Close
Faqja 21 prej 24 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 231
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    PROBLEME IDENTITETI...

Botërisht dihet se maqedonasit nuk kanë identitet. Madje edhe emri MAQEDONI është vjedhur nga maqedonasit e vjetër. Pra, këta maqedonasit e sotëm, s' kanë lidhje me Maqedoninë e Filipit. Ngaqë u mungon identiteti, tani ata duan ta njollosin një popull autokton në ato troje, një popull, ndër më të lashtit në Ballkan: popullin shqiptar që prej shekujsh jeton në Maqedoninë e sotme. Mos po harrojnë maqedonasit se territori i Maqedonisë së sotme dhe qytetarët e saj, pra ky komunitet, njihen si maqedonas vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, përkatësisht në vitin 1947, njohje kjo që e kishte bërë Tito-ja.
    Dhe tani, çuditërisht në do enciklopedi, na quajkan ardhacak, njerëz të maleve etj. etj.
    Por historia ndonjëherë i përmirëson gabimet...
    Me gjasë, pa as më të voglin dyshim, kësaj radhe historia do ta korrigjojë gabimin e saj të madh, atëherë maqedonasit do ta shohin se kush na qenkan ata, dhe kush, kujt i paska grabitur toka.
    Për çudi, në vend që të përmirësohen maqedonasit, në vend që të ndërtojnë demokracinë dhe fqinjësinë e mirë me shqiptarët brenda kësaj hapësira, ata vazhdojnë t'u tregojnë përralla bajate fëmijëve të tyre, që edhe vetë ata, fëmijët, do t' i kuptojnë më vonë sesa bajate ishin përrallat mbi autoktoninë që ua kanë treguar më të vjetrit.
    Përrallat e tilla janë të dëmshme për vetë maqedonasit. Si ua shpjegojnë fëmijëve të tyre shovenistët se nuk i njeh Greqia me emrin Maqedoni? Si i mashtrojnë fëmijët e tyre, nëse ata i pyesin deri n ç' shekuj shtrihen rrënjet e identitetit të tyre?
    Me përralla të tilla nuk ndërtohet demokracia!

Tregoni përralla, tregoni...
    Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Citim Postuar më parë nga trysil Lexo Postimin
    PROBLEME IDENTITETI...

Botërisht dihet se maqedonasit nuk kanë identitet. Madje edhe emri MAQEDONI është vjedhur nga maqedonasit e vjetër. Pra, këta maqedonasit e sotëm, s' kanë lidhje me Maqedoninë e Filipit. Ngaqë u mungon identiteti, tani ata duan ta njollosin një popull autokton në ato troje, një popull, ndër më të lashtit në Ballkan: popullin shqiptar që prej shekujsh jeton në Maqedoninë e sotme. Mos po harrojnë maqedonasit se territori i Maqedonisë së sotme dhe qytetarët e saj, pra ky komunitet, njihen si maqedonas vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, përkatësisht në vitin 1947, njohje kjo që e kishte bërë Tito-ja.
    Dhe tani, çuditërisht në do enciklopedi, na quajkan ardhacak, njerëz të maleve etj. etj.
    Por historia ndonjëherë i përmirëson gabimet...
    Me gjasë, pa as më të voglin dyshim, kësaj radhe historia do ta korrigjojë gabimin e saj të madh, atëherë maqedonasit do ta shohin se kush na qenkan ata, dhe kush, kujt i paska grabitur toka.
    Për çudi, në vend që të përmirësohen maqedonasit, në vend që të ndërtojnë demokracinë dhe fqinjësinë e mirë me shqiptarët brenda kësaj hapësira, ata vazhdojnë t'u tregojnë përralla bajate fëmijëve të tyre, që edhe vetë ata, fëmijët, do t' i kuptojnë më vonë sesa bajate ishin përrallat mbi autoktoninë që ua kanë treguar më të vjetrit.
    Përrallat e tilla janë të dëmshme për vetë maqedonasit. Si ua shpjegojnë fëmijëve të tyre shovenistët se nuk i njeh Greqia me emrin Maqedoni? Si i mashtrojnë fëmijët e tyre, nëse ata i pyesin deri n ç' shekuj shtrihen rrënjet e identitetit të tyre?
    Me përralla të tilla nuk ndërtohet demokracia!

Tregoni përralla, tregoni...

Maqot kerkojn identitetin dhe krijojne enciklopedine gjithmon duke shfrytezuar heshtjen tone, parane tone mundin tone.........................PSE HESHTIN INTELEKTUALET TANE.......????
    Ata tregojne peralla bile dhe jetojne si ne peralla nga ne "te perhiturit"

i/e regjistruar Maska e eagle_black
    Anëtarësuar
    17-12-2008
    Vendndodhja
    LAGJIA E JOHANIT
    Postime
    357
    ca jane duke thene keta njerez????harrojne keta qe ne jemi ata qe i kemi cuar deri ketu dmth deri ketu ku jane tashme po normal keshtu bejne te gjithe ata qe na kane inat shprehin gjera te kota shkruajne gjera te pa qena keshtu qe per kete shkrim qe kane bere b\nuk duhet te merakosemi shume sepse e gjithe bota e di kush jemi ne e dine edhe se kush jane maqedonasit NE MBYLLJE TE KESAJ U THEM VTEM NJE GJE

DUHET TE FALENDEROJME ZOTIN QE NA BERI SHQIPETAR DHE PER KETE NUK KA NDER ME TE MADH
    ``I wanna thank the almighty for making me ALBANIAN, since theres no greater HONOR``

