eshte rasti i pare qe duan te na vjedhin historine edhe njerezit me emer pasi pas shum kohesh me zor te madh pranuan qe nene tereza ishte shqipetare e lindur ne shkup, pasi gjithmon pretendonin qe ishte maqedonase (sllave do thoja pasi vetem emrin maqedonas nuk e meritojne se jan ardhacake asgje me teper ).
    More quni ti prite tash nji sulm,me postime normalish,po desha te them terhiqi fjalet qe e perkrahe nenen tereze,se do te gjej belaja,ende nuk e kan par se do kesh pun.

muaaaaaaaaaaaahahahahahahaha

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    More quni ti prite tash nji sulm,me postime normalish,po desha te them terhiqi fjalet qe e perkrahe nenen tereze,se do te gjej belaja,ende nuk e kan par se do kesh pun.
    ?

se kuptova,,si qysh ke pun me dike apo ka dikush pun me ty,,,po te perkrahesh Nen Terezen??

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    une jam nje vajze jo djal, por mendoj qe nuk kam then ndonje gje qe nuk duhet then per nene terezen, pasi keshtu eshte verteta , as me shume e as me pak .

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ore nga dolen keto Maqedonasit si komb.Keto 20 vjet shtet jane,Kush i polli keto mor lal se ska mundesi te behen komb per 20 vjet.Mira ja ben Greku qe si lejon te quhen Maqedoni se keto se meritojne.
    "Shoku Mjekesise"

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •