Close
Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 231
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ne nje forum edhe une lexova nje greke i cili shkruan keshtu; "Fqiu i yni me i vjeteri ne ballkan eshte shqiptari, edhe pse nuk i dua ata, e verteta duhet thene" keshtu shprehet nje forumist ne nje forum franceze.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga akodra Lexo Postimin
    maqedonia 1913 800mije banore ku 50mije vlleh 60000turq 20mije serb 50mije shqiptare ortodokse 200mije shqiptare myslimane 50mije shqiptare te identifikuar si turq 30mije rome 330mije maqedonas
    sot 2milion ku 200mije vlleh , 50mije rome ,40mije serb,80mije turq,100mije shqiptare ortodokse
    600mije shqiptare, 100mije torbesh ,830mije maqedonas
    pa shperngulje 3milion banore ku 1600000 shqiptare dhe 1milion maqedonas
    Pas 20vjetesh 3milion ku 55% shqiptare
    ja e verteta luhet 66% maqedonas jan torbesh vlleh shqiptare te asimiluar dhe 40% maqedonas

Perveq se emri "MAQEDONI" NUK esht permendur deri ne kohen kur e krijoi tita kete kopil mostruoz te auajtur "MAQEDONI "

Nuk ka nevoij te shkoijm aq large ne vitin 1913 kur e kemi te fresket vitin 2009

Popullsia reale ne maqedoni kjo esht statistika reale e tamponit fantazem "MAQEDONI"

Slavo-bulgaro-maqedoni ka 2.2 milion banor kjo esht berberja etnike ...

SHQIPTARE MBI 800.000
    TURQE 200.000
    VLLEH 300.000
    ROME 200.000
    SERBE 150.000
    A RUMUN 100.000
    BOSHNJAK 50.000
    SLAVO-BULGARE 400.000

Ka po ashtu nje numer shum te madhe shqiptare orthodoks dhe katolik te asimiluar ne maqedoni te cilet sot vlersohen si slavo-maqedone apo slavo-bulgar e disa edhe si vlleh sidomos ne rrethinat e ,

PRILEPIT
    SHKUPIT
    STRUGES
    OHRIT
    MANASTIRIT ETJ..

Ku per hire te se vertetes duhet then edhe kete se faijtore ne asimilimin e tyre jan edhe shqiptaret musliman te maqedonise
    Ndryshuar për herë të fundit nga drifilon : 28-09-2009 më 14:24

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    NUK KA POPULL MAQEDON...ne VOLGLANDI o Zanor ! Ka vetem popull Volgagji...se di se pse spo don te kuptosh ?
    .per mua nuk egziston emri Maqedoni perpos i kohes se Aleksandrit kur ne ate kohe keta Volgaret ndoshta ishin vetem si nomad aziatike..;prandaj as qe dueht tua permendim as emrin maqedon e as shtetin e ketij popullit qe sot keta e revandikojne por duhet ti njohim me emrin e vertete VOLGAR, te ardhur nga Volga dhe qe krijuan shtetin e ri ne ballkan mbi tokat iliro thrakase qe sot ky popull duhet te quhet me te drejte sipas origjines se zingjirit te historis si popull Volgar dhe shteti i tyre duhet te quhet VOLGLAND, VOLGLANDIA ...
    Ani, le te quhet Bullgaria ashtu si eshte per en ne shqipe Bullgaria, mirepo pjesa tjeter e ketij populli qe mbeti ne trojet ilire duhet te quhet VOLGLAND dhe problemi i vjeter u krye sa i perkete maqedonve te vjeter..;

kemi biseduar 1000 here rrethe ketij problemi me duket..;te gjithe e kemi te qarte..;

Kjo çështje është ma e thellë se sa mendohet e shkruhet këtu në forum edhe se sa mendojnë authoritetet, që as vet nuk munden ta ndryshojnë, as nuk lënë as përkrahin forcat të cilat mund të i kundërvëhen falsifikimit historiografik në fjalë. Gjithkush e din se kush janë këta ''maqedon'' dhe kush ishin ata të lashtit.

Nuk mund t'i thuash askujt pse ndrron emrin apo pse merr emër tjetër. Për tu mposhtë ajo enciklopedhi, duhet të shkruhet një tjetër ENCIKLOPEDI SHQIPTARE!

Nuk kryhet puna me fjalë gazetareske, as me shfryrje mllefesh me dy fjalë kafenesh, e bisedash rasti, as me shifra demografike, kur dihet se u manipulua me krejt mbiemrat shqiptar, duke iu dhenë sufiksat - ovski edhe pa asnjë kundërshtim - sepse kur thua shkurt: nuk është ashtu, e këta nuk janë maqedon, nuk bën asgjë me fjalë që i merr era, por duhet veprim shkencor, ta mposhti atë plagiat etnolologjik dhe atë falsifikim historiografik. Gjithditenelume ti mund të thuash se janë volgian e tatar e mongol, por nëse mbeten vetëm këto fjalë rasti të thjeshtë, duke injoruar edhe shkrimet sipër për emrin - maqedon, e nga vet shqiptari - ku don të dalesh me fjalë kote, vizatime e një paraqitje nga gogla (google)? Pse merr mundin të gjejsh emra të huaj, kur ke fakte historiografike, ta kundërshtosh shkencërisht e ta hudhish poshtë atë falsifikim - kur dihen symbolet kombëtare e Dita e Illindenit, si dita illirike e symboli illirik me diell rrezatues makedhon? Po, kur u qit në dritë emri e symbolet, shumë shqipfolës tonë, e kundërshtuan! pse ndodh kjo miopi shqipfolëse? Apo vet janë gjak i huaj! Shkrimi është këtu sipër, e ty të duket e tepërt paraqitja ''e gjatë''!