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-12-2009
    Postime
    12
    nga te gjitha viset tona per shqiptaret ne maqedoni me vjen me keq jo sepse ato vuajne se vete jane bashkefajtor per te keqet qe kane por sepse nuk i prijne njerezit e duhur disa nga politikanet jane ish-uck por te jesh i pushkes zdon te thote te jesh edhe i penes shqiperia dhe kosova asgje smunden me vepru n.q.s. ato vete sngrihen te paret sepse nga viktima do shiheshin si agresore maqedonia eshte akoma shtet eksperiment shqiptaret duhet te ndahen sa seshte vone me traktatin e ohrit ata jane shtetformues dhe ndarja eshte e mundshme shkaqe ka sa te duam sepse kur maqedonia te kaloi fazen e eksperimentit dhe te quhet shtet me te gjithe efektet ata jane te paret qe do te ndahen por me pasoja shume tragjike per shqiptaret sepse ato per kete projekt kane vite qe punojne por sot shqiptaret u duhen sepse problemi ketu jane meqedonasit cto te behet me ta n.q.s. shqiptaret ndahen doja ti pergjigjesha nje lartpermenduri (black mamba) berisha seshte me shqipe se ti dhe une po nuk punuat per bashkimin komtar sidomos ndarjen nga shkite jo shume larg ne do pesojme nje tragjedi tjeter pse jo sot ndarje ne favorin tone se neser ne te tynin mos presni qe shkite te ndryshojne ??!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-12-2009
    Postime
    12
    shqiptaret kudo qe jane duhet te jene te vetdijshem qe o te hedhim themelet per nje shtet te vertete shqiptar ose te rrime me principata si ne mesjete sidomos shqitaret e maqedonise qe ne kete aspekt jane mbrapa mos mendojne qe meqedonasit tu behen vllezer kur ata vllezrit i kane patriotizmi jone gjithmone ka qene i vonuar kur rilindja jone filloi te krijohej shtetet fqinje i kishin mbaruar qellimet e tyre dhe per ne mbaroi si mbaroi sot mbas nje shekulli u hap ceshtja shqiptare ne prape ngurrojme. mendimi im se na mbeten dy rruge o te bejme ate qe eshte me normale per nje komb o te rrime urte sepse bota sna jep ate qe duhet ta marrim vete dhe me kryesorja sna duron dot perjete

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga arsato1 Lexo Postimin
    Ne kohen e Filipit II - Maqedonia shtrihej qe nga Egjeu deri ne Adriatik dhe ne veri kufizohej me lumin Drin e vazhdonte me malet e Sharrit, ndersa ne jug kufizohej me lumin Vjosa.
    Po banoret e "maqedonise" [ne thonjeza pra], ishin kusure bullgaresh apo niper Dardanesh?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ne mud te shajme, te protestojme..e çka te duem, por ky pohim ka nje prapavi ose nje loje te qelbur qe per fat te keq, nje pjese e shqiptarve qe jetojne ne trojet etnike veprojne ne ate menyre sikur te kishin ardhur nga Turqia ose arabia. Dhe mu per kete maqedonasit ardhacak bejne keso manovrash.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2008
    Postime
    106
    sa kam qesh me ket artikull))
    ca k...r shkencetarsh qenkan keta kur nuk shohin te gjitha faktet dhe dokumentat!!!
    a jeni te sigurt qe kane qene shkencetare????
    per mendimin tim kane qenje nje grup idiotash te mbledhur se bashku per te folur ne tym!!!!
    cuditem qe edhe sot ekzistojne shkencetare te njeanshem..pyes veten se per cfare arsye e bejne ket veprim duke qene se ekzistojne dokumenta qe tregojne te kunderten....

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga altin_lezhjani Lexo Postimin
    sa kam qesh me ket artikull))
    ca k...r shkencetarsh qenkan keta kur nuk shohin te gjitha faktet dhe dokumentat!!!
    a jeni te sigurt qe kane qene shkencetare????
    per mendimin tim kane qenje nje grup idiotash te mbledhur se bashku per te folur ne tym!!!!
    cuditem qe edhe sot ekzistojne shkencetare te njeanshem..pyes veten se per cfare arsye e bejne ket veprim duke qene se ekzistojne dokumenta qe tregojne te kunderten....

Ata fare mbeturinash sllave jo qe kane qene shkencetare , pore ata ishin te gjithe qe ne kohen e komunizmit i kishin kryere shkollat para se te lindin. Paramendoni ne kohen e komunizmit ne ish Jugosllavi nuk kishte asnje pilot maqedon sllave.Paramendoni te gjithe te ashtuquajurit shkrimtare maqedon sllave i kishin shkruare librata e tyre para se te lindin . Falsifikime te pastra sllavo-komuniste.

Ajo qe eshte me e keqja se ne grupin e ashtuquajtur akademi sllavo maqedone ishin anetare edhe disa "KOPILA SHQIPEFOLES " qe s'imbas mendimit time me siguri kane prejardhje nga Avganistani , Nje akademik me gjake te pastert shqipetare nuk ju bashkohet ketyre mbeturinave sllave

po si ka mundesi ,qe ne shqiptaret jemi te ardhur

dhe si te ardhur, zotrojme vendet ,me te begata ,ne ballkan

dhe maqedonasit qenkan ,vendalinje dhe rrine neper pyje

dhe fushen dhe detin na i lan ne ,,,,, ???????????
    Ndryshuar për herë të fundit nga CEZARND : 23-03-2010 më 01:10

Faqja 21 prej 24 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •