Postuar mė parė nga
lirikk
Kush jemi ne shqiptaret sot
Dikure kur isha i vogel dhe shkoja ne shkolle degjoja nga mesuesit se ne jemi nje popull trim i ndershem dhe shume puntore. Edhe regjimi ishte ai qe ishte dhe shume gjera i besonim me te vertete.........Por me renien e regjimit gjerat filluan te ndryshonin dhe doli me ne pah se kush ishim me te vertete, dhe kush jemi me te vertete? Jemi ata qe gazata Korrieri publikon ne faqen e pare online,jemi ata te raportit te Departamentit Amerikan te Shtetit,vetem qe te mos punojme jemi ata qe jemi gati te bejme cdo gje. Cdo gje do te thote qe jemi gati te nxierrim ne rruge, nenen, moteren, vajzen, tezen, hallen,jemi gati te shfrytezojme femijet e vegjel si lypsa neper qytetet e Europes,te vjellim edhe neper kisha. Me qan zemra kur ndolohem me makine neper semafor dhe fimije te vegjel me sgjasin duart e mbita te Lulit te Vocerr,dhe flas me ta dhe shume here edhe ju jap ndonje euro,por me ata euro qe une ju jap ne vend qe ti ndihmoj une i denoj pergjithmone qe te jene skllever. Sepse ata euro nuk i marrin ata por te tjeret ata qe i thone vedit shqiptare, skllaveruesit e tyre qe ndoshta ne Shqiperi kane lene gruan me dy femije ndoshta ne te njejten moshe me ata.Mua sot nuk me intereson nese Topalli i ka kaluar kopetencat apo jo sot mua me intereson ky lajm qe ne jemi ne listen e zeze,edhe se ndoshta nuk eshte lajm qe ne jemi ne listen e zeze ! Do te kisha nje sugjerim per zotin Berisha ne vend qe te shkoje ne Bruksel e te kerkoje qe Shqiperia te marre statusin e kandidatit me mire te pastroje Tiranen se eshte duke u kthyer ne nje shtepi p..........Deri tani kyte < biznes > shqiptaret e kane vetem exportuar por duke pare se konkurrenca eshte e madhe,<sepse nqs ju ngushllon nuk jemi vetem ne qe ushtrojme kete profesion>,kane vendosur te investojne ne vend. Ne jemi shume qesharak qe marrim guximin te organizojme edhe Big Brother Albania me gjith keto probleme sociale qe kemi,eshte skandaloze ne vend qe te organizojme ndonje amision edukativ,kujt i plasi se kush beri dashuri me ke ne Big Brother . Po te mos te ishin emigrantet Shqiperia do te kishte nje varferi ekstreme dhe nuk do tu vinte ndermend per BB . Ndoshta ndonjeri nga ju do te me thote se jam grek apo serb, por jo jam shqiptare por jo si ata qe mendoje te jetoje me parate e nje femije neper semaforet e Europes . Deri ne 1990 ne Shqiperi nje vajze nuk kishte te drejte te martohet nqs kishte patur nje relacion me nje tjeter sepse ne meshkujt ishim shume te <ndershem > kurse sot femrat tona i shesim per 5 euro,ky eshte paradoksi me imadh qe ekziston. Pra ne jemi keta dhe mos te mendojme te ofendohemi nqs kush na e ve ne dukje por te ulim koken dhe te vazhdojme me tutje.
-------------------------------------
TE DASHUR LEXUES KET TEMė E KAM PAS LEXUAR DIKUR NGA NJI
DISKTUES NE INTERNET
DHE ME KA PAS PELQYER PRANDAJ E SOLLA KTU NE FORUM
Krijoni Kontakt