Shkurtpamësve e zojve të qyqes, ua marrin trohen në sqep E JO ZOJVE TË ZOJSIT SHQIPE!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ZANOR : 28-09-2009 më 19:10 Arsyeja: teknike
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Postime
    49
    Citim Postuar më parë nga akodra Lexo Postimin
    maqedonia 1913 800mije banore ku 50mije vlleh 60000turq 20mije serb 50mije shqiptare ortodokse 200mije shqiptare myslimane 50mije shqiptare te identifikuar si turq 30mije rome 330mije maqedonas
    sot 2milion ku 200mije vlleh , 50mije rome ,40mije serb,80mije turq,100mije shqiptare ortodokse
    600mije shqiptare, 100mije torbesh ,830mije maqedonas
    pa shperngulje 3milion banore ku 1600000 shqiptare dhe 1milion maqedonas
    Pas 20vjetesh 3milion ku 55% shqiptare
    ja e verteta luhet 66% maqedonas jan torbesh vlleh shqiptare te asimiluar dhe 40% maqedonas
    A mund te sjellni ndonje link ketu me keto te dhena demografike,sepse keshtu veq te shenojme shifra?....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Berisha: Enciklopedia maqedonase, sulm racist ndaj shqiptarëve
    Bota sot, Tiranë
    Pas kthimit nga Nju Jorku dhe bisedave që ka zhvilluar me personalitete të rëndësishme, Kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha tha se në të gjitha takimet një temë e veçantë ka qenë kërkesa e ndihmës së tyre për të ndikuar tek vendet mike në njohjen e mëtejshme të Kosovës.
    Kryeministri shqiptar Sali Berisha komentoi botimin e Enciklopedisë maqedonase, të cilën e quajti një sulm racist ndaj shqiptarëve. Ai tha se në Nju Jork bisedoi për këtë çështje me presidentin Ivanov, i cili u angazhua për ta korrigjuar këtë botim të Akademisë. “Ishte një shpërthim racist ndaj shqiptarëve duke dëshmuar se ai institucion ka mbetur në stadin e Çubrolloviçit. Shqiptarët nuk kanë pse të inpresionohen nga asnjë ndërhyrje e atyre që kanë probleme me identitetin e tyre. E gjitha doktrina raciste, anti-shqiptare, e vjetër e fqinjve tanë është e bazuar në përpjekjet e kërkimit të identitetit sepse ata që falsifikojnë historinë dëshmojnë se janë në kërkim të identitetit. Shqiptarët nuk janë” tha Berisha.

Por gazetarët e pyeten kryeministrin edhe per shtrembërimet ne tekstin e historise se Shqipërisë së klasës së 12-të, botim për të cilin tha se do kerkojë të korrigjohet. “E kam ndjekur debatin, por nuk kam lexuar tekstin. Historia do shqyrtohet dhe rishkruhet dhe këtu nuk heq asnjë presje, por do shqyrtohet dhe rishkruhet me objektivitet, ndershmëri. Sidoqoftë ministria e Arsimit do ta shqyrtojë çështjen. Pavarësisht nga notat politizuese, që janë shprehje edhe këto të një primitivizmi” tha Berisha

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin

SHQIPTARE MBI 800.000

Nje problem tjeter i shqiptareve te Maqedonise eshte shkalla e ulet e natalitetit (ndoshta jam gabim). Ne familjet nga Maqedonia qe i di une kane 1, 2 femije apo te themi 3 maximumi i maximumit dhe ate duke filluar nga gjenerata me te hershme. Ne Kosove ka qene rasti tjeter. "Regjimin jugosllav e kane mundur nenat shqiptare, pas te gjitha atyre vrasjeve, debimit/shpernguljeve dhe shfarosjeve te shqiptareve" - nuk po me kujtohet ku e kam lexuar.

Ku per hire te se vertetes duhet then edhe kete se faijtore ne asimilimin e tyre jan edhe shqiptaret musliman te maqedonise
    Ketu je shume i paqarte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 29-09-2009 më 09:08

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anëtarësuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    Mir ju bejne Shqiptareve kto, sepse nuk jemi te bashkuar ne !
    red_dragon

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Postime
    71

Ana Pozitive E Ashtuquajturës “enciklopedi Maqedonase”

ANA POZITIVE E ASHTUQUAJTURËS “ENCIKLOPEDI MAQEDONASE”

(Shyqyr që u bë ky mort e u pamë)

Në kuadrin e reagimeve të shumta dhe të ashpra , ndaj enciklopedisë së ashtuquajtur maqedonase, nga e gjithë hapësira shqiptare dhe më gjerë, edhe unë si një intelektual i thjesht shqiptar, desha që publikisht në letër t’i “shkarravis” disa fjalë. Por, ja se këtë herë, më duket nuk po shkon si zakonisht.
    Edhe pse ka kohë që në këtë tentim me çdo kusht mëtoj të shprehem ashtu sikur i ka hije dhe e lyp etika artikullshkruase e komunikimit me masën, intelekti im i trazuar rebelues po është në një invazion të papërshkrueshëm të inspirimit banal të të shprehurit. Frymëzimi për përdorimin e disa shprehjeve që ndoshta nuk do t’i kishin hije as një faqeziu dhe rrugaçi më ordinar, e lere më mua, një qytetari të zakonshëm me edukatë tradicionale puritane.
    Edhe pse shpesh me hamendësim shkruaja dhe fshija rreshtat e këtij artikulli, si më e fuqishme në mua, dominoi konsiderata e madhe, në rend të parë ndaj hapësirës reputative të kësaj faqe, e veçanërisht respekti i pakontestueshëm ndaj shijes së kulturuar të lexuesve të shumtë të saj në përgjithësi.
    Nuk di as vet se si, por u përmbajta disi. Ama, ana tjetër e “mundur” e koshiencës sime ekstreme, ende mendonte me të veten: “edhe sikur, atyre që me këtë quaja “Enciklopedi Maqedone”, u treguan aq banal, ofendues dhe absurd ndaj gjithë kolektivitetit të cilit me plotë krenari i takoj edhe unë, t’ju shash nënën e nënës dhe dreqin e të birin, këtë formë të të shprehurit për këta provokator duhet trajtuar si kulturë më adekuatet e kundërpërgjigjes së duhur”. Edhe pse si shpesh me këso provokime, këtë herë maqedonasit prekën në “pi...të maces”, ju garantoj se atje edhe do të shkojnë.
    Haj medet haj! Ani kush? Maqedonia dhe maqedonasit?! Një kolektivitet gjenetikisht anti civilizues karpato-barbar, që sot e kësaj dite as vetë nuk dinë se kush janë. Një kolektivitet të cilës as komshiu i parë me mentalitet dhe fe të njëjtë, nuk ja pranon kishën; as komshiu i dytë me të cilët flasin një gjuhë të ngjashme, nuk ja pranon kombin; e lere më t’i kenë punët mirë me fqinjët grekë, të cilëve me çdo kusht tentojnë t’ju grabisin identitetin pasardhës të fisit. Në historiografinë e dëshmuar shkencore të Ballkanit, këta nomad hordhish hiç-a dhe kurrkush-a, me këtë akt falsifikues banal, derdhën pelinin e hidhur mbi mjaltin e ëmbëlsuar të një substance lashtësie dhe në atë komponent të gabuar me dashje shkaktuan procesin e fermentimit të saj si reagim që patjetër do t’i ngufas së shpejti.

“Shyqyr që u bë ky mort e u pamë!”

“Shyqyr që u bë ky mort e u pamë!” – thotë një fjalë e jonë e urtë popullore. Edhe pse në lidhje me këtë enciklopedi drakoniane të një falsifikimi flagrant dhe sharlatan institucional shkencor, nga shumë individë të ndryshëm, organizata qeveritare dhe joqeveritare anë e këndë hapësirës gjithëshqiptare dhe jashtë saj, u bënë mjaftë reagime të arsyeshme, në këtë situatë të shkaktuar, unë shoh edhe një paradoks tjetër shpresëdhënës pozitiv për ne: një favor emancipues kombëtar të ndikimit edukativ tek një kategori njerëzish tanë qe ende sot e kësaj dite shpresonin se, kjo bashkësi artificiale e quajtur “Maqedoni” mund të ekzistoj si stabile në këtë rajon, dhe, se, shqiptarët që e përbëjnë gati gjysmën e popullsisë së saj, kurdoherë mund të jetojnë së bashku në këtë fantom krijese të dështuar sllavo-maqedonase titiste.
    Si element tjetër pozitiv duhet konsideruar faktin se, ne shqiptarët, tani e tutje, ashiqare këtë akt duhet marrë si sinjal të qartë se më në fund ka ardhur koha dhe momenti i duhur i aplikimit në praktik të një “intervenim kirurgjik” të shpartallimit definitiv kësaj gangrene të Ballkanit. Po ashtu, mendoj se tani e tutje, askush më prej neve shqiptarëve nuk ka arsye të inicioj që kjo enciklopedi famëkeqe të hiqet nga qarkullimi dhe të përmirësohen disa pesë të saj kontestues, por, thjesht, të gjithë duhet hapur të punojmë në drejtim të realizimit pragmatik të atij realiteti në terren, që si fakt do të ishte shkruar në të gjitha enciklopeditë e botës: “Na ishte dikur një shtet i quajtur Maqedoni...?!

Adnan Abrashi
    Ndryshuar për herë të fundit nga NANDA : 29-09-2009 më 15:14

Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •